Γιατί τα λουλούδια της ορτανσίας γίνονται πράσινα;

Γιατί τα λουλούδια της ορτανσίας γίνονται πράσινα;

Οι ορτανσίες είναι φυτά άμεσα αναγνωρίσιμα. Με γυαλιστερά λουλούδια σε αποχρώσεις του ροζ, της λεβάντας, του μπλε, του λευκού και του κρεμ, οι άπειροι κηπουροί εκπλήσσονται συχνά όταν οι πολύχρωμες ορτανσίες γίνονται πράσινες.

Αν αυτό συμβεί στις ορτανσίες σας, μην ανησυχείτε, υπάρχουν εύλογες εξηγήσεις για το γιατί συμβαίνει αυτό.

Παρακάτω εξηγώ πώς το χώμα, το φως, η υγρασία και η γήρανση μπορούν να κάνουν τις ορτανσίες πράσινες. Υπάρχουν όμως και ποικιλίες πράσινης ορτανσίας που βγάζουν πάντα πράσινα άνθη. Θα τα καλύψω κι εγώ.

τα λουλούδια της ορτανσίας αλλάζουν χρώμα

Μάλλον γνωρίζετε ήδη ότι οι ορτανσίες προτιμούν ελαφρώς όξινο χώμα. Η οξύτητα του εδάφους μπορεί να ενθαρρύνει τις ορτανσίες να αλλάξουν χρώμα. Κάντε ροζ λουλούδια μπλε ή μπλε λουλούδια ροζ.

Οι λευκές ορτανσίες γενικά δεν μπορούν να αλλάξουν χρώμα. Αν και ορισμένες λευκές ή κρεμ ποικιλίες μπορεί να γίνουν ροζ.

Οι πολύχρωμες ορτανσίες πιστεύεται ότι γίνονται πράσινες όταν εξαντληθεί η περιεκτικότητα του εδάφους σε αλουμίνιο. Η προσθήκη θειικού αλουμινίου μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του χρώματος των ορτανσιών σας. Αλλά αυτή είναι η μόνη πιθανή εξήγηση.

Μια άλλη εξήγηση είναι όταν τα λουλούδια είναι μεγαλύτερα. Τα λουλούδια φυσικά θα ξεθωριάσουν και θα γίνουν πράσινα. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από τη διακύμανση των επιπέδων φωτός κατά τη διάρκεια της σεζόν και την αλληλεπίδραση του φωτός με τις χρωστικές που είναι υπεύθυνες για το χρώμα της ορτανσίας.

όταν η μέρα είναι μεγάλη και ο ήλιος άφθονο Οι χρωστικές έχουν τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας. όταν υπάρχει λίγο φως και φως του ήλιου Οι χρωστικές που αποτελούν τα ροζ, μπλε και λουλούδια λεβάντας εξαφανίζονται και γίνονται πράσινα.

Ένα άλλο πράγμα που επηρεάζει τη διαδικασία ξεθώριασμα των λουλουδιών ορτανσίας είναι η υγρασία του εδάφους. Αυτό θα αποτρέψει το ξεθώριασμα και το πράσινο χρώμα του ανθισμένου χρώματος. Πρέπει να διατηρείτε καλή υγρασία του εδάφους.

όταν υπάρχει μικρή βροχή ή υψηλή θερμοκρασία Ποτίστε τις ορτανσίες σας βαθιά για να αναπληρώσετε την υγρασία του εδάφους.

Εκτός από επαρκή υγρασία Η διατροφή είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για να διατηρήσετε τις ορτανσίες σας όμορφες. Η λίπανση των ορτανσιών σας θα κρατήσει τα λουλούδια ζωντανά.

Λιπαντικές ορτανσίες

Οι ορτανσίες επωφελούνται από τη λίπανση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για την ενίσχυση του ριζικού συστήματος. Βοηθά την ανάπτυξη των στελεχών και των φύλλων. και βοηθά στην καλύτερη ανθοφορία

Μπορείτε να επιλέξετε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης, ένα υγρό λίπασμα, ένα ξηρό λίπασμα ή ένα κοκκώδες λίπασμα. Μερικά μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στο έδαφος ενώ άλλα πρέπει να αραιωθούν.

ό,τι κι αν διαλέξεις Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για ορτανσίες και ότι ακολουθείτε ακριβώς τις οδηγίες δοσολογίας. Ορισμένα υγρά λιπάσματα και κοκκώδη λιπάσματα πρέπει να αραιωθούν με νερό. Ενώ άλλα λιπάσματα μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στο έδαφος ή να προστεθούν στο έδαφος.

εξαρτάται από τον τύπο Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λίπανση μία φορά στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου μερικές φορές το χρόνο ή ένα αδύναμο λίπασμα μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόζεται εβδομαδιαία ή κάθε 2 εβδομάδες.

Αυτό το εξαιρετικό λίπασμα για ορτανσίες παρασκευάζεται από τη Miracle-Gro και έχει σχεδιαστεί για φυτά που αγαπούν τα οξέα όπως οι ορτανσίες, οι αζαλέες, οι καμέλιες και τα ροδόδεντρα.

Είναι ένα υδατοδιαλυτό ξηρό λίπασμα πλούσιο σε σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αυτό είναι ευεργετικό για τα οξέα φυτά. Αραιώστε με νερό και χρησιμοποιήστε το σε ποτιστήρι για να γονιμοποιήσετε τις ορτανσίες σας.

Αυτή η φόρμουλα φυτών Miracle-Grow ενισχύει τη ζωντάνια των φύλλων και των λουλουδιών Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας Miracle-Gro για κάθε γαλόνι νερού και μουλιάστε τη βάση του φυτού.Ταΐστε κάθε 1-2 εβδομάδες.

Μην προσθέτετε περισσότερο λίπασμα από αυτό που συνιστά ο κατασκευαστής, διαφορετικά το κομπόστ κινδυνεύει να καεί.

Ποικιλίες πράσινης ορτανσίας

Όταν τα άνθη της ορτανσίας γίνονται πρασινωπά Οι ορτανσίες θα συνεχίσουν να ανθίζουν πράσινο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνεχίσει να ανθίζει πράσινο τη δεύτερη σεζόν πριν επιστρέψει στο κανονικό του χρώμα.

Ορισμένες ορτανσίες τείνουν να παράγουν πράσινα λουλούδια λόγω της ποικιλίας τους. Αυτά τα λουλούδια δεν θα μπορούσαν να έχουν πολύχρωμα λουλούδια και επιλέχθηκαν για τα πράσινα λουλούδια. Τα λουλούδια συνήθως ξεκινούν λευκά. Στη συνέχεια γίνεται πράσινο και τελειώνει λευκό καθώς γερνάει.

Εδώ είναι μερικές ποικιλίες ορτανσίας που παράγουν πράσινα λουλούδια:

  • Ορτανσία Limelight
  • Άναμπελ Ορτανσία

Θα βρείτε πράσινες ορτανσίες σε πολλές συνθέσεις λουλουδιών και γαμήλιες ανθοδέσμες. ως ένα όμορφο σκηνικό για άλλα φυτά και λουλούδια.

στο τέλος της μέρας Οι ορτανσίες με πράσινα λουλούδια δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία και δεν πρέπει να θεωρείται παθολογία.

Μπορείτε να αλλάξετε το περιβάλλον της ορτανσίας για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των πολύχρωμων λουλουδιών. Επειδή όμως δεν μπορείς να ελέγξεις τον καιρό και τις συνθήκες φωτισμού έξω. Αφήστε τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της και ελπίστε τα λουλούδια να ανθίσουν. Επιστρέψτε στο ίδιο χρώμα την επόμενη σεζόν.

Είχατε νεκρές πράσινες ορτανσίες;

Οι νεκροκεφαλές ορτανσίες ενθαρρύνουν τις μεγάλες, φωτεινές ανθοφορίες. Όταν οι πράσινες ορτανσίες σου έχουν μαραθεί Μπορείτε να το αφαιρέσετε.

Αν νομίζετε ότι οι πράσινες ορτανσίες θα ξαναγίνουν ροζ, μπλε ή λεβάντες, μπορείτε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει. Γιατί τα άνθη της ορτανσίας πρασινίζουν ανάλογα με την εποχή επιτυχία στις προσπάθειές σας

Συνήθως περιμένω να ξεθωριάσουν τα πράσινα λουλούδια και μετά να τα καταστρέψω.Μάλιστα δεν με νοιάζει αν οι ορτανσίες μου πρασινίσουν ή όχι.

Διατήρηση ενός καλού συστήματος φροντίδας φυτών καλή διατροφή Και η παρακολούθηση της οξύτητας του εδάφους είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο πράσινης ανθοφορίας.

στο τέλος Δεν μπορείτε να ανταγωνιστείτε τις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού. και ακόμα κι αν κάνεις το καλύτερο δυνατό Οι ορτανσίες μπορεί ακόμα να παράγουν πράσινα λουλούδια.

κάλυμμα

Τώρα έχω συζητήσει τους λόγους για την πράσινη ανθοφορία σε ροζ, λεβάντα, μπλε ή κρεμ ορτανσίες. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής αυτών των πολύχρωμων λουλουδιών.

Μην αποθαρρύνεστε αν οι ορτανσίες σας δεν επιστρέψουν στο αρχικό τους χρώμα. Οι ορτανσίες σας θα ανθίσουν ξανά σε λίγες εποχές. μέχρι τότε Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε φυτά ορτανσίας και να απολαύσετε τα πολύχρωμα λουλούδια.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *