Είναι οι ορτανσίες ανθεκτικές στον παγετό; – Δείκτης φυτών

Είναι οι ορτανσίες ανθεκτικές στον παγετό;  - Δείκτης φυτών

Η αντοχή στο κρύο και στον παγετό ποικίλλει μεταξύ των ορτανσών. Ορισμένες ορτανσίες αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και μείον 20 βαθμούς Φαρενάιτ (-30 °C), ενώ άλλες, όπως η δημοφιλής ποικιλία Big Leaf, είναι ανθεκτικές στο κρύο. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε ζημιές από παγετό.

Εάν φυτεύετε ανθεκτικές ποικιλίες που δεν είναι ανθεκτικές στο χειμώνα στην περιοχή σας Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τα χειμερινά μέτρα προστασίας για να μειώσετε τον κίνδυνο του παγετού να καταστρέψει τις ορτανσίες σας.

Οι ορτανσίες που ανθίζουν από παλιό ξύλο χρειάζονται επιπλέον προστασία για να διασφαλιστεί ότι τα μπουμπούκια επιβιώνουν τον χειμώνα. Λέγεται ότι τα δέντρα που ανθίζουν από νέα δέντρα είναι πιο ανθεκτικά στον παγετό. Αλλά ακόμη και αυτά είναι ευαίσθητα σε όψιμες ζημιές από παγετό.

Μάθετε πώς να φυτεύετε σωστά τις ορτανσίες το χειμώνα. Και διαβάστε τις συμβουλές μου για το τι πρέπει να κάνετε για να αποκαταστήσετε τις κατεστραμμένες ορτανσίες από τον παγετό.

Μπορούν οι ορτανσίες να επιβιώσουν στον παγετό;

Οι πιθανότητες της ορτανσίας σας να επιβιώσει σε έναν παγωμένο χειμώνα εξαρτώνται από την ποικιλία και το πόσο ανθεκτική στο κρύο είναι η ορτανσία.

Ορισμένες ορτανσίες που ανθίζουν σε παλιό ξύλο έχουν ρίζες που είναι ανθεκτικές έως και -20 °F (-30 °C), που σημαίνει οποιαδήποτε ζημιά. Από παγετούς εμφανίζονται συνήθως επιφανειακά και δεν θα παρεμποδίσουν την ανθοφορία των φυτών την επόμενη σεζόν. δεν σκοτώνει το φυτό

Αλλά αυτό δεν λειτουργεί για όλες τις ορτανσίες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι κρύοι άνεμοι μπορούν να σκοτώσουν ορισμένες ορτανσίες. μαραίνω Ο κρύος αέρας ρουφάει την υγρασία από τους μίσχους και τα φύλλα, προκαλώντας αφυδάτωση.

Οι πρώιμοι παγετοί της άνοιξης μπορούν να καταστρέψουν τη νέα ανάπτυξη στις ανθοφορίες της ορτανσίας.Αν είναι αρκετά κρύο, το νερό στα κύτταρα του φυτού παγώνει. Αυτό καταστρέφει τους ιστούς και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο των τμημάτων των φυτών.

Επομένως, θα πρέπει να προβλέψετε αυτές τις καταστάσεις και να αναπτύξετε στρατηγικές για την πρόληψη των παγετών του χειμώνα και των παγετών της άνοιξης.

Προστασία ορτανσών το χειμώνα

Είτε είναι κρύος άνεμος είτε χειμωνιάτικος παγετός. Οι θάμνοι ορτανσίας χρειάζονται προστασία και από τα δύο το χειμώνα. Όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει στα τέλη του φθινοπώρου. Μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία πριν από τον πρώτο παγετό του χειμώνα.

Η μέθοδός μου για τις χειμερινές ορτανσίες περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρία βήματα:

  • Το πότισμα των ορτανσών άφθονα πριν από το κρύο θα βοηθήσει στην αποφυγή αφυδάτωσης τους από ψυχρούς ανέμους.
  • Καλύψτε τις ρίζες με ένα παχύ στρώμα μούλτι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξερά φύλλα ή άχυρο. Βρήκα ότι το καλαμάκι λειτούργησε καλύτερα.)
  • Τοποθέτηση χειμερινών κουβερτών για εργοστάσια

Οι χειμερινές κουβέρτες συνήθως περιλαμβάνουν την τοποθέτηση συρμάτινων κλουβιών, τους οποίους καλύπτω με λινάτσα ή ανθεκτικό στη θερμότητα ύφασμα. Μερικές φορές χρησιμοποιώ φύλλα αντί. Μερικές φορές στήνω ένα πολυτούνελ. Ό,τι έχετε στη διάθεσή σας θα είναι αρκετά καλά μονωμένο για να κρατάτε τον αέρα και το κρύο.

Οι ζημιές από τον παγετό δεν είναι πάντα εμφανείς. Μπορεί να το παρατηρήσετε μόνο τον Μάρτιο ή τις αρχές Απριλίου. Όταν το φυτό δεν βλαστάνει νέους πράσινους βλαστούς ή το φυτό δεν ανθίζει τη νέα εποχή

Προστατέψτε τις ορτανσίες από τους παγετούς της άνοιξης.

Οι πρώιμοι παγετοί της άνοιξης μπορούν επίσης να καταστρέψουν τις ορτανσίες. Θα πρέπει λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι. Αν βάλεις χειμωνιάτικο κάλυμμα στην ορτανσία σου Μην τα βγάζετε όλα.

Αφαιρώ το κάλυμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας που η ορτανσία δεν κινδυνεύει από παγετό ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. και τοποθετήστε ξανά το κάλυμμα το βράδυ

Θα αφαιρέσω όλα τα συρμάτινα κλουβιά. Μόνο όταν ήμουν σίγουρος ότι τα κλουβιά δεν κινδύνευαν από παγετό. Και θα πρέπει να ακολουθήσετε την πρόγνωση του καιρού λίγο πιο προσεκτικά από ό,τι συνήθως.

Οι όψιμοι παγετοί μπορεί να κάνουν τα φύλλα να γίνουν μοβ και να μαραθούν. ή φύλλα με μπουμπούκια μαυρίζουν και ξεραίνονται

Μπορεί να θέλετε να κόψετε αμέσως το κατεστραμμένο τμήμα. Αλλά σας συνιστώ να περιμένετε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος παγετού. Τα ανοιγμένα πρόσφατα εξαρτήματα μετά την επισκευή μπορεί να καταστραφούν ξανά.

Για να αποκαταστήσετε τις παγωμένες ορτανσίες Προσθέστε οργανικό σάπια φύλλα πάνω από τις ρίζες, ποτίστε βαθιά και χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό λίπασμα για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων βλαστών.

Οι ορτανσίες σας μπορεί να είναι σε πλήρη άνθιση αυτή την εποχή. αλλά θα επιστρέψει για να ανθίσει ξανά την επόμενη σεζόν

Υπάρχουν και άλλες συμβουλές. Μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε τρόπους για να προστατεύσετε τις ορτανσίες σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο πού να φυτέψετε ορτανσίες στον κήπο σας για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά:

  • Φυτέψτε σε προστατευμένη τοποθεσία, όπως κοντά σε αντιανεμικό φράχτη.
  • φυτεύονται στον τοίχο που βλέπει νότια
  • Αποφύγετε τη φύτευση σε τσέπες παγετού.

Οι ορτανσίες χρειάζονται παγετό για να ανθίσουν;

Όχι, οι ορτανσίες δεν χρειάζονται παγετό για να ανθίσουν. Όταν ο καιρός είναι πολύ κρύος στα τέλη του φθινοπώρου Τα άνθη της ορτανσίας θα εισέλθουν σε φάση αδράνειας. Για ορτανσίες που αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους Αυτή η διαδικασία συμβαίνει φυσικά.

Οι ορτανσίες που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους χρειάζονται αλλαγές θερμοκρασίας για να ενθαρρύνουν τον λήθαργο. μεταφύτευσή τους σε δροσερό δωμάτιο ή γκαράζ, προστατευμένο από τον παγετό. Αυτό θα δώσει σήμα στην ορτανσία σας σε γλάστρα ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστείτε.

Οι ορτανσίες σε γλάστρες που διατηρούνται σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι επίσης ευαίσθητες σε ζημιές από παγετό. Η ζημιά μπορεί επίσης να αποφευχθεί λαμβάνοντας προφυλάξεις.

Γλάστρα ορτανσίας και παγωνιά

Οι ορτανσίες σε γλάστρες πρέπει να μεταφερθούν σε ένα δροσερό δωμάτιο ή στο γκαράζ σας. Το χώμα σε μικρές γλάστρες θα σκληρύνει γρήγορα. Επομένως, θα πρέπει να μεταμοσχευθούν στο εσωτερικό στα τέλη του φθινοπώρου.

Μετακινήστε τα πίσω σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη όταν ο κίνδυνος ζημιάς από παγετό δεν αποτελεί πλέον απειλή για αυτά.

Εάν φυτέψετε ορτανσίες σε έναν μεγάλο κήπο που είναι πολύ βαρύς για να αναπτυχθεί. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο χειμερινής προστασίας που προτείνω για τις ορτανσίες κήπου.

Αν δημιουργήσετε αρκετά καλή μόνωση και σάπια φύλλα για τις ρίζες Οι ορτανσίες σας θα πρέπει να προστατεύονται από τον άνεμο και τον παγετό, ακόμα κι αν είναι φυτεμένες στον κήπο.

κάλυμμα

Οι ορτανσίες είναι ανθεκτικές στον παγετό σε κάποιο βαθμό. Ορισμένες ορτανσίες είναι πιο ανθεκτικές σε χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό από άλλες. Αλλά η σωστή προετοιμασία των ορτανσών για το χειμώνα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής ζημιάς.

Οι ορτανσίες μπορούν να ανακάμψουν από την επιφανειακή ζημιά του χειμώνα. Αλλά δεν θα υποστεί σοβαρή χειμερινή αφυδάτωση ή ζημιά στις ρίζες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εύκολο να προστατεύσετε αυτά τα φυτά από τη θανάτωση του χειμώνα. Ακολουθήστε τις συμβουλές και τις συμβουλές μου για να απολαμβάνετε την άνθιση της ορτανσίας χρόνο με το χρόνο.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *