Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή φυτά που μπορείτε να βρείτε στην έρημο

Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή φυτά που μπορείτε να βρείτε στην έρημο

σκεφτείτε την έρημο Και φαντάζεστε ατελείωτους αμμόλοφους, υψηλή υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλές βροχοπτώσεις. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι μια συνταγή για υπογονιμότητα και στειρότητα. Αλλά η αλήθεια είναι Οι έρημοι μπορεί να είναι άγονες. Είναι το σπίτι πολλών φυτών που έχουν προσαρμοστεί σε αυτές τις συνθήκες. ευδοκιμούν και διαδίδονται προς τα εμπρός Αυτά τα φυτά είναι μοναδικά με τον δικό τους τρόπο. και δεν θα το βρεις πουθενά αλλού. Μάλιστα, μερικά είναι τόσο σπάνια που έχουν γίνει σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα. Ο κάκτος είναι ίσως το πιο διάσημο φυτό της ερήμου. Αλλά υπάρχουν μερικά άλλα είδη που αποκαλούν ερημικά σπίτια.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή φυτά στην έρημο; Οι έρημοι φιλοξενούν εκατοντάδες είδη φυτών. Τα πιο διάσημα όμως είναι είδη κάκτων όπως το φραγκόσυκο. Κυλινδρικός κάκτος και κάκτος οργάνων και saguaro Υπάρχουν επίσης γλυκά ανθοφόρα φυτά όπως τα κρίνα της ερήμου. κατιφέ της ερήμου Και σε αυτή την έρημο ζουν παπαρούνες Καλιφόρνια, ακακίες, ελέφαντες, ιτιές της ερήμου, δέντρα Joshua κ.λπ. Υπάρχουν πολλά είδη φυτών και δέντρων. και ζαχαροφοίνικα

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά από τα πιο κοινά φυτά της ερήμου. Καλύπτει όλες τις περιγραφές και τις προσαρμογές σε περιβάλλοντα της ερήμου.

κάκτος

Ο κάκτος είναι το πιο αναγνωρίσιμο φυτό της ερήμου λόγω των ενδιαφέρουσες προσαρμογές του. μοναδικό σχήμα και διαφορετικά χαρακτηριστικά προσαρμογής Υπάρχουν χιλιάδες είδη κάκτων. Αλλά ο πιο κοινός κάκτος που αναπτύσσεται και ευδοκιμεί στην έρημο είναι ο κάκτος saguaro. κάκτος κάκτος σκαντζόχοιρος κάκτος και κάκτος φραγκοσυκιάς.

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτά της ερήμου που μπορεί να ευδοκιμήσει σε σκληρά κλίματα.

Η αλόη βέρα είναι γνωστό ότι ευδοκιμεί σε άνυδρες εκτάσεις, βραχώδεις λόφους και υδρορροές της ερήμου. Ο Κάκτος είναι τέλεια προσαρμοσμένος στην έρημο με τα σαρκώδη στελέχη του. Αγκάθια για προστασία από τα αρπακτικά και ρίζες που καλύπτουν το έδαφος με λίγη βροχή

δέντρο ελέφαντα

Ο ελέφαντας ανήκει στην οικογένεια των θάμνων ή των μικρών θάμνων. Αναγνωρίζονται εύκολα από τους χοντρούς, διογκωμένους μίσχους τους. παρά το ότι έχει μεγάλο κορμό Αλλά τα κλαδιά είναι ασυνήθιστα μικρά και έχουν φύλλα που τείνουν να πέφτουν κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.

Το δέντρο ελέφαντα είναι τέλεια προσαρμοσμένο στην έρημο με τις ακόλουθες ιδιότητες:

Μεγάλος κορμός – λειτουργεί ως δεξαμενή

Φυλλοβόλα – κατά την ξηρή περίοδο Τα φύλλα πέφτουν και το φυτό είναι σε θέση να φωτοσυνθέσει μέσα από τους μίσχους και τα κλαδιά.

φοίνικας

Οι φοίνικες μπορεί να είναι συνώνυμοι με τις παράκτιες περιοχές. αλλά μερικά ταιριάζουν καλύτερα στην έρημο. Μερικά αξιοσημείωτα είδη φοίνικα που αναπτύσσονται στην έρημο περιλαμβάνουν το doom palm, το date palm και το Bismarck palm. Οι περισσότεροι φοίνικες της ερήμου είναι περίπου 150 ετών.

Αν και οι φοίνικες συνδέονται με παράκτιες περιοχές. Αλλά μερικά είδη ευδοκιμούν και στην έρημο.

με χοντρά και μακριά στελέχη Οι φοίνικες είναι επομένως προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της ερήμου και βοηθούν στη διατήρηση του νερού για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουν επίσης πλατιά φύλλα που ονομάζονται φτέρες. Τα φύλλα μετατρέπουν τον ήλιο της ερήμου σε ζάχαρη. ποια δέντρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιόδους έλλειψης

ακακία

Η ακακία της ερήμου είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά δέντρα στην έρημο και ένα από τα λίγα αληθινά δέντρα που μπορούν να επιβιώσουν σε σκληρά κλίματα. στην πραγματικότητα Η έρευνα δείχνει ότι η ακακία της ερήμου αναπτύσσεται περισσότερο τα ζεστά, ξηρά καλοκαίρια σε σύγκριση με τους ήπιους υγρούς χειμώνες.

Η ακακία εκμεταλλεύεται τις μακριές, βαθιές ρίζες της για να αντλεί νερό από υπόγειες δεξαμενές Η ακακία, από την άλλη πλευρά, προσελκύει πολλά έντομα και ζώα που βοηθούν στην επικονίαση. Βελτιώνει το ποσοστό επιβίωσης του είδους. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, τα φύλλα ρίχνονται για να μειωθεί η απώλεια νερού μέσω των στομάτων.

ιτιά της ερήμου

Οι ιτιές της ερήμου προσδιορίζονται διαφορετικά. σίλωση μικρός θάμνος Βρίσκεται κυρίως στις ερήμους του Μεξικού και της Αμερικής. Ανθίζει λαμπερά λεβάντα και απαλό ροζ άνθη τον Μάιο και διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Το φυτό έχει μωβ ρίγες και κίτρινες ραβδώσεις στο κάτω χείλος και στο λαιμό. Οι ιτιές της ερήμου εμφανίζονται σε συστάδες για να μεγιστοποιήσουν τη χρήση των θρεπτικών ουσιών και της λειψυδρίας στην έρημο.

Δέντρο Joshua

Το δέντρο Joshua μπορεί να μην είναι πραγματικό δέντρο. Είναι ένα φυτό της ερήμου που βρίσκεται ανάμεσα στον κάκτο και το δέντρο. Είναι γιούκα και είναι εγγενές στην έρημο Μοχάβε. Τα δέντρα Joshua μεγαλώνουν γρήγορα και φτάνουν τα 15 έως 40 πόδια ψηλά με διάμετρο 3 ποδιών.

Τα δέντρα Joshua ανέχονται τα κλίματα της ερήμου και φτάνουν σε ύψος περίπου 40 πόδια.

Με διάρκεια ζωής περίπου 200 ετών, αυτό το φυτό της ερήμου είναι κατάλληλο για περιβάλλοντα της ερήμου. Με ένα εκτεταμένο ριζικό σύστημα που εκτείνεται σε βάθος έως και 36 πόδια, το δέντρο Joshua έχει επίσης ένα παχύ κέρινο δέρμα που εμποδίζει την απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης. Βασίζεται στον σκόρο της μανιόκας για την επικονίαση και την επακόλουθη αναπαραγωγή.

κρίνος της ερήμου

Μπορεί να περιμένουμε να βρούμε κρίνα σε μέρη με άφθονη βροχή και πολλά θρεπτικά συστατικά. Αλλά τα κρίνα της ερήμου διαφωνούν με αυτή την ιδέα. Δεν είναι πραγματικό κρίνο. Αλλά τα μεγάλα λευκά λουλούδια που μοιάζουν με κρίνο του δίνουν μια ομοιότητα με το κρίνο. Αυτό το μπλε-γκρι φυτό της ερήμου μπορεί να μην είναι χυμώδες. αλλά κατέκτησε την τέχνη της ευημερίας στην έρημο. Ξεχωρίζει για την αντοχή του στη θερμότητα και σχετίζεται με το φυτό αγαύης.

Τα κρίνα της ερήμου προσαρμόζονται στα περιβάλλοντα της ερήμου μετατρέποντας τα φύλλα τους σε αγκάθια για να αποτρέψουν την απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης. Η δομή των φύλλων με τη μορφή στελέχους όχι μόνο βοηθά στη συγκράτηση του νερού. αλλά και προστατεύει τα ζώα Το πιο σημαντικό Τα κρίνα της ερήμου έχουν κόνδυλους που παραμένουν αδρανείς. σχεδόν όλη τη σεζόν Ενεργοποιείται μόνο για να παρέχει νερό και θρεπτικά συστατικά στα φυτά κατά την ξηρή περίοδο.

κατιφέ της ερήμου

Οι κατιφέδες της ερήμου είναι βραχύβια πολυετή φυτά. Ιθαγενής σε άνυδρες περιοχές της Γιούτα, του Μεξικού, της Αριζόνα και της Καλιφόρνια. Τα έντονα κίτρινα λουλούδια προσθέτουν ζωή και χρώμα σε ένα θαμπό τοπίο της ερήμου. είναι καταπληκτικό Τα μεγάλα λουλούδια της πλάκας ανθίζουν την άνοιξη και ανθίζουν κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου. Αυτό είναι συνήθως μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου. Είναι ενδιαφέρον ότι είναι Ανεξάρτητα από την εποχή, η βροχή φέρνει νέες ανθοφορίες. Το φυτό μεγαλώνει σε περίπου 30 ίντσες ύψος και έχει μια βάση ροζέτας που εκτείνεται 4 ίντσες.

Οι κατιφέδες της ερήμου είναι προσαρμοσμένοι στις ερήμους επειδή τα φύλλα τους μειώνουν την απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης. Τα φύλλα έχουν επίσης τρίχες που αυξάνουν την ανακλαστικότητα που με τη σειρά της μειώνει τη θερμοκρασία.

αλόη

Υπάρχουν εκατοντάδες είδη κάκτων. Αλλά οι κάκτοι είναι οι πιο συνηθισμένοι και ευδοκιμούν σε συνθήκες ερήμου. Αυτό το χυμώδες φυτό ευδοκιμεί σε ξηρό, αμμώδες έδαφος. Στην πραγματικότητα, αναπτύσσεται καλύτερα στις βραχώδεις περιοχές της ερήμου. Αυτό το χυμώδες φυτό της ερήμου αποθηκεύει νερό στα χυμώδη φύλλα του και το χρησιμοποιεί σε περιόδους ξηρασίας.

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό της ερήμου που μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρό έδαφος. με συγκράτηση νερού στα παχουλά φύλλα

Η αλόη βέρα προσαρμόζεται στην έρημο μέσω του μεταβολισμού του Crassulacean acid (CAM) Είναι μια σημαντική προσαρμογή στη θερινή φωτοσυνθετική οδό με την παραγωγή μηλικού οξέος. Επιπλέον, το τζελ αλόης βέρα που βρίσκεται στη μεμβράνη των φύλλων δρα ως συστατικό αποθήκευσης ενέργειας και νερού.

αγριόχορτο

Το Tumbleweed είναι το δεύτερο πιο αναγνωρίσιμο φυτό της ερήμου μετά τους κάκτους. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το μοναδικό μοτίβο ανάπτυξης που μοιάζει με μια συστάδα ζιζανίων. Αυτός ο κάτοικος της ερήμου είναι εγγενής στη Ρωσία και την Αμερική. Ξεκινούν σαν μικρά σπορόφυτα πριν πάρουν στρογγυλό σχήμα καθώς ωριμάζουν. Στη συνέχεια φυτρώνει άνθη ανάμεσα στα φραγκοσυκιά. Αυτό οδηγεί τελικά στο σχηματισμό ενός μούρου με μικρούς σπόρους το φθινόπωρο. Το φυτό είναι συνήθως πλήρως ώριμο και αρχίζει να στεγνώνει. Μια ελαφριά ριπή ανέμου θα παρασύρει τα νεκρά φυτά.

Το Tumbleweed είναι τέλεια προσαρμοσμένο στην έρημο. Χάρη στην «πτωτική» φύση του που επιτρέπει στους σπόρους να εξαπλωθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Οι σπόροι βλασταίνουν σε λίγες μέρες με λίγο νερό. κατά τη φύτευση δενδρυλλίων Τα ζιζάνια αναπτύσσουν σωληνοειδή φύλλα. Και αυτή η μειωμένη επιφάνεια μειώνει την απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης.

Η έρημος μπορεί να είναι ξηρή για το καλύτερο μέρος του έτους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άψυχο. Χιλιάδες είδη ζώων και φυτών ζουν και ευδοκιμούν στην έρημο. Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά έχουν αναπτύξει μοναδικές προσαρμοστικές ιδιότητες που τους δίνουν το πλεονέκτημα να επιβιώνουν σε τόσο σκληρά περιβάλλοντα. Αυτά τα φυτά αψηφούν όλες τις πιθανότητες να ζήσουν μέχρι την ωριμότητα και να αναπαραχθούν για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Υπάρχουν χιλιάδες είδη φυτών που ζουν στην έρημο. Όμως τα παραπάνω φυτά είναι τα πιο κοινά και εύκολα αναγνωρίσιμα. Βρίσκονται στις περισσότερες περιοχές της ερήμου σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *