Γιατί πέφτει το παχύφυτό μου;

Πώς να φροντίσετε τους Lithops - Συμβουλές για την καλλιέργεια ζωντανών λίθων

Γιατί τα φυτά δεν μπορούν να μιλήσουν Η φυσιολογία τους δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Η πτώση στο κρέας είναι αναμφίβολα κακό για την υγεία της σάρκας. Και πρέπει να υπάρχει κάποια προσοχή πίσω από αυτή την ανησυχητική συμπεριφορά. Τα παχύφυτα χρειάζονται το κατάλληλο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν και να έχουν υγιή φύλλα και ρίζες.

Η πτώση της σάρκας μπορεί να οφείλεται σε μερικούς λόγους. Αυτές οι αιτίες περιλαμβάνουν τη στάθμη του νερού, τα επίπεδα φωτός, προβλήματα ρεύματος, συνθήκες θερμοκρασίας και χημικές βλάβες.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το πιο παχύρρευστο πρόβλημά σας. όταν είναι γνωστή η αιτία Η αποκατάσταση της υγείας των φυτών είναι εύκολη. Αν λοιπόν παρατηρήσετε να πέφτει ένα παχύφυτο, μην αποθαρρύνεστε και συνεχίστε να αναζητάτε την αιτία.

Κάντε διάγνωση στα παχύφυτά σας.

Γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε παχαίνουν. Πρέπει λοιπόν να βρείτε την πραγματική αιτία. Αξιολογήστε αυτά τα σημεία για να προσδιορίσετε την αιτία της μείωσης του βοείου κρέατος:

 • Το έδαφος είναι υγρό ή συμπιεσμένο;
 • Είναι έτοιμο το χώμα για παχύφυτα;
 • Υπάρχει τρύπα στη δεξαμενή;
 • Πέφτουν φύλλα από την κορυφή ή το κάτω μέρος του φυτού;
 • Είναι αυτή η εκσπερμάτωση φυσιολογική ή μη φυσιολογική;

Η αξιολόγηση και η διάγνωση μπορούν να βοηθήσουν στη διόρθωση του υποκείμενου προβλήματος. Η εκτίμηση της υγρασίας του εδάφους μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για τις ανάγκες ποτίσματος και φωτός. Η χυμώδης εκτίμηση της κατεύθυνσης της ζημιάς μπορεί να σας ενημερώσει για τις ενεργειακές ανάγκες.

Εξετάζοντας τον βαθμό ζημιάς στα χυμώδη θα σας ενημερώσουμε για τις απαιτήσεις θερμοκρασίας και φωτός. Εάν το φυτό έχει υποστεί ασυνήθιστη βλάβη Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το παχύφυτό σας έχει καταστραφεί από ορισμένες χημικές ουσίες.

Βέλτιστη έκθεση στο νερό για παχύφυτα φυτά

Όταν το παχύφυτό σας δεν ποτίζεται σωστά Θα μπορούσε να καταστραφεί και να πέσει. Ο σωστός τρόπος ποτίσματος είναι να περιμένετε μέχρι τα φύλλα να στεγνώσουν σχεδόν και τα φύλλα να ζαρώσουν ελαφρά. Ποτίστε καλά μέχρι να δείτε νερό να βγαίνει από τις οπές αποστράγγισης.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης και νερό τακτικά για να μην πέσει το παχύφυτο.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης όταν καλλιεργείτε παχύφυτα. Το συχνό και υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο των φύλλων και να γίνουν επικίνδυνα ως αποτέλεσμα.

Εάν η ζημιά έχει ήδη συμβεί Ελέγξτε το καλώδιο τροφοδοσίας για ζημιά ή όχι. Εάν ναι, κόψτε τα σάπια μέρη και αποθηκεύστε τα υγιή μέρη σε στεγνό μέρος. Μην ποτίζετε το φυτό για μια εβδομάδα και το φυτό πρέπει να αναπτυχθεί ξανά.

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να βλάψει ή ακόμη και να σκοτώσει το παχύφυτό σας. Η περίσσεια νερού προκαλεί διόγκωση των κυτταρικών τοιχωμάτων. με αποτέλεσμα τον θάνατο του φυτού και είναι η νούμερο ένα αιτία χυμώδους θανάτου.

Ποτίστε μόνο εάν το χώμα είναι στεγνό στην αφή. Δηλαδή μια φορά την εβδομάδα περίπου.

τη ζαρντινιέρα του
Μην ποτίζετε το παχύφυτο εκτός αν το χώμα είναι στεγνό στην αφή.

υποβρύχιος

Ένα υποβρύχιο παχύφυτο μπορεί να αναγνωριστεί από τα λεία, ζαρωμένα φύλλα του. Τα φύλλα θα φαίνονται αδύναμα και μαραμένα. Αλλά τα πνιγμένα φύλλα δεν θα αλλάξουν χρώμα.

Αν τα φύλλα δεν πέσουν από την αφή Το δέντρο ήταν ακόμα σε θέση να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Εάν η ζημιά είναι πολύ σοβαρή, το φυτό θα πεθάνει και το πότισμα δεν θα είναι άφθονο σε αυτό το στάδιο.

Εφόσον το παχύφυτο δεν είναι κάτω από το νερό, σημειώστε:

 • Αυξήστε σταδιακά τη συχνότητα του ποτίσματος για να αναζωογονήσετε το φυτό.
 • Μόνο μια σταδιακή μετάβαση σε δραστικές αλλαγές μπορεί να βλάψει το φυτό.
 • νερό από κάτω για να αποφύγετε την υπερβολική πίεση

Αυτές οι διορθώσεις θα ανασηκώσουν τη μπριζόλα σας. οπότε όχι άλλο χαλαρό

Το σωστό ηλιακό φως για παχύφυτα

Αν το παχύφυτο δεν έχει αρκετό φως Θα κιτρινίσουν και θα μαραθούν όταν φτάσουν στην πηγή φωτός. όταν φτάσουν Θα πέσουν κάτω και θα μείνουν ακίνητοι. Εάν δεν ρυθμίζετε το φως Τα νέα φύλλα είναι μικρότερα. Τα παχύφυτα χρειάζονται το φως του ήλιου όλο το χρόνο και μπορούν να πεθάνουν εάν αφεθούν άφωτα για πολύ.

φυτά εκτεθειμένα στο φως του ήλιου
Τα παχύφυτα χρειάζονται πολύ ηλιακό φως. Επομένως, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε καλά φωτισμένο χώρο.

Για να το διορθώσετε, εκθέστε απαλά το παχύφυτο στο ηλιακό φως ή στο τεχνητό φως. Ξεκινήστε με τρεις ώρες την ημέρα και ανεβείτε σταδιακά. Προσθέστε σε έξι ώρες στο φως του ήλιου ή 12 ώρες τεχνητού φωτός την ημέρα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε τη σωστή ποσότητα.

Η σωστή θερμοκρασία για παχύφυτα

Εάν το παχύφυτο είναι φρέσκο ​​και δεν έχει εγκλιματιστεί, Η έκθεση σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες μπορεί να το καταστρέψει. Αν και τα περισσότερα παχύφυτα αναπτύσσονται φυσικά σε σκληρούς οικοτόπους, Αλλά η υπερβολική ζέστη είναι επιβλαβής για την υγεία σας. Τα παχύφυτα μπορεί να καταστραφούν από παρατεταμένη έκθεση στη ζέστη, την ξηρασία ή το θερμικό στρες. Επομένως, είναι χρήσιμο να διατηρείτε τα παχύφυτα σε εσωτερικούς χώρους όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

Αν το παχύφυτο μαραθεί Καλύψτε το με σκιά ή μετακινήστε το σε σκιερό μέρος. Η διατήρηση των φυτών σε μια σπηλιά ή αίθριο με κάποια μορφή σκιάς θα βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμότητας. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί κάτω από στέγη ή σε θωρακισμένο δίχτυ.

Αναπτύχθηκε κοντά σε ένα παράθυρο που παίρνει το φως του ήλιου.
Εάν το παχύφυτό σας αρχίζει να μαραίνεται ή να μαραίνεται βάλτο στη σκιά

καθώς και υπερβολική ζέστη Τα περισσότερα παχύφυτα δεν είναι ανθεκτικά στον παγετό. Η παρατεταμένη έκθεση σε θερμοκρασίες κατάψυξης μπορεί να προκαλέσει το πάγωμα των κυττάρων μέσα στα φύλλα. Εάν το παχύφυτό σας παγώσει τον χειμώνα Τα φύλλα του είναι μαλακά και καφέ ή μαύρα.

Το χειμώνα, κάντε τις ακόλουθες αλλαγές:

 • Μετακινήστε τα φυτά σε μια καλυμμένη περιοχή όπου οι θερμοκρασίες δεν κυμαίνονται πολύ.
 • Η μετακίνηση από το εξωτερικό στο γκαράζ είναι μια καλή επιλογή. Η μετακίνηση από το εξωτερικό σε ολόκληρη την απόχρωση, όμως, είναι αρκετά μια αλλαγή.
 • Αν πρέπει να αποθηκεύσετε παχύφυτα έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κρατήστε τα έξω. Μην ποτίζετε παχύφυτα.

Το πότισμα μπορεί να κάνει το έδαφος να παγώσει και να βλάψει τις ρίζες. εξαφανίζουν τις πιθανότητες επιβίωσης Το φυτό πρέπει να φυλάσσεται μόνο σε ξηρό μέρος.

Βέλτιστη ενέργεια για τα σαρκοφάγα

Αν το παχύφυτό σας έχει κλίση Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα κάτω φύλλα των φυτών είναι καφέ επειδή καλύπτονται κυρίως από τα πάνω φύλλα, πριν από την εκβλάστηση των φύλλων το φυτό αντλεί όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια από αυτά.

Είναι ένα φυσικό φαινόμενο και δεν υπάρχει λόγος πανικού αν συμβαίνει μόνο περιστασιακά. Αυτό είναι φυσιολογικό και μπορεί να αγνοηθεί.Ωστόσο, εάν αυτό είναι πρόβλημα, μαδήστε απαλά τα καφέ φύλλα.

Χημική βλάβη στα παχύφυτα

Η χρήση χημικών ουσιών χωρίς να ακολουθείτε σωστά τις οδηγίες στη συσκευασία μπορεί να βλάψει τα φυτά. επίσης Το πολύ λίπασμα μπορεί να είναι επιβλαβές και να εμποδίσει την ανάπτυξη. Η ακατάλληλη χρήση μπορεί να βλάψει τις ρίζες και να αποχρωματίσει τα φύλλα του παχύφυτου. Τελικά το φυτό θα καεί ή θα πέσει.

 • Τα φυτά που υπερλιπαίνονται μπορούν να διορθωθούν αφαιρώντας οποιοδήποτε ορατό λίπασμα από το φυτό και το έδαφος.
 • Αφήστε το νερό να τρέξει πάνω από τις ρίζες για να ξεπλύνετε τυχόν υπόλοιπο λίπασμα.
 • Στη συνέχεια αφαιρέστε τα κατεστραμμένα φύλλα και μην γονιμοποιήσετε για ένα μήνα.

Τα φύλλα κιτρινίζουν λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών. Το υπερβολικό πότισμα τείνει να εκπλύνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο έδαφος της γλάστρας. Θα χρειαστεί να προσθέσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά χρησιμοποιώντας κομπόστ ή φυτεύοντας το παχύφυτό σας σε μια νέα γλάστρα με χώμα.

Μεταφέρετε φυτά που εκτίθενται στο ηλιακό φως.
Η διατήρηση των παχύφυτων σε εσωτερικούς χώρους είναι χρήσιμη όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

Χρησιμοποιήστε μόνο ένα ισορροπημένο λίπασμα σχεδιασμένο για κάκτους ή παχύφυτα. Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται πολλά λιπάσματα. Επομένως, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ. Όταν χρησιμοποιείτε χυμώδες λίπασμα Κόψτε τη συνιστώμενη ποσότητα στη μέση.

συμπέρασμα

Τα παχύφυτα μπορούν να αποθηκευτούν με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση. Μην αφήσετε τα χυμώδη φύλλα να σας τρομάζουν. Επειδή μπορούν να αναγεννηθούν.Πρώτα, προσδιορίστε την αιτία της χυμώδους κλίσης. Για να κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές στα επίπεδα του νερού, του φωτός, της θερμοκρασίας ή των χημικών. Στη συνέχεια, μάθετε ποιο από τα παραπάνω προβλήματα προκαλεί απώλεια λίπους στο σώμα σας. και να κάνετε ανεπαίσθητες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *