Εδώ είναι 10 καταπληκτικά φυτά της ερήμου με λουλούδια

Εδώ είναι 10 καταπληκτικά φυτά της ερήμου με λουλούδια

όταν μιλάμε για την έρημο Τι νομίζετε; Θα μπορούσε να είναι μια ατελείωτη ποσότητα άμμου και βράχων. Αν και αυτό ισχύει στις περισσότερες ερήμους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τίποτα καλό δεν θα συμβεί. Υπάρχουν πολλά πολύχρωμα φυτά που θα βρείτε στην έρημο. Αυτά τα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία προσθέτουν κομψότητα και χρώμα σε ένα θαμπό τοπίο της ερήμου. Από δέντρα μέχρι θάμνους, κάκτους, παχύφυτα και αγριολούλουδα, αυτά τα ανθισμένα φυτά της ερήμου διατίθενται σε όλα τα μεγέθη, σχήματα και χρώματα.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο κοινά ανθισμένα φυτά της ερήμου; Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα φυτά της ερήμου έχουν λουλούδια. Αλλά ορισμένα είδη έχουν φωτεινότερα και πιο μοναδικά λουλούδια από άλλα. Μερικά κοινά ανθισμένα φυτά της ερήμου περιλαμβάνουν:

  1. Αριζόνα Poppy
  2. κατιφέ της ερήμου
  3. Χειρονομία Τακόμα
  4. φραγκόσυκο
  5. φυτό χιονιού
  6. Χόρτο Muhli
  7. Λονδίνο
  8. κρίνος της ερήμου
  9. Mojave aster
  10. βούρτσα για μπιμπερό

Αυτό το άρθρο εξετάζει λεπτομερώς κάθε ανθισμένο φυτό της ερήμου. κοιτάζοντας τον τύπο και το χρώμα του λουλουδιού Εποχή ανθοφορίας και σημασία

1. Αριζόνα Poppy

Η παπαρούνα της Αριζόνα (Callistroma grandiflora) είναι ένα ανθοφόρο βότανο εγγενές στην Αριζόνα και βρίσκεται στο βόρειο Μεξικό και την Καλιφόρνια. Διακρίνεται για τον ψηλό, πυκνό κορμό και τα πολλά κλαδιά του.

Αυτό το ανθισμένο φυτό της ερήμου έχει πολλά λουλούδια μεγέθους περίπου μίας ίντσας. Το λουλούδι έχει πέντε πέταλα και πετάει πάνω από το φυτό. Τα λουλούδια είναι συνήθως έντονο πορτοκαλί με αξιοσημείωτες κόκκινες βασικές κηλίδες. Τα πέταλα έχουν πολλαπλούς οδηγούς νέκταρ και αντανακλούν μοναδικά το υπεριώδες φως.

Η παπαρούνα της Αριζόνα είναι ένα βότανο της ερήμου με έντονα κίτρινα έως πορτοκαλί άνθη.

Τα λουλούδια παπαρούνας της Αριζόνα παραμένουν ανοιχτά για μια μέρα. που είναι κατά την περίοδο της διασταυρούμενης γονιμοποίησης όμως όταν κλείνουν τα άνθη Θα ανοίξει ένα κανάλι αυτογονιμοποίησης. Τα άνθη του μπορεί να μην είναι αρωματικά. Αλλά προσελκύει έως και 46 είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των σφηκών, των μελισσών, των πεταλούδων και των μυγών.

2. Desert Marigold

κατιφέ της ερήμου Ή κοινώς γνωστό ως Η «χάρτινη μαργαρίτα» είναι ένα φυτό της ερήμου που μπορεί να φτάσει σε ύψος το ένα πόδι. Χαρακτηρίζεται από άνθη που παράγουν μεγάλο αριθμό σπόρων. Το φυτό είναι συνήθως βραχύβιο και βλασταίνει την επόμενη χρονιά μέσω του σπόρου του. Οι κατιφέδες της ερήμου ανθίζουν την άνοιξη και ανθίζουν όλο το καλοκαίρι.

Τα έντονα κίτρινα άνθη σχηματίζουν συστάδες διαμέτρου δύο ίντσες. Τα φύλλα είναι πράσινα με ασημόλευκες τρίχες που ανεβαίνουν πολύ χαμηλά σε χοντρούς μίσχους. Όταν σχεδιάζετε να φυτέψετε αυτά τα φυτά στον κήπο σας Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δηλητηριώδη για τα πρόβατα. Αλλά δεν έχει αποδειχθεί ότι βλάπτει μεγάλα ζώα όπως άλογα και βοοειδή.

3. Πόζα Τακόμα

Τακόμα stans, κοινώς γνωστά ως κίτρινα κουδούνια. Είναι ένα ανθοφόρο φυτό της ερήμου που προέρχεται από την έρημο Sonoran. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες ή μερική σκιά. Αυτό το φυτό παράγει έντονα κίτρινα άνθη που έχουν σχήμα καμπάνας. είναι η προέλευση του ονόματος Οι κίτρινες καμπάνες ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης και διαρκούν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Οι κίτρινες καμπάνες είναι το αγαπημένο των μελισσών και των κολιμπρί. Χάρη στα σωληνοειδή κίτρινα άνθη τους. Χαρακτηρίζεται από πολύχρωμα φύλλα που μιμούνται τα φτερά. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν τέλεια επιλογή για κήπο με πεταλούδες. όταν τα λουλούδια δεν ανθίζουν Αυτό το φυτό θα προσθέσει ατμόσφαιρα στον κήπο σας. καθώς θα προσφέρει ένα ελκυστικό σκηνικό για άλλα φυτά στον κήπο.

4. Φραγκόσυκο

Το φραγκόσυκο είναι ένα είδος κάκτου που παράγει έντονα άνθη την άνοιξη. Αυτά τελικά οδηγούν σε ώριμα, βρώσιμα φρούτα. Γνωστό και ως Opuntia, αυτό το φυτό της ερήμου ξεχωρίζει για τους βλαστούς του σε σχήμα πτερυγίου. Αυτός είναι ένας από τους πιο ανθισμένους και προσαρμόσιμους κάκτους που μπορείτε να προσθέσετε στον κήπο της ερήμου.

Ο κάκτος του φραγκόσυκου έχει κόκκινα, ροζ ή μοβ άνθη που οδηγούν στην ανάπτυξη βρώσιμων φρούτων.

Τα φραγκόσυκα σπάνια παρατηρούνται μέχρι να αρχίσουν να ανθίζουν. Τα άνθη κυμαίνονται από λευκό έως κόκκινο, ροζ και μοβ. Ο φλοιός του φραγκόσυκου είναι επίσης βρώσιμος και μπορεί να συλλεχθεί όλο το χρόνο. Τόσο οι λοβοί όσο και τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα.

5. Παγωτός

Το φυτό πάγου είναι ένα εύκολα αναγνωρίσιμο ανθισμένο φυτό της ερήμου που μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε χρώμα στον κήπο ή το τοπίο της ερήμου. Αυτά τα πολύχρωμα παχύφυτα έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων από ροζ, κίτρινο, κόκκινο και μοβ.Αυτή είναι μια εξαιρετική φόρμουλα για να προσελκύσει μια ποικιλία εντόμων όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες και τα πουλιά.

Τα λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα του Ice Plant προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας στον κήπο της ερήμου σας και χρησιμεύουν ως πολυετή εδαφοκάλυψη ακόμα και όταν δεν είναι ανθισμένο. Πήρε το όνομά του επειδή τα φύλλα και τα άνθη του γυαλίζουν σαν να είναι καλυμμένα με πάγο. Το δέντρο μεγαλώνει σε περίπου ένα μέτρο πλάτος και 6 ίντσες ύψος.

6. Muhli Bull

Το Muhlenbergia είναι ένα διακοσμητικό γρασίδι που παράγει όμορφα λευκά ή ροζ λουλούδια. Είναι κοινό στον Καναδά, το Μεξικό και την Κεντρική και Νότια Αμερική. Κανονικά, κάθε φυτό χρησιμοποιεί ένα τριχοειδές σύστημα διακλάδωσης για να σχηματίσει έναν συγκεκριμένο τύπο θάμνου. Τα πράσινα φύλλα του καλύπτουν τη βάση καθώς μεγαλώνουν τα ροζ άνθη.

Το γρασίδι Muhli έχει πράσινα φύλλα που περιβάλλονται από λευκά έως ροζ λουλούδια.

Αυτό το ανθισμένο γρασίδι της ερήμου μπορεί να αναπτυχθεί σε ομάδες. Αλλά δεν εξαπλώνεται υπόγεια ή μέσω υπόγειων μίσχων. Το Muhly grass είναι ένα καλοκαιρινό φυτό που αναπτύσσεται καλά το καλοκαίρι. και το φθινόπωρο θα είναι σε πλήρη άνθιση Προσελκύει επίσης διάσημα έντομα όπως πασχαλίτσες και πεταλούδες. Το καθιστά ιδανικό φυτό κήπου.

7. Λαντάνα

Το Lantana είναι ένα γένος με περισσότερα από 100 είδη ανθοφόρων φυτών που προέρχονται από την τροπική Αφρική. Κεντρική και Νότια Αμερική Η Lantana αναπτύσσεται σε συστάδες σφαιρικών λουλουδιών. που συνήθως έχουν πολύ φωτεινό χρώμα Το χρώμα των λουλουδιών ποικίλλει από είδος σε είδος. Κυμαίνονται από πορτοκαλί έως κόκκινο, κίτρινο, λευκό, μοβ και ούτω καθεξής. Ορισμένα είδη μπορεί να εμφανίζουν περισσότερα από ένα χρώματα σε μια ομάδα. Τα φύλλα και τα άνθη της Lantana είναι αρωματικά, προσελκύουν έντομα και πουλιά. βοηθώντας έτσι στην επικονίαση στην έρημο Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται επίσης για την παραγωγή αρωμάτων λόγω της ευχάριστης μυρωδιάς τους, αλλά το φυτό είναι δηλητηριώδες όταν είναι πράσινο. Και πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά όταν μεγαλώνουν στον κήπο ή σε εσωτερικούς χώρους.

Η Lantana ανθίζει σχεδόν όλο το χρόνο σε τροπικά κλίματα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το λουλούδι μπορεί να δει κανείς να ανθίζει από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Το χρώμα των λουλουδιών αλλάζει με τις εποχές. Τα κίτρινα λουλούδια μπορούν να φανούν στην αρχή της σεζόν έως κόκκινα ή πορτοκαλί στο τέλος της σεζόν.

8. Mojave aster

Το Mojave Aster είναι ένα πανέμορφο φυτό της ερήμου, γνωστό και ως Mojave Woody Aster, όπως υποδηλώνει το όνομα.Είναι ένα πολυετές φυτό που μπορεί να φτάσει σε ύψος 30 ίντσες. Αυτό το φυτό είναι εγγενές στην έρημο Mojave. Όταν ανθίζει, το φυτό παράγει μεγάλα λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα. Το Mojave Aster μοιάζει με λεβάντα, με λευκά πέταλα και ακτίνες που ακτινοβολούν απευθείας από το κίτρινο κέντρο. Η συνολική ταξιανθία έχει διάμετρο περίπου 2 ίντσες Ο αστέρας Mojave ανθίζει συνήθως την άνοιξη. αλλά μερικές φορές πέφτει Σε αυτό το διάστημα, κάθε φυτό παράγει έως και 20 άνθη.

Πέρα από την έρημο Μοχάβε Αυτό το ανθοφόρο φυτό της ερήμου αναπτύσσεται επίσης στις ερήμους Great Basin και Sonoran. Αναπτύσσεται συνήθως μαζί με άλλα εξαιρετικά φυτά της ερήμου, όπως ο θάμνος κρεόσωτου, το δέντρο Joe. Chua και θάμνοι ανθέων αλατιού

9. Κρίνοι της Ερήμου

Τα κρίνα είναι πολύ δημοφιλή επειδή είναι πολύχρωμα λουλούδια. Δεν διαφέρει από ένα κρίνο της ερήμου. Δεν είναι πραγματικό κρίνο. Τα άνθη του όμως μοιάζουν με κρίνα, εξ ου και το όνομα. Όταν ανθίζουν τα κρίνα της ερήμου Παράγει μεγάλα άνθη λευκά ή κρεμ σε σχήμα κώνου. που μοιάζει με αληθινά κρίνα

Τα κρίνα της ερήμου μοιάζουν με κοινά κρίνα και παράγουν λευκά έως κίτρινα άνθη σε σχήμα χωνιού.

Τα λουλούδια μεγαλώνουν έως και 2 ίντσες σε πλάτος τον Μάρτιο και τον Μάιο. Τα λουλούδια έχουν έξι πέταλα που μοιάζουν με πέταλα, το καθένα με μια ασημί-πράσινη λωρίδα στην πλάτη. Αυτό το μπλε-γκρι φυτό συνήθως μεγαλώνει σε περίπου 6 πόδια ύψος.

10. Βούρτσα για μπιμπερό

Το Bottlebrush είναι ένα ανθοφόρο φυτό της ερήμου που αναπτύσσεται ως θάμνος. Είναι εγγενές στην Αυστραλία και παράγει πολύχρωμα κόκκινα άνθη. σε αντίθεση με τα ανοιχτοπράσινα φύλλα Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για ερημικούς κήπους ή τοπία. Αυτό το φυτό πήρε το όνομά του από τα άνθη του που μοιάζουν με πινέλα.

Το Bottlebrush ανθίζει συνήθως το καλοκαίρι. Ενώ τα περισσότερα λουλούδια είναι κόκκινα. Ορισμένες ποικιλίες έχουν βαθυκόκκινα και ωχροκίτρινα άνθη. Όταν καλλιεργείται στο σπίτι, το φυτό χρειάζεται τακτικό κλάδεμα και αφαίρεση βλαστών.

Τα ανθισμένα φυτά της ερήμου είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε κάθε περιβάλλον της ερήμου. Αυτό το καθιστά την τέλεια επιλογή όταν σχεδιάζετε ένα τοπίο ερήμου ή κήπου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα από αυτά τα φυτά προσελκύουν μια μεγάλη ποικιλία εντόμων και πουλιών. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε έναν κήπο με πεταλούδες.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *