Αυτός είναι ο τρόπος πολλαπλασιασμού του χριστουγεννιάτικου κάκτου

Μπορεί ένας χριστουγεννιάτικος κάκτος να ριζώσει στο νερό;

Ο κάκτος των Χριστουγέννων είναι ένα ψηλό φυτό με σχισμένα φύλλα. Αυτό το φυτό παράγει πολύχρωμα λουλούδια την άνοιξη. Κάνουν το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο όταν ανθίζει, εξ ου και το όνομα. Σε όλους αρέσει αυτός ο κάκτος γιατί φαίνεται λαμπερός και τον διατηρεί στον κήπο του σπιτιού τους. Ξέρετε όμως πώς να πολλαπλασιάσετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο;

Ο κάκτος των Χριστουγέννων πολλαπλασιάζεται εύκολα. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα νέο φυτό κόβοντας μέρος του υπάρχοντος φυτού. Όμως ο καλός συγχρονισμός είναι επίσης σημαντικός κατά τον πολλαπλασιασμό αυτού του κάκτου.Γενικά η άνοιξη είναι η τέλεια περίοδος αναπαραγωγής. Θα πρέπει να το πολλαπλασιάσετε πριν ανθίσει την άνοιξη ή πριν μπει στον χειμερινό λήθαργο.

Πώς όμως πολλαπλασιάζεις με επιτυχία έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο; Αυτό το άρθρο παρέχει απαντήσεις και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον πολλαπλασιασμό του χριστουγεννιάτικου κάκτου.

Πώς να κλαδέψετε έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος έχει πολλά μέρη που δένονται μεταξύ τους. Νέες ρίζες αναπτύσσονται στη βάση του χαλιού και γίνονται νέο φυτό. για σωστή διάχυση Βεβαιωθείτε ότι έχετε χωρίσει τα τακάκια χωρίς να καταστρέψετε την κάτω πλευρά. Αν καταστρέψετε τη βάση όταν κόβετε Όλη η δουλειά σας θα πάει χαμένη χωρίς να φυτέψετε νέα φυτά.

Για να πολλαπλασιάσετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας Θα χρειαστεί να χωρίσετε το φλοιό σε δέσμες.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταστρέψετε τον κάκτο σας και θα χάσετε τον χρόνο σας, περιστρέψτε απαλά την κάτω πλευρά του χαλιού καθώς το κόβετε. οποιοδήποτε μέρος του φυτού είναι σκισμένο

Ένα άλλο πράγμα που θα θέλετε να βεβαιωθείτε είναι να κάνετε μια σύντομη τομή σε σχήμα Υ στο άκρο του στελέχους. Η τομή πρέπει να αποτελείται από δύο έως τρία επικαλυπτόμενα τμήματα. για να πετύχεις Φροντίστε να κλαδέψετε τον κάκτο ώστε να έχει γεμάτα φύλλα. μετά την κοπή Αφήστε το να στεγνώσει για μερικές ώρες πριν το μεταφυτέψετε σε γλάστρα για ριζοβολία. Βεβαιωθείτε ότι τα στελέχη δεν εκτίθενται σε υπερβολική υγρασία.

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος ριζώνει.

Μόλις κόψετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο και αφήστε τον να στεγνώσει. Ήρθε η ώρα να διαδοθεί. Υπάρχουν δύο είδη ριζικών φυτών. Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος σας μπορεί να έχει τις ρίζες του σε νερό ή χώμα. Θα τα συζητήσουμε για να δούμε πώς λειτουργούν.

Πολλαπλασιάστε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο όρθιο στο χώμα.

Αν θέλεις να έχεις επιτυχία Η ριζοβολία του χριστουγεννιάτικου κάκτου στο έδαφος είναι ο καλύτερος τρόπος. Εάν το δέντρο σας έχει μεγάλα θραύσματα Ο καλύτερος τρόπος για να το ριζώσει στο έδαφος είναι όρθιος. Εδώ είναι ο βήμα προς βήμα οδηγός σας για την ριζοβολία κάκτων στο έδαφος.

 • Αφήστε τα μέρη σας σε ξηρό μέρος για 1-2 ημέρες Αποφύγετε την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως. Η περίοδος ανάπαυσης επιτρέπει στα μαξιλάρια να προσαρμοστούν από τους αναπτυσσόμενους βλαστούς στις αναπτυσσόμενες ρίζες. Εάν αποφεύγετε τη ζέστη και την υγρασία. Τα φυτά θα είναι έτοιμα για φύτευση σε μόλις 48 ώρες.
 • Τοποθετήστε το δέντρο σας σε φρέσκο ​​χώμα γλάστρας. Το καλύτερο έδαφος για αυτό είναι ένα μείγμα από κάκτους και παχύφυτα. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα καλύπτει τη βάση του φυτού σας.
 • Ποτίστε ελαφρά τον νέο σας χριστουγεννιάτικο κάκτο και αφήστε τον να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Το πολύ νερό θα προκαλέσει τη σήψη του φυτού.
 • Οι ρίζες θα αρχίσουν να σχηματίζονται σε 2-3 εβδομάδες.
 • Τοποθετήστε τα φυτά σας σε μέρος που να δέχεται πλήρες ηλιακό φως. Αν και τα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου Ακόμη και το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα φυτά.

Πολλαπλασιασμός Χριστουγεννιάτικου Κάκτου στο έδαφος

Η πρώτη μέθοδος είναι να ισοπεδώσετε το έδαφος σε ευθεία γραμμή και η δεύτερη σε επίπεδο έδαφος. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί για μικροαντικείμενα ή εάν η κάτω πλάκα είναι ελαφρώς κατεστραμμένη. Δείτε πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος:

 • Κρεμάστε τα κομμάτια σας σε ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για 1-2 ημέρες.
 • μετά την ανάπαυση Τοποθετήστε το φυτό οριζόντια στο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γη διατόμων. Θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι ένα μείγμα από γλάστρα και παχύφυτα.
 • Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο λωρίδες του κάκτου είναι σε άμεση επαφή με το χώμα. Από αυτό το σημείο και μετά, νέες ρίζες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται.
 • Διατηρήστε το έδαφος ελαφρώς υγρό και μέσα σε 2 έως 3 εβδομάδες θα εμφανιστούν νέες ρίζες.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι λωρίδες που τοποθετούνται οριζόντια στο έδαφος μπορεί να βραχούν και να σαπίσουν. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό μόνο όταν ποτίζετε.
 • Τα πραγματικά μέρη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν στεγνά.

Πολλαπλασιασμός του κάκτου στο νερό

Το επόμενο βήμα στην καλλιέργεια του χριστουγεννιάτικου κάκτου είναι στο νερό. Πολλοί επαγγελματίες κηπουροί χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο καθώς είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεριζώσετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η μέθοδος απαιτεί λίγη επιπλέον δουλειά γιατί θα χρειαστεί να μετακινήσετε το φυτό σας στο έδαφος μόλις ριζώσει. Η μεταφορά είναι πολύ ήπια και μπορεί να βλάψετε νέες ρίζες.

Η βύθιση ενός κάκτου στο νερό είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ριζώσετε το φυτό.

για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος Θα χρειαστείτε ένα γυάλινο βάζο με πέτρες και φρέσκα κλαδιά από ένα υγιές φυτό. Παρακάτω είναι πώς να χρησιμοποιήσετε τις χριστουγεννιάτικες ρίζες κάκτων σας στο νερό.

 • Τα μοσχεύματα σας θα έχουν μήκος τρεις έως τέσσερις ίντσες. Το καθένα έχει περίπου τρία φύλλα.
 • Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου δύο μέρες για να διατηρήσετε το δέρμα ματ και να μειώσετε τον κίνδυνο σήψης όταν βάζετε τις λωρίδες σε νερό.
 • Γεμίστε τον πάτο του γυάλινου βάζου με περίπου δύο ίντσες πέτρες ή βότσαλα.
 • Γεμίστε τα βράχια με νερό.
 • βάλτε μια πετσέτα μέσα Βεβαιωθείτε ότι το κάτω μέρος αγγίζει το νερό. Τα περισσότερα κομμάτια σας πρέπει να βρίσκονται στο βάζο. Είναι πάνω από νερό και βράχο.
 • Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν εξατμίζεται. Αν ναι, προσθέστε περισσότερο νερό.
 • Αν το νερό δεν εξατμιστεί Δοκιμάστε να αλλάξετε το νερό μετά από μερικές εβδομάδες. Διατηρώντας το νερό φρέσκο ​​θα αποτρέψετε τα σήψη βακτήρια.
 • Η υγρασία στη γλάστρα εμποδίζει το φυτό να σαπίσει.

δώστε του μια στιγμή

Ξέρω ότι πρέπει να είστε ενθουσιασμένοι για να δείτε τα φυτά σας να ριζώνουν και να μεγαλώνουν σε όμορφο χριστουγεννιάτικο κάκτο.Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι η ανάπτυξη δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Το πόσο γρήγορα οι ρίζες και η ανάπτυξη του φυτού σας εξαρτάται από διαφορετικές συνθήκες. συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών και του εδάφους Μπορείτε να κάνετε τα πάντα σωστά. Αλλά το φυτό σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το κανονικό εάν οι φυσικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να ριζώσουν με επιτυχία τα φυτά σας. όταν ριζώσει Θα χρειαστεί να το μεταφυτεύσετε σε γλάστρα για να αρχίσει να αναπτύσσεται κανονικά. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα σωστά βήματα εναλλαγής, ώστε να μην καταλήξετε να κολλήσετε. Να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα του νερού και του ηλιακού φωτός που τους δίνετε καθώς μπορεί να είναι πολύ αυστηροί αυτή την περίοδο. Μην μουλιάζετε στο νερό και αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

μεταφορά από το νερό στο έδαφος

Εάν ο χριστουγεννιάτικος κάκτος σας είναι ριζωμένος στο νερό Θα χρειαστεί να το μεταμοσχεύσετε στο έδαφος αργότερα. Ξεκινήστε τοποθετώντας τον κάκτο σας σε μια καλή τοποθεσία που είναι αρκετά ζεστή και έχει άφθονο φως. Μπορείτε να κατευθύνετε την πρωινή και βραδινή έκθεση. Αλλά μην το αφήσετε να ζεσταθεί πολύ.

μετά την αλλαγή Με τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας σε γλάστρα Φροντίστε να είναι ζεστό και καλά φωτισμένο.

Όταν ποτίζετε, προσέξτε να μην το παρακάνετε. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο πριν το επόμενο πότισμα. Αλλά θα χρειαστεί να ποτίσετε το φυτό περισσότερο από τον μέσο χριστουγεννιάτικο κάκτο. Καθώς το φυτό μεγαλώνει, το πότισμα πρέπει να μειωθεί μέχρι να στεγνώσει τελείως το έδαφος. αν κάνεις καλά Τα φυτά σας θα μεταβούν τελικά από το νερό στην ανάπτυξη στο έδαφος.

Φροντίδα του χριστουγεννιάτικου κάκτου σας μετά τον πολλαπλασιασμό

Εάν ο κάκτος σας μπορεί να φτάσει σε αυτό το στάδιο Μπορείτε να χτυπήσετε τον εαυτό σας στην πλάτη για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Ωστόσο, δεν πρέπει να είστε απρόσεκτοι σε αυτό το στάδιο. Επειδή το φυτό είναι ακόμα εύθραυστο και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Για να αναπτυχθεί ισχυρός κάκτος Χριστουγέννων Ποτίστε τα φυτά όταν το χώμα είναι στεγνό.

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος θέλει πολύ πότισμα. Σε αντίθεση με άλλους κάκτους, όταν φυτευτούν σε γλάστρα, Θα χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά το καλοκαίρι και την άνοιξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε νερό. γιατί μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο πριν το επόμενο πότισμα. Θα πρέπει να αποφύγετε το πότισμα για έως και έξι εβδομάδες το χειμώνα. Και μην ξεχνάτε να ποτίζετε και να στεγνώνετε. Ανάλογα με τον καιρό, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ λίπασμα σε αυτό το στάδιο.

Ακόμα κι αν το δέντρο σας είναι αρκετά μεγάλο Θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. που μπορεί να προκαλέσει κάψιμο των φύλλων Τα φυτά χρειάζονται έντονο φως για να παράγουν περισσότερα λουλούδια. Αλλά θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό. Στον κάκτο των Χριστουγέννων αρέσει η υψηλή υγρασία και οι θερμοκρασίες μεταξύ 60 και 70 βαθμών.

συνοψίζω

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος μπορεί να είναι ένα πολύ παραγωγικό φυτό εάν τον φροντίσετε σωστά. Τα λουλούδια μπορούν να φωτίσουν το σπίτι σας και είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας.

Ωστόσο, αν πολλαπλασιάσετε το φυτό σας και δεν μεγαλώσει, μην ανησυχείτε, ακόμη και οι ειδικοί κηπουροί κάνουν δοκιμή και λάθος. Ίσως το πρόβλημα δεν είναι σε εσάς ή στις μεθόδους που χρησιμοποιείτε. αλλά στο εργοστάσιο Το καλύτερο είναι να προσπαθήσετε ξανά και να δείτε αν μεγαλώσει. Κάντε την έρευνά σας σχετικά με τις απαιτήσεις συντήρησης και τις συνθήκες καλλιέργειας. ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε σωστά την επόμενη δοκιμή.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *