Απαιτεί το φυτό φιδιού άμεσο ηλιακό φως;

Απαιτεί το φυτό φιδιού άμεσο ηλιακό φως;

Τα φυτά του φιδιού είναι ποικίλα. δυνατός και αθάνατος που είναι κατάλληλο για πολλούς κηπουρούς αλλά αφού είναι σχεδόν αθάνατοι Το να γνωρίζετε πού να τα τοποθετήσετε στο σπίτι σας και πώς να τα φροντίσετε μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Ένα πράγμα για το οποίο φημίζονται αυτά τα φυτά είναι η υψηλή τους ανοχή στο σκοτάδι. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι, χρειάζονται το άμεσο ηλιακό φως για να επιβιώσουν; μπορούμε να βρούμε

Το φυτό φιδιού χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως; Τα φυτά φιδιού είναι προσαρμοσμένα να αναπτύσσονται καλά σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό και έντονο άμεσο/έμμεσο ηλιακό φως, ωστόσο, ο γενικός ρυθμός ανάπτυξης του δέντρου ποικίλλει πολύ. Ανάλογα με την ποσότητα φωτός που λαμβάνει, σε χαμηλό φωτισμό το φυτό φιδιού αναπτύσσεται αργά, αλλά ευδοκιμεί σε πλήρη ήλιο. Προσέξτε το κάψιμο των φύλλων όταν τοποθετείτε το φυτό στο άμεσο ηλιακό φως.

σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου Θα κάνουμε μια βαθιά βουτιά στις ανάγκες φωτός των φυτών φιδιών και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Γιατί είναι σημαντικό το φως για τα φυτά φιδιού;

Το φως είναι η πηγή ενέργειας για όλα τα έμβια όντα. συμπεριλαμβανομένων των φυτών Το γεγονός είναι ότι τα δέντρα δεν χρειάζεται να φυτεύονται στη σκιά. Θα πρέπει να φυτεύεται σε εξωτερικό χώρο σε μέρος που να δέχεται αμυδρό φως.

Επομένως, η μεταφορά τους στο σπίτι σας δεν θα έχει καμία διαφορά. Χρειάζονται ακόμα άφθονο φως για να φτιάξουν το δικό τους φαγητό. Όλα τα πράσινα φυτά εξαρτώνται από το φως και το διοξείδιο του άνθρακα για να παράγουν. φτιάχνουν τη δική τους τροφή με φωτοσύνθεση.

καθώς και άλλα φυτά Τα φυτά φιδιού χρειάζονται το φως του ήλιου για να παράγουν τη δική τους τροφή μέσω της φωτοσύνθεσης.

Τα σάκχαρα που παράγονται κατά τη φωτοσύνθεση είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας για τα φυτά. Αν δεν υπάρχει αρκετό φως Η διαδικασία της φωτοσύνθεσης είναι αναποτελεσματική. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ανάπτυξης και διάφορα προβλήματα με το φυτό φιδιών σας.

άμεσο φως σε έμμεσο φως

Μερικές φορές η διάκριση μεταξύ του άμεσου και του έμμεσου ηλιακού φωτός μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. ειδικά αν είσαι αρχάριος Αλλά για να έχετε τις πιο κατάλληλες συνθήκες φωτισμού για το φυτό φιδιών σας. Πρέπει να ξέρεις πώς να διακρίνεις μεταξύ των δύο.

Γενικά, εάν το φως που λαμβάνουν τα φυτά είναι απευθείας από την πηγή χωρίς φιλτράρισμα. ονομάζεται άμεσο φως. Ένας τέτοιος φωτισμός παράγει συχνά ευδιάκριτες αποχρώσεις που είναι εύκολα αναγνωρίσιμες.

Ωστόσο, εάν το φυτό δεν εκτίθεται στο άμεσο φως από τα φύλλα, Ονομάζεται έμμεσος φωτισμός. Σε αυτή την περίπτωση, το φως μπορεί να φιλτραριστεί μέσα από μια διαφανή οθόνη ή να ανακλαστεί μέσα από δάπεδα ή τοίχους.

Μπορούν τα φυτά του φιδιού να επιβιώσουν στο άμεσο ηλιακό φως;

Στην πραγματικότητα, το φίδι είναι φυτό. Ζουμερό, σχεδόν αθάνατο Μπορεί ακόμα να αναπτυχθεί ακόμα κι αν παραμεληθεί. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για αρχάριους και όσους δεν έχουν πολύ χρόνο να φροντίσουν τα φυτά τους.

Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει την ξηρασία και πολλά άλλα προβλήματα, επομένως δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα να αφήσετε το φυτό φιδιών σας στο άμεσο ηλιακό φως.

Αυτά τα δέντρα μπορούν να επιβιώσουν στο άμεσο ηλιακό φως. Αλλά θα αναπτυχθεί σε έμμεσο ηλιακό φως. Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα του φυτού.

Ωστόσο, τα φυτά φιδιού μπορούν να επιβιώσουν στο άμεσο ηλιακό φως. Αλλά τους αρέσει να βρίσκονται στο έμμεσο ηλιακό φως.

Εάν το φυτό φιδιών σας λαμβάνει πάρα πολύ άμεσο ηλιακό φως θα σας ενημερώσει Γενικά, αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα φύλλα του φυτού σας γίνονται χλωμά, κίτρινα ή καφέ, θα πρέπει να σκεφτείτε να απομακρυνθείτε από το άμεσο ηλιακό φως.

Τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα είναι εγκαύματα από τη θερμότητα και έκθεση σε πολύ άμεσο ηλιακό φως. Αν τα φυτά σας ωχριούν Θα μπορούσε να είναι σημάδι υπερέκθεσης γενικά. όχι μόνο το άμεσο ηλιακό φως

Ακόμα κι αν δεν παρατηρήσετε αρχικά αυτά τα συμπτώματα και το φυτό σας παθαίνει έγκαυμα φύλλων. Λοιπόν, μην ανησυχείτε πολύ, καθώς αυτά τα φυτά είναι δυνατά και μπορούν εύκολα να ανακάμψουν από κάθε είδους ζημιά.

Θα πρέπει να ανησυχείτε μόνο εάν η ζημιά είναι σοβαρή. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψουν τα φυτά. Η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως δύσκολα θα σκοτώσει το φυτό φιδιού.

Πόσο φως χρειάζεται ένα φυτό φιδιού;

Γενικά, τα φυτά φιδιού χρειάζονται 8-10 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα για να ευδοκιμήσουν. Ωστόσο, μπορεί ακόμα να είναι ανεκτή για έως και έξι ώρες. άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το φυτό φιδιού σας κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό ή χρησιμοποιήστε πολύ τεχνητό φως για καλύτερα αποτελέσματα.

Το φυτό φιδιού μπορεί να ανεχθεί έως και 6 ώρες απευθείας ηλιακό φως την ημέρα.

Γενικά, ανοιχτά φύλλα ή άλλα ασυνήθιστα χρώματα φύλλων. Υποδεικνύει υπερβολική έκθεση ή έλλειψη φωτός. Λάβετε υπόψη ότι η αποτυχία παροχής επαρκούς φωτός στα φυτά φιδιού θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ανάπτυξης.

αν δεν υπάρχει αρκετό φως Τα φυτά σας μπορεί να είναι καχεκτικά επειδή τα φύλλα τους είναι πλήρως τεντωμένα για να πάρουν το φως. Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του δέντρου τεντώνονται πάρα πολύ Φροντίστε να μετακινήσετε τα φυτά πιο κοντά στην πηγή φωτός.

Γενικά, θα πρέπει να αποφεύγετε την τοποθέτηση φυτών φιδιών σε παράθυρα. Ωστόσο, θα εξακολουθούν να αναπτύσσονται καλά ανεξάρτητα από το πού τα τοποθετείτε. Αλλά γενικά, τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται καλά όταν τοποθετούνται σε βάση ή τραπέζι δίπλα στο παράθυρο.

Θα αναπτυχθούν τα φυτά φιδιού σε χαμηλό φωτισμό;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι η ανάπτυξη των φυτών σας θα είναι πολύ αργή. γιατί δεν θα παράγει αρκετή ζάχαρη

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να βεβαιωθείτε είναι ότι το δωμάτιο δεν είναι εντελώς σκοτεινό. γιατί χωρίς φως Τα φυτά δεν θα φωτοσυνθέσουν και τελικά θα πεθάνουν.

Εάν έχετε ήδη ένα φυτό φιδιού σκοτεινού δωματίου και θέλετε να αναπτυχθεί πιο γρήγορα Μετακινήστε το σε ένα δωμάτιο με περισσότερο φως για μερικές ώρες κάθε μέρα. Αυτό θα εμποδίσει τα φύλλα του φυτού να τεντωθούν προς μία κατεύθυνση αναζητώντας το φως του ήλιου.

Εάν το δωμάτιό σας δεν έχει φυσικό φως και δεν θέλετε να μετακινήσετε τα φυτά σας έξω. Τοποθετήστε τεχνητά φώτα και αφήστε τα αναμμένα για τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα. Κάποιος τεχνητός φωτισμός μπορεί να μην είναι κατάλληλος για το φυτό σας. Αλλά είναι ακόμα καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα.

αν και όχι απαραίτητο Αλλά μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον φωτισμό για το φυτό φιδιών σας για καλύτερα αποτελέσματα. με ειδικό φωτισμό Θα είστε 100% σίγουροι ότι το φυτό σας παίρνει το σωστό φως που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει.

Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να καλλιεργήσετε φιδιοκέφαλες στην αυλή σας;

γιατί το φυτό του φιδιού είναι δυνατό Έτσι μπορείτε να το καλλιεργήσετε οπουδήποτε στο σπίτι. Φυτεύεται ευρέως στη γωνία του τραπεζιού, του υπνοδωματίου, του καθιστικού ή του περβάζι παραθύρου. εφόσον οι συνθήκες είναι σωστές Το φυτό σας φιδιού θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα όμορφο φυτό σε γλάστρα.

Το αν η τοποθεσία που θα επιλέξετε είναι κοντά σε ένα παράθυρο ή μακριά από αυτό δεν έχει σημαντική διαφορά. αρκεί τα φυτά σας να έχουν αρκετό φως Είτε πρόκειται για τεχνητό φυτό είτε για φυσικό. Το δέντρο θα επιβιώσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα φυτά σας θα αναπτυχθούν το ίδιο όταν τοποθετούνται σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.Γενικά, οι ρυθμοί ανάπτυξης θα ποικίλλουν ανάλογα με το φωτισμό και τη γενική φροντίδα των φυτών.

Αρκεί το φυτό του φιδιού σας να έχει αρκετό φως. Δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό για την τοποθέτηση.

Οποιαδήποτε τοποθεσία περίπου 4 πόδια μακριά από ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό λειτουργεί καλύτερα για εσάς. φυτό φιδιού εσωτερικού χώρου.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε να τοποθετείτε φυτά στα περβάζια των παραθύρων. Επειδή οι μίσχοι και τα φύλλα θα καούν όταν εκτεθούν στο άμεσο ηλιακό φως.

Τι γίνεται αν το δωμάτιο που έχω φτιάξει για τα φυτά εσωτερικού χώρου μου δεν έχει παράθυρα;

Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε εάν το αγαπημένο σας δωμάτιο καλλιέργειας δεν έχει παράθυρα για να μπαίνει φυσικό φως. Μέχρι να βρούμε τρόπους να παρέχουμε άλλες πηγές φωτός, είναι ακόμα δυνατό να καλλιεργήσουμε φυτά φιδιού σε εσωτερικούς χώρους.

Μπορείτε να αγοράσετε καταπληκτικούς λαμπτήρες καλλιέργειας και να τους εγκαταστήσετε στο δωμάτιό σας. Αυτοί οι λαμπτήρες μπορούν να τοποθετηθούν στις περισσότερες οικιακές θήκες λαμπτήρων και κάνουν εξαιρετική δουλειά διασφαλίζοντας ότι το φυτό σας φίδι λαμβάνει την ποσότητα φωτός που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει.

Αφήστε το φίδι του δέντρου σας να καθίσει κάτω από τεχνητό φως για τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα και είστε έτοιμοι.

Εάν παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας δεν έχουν καλή απόδοση Προσπαθήστε να φέρνετε το φυτό έξω από καιρό σε καιρό. ώστε τα φυτά να δέχονται σωστά το φυσικό φως του ήλιου

Όπου υπάρχει ελπίδα, υπάρχει τρόπος. Μην αφήσετε τίποτα να σας εμποδίσει να καλλιεργήσετε φιλόδοξα φυτά φιδιού στην αυλή σας. αν το κάνεις σωστά Θα έχετε μια όμορφη αλόη βέρα να ανθίζει στο σπίτι σας σε χρόνο μηδέν.

τελικές σκέψεις

Τα φυτά φιδιού είναι ανθεκτικά και ευέλικτα φυτά που έχουν καλή απόδοση σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Είναι πραγματικά επιεικής και θα ανεχθούν τόσο το άμεσο όσο και το έμμεσο ηλιακό φως χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με το φυτό σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να παρέχετε τουλάχιστον 6 ώρες έμμεσου φωτισμού και να περιορίσετε την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως.

Ελπίζω να απαντήσαμε στην ερώτησή σας σχετικά με τις απαιτήσεις φωτός των φυτών φιδιών. Και τώρα είστε έτοιμοι να φυτέψετε αυτό το παχύφυτο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *