Γιατί μεγαλώνουν τα μανιτάρια στα φυτά εσωτερικού χώρου σας;

Γιατί μεγαλώνουν τα μανιτάρια στα φυτά εσωτερικού χώρου σας;

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε μανιτάρια να φυτρώνουν στο έδαφος φυτών σε γλάστρες. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Γιατί είναι όλα άσχημα; Μην πανικοβληθείτε λοιπόν και μην πετάξετε τα φυτά της αυλής σας.

Αν και τα μανιτάρια είναι σημάδι ενός υγιούς περιβάλλοντος. Αλλά εξαρτάται επίσης από τον τύπο του μανιταριού που αναπτύσσεται κοντά στο φυτό σας.

Μερικά μανιτάρια ανταγωνίζονται για πόρους. Ορισμένα είδη δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Και μάλιστα, αυτά τα μανιτάρια ωφελούν το έδαφος.

Ας δούμε πώς και πώς να αντιμετωπίσουμε τα μανιτάρια που αναπτύσσονται στο έδαφος των οικιακών φυτών.

Πώς αναπτύσσονται τα μανιτάρια στα φυτά του σπιτιού;

Τα μανιτάρια διαδίδονται με σπόρια. που καθιστά εύκολο να πάτε οπουδήποτε. συμπεριλαμβανομένων των φυτών σε γλάστρες στο σπίτι σας Αυτό καθιστά δύσκολη την άμυνα.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους τα σπόρια των μανιταριών μπορούν να εισέλθουν στο καλλιεργητικό υλικό του σπιτιού σας:

– Σπόρια στο μέσο καλλιέργειας

Το μέσο φύτευσης που παίρνετε για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας μπορεί να είναι «μολυσμένο» με σπόρια μανιταριών.

Εάν τα ανθοφόρα φυτά σας είναι γόνιμα και το περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη των μανιταριών. Αυτό θα εξηγήσει γιατί το φυτό εσωτερικού χώρου σας στεγάζεται σε μια γλάστρα με πολλά μικροσκοπικά μανιτάρια.

Το πλούσιο χώμα και το τακτικό ή υπερβολικό πότισμα μπορεί να εξηγήσουν γιατί το μανιτάρι μεγαλώνει στην ίδια γλάστρα με το φυτό εσωτερικού χώρου σας.

– εργαλεία/μεταφορές από άλλες εγκαταστάσεις

Τα σπόρια μεταφέρονται εύκολα από άλλα κοντινά φυτά ή από τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για να κόψετε ή να κόψετε τα φυτά σας.

Τα εργαλεία πρέπει να καθαρίζονται πριν χειριστείτε το φυτό σας. καθώς μπορούν να μεταφέρουν μούχλα, ασθένειες και ακόμη και έντομα.

Ακόμα κι αν κρατάτε τα φυτά μακριά το ένα από το άλλο. Ένα ρεύμα ή ένας άνεμος μπορεί να διασκορπίσει τα σπόρια. Αυτό μας φέρνει στον επόμενο λόγο για τον οποίο τα φυτά στο σπίτι σας μοιράζονται γλάστρες με μανιτάρια.

– καιρός

Εάν τα φυτά σας διατηρούνται έξω, μετακινήστε τα σε εσωτερικό χώρο και εμφανίζονται μανιτάρια. Τα σπόρια των μανιταριών παρασύρονται εύκολα από τον άνεμο.

Τώρα έχετε μερικά πιθανά σενάρια για το πώς μεγαλώνουν τα μανιτάρια στα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Ας δούμε αν αυτά τα μανιτάρια βλάπτουν τα φυτά σας με οποιονδήποτε τρόπο.

Είναι τα μανιτάρια επιβλαβή για τα φυτά σας;

Εάν τα μανιτάρια που αναπτύσσονται κοντά στα φυτά του σπιτιού σας είναι μικρά, ανοιχτό κίτρινο και έχουν βράγχια στη βάση του καπακιού. Μπορείτε επίσης να δείτε μανιτάρια Leucopyrinus birnbami.

Ωστόσο, η μούχλα δεν βλάπτει τα φυτά του σπιτιού σας, επειδή αναπαράγεται στέλνοντας σπόρια. Θα συναντήσετε πολλή μούχλα. αν δεν το ξεφορτωθείτε

Το Leucocoprinus birnbaumii έχει τροπικό κλίμα και αναπαράγεται σε ζεστές θερμοκρασίες. Εάν δεν ζείτε σε περιοχή όπου παρουσιάζεται αυτό το ζήτημα Μπορεί να μην δείτε αυτόν τον μύκητα να πολλαπλασιάζεται στα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να το ξεφορτωθείτε.

Είναι τα μανιτάρια επιβλαβή για εσάς;

Το Leucocoprinus birnbaumii είναι τοξικό σε περίπτωση κατάποσης. Τα σπόρια αυτού του μανιταριού είναι μη δηλητηριώδη. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τοξικότητα από τα σπόρια.

Τούτου λεχθέντος, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τα μανιτάρια εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια. Όσο λοιπόν κανείς στο σπίτι σας δεν τρώει αυτά τα μανιτάρια. είσαι εντάξει

Επειδή όμως αυτά τα μανιτάρια ευδοκιμούν σε ένα περιβάλλον φιλικό προς τους μύκητες, Ελέγξτε για μύκητες που μπορούν να βλάψουν εσάς και τα φυτά σας.

Το υπερβολικό πότισμα των φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι ο λόγος που αναπτύσσονται σπόρια μανιταριών και μούχλας σε αυτό το περιβάλλον.

Επιπλέον, παρουσία μυκήτων Επομένως, φροντίστε οι ρίζες των φυτών σας να μην σαπίσουν από το υπερβολικό πότισμα.

Πώς θα απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στα φυτά σας;

Αν και μπορείτε να βγάλετε τα μανιτάρια από το χώμα. Αλλά αυτή η ενέργεια είναι απίθανο να έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Εάν τα σπόρια βρίσκονται ήδη στο έδαφος Θα εμφανιστούν νέοι τύποι μανιταριών.

Θα πρέπει λοιπόν να στοχεύσετε τα σπόρια στο έδαφος. όχι μόνο μανιτάρια

Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στις γλάστρες σας:

  • Αλλάξτε το υλικό φύτευσης φυτεύοντας μια νέα γλάστρα.
  • Αν ξαναχρησιμοποιήσετε την ίδια κατσαρόλα Φροντίστε να τα πλύνετε με ζεστό σαπουνόνερο. Ή, χρησιμοποιήστε λίγη χλωρίνη για να βεβαιωθείτε ότι θα σκοτώσετε τυχόν σπόρια που εξακολουθούν να παραμείνουν τριγύρω.
  • Εάν το φυτό σας έχει καταστραφεί εντελώς από τη μεταφύτευση, αντικαταστήστε το ½ του υλικού γλάστρας με νέο υλικό γλάστρας. και μουσκέψτε το υπόλοιπο χώμα με μυκητοκτόνο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά δεν θα απαλλαγούν οριστικά από τη μούχλα στα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Τα σπόρια μπορούν να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους. Ο άνεμος μπορεί να φυσάει στη σκιά ή μπορούν να έρθουν κατοικίδια Επομένως, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν ξανά εάν το έδαφος είναι γόνιμο. Μπορείτε να το φέρετε στο σπίτι σε μια γλάστρα για το φυτό σας.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να περάσετε τον κόπο της καλλιέργειας φυτών στο νέο σας σπίτι, πλύνετε τις γλάστρες και αγοράστε νέο υλικό φύτευσης. Απλώς μαδήστε τα μανιτάρια και αφήστε τα φυτά ήσυχα.

Εάν δεν υπάρχει κίνδυνος να φάνε τα μανιτάρια τα έντομα ή τα παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος να φυτέψετε φυτά σε γλάστρες στην αυλή σας πριν φυτέψετε νέα.

Ο Leucocoprinus birnbaumii δεν είναι ένας μύκητας που θα βλάψει τα φυτά σας. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως πάρει τους πόρους από τα φυτά σας. αν συμβεί κάτι Τα μανιτάρια μπορεί να είναι σημάδι υγιών οικοσυστημάτων στο έδαφος.

συνοψίζω

Τα μανιτάρια που αναπτύσσονται στο έδαφος των φυτών του σπιτιού σας δεν είναι ασυνήθιστα ή κάτι που θα πρέπει να ανησυχείτε σοβαρά.

Μπορείτε να ξεριζώσετε ή να ξαναφυτέψετε ανάλογα με το πώς θέλετε να αντιμετωπίσετε τα περιστασιακά μανιτάρια που ξεπροβάλλουν στις γλάστρες σας.

σε κάθε περίπτωση Μην αφήνετε τα παιδιά ή τα κατοικίδια σας να τρώνε αυτά τα μανιτάρια. καθώς μπορεί να είναι τοξικό σε περίπτωση κατάποσης

Οι μύκητες είναι πολύ δύσκολο να αμυνθούν, επειδή διαδίδονται από σπόρια. που μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σπίτι σας από πολλούς τρόπους

Επομένως, είναι καλύτερο να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να συλλέξετε μανιτάρια που φυτρώνουν δίπλα σας. το φυτό σας σε γλάστρα

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *