Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε το φυτό αγαύης;

Είναι το χυμώδες έδαφος το ίδιο με το χώμα του κάκτου;

Η Αγαύη είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο. Είναι φυτά που φροντίζουν εύκολα και θα σας προσφέρουν χρόνια ομορφιάς και απόλαυσης.Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε πώς να φροντίζετε την αγαύη σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Θα καλύψουμε τα πάντα, από τον τρόπο καλλιέργειας αγαύης έως διαφορετικές μεθόδους. που μπορείτε να φροντίσετε όταν μεγαλώσει πλήρως

Μπορείτε να προμηθευτείτε σπόρους χρυσαλλίδας ή αγαύης από το τοπικό κατάστημα φυτών ή από τους φίλους σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πριν από τη φύτευση της αγαύης Θα πρέπει να φυτεύεται μόνο όταν έχει ύψος τουλάχιστον 15 cm.

Επιπλέον, εδώ είναι μερικές σημαντικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου για την καλύτερη φροντίδα του φυτού σας αλόης.

τύπος εδάφους

Τα φυτά αγαύης είναι ανεκτικά σε κάθε τύπο εδάφους. Προτιμά όμως έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ένα καλό μείγμα για ένα φυτό αγαύης είναι ένα μείγμα άμμου, χώματος για γλάστρες και κομπόστ, και τουλάχιστον 50% οργανική ύλη.

Τα φυτά αγαύης προτιμούν ένα επίπεδο pH μεταξύ έξι και επτά. Επομένως, το έδαφος πρέπει να είναι όξινο ή αλκαλικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ δοκιμής pH στο τοπικό σας κατάστημα κηπουρικής για να προσδιορίσετε εάν το χώμα σας είναι όξινο ή αλκαλικό πριν από τη φύτευση.

Το κατάλληλο έδαφος για την καλλιέργεια της αγαύης πρέπει να αποτελείται από άμμο, χώμα γλάστρας και λίπασμα.

νερό

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να φροντίζετε τα φυτά Είναι σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει ή να υπερπηδήσει. Μόλις φυτέψετε αγαύη Μουλιάστε τη γύρω περιοχή. με χλιαρό νερό επιμελώς

Αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε. Για να ελέγξετε αν η αγαύη χρειάζεται νερό ή όχι Βάλτε το δάχτυλό σας στο χώμα για να δείτε πόσο υγρό είναι. Αν νιώθετε υγρασία από κάτω Η αγαύη δεν χρειάζεται να ξαναποτιστεί.

λίπασμα

όταν ξεκίνησε Τα φυτά αγαύης χρειάζονται λίπασμα μόνο μία φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. από τις αρχές της άνοιξης έως το φθινόπωρο

Κατά τη λίπανση, χρησιμοποιήστε ένα σταθερό λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπόστ τσαγιού, το οποίο θα παρέχει στα φυτά σας πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα.

Η αγαύη πρέπει να γονιμοποιείται ετησίως κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

φως

Τέσσερις έως έξι ώρες έκθεσης στον ήλιο είναι καλό για την αγαύη. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν τους αρέσει το πολύ ηλιακό φως.

Εάν ζείτε σε μέρος όπου ο ήλιος λάμπει όλη την ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι η αγαύη σας προστατεύεται από τις σκληρές ακτίνες. Μπορείτε να το φυτέψετε κάτω από μια προεξοχή ή να το μετακινήσετε σε μερική σκιά.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα περισσότερα φυτά αγαύης είναι ανθεκτικά στον παγετό. Αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέσει κάτω από -15 ° C. Εάν φυτέψετε αγαύη το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Φροντίστε να το προστατέψετε από τον παγετό χρησιμοποιώντας ένα κρύο πλαίσιο.

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε σε ξηρά κλίματα. Η υγρασία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη φροντίδα των φυτών της αγαύης. Η υγρασία είναι πολύ σημαντική στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης. Καθώς θα βοηθήσει τα φυτά σας να αναπτυχθούν σωστά χωρίς προβλήματα ή σφάλματα.

Εάν δεν μπορείτε να προσφέρετε αρκετή υγρασία για την αγαύη Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα σε εσωτερικούς χώρους μέχρι να το επιτρέψουν η άνοιξη και οι εξωτερικοί καιρικές συνθήκες.

πολλαπλασιασμός αγαύης

Τα ώριμα φυτά αγαύης παράγουν νεαρά φυτά. που είναι φυτό αλόης που μπορεί να μαδηθεί όταν είναι αρκετά μεγάλο Αυτός είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να προσθέσετε νέα φυτά. ενώ εμποδίζει το μητρικό φυτό να ξεπεραστεί από το μικρότερο φυτό

Τέλος, αφαιρέστε τους απογόνους μόνο όταν το μητρικό φυτό αρχίσει να πεθαίνει ή γίνεται εμφανώς ανθυγιεινό.

Ο πολλαπλασιασμός της αγαύης από μοσχεύματα είναι ένας εύκολος τρόπος για την καλλιέργεια νέων φυτών.

Βήμα 1: Τα σπορόφυτα πρέπει να επιλέγονται μόνο όταν το φυτό αγαύης έχει ύψος τουλάχιστον 10 cm. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να ελέγξετε το μέγεθος του κουταβιού.

Βήμα 2: Αφαιρέστε το κάτω φύλλο από την περιοχή που θέλετε να αφαιρέσετε τους νεοσσούς.

Βήμα 3: Σκύψτε αργά προς τις δύο πλευρές όπου θέλετε να κρατήσετε το μωρό σας και κρατήστε απαλά την κορυφή.

Βήμα 4: Σηκώστε και τα δύο χέρια. Αυτό θα ξεριζώσει εντελώς μέρος του φυτού μαζί με το βλαστάρι στη βάση.

Βήμα 5: Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το ξεριζωμένο μέρος περίπου μια ίντσα από το σημείο που το μάδατε.

Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε νέα φυτά.

Πώς να καλλιεργήσετε αγαύη από σπόρους

Η αγαύη είναι ένα από τα πιο κοινά παχύφυτα που καλλιεργούνται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Η καλλιέργεια της αγαύης από σπόρους είναι εύκολη. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μείγμα εκκίνησης σπόρων σε μια μικρή γλάστρα με περίπου τη μέση των οπών αποστράγγισης.

Μετά από αυτό, πασπαλίζουμε από πάνω τους σπόρους αγαύης. Είναι σημαντικό να μάθετε εάν οι σπόροι της αγαύης χρειάζονται φως για τη βλάστηση. αν είναι έτσι Μην καλύπτετε τους σπόρους Βρέξτε απαλά το χώμα πριν καλύψετε το δοχείο με πλαστική μεμβράνη.

Όταν καλλιεργείται αγαύη από σπόρους Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα εκκίνησης σπόρων και ένα δοχείο με οπές αποστράγγισης.

Τοποθετήστε το δοχείο σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία με θερμοκρασίες πάνω από 20 ° C. Θα πρέπει να πάρετε τα σπορόφυτα μερικές εβδομάδες μετά τη βλάστηση, οπότε αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη.

Φύτευση και μεταφύτευση Αγαύης

Η αγαύη είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να ξαναφυτευτεί.Πρώτα, βρείτε μια γλάστρα που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το μέγεθος του υπάρχοντος φυτού σας. Αυτό διευκολύνει το πότισμα και τη διατροφή των φυτών σας ενώ τα αφήνετε να αναπτυχθούν.

Μόλις έχετε ένα φυτό σε γλάστρα Προσθέστε το μείγμα της γλάστρας στην κατσαρόλα. Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε τα μικρά από την αγαύη πριν τα φυτέψετε στο νέο τους σπίτι.

Τώρα φυτέψτε το δενδρύλλιο ξανά στο έδαφος στην αρχική του θέση. Βεβαιωθείτε ότι το δενδρύλλιο είναι αρκετά βαθύ για να αναπτυχθούν οι ρίζες.Τέλος, μεταφέρετε την αγαύη σας σε ένα νέο σπίτι για να συνεχίσετε να μεγαλώνετε.

ανάλογα με το είδος του εδάφους Είναι πάντα καλή ιδέα να φυτέψετε μια νέα αγαύη μετά από ένα ή δύο χρόνια για να της επιτρέψετε να αναπτυχθεί.

Είναι αρκετή η ποσότητα του νερού και η σίτιση για την αγαύη;

για το πρώτο έτος ανάπτυξης Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας διατηρούνται πάντα υγρά. Στη συνέχεια, ποτίζετε μόνο σε περιόδους ξηρασίας. Το πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη ριζών ή μυκητιασική μόλυνση.

Πότισμα και τάισμα του φυτού της αλόης

Όταν πρόκειται για νεαρά φυτά αλόης Η υγρασία του εδάφους επηρεάζει άμεσα τις πιθανότητες επιβίωσης. Φροντίστε λοιπόν να παραμένουν υγρά όλη την ώρα.

Και πάλι, ποτίζετε με φειδώ όταν ποτίζετε αυτά τα φυτά κατά την ξηρή περίοδο. Το πολύ πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Ποτίστε και ταΐστε το φυτό της αλόης.

όταν η αγαύη αρχίζει να ανθίζει στα τέλη της άνοιξης Θα πρέπει να σταματήσετε να ταΐζετε το φυτό μέχρι τα τέλη του χειμώνα. Η διαδικασία της φωτοσύνθεσης θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της αποθηκευμένης ενέργειας της αγαύης που δημιουργείτε. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται σίτιση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πώς να φροντίσετε τα φυτά της αλόης σε γλάστρες

Η αγαύη σε γλάστρα απαιτεί περισσότερη φροντίδα από τη φύτευση στο έδαφος. Αν ζείτε σε χιονισμένη περιοχή Μην ξεχνάτε να προστατεύετε το φυτό σας αλόης. Το χειμώνα, μπορείτε να το καλύψετε με κουβέρτες και σάπια φύλλα γύρω από τη βάση για να αποφύγετε τον παγετό.

Όταν φροντίζετε φυτά αγαύης εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου στο αίθριο, τη βεράντα, το αίθριο ή την ταράτσα σας, να θυμάστε ότι δεν τους αρέσει το υπερβολικό πότισμα.

Θα πρέπει να αποφεύγετε τη λίπανση των φυτών όταν είναι στον ήλιο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος ή ηλιακό έγκαυμα από τα φύλλα αλόης.

Εξετάστε μερικά κοινά προβλήματα με τα φυτά αγαύης.

καθώς και άλλα φυτά Τα φυτά αγαύης είναι ευαίσθητα σε παράσιτα και άλλα φυτικά προβλήματα. Ακολουθούν μερικά:

πολύ πότισμα

Το πιο κοινό πρόβλημα με τα φυτά αγαύης είναι η σήψη των ριζών, η οποία μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα. Φροντίζετε πάντα οι ρίζες του να είναι στεγνές και το χώμα να μην είναι υγρό.

Το υπερβολικό πότισμα θα κάνει τα φύλλα του φυτού της αλόης να κιτρινίσουν και να συρρικνωθούν. Ας υποθέσουμε ότι το φυτό σας συνεχίζει να μαραίνεται ακόμα και αφού παρατηρηθεί ότι έχει υπερποτιστεί. Συνήθως πρόκειται για σήψη ριζών ή μυκητιασική λοίμωξη. Θα χρειαστεί είτε να ξαναφυτεύσετε την αγαύη είτε να τη μετακινήσετε σε ένα καθαρό μείγμα γλάστρας.

έντομο

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα είναι η παρουσία αλευροφόρων ζωύφιων σε φύλλα, στελέχη και μπουμπούκια φυτών.Αυτά τα έντομα αφήνουν ένα κολλώδες υπόλειμμα που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση εάν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από το φυτό.

Οι λευκές μύγες είναι ένα άλλο παράσιτο που μπορείτε να δείτε στα φυτά της αλόης που αφήνουν μικροσκοπικές κίτρινες κηλίδες στα φύλλα του φυτού.

Η φροντίδα του φυτού της αλόης σας είναι εύκολη.

Η αλόη βέρα δεν είναι μόνο εύκολη στη φροντίδα. αλλά και παράγει υψηλή απόδοση όταν μεγαλώσει πλήρως! πότε να φυτέψετε αγαύη Αν δεν είστε φυτεμένοι στον κήπο Τοποθετήστε τα σε γλάστρες που είναι αρκετά φαρδιά και αρκετά βαθιά για τις ρίζες. Αποφύγετε τη χρήση πήλινων γλάστρες γιατί στεγνώνουν γρήγορα και απαιτούν συχνό πότισμα.

Σκεφτείτε πού ζείτε γιατί εάν έχετε διαφορετικά φυτά που περιέχουν αγαύη Μερικά φυτά μπορεί να μην ανέχονται τον κρύο καιρό ή το καυτό ηλιακό φως! Αν ψάχνετε για συμβουλές για το πώς να φροντίζετε το φυτό της αλόης σας από την αρχή μέχρι το τέλος, Έχουμε ότι χρειάζεστε εδώ!

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *