Μπορεί να σωθεί ένα υπερποτισμένο παχύφυτο;

Πώς να επιλέξετε το τέλειο έδαφος για τον κάκτο σας;

Τα παχύφυτα είναι προσαρμοσμένα σε ξηρά κλίματα και απαιτούν λίγο νερό. Κάπως βάζεις το νερό σου τώρα τι!

Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν. Αλλά αν το παχύφυτο έχει πολύ νερό, μπορεί να αποθηκευτεί. Υπάρχουν διάφορες προτεινόμενες μέθοδοι για την υπερξήρανση των φυτών.

Στη συνέχεια, ας δούμε μερικές συμβουλές για να διατηρείτε τα παχύφυτά σας υγρά και στεγνά. Θα συζητήσουμε επίσης μερικούς δείκτες για τον εντοπισμό των φυτών που υπερποτίζουν και συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα.

Πώς να αντιμετωπίσετε την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό;

Εάν το παχύφυτό σας δείχνει σημάδια υπερβολικού ποτίσματος Υπάρχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται συνήθως για να στεγνώσουν και να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιά ή θάνατο των φυτών.

αλλάξτε χώμα

Είναι πολύ απλό. Αντίθετα, περιμένετε να στεγνώσει το χώμα και τα φυτά να κάτσουν σε αυτό και να απορροφήσουν περισσότερο νερό. Αφαιρέστε το φυτό και αντικαταστήστε το χώμα με φρέσκο, ξηρό χώμα. Εάν αφαιρείτε το φυτό από τη γλάστρα του, Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε μία από τις τεχνικές που αναφέρονται παρακάτω.

Εάν παρατηρήσετε ότι το βρεγμένο χώμα σας είναι πολύ υγρό Αντικαταστήστε το όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποτρέψετε το θάνατο του φυτού σας.

Αφαιρέστε το παχύφυτο από το χώμα και στεγνώστε το.

Αν έχετε βγάλει το φυτό από τη γλάστρα του. Δεν πρέπει να μείνει για λίγο. δεν χρειάζεται να ανησυχείτε? μπορεί να παραμείνει στη δεξαμενή για αρκετές ημέρες Οι ρίζες θα στεγνώσουν ελαφρώς και θα επιτρέψουν στο παχύφυτο να επεξεργαστεί λίγο από το υπερβολικό νερό. Αφού το έχετε σκάψει προσεκτικά. Δώστε του λίγο πινέλο και φέρτε το φυτό σας έξω. Μην το τοποθετείτε στο άμεσο ηλιακό φως. Μόλις στεγνώσει το περιττό νερό, επαναλάβετε.

Προστατέψτε από το άμεσο ηλιακό φως.

Η υπερβολική άμεση ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να στρεσάρει το φυτό. Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό. Αλλά η τοποθέτηση παχύφυτων στο άμεσο ηλιακό φως στο σπίτι σας δεν θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν σωστά. Εκτός από το ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε το υπερβολικό νερό. Τα φυτά πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν το έντονο ηλιακό φως.Ωστόσο, είναι πάντα καλό να έχουμε αρκετό έμμεσο ηλιακό φως.

Προστατέψτε το παχύφυτό σας από την παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως για να αποτρέψετε το άγχος.

Σημάδια ότι είστε υπερβολικά ενυδατωμένοι

Επειδή αυτά τα φυτά αναπτύσσονται καλά σε συνθήκες ξηρασίας. Έτσι έχουν μια μοναδική εμφάνιση. σαν να είσαι στην έρημο Αυτό καθιστά εύκολο τον εντοπισμό του υπερβολικού ποτίσματος. στην πραγματικότητα Τα δύο πρώτα σημάδια είναι «Φαίνεται ότι μεγαλώνει ή ζει στην έρημο;» Είναι τόσο απλό όσο το να ρωτάς.

Το χυμώδες πότισμα κάνει το έδαφος να γίνει πολύ υγρό. Τα φύλλα φουσκώνουν και σαπίζουν.

πολύ υγρό χώμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι το χώμα σας. Τα στερεά σας πρέπει να είναι πολύ στεγνά. Εάν μελετήσετε το έδαφος με ένα ραβδί ή ένα δάχτυλο Δεν είναι κατάλληλο εάν το έδαφος είναι υγρό ή λασπωμένο. Η λάσπη δεν συνηθίζεται στην έρημο. Και το παχύφυτό σου δεν φυτρώνει στη λάσπη.

τα φύλλα θα φουσκώσουν

όπως και κάθε άλλο ζωντανό ον ζώντας στην έρημο Τα παχύφυτα είναι καλά στο να διατηρούν το νερό για να επιβιώσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς αφυδάτωση. Είναι πολύ αποτελεσματικά στη συγκράτηση του νερού. Μουλιάζουν και κρατούν περισσότερο νερό. Αυτό υποδεικνύεται από 2 σημάδια στα φύλλα:

  • θα αρχίσουν τα φύλλα του φυτού Αλλάξτε χρώμα, μερικές φορές μια αφύσικη αλλαγή χρώματος. Μερικές φορές τα φυσικά χρώματα μπορούν να αραιωθούν με περίσσεια νερού. Σκεφτείτε τα πράσινα μπαλόνια νερού που γίνονται λιγότερο πράσινα καθώς γεμίζουν και φουσκώνουν.
  • φύλλα φυτών πιο απαλό και κάπως πιο αφράτο από το συνηθισμένο

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να φαίνονται τόσο αθώα όσο να αφήνετε κατά λάθος ένα φυτό στη βροχή. Το υπερβολικό πότισμα συνεχώς ή για πολύ χωρίς αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα.

σάπιος πολτός

Η σήψη είναι ένας άλλος δείκτης του χυμώδους ποτίσματος. Μπορεί να προκληθεί από επαναλαμβανόμενο πότισμα. ή υπάρχει νερό στην κατσαρόλα για πολύ καιρό Η σήψη είναι ορατή αν είναι πάνω από το έδαφος. επίσης Τα μήλα είναι αποχρωματισμένα, μαραμένα και αρκετά μαραμένα. Τα φύλλα του φυτού πέφτουν κάποια στιγμή λόγω σήψης. εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Μπορεί να προκαλέσει το θάνατο των φυτών σας.

Πώς να αποτρέψετε το πότισμα των παχύφυτων

Ας ξεκινήσουμε με τον τύπο της γλάστρας που χρησιμοποιείτε. Είναι το θεμέλιο της χυμώδους ανάπτυξής σας. Χρησιμοποιείτε μόνο γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης και χώμα που στραγγίζει εύκολα. Αποτρέποντας τη συγκέντρωση νερού στον πάτο της κατσαρόλας Εξαλείφουμε τον κίνδυνο υπερχείλισης νερού και κυρίως σήψης των ριζών.

Καθορίζοντας ένα σωστό πρόγραμμα ποτίσματος και χρησιμοποιώντας αρκετές γλάστρες για το παχύφυτό σας θα αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα.

Όσον αφορά το έδαφος, αυτά τα φυτά έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε ένα αμμώδες μέσο. Χώμα γλάστρας αναμεμειγμένο με ελαφρόπετρα ή περλίτη. Ή μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό μείγμα χώματος από κάκτους. Αλλά αν δεν ζεις σε αυτό Το μέσο χώμα σας δεν θα σας βοηθήσει… στην έρημο.

Διορθώστε το πρόγραμμα ποτίσματος σας και κάντε το πότισμά σας πιο συστηματικό. Μην το «μαντεύετε» και μην το κοιτάτε τυφλά, ειδικά μην αποσπάτε την προσοχή σας από τον νεροχύτη με τη βρύση. X κάθε Χ αριθμό εβδομάδων κατά τη διάρκεια της Χ σεζόν» είναι πολύ απλό και πρακτικός. Μην ξεχνάτε ότι αυτό το φυτό μεγαλώνει στην έρημο. Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται νερό εάν το έδαφος είναι ελαφρώς υγρό.

Σαπίζει στα παχύφυτα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη. Πολλά μέρη του παχύφυτό σας μπορεί να σαπίσουν. Διαφορετικά μέρη του φυτού εμφανίζουν διαφορετικά συμπτώματα σήψης καρπών. Η σήψη ξεκινά συνήθως από τις ρίζες του φυτού και εξαπλώνεται προς τα πάνω.

  • Οι ρίζες των φυτών συχνά αρχίζουν να σαπίζουν. Αν βρεις σάπιο δέντρο μπορείτε να δείτε εδώ και οι ρίζες σημειώνονται με μια ασυνήθιστη και ανθυγιεινή μαύρη εμφάνιση.
  • καθώς προχωρά η σήψη Θα αρχίσει να μετακινεί το κοτσάνι από τη ρίζα. Τα λίπη στελέχη θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα. και το φυτό θα φαίνεται μαραμένο ή “ξεπαγωμένο”
  • όταν η σήψη κινείται προς τα πάνω στο στέλεχος Θα αρχίσει να ξαναφύλλει.Αυτό μπορεί να αποδειχθεί από το χρώμα που αλλάζει σε σκούρο χρώμα και τα φύλλα φαινομενικά χάνουν την υφή τους ή μετατρέπονται σε μια απαλή μάζα.

Μπορεί να σωθεί το σάπιο κρέας;

Η αλλοίωση του παχύφυτου θα κάνει πιο δύσκολη την ανάκτηση από ένα παχύφυτο που είναι πολύ αφυδατωμένο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθείτε έγκαιρα το υπερβολικό πότισμα.Ωστόσο, εάν τα φυτά σας παρουσιάζουν σημάδια σήψης, μπορούν ακόμα να αντιμετωπιστούν. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι ανάκτησης ανάλογα με το ποιο μέρος του φυτού έχει σαπίσει.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη σήψη των ριζών

στα αρχικά στάδια της σήψης των ριζών Μπορείτε να στεγνώσετε τις ρίζες σαν να τις ποτίζετε πολύ. Αφαιρέστε το φυτό από το χώμα και αφήστε το να στεγνώσει για δύο ημέρες. Μπορείτε επίσης να κόψετε τη σήψη από τις ρίζες για να αποφύγετε την εξάπλωση.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα σάπια στελέχη και φύλλα

Αν σαπίσει ο κορμός, η κατάσταση χειροτερεύει λίγο. Η καλύτερη πιθανότητα ανάκαμψης του φυτού είναι όταν το αφαιρέσετε από το στάδιο της σήψης. Η εκτομή περιλαμβάνει το σύνολο ή μέρος των:

Βρείτε μια περιοχή που δεν έχει επηρεαστεί από τη σήψη και αφαιρέστε τον πολτό που απομένει και μετά από αυτό, η διαδικασία γίνεται ένας νέος κλώνος φυτού.

σώζει το κρέας σας

Τα παχύφυτα είναι ιδανικά για αρχάριους κηπουρούς ή γενικούς οικιακούς καλλιεργητές. Είναι πολύ σκληρά και ταιριάζουν σε δύσκολες συνθήκες. Εάν διαπιστώσετε ότι τα φυτά σας παίρνουν πολύ νερό Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να είναι πάντα το τέλος του δέντρου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα. Μερικά βήματα για να διατηρήσετε το παχύφυτο στεγνό και να αποτρέψετε μελλοντικές υπερχειλίσεις.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *