Μπορεί ένας κατεστραμμένος κάκτος να θεραπεύσει τον εαυτό του;

Τι τύπο Κάκτου Έχω;  Τρόποι για να προσδιορίσετε τον τύπο του κάκτου σας

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο δυνατά φυτά. Έχουν υπομείνει τα πάντα, από έντονες ξηρασίες μέχρι θαφτεί κάτω από την άμμο της ερήμου. Το τραύμα και το τραύμα είναι μέρος της καθημερινότητάς τους. Ακόμη και τα εγχώρια φυτά δεν είναι απρόσβλητα από τραυματισμούς και μώλωπες.Ωστόσο, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι αυτά τα φυτά έχουν ένα ακόμη κόλπο: την αυτοθεραπεία.

Μπορεί ένας κατεστραμμένος κάκτος να αυτοθεραπευθεί; Εκτός από τις σκληρές συνθήκες της ερήμου Τα φυτά κάκτων μπορούν επίσης να τραυματιστούν από τη συνήθη συντήρηση, όπως ζώα, ατυχήματα ή κοψίματα.Οι ουλές μπορεί να είναι επιφανειακές στην επιφάνεια του στελέχους ή στις ρίζες. Τα καλά νέα είναι ότι η αλόη βέρα μπορεί να θεραπεύσει αυτές τις περικοπές με εκπληκτική ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Αν αναρωτιέστε αν οι κάκτοι όντως αυτοθεραπεύονται, η απάντηση είναι ναι.Ωστόσο, η πραγματική διαδικασία είναι εκπληκτική. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σπιτικές θεραπείες με αλόη βέρα.

Πώς μπορεί η αλόη βέρα να αυτοθεραπευθεί;

Η αλόη βέρα, χάρη σε έναν μηχανισμό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, μπορεί να κλείσει αμέσως πληγές. Μετά το κόψιμο του κάκτου Απελευθερώνει οξύ για να διαλύσει τον περιβάλλοντα ιστό. Η πληγή διαρκεί περίπου 48 ώρες.Αργότερα σχηματίζονται κρύσταλλοι ανθρακικού ασβεστίου σε αυτή την περιοχή και προσκολλώνται στην πληγή.

Η αλόη βέρα αυτοθεραπεύεται παράγοντας οξύ και σχηματίζοντας ανθρακικό ασβέστιο γύρω από την πληγή.

Τα φυτά καλύπτουν φυσικά τις πληγές λόγω της ανοσίας τους. Αυτός είναι ένας τρόπος για να προστατευτείτε από διάφορες ασθένειες. και λοιμώξεις από εξωτερικούς παράγοντες όπως ζώα ή βακτήρια Τα οξέα της αλόης που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της επούλωσης σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα που αποτρέπει περαιτέρω μόλυνση μετά την επούλωση της πληγής.

Επομένως, οι πληγές επουλώνονται ελάχιστα λόγω των φυσικών αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αλόη βέρα μπορεί να αυτοθεραπευθεί γρήγορα χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Τύποι τραυματισμών Aloe Vera

Το φυτό σας μπορεί να υποστεί πολλούς τύπους τραυματισμών. Για παράδειγμα, ένα επιρρεπές σε ατυχήματα φυτό μπορεί να πέσει ή να ανατραπεί. που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σωματική βλάβη Τα ζώα μπορεί να προκαλέσουν μικροτραυματισμούς κατά την κανονική αναζήτηση τροφής. Η αλόη βέρα κόβεται πολύ δύσκολα. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μολυνθείτε ακόμα κι αν προκαλούν σωματική βλάβη.

Εδώ είναι οι διαφορετικοί τύποι τραυματισμών. που μπορεί να έχετε παρατηρήσει στο εργοστάσιό σας:

επιφανειακός τραυματισμός

Οι επιφανειακοί τραυματισμοί προκύπτουν από τεκτονικές πλάκες και κρούσεις. Τα φυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το είδος τραυματισμού μόνα τους. Το πόσο γρήγορα επουλώνονται αυτοί οι τραυματισμοί εξαρτάται από την εποχή. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν το χειμώνα παρά το καλοκαίρι.

βαθιά ρηχή πληγή

Αυτός ο τύπος τραυματισμού είναι χειρότερος επειδή διεισδύει βαθύτερα. Είναι ένας τραυματισμός που προκαλείται από ισχυρή πρόσκρουση που καταστρέφει το αγγειακό σύστημα του κάκτου. Αυτοί οι τύποι πληγών διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης και δεν επουλώνονται από μόνα τους. Οι κάκτοι συνήθως δεν επουλώνονται εάν έχουν βαθιά κοψίματα ή ανεπανόρθωτη ζημιά.

Ριζωμένος ή σπασμένος κάκτος

Αυτός ο τύπος τραυματισμού είναι το χειρότερο σενάριο για ένα φυτό που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από πρόσκρουση. Αυτοί οι τύποι πληγών είναι επιρρεπείς σε μολύνσεις και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να επουλωθούν πλήρως. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η πληγή μπορεί να γίνει νεκρωτική.

εσωτερικός τραυματισμός

Ένας εσωτερικός τραυματισμός είναι ένας τραυματισμός που προκαλείται από έναν τραυματικό τραυματισμό στο φυτό του κάκτου. Όταν συμβεί αυτό υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μόλυνσης καθώς εκθέτει το φυτό σε εισβολή παθογόνων.

Αν και τα φυτά έχουν ανοσοποιητικό σύστημα όπως οι άνθρωποι. Αλλά δεν μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη μόλυνση. Γι’ αυτό οι εσωτερικοί τραυματισμοί που προκαλούνται από τραύμα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα από βοτανολόγο.

Μεταμόσχευση ή εξάπλωση της βλάβης

Αυτός ο τύπος τραυματισμού είναι συνηθισμένος κατά τη μετακίνηση ή τον πολλαπλασιασμό φυτών. Ο κάκτος θα πρέπει να τοποθετηθεί σε καθαρό χώμα μετά από αυτές τις διαδικασίες για να αποφευχθεί η μόλυνση. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών θα καθορίσει πόσο εύκολο είναι να διατηρηθούν. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα που φυτεύετε είναι απολυμασμένο και τα χέρια σας καθαρά πριν το φυτέψετε.

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιες από τις ρίζες του κάκτου σας έχουν κοπεί ή σχιστεί κατά τη φύτευση ή τον πολλαπλασιασμό. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Κόψτε και περιβάλετε με καθαρό χώμα.

Εάν οι ρίζες σχιστούν κατά τη φύτευση, πρέπει να κοπούν αμέσως.

κατεστραμμένες ρίζες

Εάν οι ρίζες του κάκτου σας είναι κατεστραμμένες Δεν θα μπορέσουν να θεραπεύσουν μόνοι τους. Οι κατεστραμμένες ρίζες προκαλούνται συχνά από το σκάψιμο πολύ κοντά στο φυτό. Είναι σύνηθες να κόβετε κατά λάθος τις ρίζες ενώ το κάνετε αυτό. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για έναν κάκτο σε αυτήν την κατάσταση είναι να βεβαιωθείτε ότι η κατεστραμμένη περιοχή είναι καθαρή και στεγνή. Δεν θέλετε να μολυνθούν με ιούς ή βακτήρια που επιπλέουν στο έδαφος.

Ένας κάκτος με κατεστραμμένες ρίζες δεν μπορεί να αυτοθεραπευθεί. Πρέπει λοιπόν να καθαρίσετε και να στεγνώσετε την περιοχή.

Τι γίνεται αν ο κάκτος σας έχει υποστεί ζημιά;

Η αλόη βέρα συνήθως επουλώνει τις πληγές. Όμως οι εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν ότι η κατεστραμμένη αλόη βέρα τείνει να πάρει περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί. Χρειάζονται από 30 ημέρες έως 2 χρόνια για να επουλωθούν πλήρως.

Εάν θέλετε ο κάκτος σας να ανακάμψει γρήγορα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού με καθαρό νερό. Αυτό θα βοηθήσει το φυτό να ανακάμψει διατηρώντας την περιοχή γύρω του. Ενυδατώστε ενώ θεραπεύει. για αποφυγή μόλυνσης Συνιστάται ο πολλαπλασιασμός ή ο πολλαπλασιασμός του κατεστραμμένου κάκτου το συντομότερο δυνατό.

Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού και καθαρό νερό για να ψεκάσετε τη γύρω περιοχή. Διατηρήστε την πληγή καθαρή και υγρή.

Οι κάκτοι με εσωτερικά τραύματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μυκητοκτόνο. Στη συνέχεια καλύψτε το με πλαστικό και τοποθετήστε το σε εσωτερικό χώρο σε ηλιόλουστη θέση. Αυτό αποτρέπει την εξάπλωση της μόλυνσης και αναγκάζει το φυτό να ξοδεύει ενέργεια για να αυτοθεραπεύεται αντί να καταπολεμά τα παθογόνα.

Τα φυτά κάκτων μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη χωρίς βοήθεια. Θα πρέπει να επισκεφτείτε επειγόντως έναν γιατρό αλόη βέρα.

Αντιμετωπίστε τα φυτά σας αμέσως μετά τη ζημιά για να αποφύγετε τη μόλυνση. Αυτό θα τα βοηθήσει να επουλωθούν γρηγορότερα και να φαίνονται όμορφα!

Συμβουλές για την προστασία του κάκτου σας από τραυματισμούς

  • Μην τοποθετείτε τον κάκτο σε περιοχή με βροχή. Η τοποθέτησή του κοντά σε παράθυρο ή κλιματιστικό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά εάν κρυώσει πολύ ή πολύ κοντά.
  • περιποιηθείτε τη γύρω περιοχή ξηρός κάκτος Ειδικά το χειμώνα για να αποφύγετε τη σήψη.
  • Προστατέψτε τα φυτά σας από χλοοκοπτικά, κατοικίδια, άλλα ζώα και παιδιά. Μπορεί να προκαλέσουν την ανατροπή και την κατάρρευση του φυτού σας, οδηγώντας σε σοβαρή ζημιά.
  • Εάν θέλετε να προστατέψετε τους κάκτους σας από μελλοντικές σωματικές βλάβες Θα πρέπει να αγοράσετε μια ειδική θήκη για κάκτους. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να ανησυχείτε για χτυπήματα και μώλωπες. ενώ προστατεύετε τα φυτά σας από ακραίες συνθήκες όπως ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας ή υγρασίας.

σχετικές ερωτήσεις

Πόσο καιρό χρειάζεται για να επουλωθεί η αλόη βέρα;

Ο κάκτος χρειάζεται οπουδήποτε από 30 ημέρες έως 2 χρόνια για να επουλωθεί, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε τον κάκτο να επουλωθεί πιο γρήγορα ψεκάζοντάς τον με καθαρό νερό. Διατηρήστε τον περιβάλλοντα χώρο στεγνό και βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία είναι άνετη.

Τι γίνεται αν ο κάκτος σας έχει υποστεί ζημιά;

Εάν ο κάκτος σας έχει υποστεί ζημιά Συνιστάται η θεραπεία τραυμάτων με μυκητοκτόνο. Τυλίξτε το σε πλαστικό και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο που δέχεται ηλιακό φως. Αυτό θα αποτρέψει περαιτέρω ζημιά και θα βοηθήσει τον κάκτο σας να επουλωθεί πιο γρήγορα.

Γιατί να περιποιηθείτε την αλόη βέρα;

Η αλόη βέρα πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως μετά τη βλάβη για να αποφευχθεί η μόλυνση. Εάν μολυνθεί, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επουλωθεί και να μην είναι πια το ίδιο. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να αγοράζετε ένα κουτί από κάκτους εάν θέλετε να αποτρέψετε μελλοντικούς τραυματισμούς.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης της αλόης βέρα;

Ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε τον φραγκόσυκο κάκτο είναι με τα χέρια σας ή με τσιμπιδάκια με γάντια. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα βλάψετε τον εαυτό σας, ενώ θα αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά στα φυτά σας. Θα πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε νέα μάτια ή ράχη. Μπορούν εύκολα να αποκολληθούν από το φυτό και να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση ή τραυματισμό.

Μπορεί ένας νεκρός κάκτος να αναστηθεί;

Ένας νεκρός κάκτος δεν μπορεί να αναστηθεί γιατί έχει καταστραφεί το ριζικό του σύστημα. Μπορεί όμως να αναστηθεί φυτεύοντας προσεκτικά τον κάκτο και καλύπτοντάς τον με χώμα. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος ανάλογα με την κατάσταση του φυτού.

συμπέρασμα

Είναι αλήθεια ότι ένας κάκτος μπορεί να αυτοθεραπευθεί από σοβαρές πληγές. Αλλά μπορεί να πάρει λίγο χρόνο και δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.Έτσι, αντί να θέσετε τα φυτά σας σε κίνδυνο. Θα πρέπει να θεραπεύσετε αμέσως τα τραύματά τους. αντί να τα αφήσουμε να θεραπεύσουν μόνα τους. Θα πρέπει να λάβετε μέτρα για την αποφυγή τραυματισμού, όπως να τους αγοράσετε μια θήκη. ώστε να μην ανησυχείτε για μελλοντικούς τραυματισμούς.

Θυμηθείτε, η αυτοθεραπεία περιορίζεται στους άγριους κάκτους. για τα πράγματα που έχεις στο σπίτι Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι είναι σε καλή κατάσταση και φαίνονται τόσο καλά όσο ποτέ.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *