Γιατί να επανατοποθετήσετε τις ορχιδέες σας; 5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Γιατί να επανατοποθετήσετε τις ορχιδέες σας;  5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Εάν είστε νέος ιδιοκτήτης ορχιδέας Μπορείτε να αναρωτηθείτε πώς να γνωρίζετε πότε πρέπει να μεταφέρετε τα φυτά σας σε γλάστρες και εάν τα φυτά σας πρέπει να τοποθετηθούν σε γλάστρες.

Γενικά, οι ορχιδέες, ειδικά οι ορχιδέες Phalaenopsis, πρέπει να μετατοπίζονται κάθε 1-2 χρόνια, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να το κάνετε αυτό νωρίτερα.

Μερικές φορές η αναφύτευση μπορεί να σώσει την ορχιδέα σας από το θάνατο. Και μερικές φορές χρειάζεται απλώς για να κάνει την ορχιδέα να επανέλθει πιο δυνατή ή μεγαλύτερη.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για να μεγαλώσετε τις ορχιδέες σας.

έλλειψη χώρου για νέες ρίζες

Όταν η ορχιδέα μεγαλώνει και μεγαλώνει Ήρθε η ώρα οι γλάστρες τους να είναι πολύ μικρές για τις ρίζες τους.

Αν διαπιστώσετε ότι όταν οι ρίζες μεγαλώνουν έξω από τη γλάστρα Οι ρίζες είναι σφιχτά αλληλένδετες. ή υπάρχει πολύ λίγος χώρος στην κατσαρόλα Φροντίστε να μετακινήσετε τα φυτά σας.

Στη συνέχεια, πρέπει να το φυτέψετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα, ώστε η ορχιδέα να έχει αρκετό χώρο για τις νεοεμφανιζόμενες ρίζες. Αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για νέες ρίζες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να το φυτέψετε σε γλάστρα που είναι μεγαλύτερη από το φυτό. Το κέντρο της μεγάλης γλάστρας δεν θα στεγνώσει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

βαρύ εργοστάσιο

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να ξαναφυτέψετε την ορχιδέα σας είναι αν της αρέσει να συρρικνώνεται. Επειδή οι ορχιδέες είναι ψηλά φυτά και οι πλαστικές γλάστρες έχουν μέτρια θερμοκρασία. Μερικές φορές πέφτουν και σπάνε ρίζες ή φύλλα.

για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Θα πρέπει να μετακινήσετε τα φυτά σας σε μεγαλύτερες γλάστρες. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλές γλάστρες. Βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν συγκρούεται μεταξύ τους.

πολύ αλάτι

Εάν οι άκρες των φύλλων των φυτών ορχιδέας σας είναι καφέ και ξηρές. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι τα υλικά της κατσαρόλας έχουν πολύ αλάτι.

στο περασμα του χρονου Η λίπανση της ορχιδέας δημιουργεί αλάτι. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Το αλάτι πρέπει να αφαιρείται συχνά από το μείγμα, ωστόσο, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να φυτέψουμε νέα φυτά καθώς το μείγμα θα απορροφήσει το αλάτι.

Γενικά, ο φλοιός απορροφά λιγότερο αλάτι από το βρύα σφάγνου. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το φλοιό ως συστατικό για τη φύτευση.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συστατικά για επαναμεταλλοποίηση, όπως πήλινες ταμπλέτες. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι όχι μόνο απορροφούν νερό και διατηρούν το περιβάλλον υγρό. Αλλά απορροφά και το αλάτι γρήγορα.

Τα ανόργανα μείγματα απορροφούν το αλάτι πιο γρήγορα από τα οργανικά μείγματα.

Ένα μείγμα υποβαθμισμένων φυτειών.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν βιολογικά μείγματα γλάστρας επειδή, όπως ανέφερα, αυτά απορροφούν το αλάτι αργότερα.

Ωστόσο, τα συστατικά βιολογικής καλλιέργειας έχουν και τα μειονεκτήματά τους. Θα φθαρεί και αν όχι θα αλλάξει μπορεί να καταστρέψει τις ρίζες των δέντρων

Αν δείτε φλοιό ή βρύα (Δύο δημοφιλή βιολογικά μείγματα γλάστρας) αποσυντίθενται, πρέπει να αναλάβετε δράση. Οι ορχιδέες χρειάζονται αέρα για να κυκλοφορήσουν στο ριζικό τους σύστημα. Αλλά τα μη αποικοδομήσιμα μείγματα γλάστρας έχουν αυτή την ιδιότητα.

Θα πρέπει να μετακινήσετε τις ορχιδέες σας το συντομότερο δυνατό.Μάλιστα, μπορείτε να ξαναβράσετε το μείγμα πριν χαλάσει. Αν περιμένετε μέχρι να σπάσει εντελώς Είναι πολύ αργά. Επειδή η υγεία των ριζών μπορεί να καταστραφεί.

Τώρα μπορεί να κάνετε την ερώτηση: Πώς μπορώ να ξέρω αν τα υλικά της κατσαρόλας είναι ταγγισμένα;

Για παράδειγμα, μπορείτε να ελέγξετε τα φυτά σας όταν τα ποτίζετε. Αυτή είναι η πιο βολική στιγμή για αυτό. Αν ο φλοιός μοιάζει με κατακάθι καφέ δείχνει ότι το μείγμα έχει αρχίσει να αποσυντίθεται Ή αν χρησιμοποιηθεί βρύα σφάγνου, θα στεγνώσει και θα κιτρινίσει.

παράσιτο ή ασθένεια

Εάν παρατηρήσετε σημάδια παρασίτων ή ασθένειας στα φυτά ορχιδέας σας λάβετε άμεσα μέτρα

όταν συμβαίνει αυτό Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μετακινήσετε τη γλάστρα. αλλά σε πολλές περιπτώσεις Ανεπαρκής έλεγχος παρασίτων ή ασθενειών Επειδή τα συστατικά σε γλάστρες μπορούν να κρατήσουν τα βακτήρια, τους μύκητες και τα έντομα «ασφαλή» και να επανέλθουν για να ενοχλήσουν ξανά τα φυτά.

Συνήθως περιποιούμαι τις ορχιδέες πρώτα και μετά τις ξαναφυτεύω σε νέο μείγμα γλάστρας. Και πάντα χρησιμοποιώ άλλες γλάστρες. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό Θα πρέπει να πλύνετε και να καθαρίσετε την παλιά κατσαρόλα πριν προσθέσετε νέα συστατικά.

Αυτό θα προσφέρει στα φυτά ένα φρέσκο, υγιές και γόνιμο περιβάλλον. και θα αρχίσουν να θεραπεύονται και να μεγαλώνουν νέες ρίζες και φύλλα.

Εάν έχετε πάρα πολλά φυτά σε ένα δίσκο ή ένα κρεμαστό καλάθι. και παρατήρησε ότι ένας από αυτούς είχε κάποια ασθένεια ή είχε ένα έντομο Θα πρέπει να το αφαιρέσετε από άλλα φυτά. Συνιστώ να αλλάξετε το μείγμα γλάστρας σε όλο το καλάθι για να αποφύγετε τα υγιή φυτά.

Μετά τη θεραπεία άρρωστων ορχιδέων Μπορείτε είτε να επαναφέρετε την ορχιδέα στην αρχική της θέση είτε να την τοποθετήσετε σε ένα νέο περιβάλλον με ένα νέο μείγμα γλάστρας. Θα το αφήσω σε μια νέα κατσαρόλα. Δεν θέλω να το επιβαρύνω με πολλές επαναλήψεις. Ειδικά τώρα δεν είναι υγιές.

Μην ξεχνάτε όμως ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη και το είδος της ορχιδέας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στα Dendrobium δεν αρέσει η αναφύτευση. Έτσι, όταν χρειάζεστε αυτό το είδος Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και ευγενικοί.

φρέσκες ορχιδέες

Μετά την αγορά ή την αγορά μιας νέας ορχιδέας, επαναλαμβάνω πάντα. Το κάνω αυτό γιατί τα υλικά της κατσαρόλας συνήθως δεν είναι της καλύτερης ποιότητας.

Πρέπει να περιμένετε μέχρι να πεθάνουν όλα τα λουλούδια στο νέο σας φυτό. και μετά κάντε το ξανά Αν θέλετε τα φυτά σας να είναι υγιή και όμορφα Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα υψηλής ποιότητας μείγμα γλάστρας.

συνοψίζω

Οι ορχιδέες είναι πολυετείς και ανθίζουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Εάν θέλετε τα φυτά σας να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα πρέπει να το επανατοποθετείτε κάθε 1-2 χρόνια και να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα υψηλής ποιότητας μείγμα γλάστρας.

Τώρα ξέρετε γιατί πρέπει να ξαναφυτέψετε. Πρέπει να μάθετε πώς να ξαναφυτεύετε.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *