Μπορεί ο Πόθος να αναπτυχθεί στο νερό; | Hydro Care For Epipremnum Aureum

Ένα πράσινο κρεμαστό πόθο

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Ο Πόθος (ο κισσός του διαβόλου) είναι ένα υπέροχο φυτό αν μόλις ξεκινάτε τη συλλογή φυτών σας. Είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα τους και μπορούν να αναπτυχθούν τόσο στο νερό όσο και στο έδαφος. Αν θέλετε πράσινο στο σπίτι σας Αυτό το δέντρο είναι μια εύκολη λύση.

Αν αναρωτιέστε αν το potho σας μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό, η απάντηση είναι: ναι, αρκεί να υπάρχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και η σωστή ποσότητα φωτός. Το Potho σας θα μεγαλώσει στο νερό. Μπορείτε επίσης να διαδώσετε γρήγορα το potho χρησιμοποιώντας νερό.

πράσινες κρεμαστές γλάστρες

Πώς λοιπόν μπορεί να πολλαπλασιαστεί το Potho από μοσχεύματα; Και υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί το νερό στο οποίο αναπτύσσεται για να συνεχίσει να παράγει νέα ανάπτυξη; Αυτή η ανάρτηση θα καλύψει αυτές τις ερωτήσεις και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί το potho στο νερό και πώς να διαδοθεί το potho στο νερό.

Μπορεί ο Πόθος να αναπτυχθεί στο νερό;

Ο Πόθος είναι ένα από τα λίγα φυτά εσωτερικού χώρου που υπερηφανεύονται που πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται εύκολα στο νερό.

Αρκεί το Pothos να καλλιεργείται σε θρεπτικό υλικό. είτε είναι χώμα είτε νερό Το φυτό θα είναι μια χαρά.

Πώς να διαδοθεί ο Πόθος

Τώρα ξέρετε ότι ο Ποτός είναι ένα πολύ εύκολο φυτό στην καλλιέργεια και τη φροντίδα του. Ας δούμε πώς μπορείτε να πολλαπλασιάσετε γρήγορα ποτάσα και να την καλλιεργήσετε σε νερό.

Εδώ είναι δύο εύκολα βήματα. Για να ποτίσετε τις γλάστρες θα πρέπει να ακολουθήσετε:

κόψτε από το πόθο σας

 1. Κόψτε το μέρος της αμπέλου Πόθος που ενώνει τα δύο φύλλα.
 • Θα πρέπει να βρείτε ένα κλαδί με ρίζες ή φύλλα και μια άκρη με μικρά καφέ εξογκώματα.
 • Δεν είναι μεγάλη υπόθεση αν το pothos σας δεν έχει ήδη εναέριες ρίζες. Αυτά θα μεγαλώσουν μόλις τοποθετήσετε ένα σκάγιο Potos στο νερό.
 • Μην χρησιμοποιείτε καφέ ή κίτρινα φύλλα για κοπή. καθώς αυτά είναι λιγότερο πιθανό να πετύχουν.

Τοποθετήστε το κλαδί Πόθος στο νερό.

 1. Ετοιμάστε ένα δοχείο όπου θα τοποθετήσετε το Potos Shard σας. Το δοχείο σας μπορεί να είναι καθαρό και γεμάτο με νερό – μπορεί να είναι ένα βάζο φαγητού, ένα μπουκάλι κρασιού ή ένα παλιό σωληνάριο δείγματος.
 • Γεμίστε το δοχείο σας με καθαρό νερό και βεβαιωθείτε ότι ο κόμβος pothos σας είναι βυθισμένος. Κάθε φορά που η στάθμη του νερού πέφτει κάτω από τον κόμβο Γεμίστε το δοχείο με φρέσκο ​​νερό.

Αυτό είναι! Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο είναι τοποθετημένο σε σημείο όπου δέχεται φως αλλά όχι άμεσο ηλιακό φως.

ΡεκόρΑ: Μην λιπάνετε πολύ, πολύ γρήγορα θα κάψετε τα φυτά σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε άλατα Epsom εάν δεν έχετε υγρό λίπασμα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να σχηματίσει ρίζες το πόθος στο νερό;

Θα δείτε σημάδια ανάπτυξης ριζών. δυο εβδομάδες (Αν όχι την πρώτη εβδομάδα!) Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα δοχείο με νερό ή να τα μεταφυτέψετε σε πήλινη γλάστρα όταν υπάρχουν τρεις ή τέσσερις ρίζες 1 ίντσας.

Εάν επιλέξετε να συνεχίσετε να καλλιεργείτε potho στο νερό. Χρησιμοποιήστε υγρό λίπασμα υψηλής ποιότητας.

Η διατήρηση του potho στο νερό θα προκαλέσει την απώλεια θρεπτικών συστατικών από το έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε ένα κατάλληλο λίπασμα κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να αποτρέψετε τα μέρη της πήλινης γλάστρας σας από το να πεθάνουν.

Η ποσότητα κομπόστ που προσθέτετε θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου. Αριθμός μοσχευμάτων σε ένα δοχείο και πώς να φτιάξετε κομπόστ

Γενικά, δεν θα προσθέσετε περισσότερες από μερικές σταγόνες νερό. γιατί το φύτεψες στο νερό Έτσι μπορείτε εύκολα να υπεργονιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί να διαταράξει την ανάπτυξη και να αυξήσει τον κίνδυνο ασθενειών ή παρασίτων.

Γονιμοποιήστε τα πόθο σας πολύ λιγότερο!

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να προσέξετε είναι η συσσώρευση βρύων στο δοχείο σας. Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά νερό και το φως του ήλιου δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο ευδοκιμούν τα φύκια.

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να αποτρέψετε την ανάπτυξη φυκιών στο δοχείο σας. Αλλάζετε το νερό και καθαρίζετε το βάζο κάθε 4-6 εβδομάδες κατά τη λίπανση..

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δοχείο pothos σε ένα παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό και να χρησιμοποιήσετε διάφανες κουρτίνες ή περσίδες για να φιλτράρετε το φως του ήλιου.

Πώς να κρατήσετε το πόθο σας ζωντανό στο νερό

Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλώς να βάλετε τα εξαρτήματά σας Potos στο νερό και να τα ξεχάσετε – χρειάζονται φροντίδα για να παραμείνουν ζωντανοί και υγιείς.

Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το potho σας είναι υγιές και χαρούμενο:

 • Αλλάζετε το νερό στο δοχείο κάθε 4 εβδομάδες.
 • Ποτίστε το δοχείο όποτε αναδύονται ρίζες.
 • Χρησιμοποιήστε υγρά λιπάσματα υψηλής ποιότητας για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στο νερό.
 • Καθαρίζετε το δοχείο κάθε φορά που αλλάζετε νερό.
 • Ξεφορτωθείτε τα βρύα όταν τα δείτε.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα έχετε ένα πολύ χαρούμενο ποτό με διάχυτο νερό. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα με οποιοδήποτε τύπο Pothos. Αν και ορισμένοι τύποι μπορεί να χρειάζονται λίγο περισσότερο από άλλους.

Πώς να καλλιεργήσετε τον Πόθο σε ένα ενυδρείο

Τώρα ξέρετε πώς να ποτίζετε το potho. Ίσως αναρωτιέστε αν μπορείτε να καλλιεργήσετε το potho σε ένα ενυδρείο.

Η απάντηση είναι ναι!

Παραδοσιακά, τα πόθο δεν καλλιεργούνταν ως ψάρια. Αλλά σίγουρα μπορεί να φυτευτεί.

Το Pothos που αναπτύσσεται στο ενυδρείο σας μπορεί να οξυγονώσει το νερό ενώ απομακρύνει την περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα.

Παρακάτω, θα αναφερθώ λεπτομερώς στο πώς να καλλιεργήσετε εύκολα το potho στο ενυδρείο σας.

Πώς να καλλιεργήσετε τον Πόθο στο ενυδρείο σας

Η προσθήκη pothos στο υπόστρωμα ψαριών θα ωφελήσει τα φυτά και το γενικό περιβάλλον των ψαριών.

Ο Πόθος μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλές συνθήκες. Αλλά αναπτύσσεται καλύτερα στον ήλιο.

ακόμα μου αρέσει Θερμοκρασία νερού, 60 έως 86 βαθμοί Φαρενάιτ (15 έως 30 βαθμοί C).Αναπτύσσεται καλά σε υγρά ή ξηρά περιβάλλοντα, αρκεί οι ρίζες να διατηρούνται πάντα υγρές.

Αν και το φωτόφυτο δεν αναπτύσσεται κάτω από το νερό. Αλλά μπορούν να προσθέσουν ομορφιά στη γενική βλάστηση στο ενυδρείο σας.

Δείτε πώς να καλλιεργήσετε το potho σε ένα ενυδρείο:

 1. Βάλτε τα μοσχεύματα από το δέντρο pothos σε καθαρό νερό.
 2. Μόλις αναπτυχθούν μεταξύ 4 και 5 ίντσες ρίζες, μεταφέρετε τα φυτά στη δεξαμενή σας.
 3. Κρατήστε τις ρίζες pothos στο νερό αφήνοντας μόνο τους μίσχους – μην αφήνετε τα φύλλα να βυθιστούν.
 4. Αφήστε τις νέες ρίζες και τα φύλλα να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας τεχνητό φως. Το εργοστάσιο θα λειτουργήσει τις επόμενες 3 έως 6 εβδομάδες.

Τα Πόθο αναπτύσσονται καλά εάν είναι καλά εδραιωμένα και καλά φωτισμένα.

Ευδοκιμούν κυρίως σε περιβάλλοντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. με μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα για φιλτράρισμα Τι άλλο χρειάζεται ο Πόθος;

Συχνές ερωτήσεις για το Pothos in Water

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια ποτάσας στο νερό. Πώς να βεβαιωθείτε ότι είναι χαρούμενο στο νερό και πόσο θα ζήσει:

Μπορεί ο Πόθος να μεγαλώνει για πάντα στο νερό;

Πόσο καιρό λοιπόν μπορεί να μείνει ο πόθος στο νερό;

με την κατάλληλη φροντίδα Έτσι ευδοκιμούν στο νερό. καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

μέχρι να επιβεβαιώσετε το εργοστάσιο Αποκτήστε σωστή διατροφή, καθαρό νερό και μια ζωή χωρίς φύκια.Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό για πάντα.

Θα πρέπει επίσης να φροντίζετε να αντικαθιστάτε τακτικά το νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο και να λιπάνετε το έδαφος για θρεπτικά συστατικά που δεν συλλέγονται από το περιβάλλον.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι γλάστρες σας δεν αναπτύσσονται σε δοχεία με φύκια – τα «ζιζάνια» σε έναν υδροπονικό κήπο είναι τα φύκια.

Μερικοί τύποι φυκιών δεν θα βλάψουν το Potho σας. Αν όμως το αφήσεις να συσσωρευτεί Μπορεί να πάρει νερό από όλα τα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. και εξαντλητικοί πόροι συντήρησης

Η ανάπτυξη φυκιών μπορεί να μειωθεί επιλέγοντας αδιαφανή δοχεία για να φυτέψετε το Pothos. Ελέγξτε για σημάδια ανάπτυξης φυκιών και καθαρίστε τα τακτικά, εάν υπάρχουν.

Πότε πρέπει να ποτάσω ποτάσα στο έδαφος;

Ο Πόθος εξαπλώνεται αποτελεσματικά στο νερό και προτιμά τα λερωμένα περιβάλλοντα εάν το νερό δεν συντηρείται σωστά. (καθαρισμός και λίπανση)

Ωστόσο, είναι εύκολο να φροντίσετε τις γλάστρες στο νερό. Και μειώστε πόσο συχνά πρέπει να μετακινείτε τη γλάστρα για να κρατήσετε το φυτό χαρούμενο.

Η καλλιέργεια του pothos στο νερό είναι ένας τρόπος χαμηλής συντήρησης για να διατηρήσετε το φυτό χαρούμενο και ακμαίο. Αρκεί να βεβαιωθείτε ότι το νερό που φυτεύετε αλλάζει τακτικά και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Η φύτευση ποτάσας σε νερό επιβραδύνει την ανάπτυξή της σε σύγκριση με το καλό έδαφος. και σας επιτρέπει να δείτε εάν το ριζικό σύστημα του potos αναπτύσσεται υγιές ή όχι.

Ο Πόθος μεγαλώνει γρήγορα στο νερό ή στο έδαφος;

Γενικά, τα πόθο αναπτύσσονται καλύτερα στο έδαφος παρά στο νερό. αν Το νερό στερείται θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου και το έδαφος είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Αυτό που έχει σημασία είναι πόσο καλά μπορείτε να διατηρήσετε το περιβάλλον ανάπτυξης για τα φυτά σας. Εάν το παλιό χώμα και τα θρεπτικά συστατικά του ποτό ξεπλυθούν Το τακτικά αλλαγμένο κομπόστ θα κάνει καλύτερα στο νερό. και αντίστροφα

Αν ξεχνάτε να ποτίζετε συχνά τα φυτά σας Η φύτευση του pothos στο νερό θα μειώσει το εβδομαδιαίο πότισμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το ξεχάσετε.

όταν φυτεύουμε τον Ποτό σε νερό το νερό πρέπει να αλλάξει Προσθέστε φρέσκο ​​νερό συχνά και λίπασμα νερού

όταν διατηρείται σε κατάλληλες συνθήκες νερού Το potho σας μπορεί να αναπτυχθεί πιο γρήγορα από το potho που αναπτύσσεται στο έδαφος σας.

Μπορώ να φυτέψω ποτάσα σε νερό αφού τη φυτέψω στο έδαφος;

Αν και είναι δυνατό να αναπτυχθεί το potho από το έδαφος στο νερό. Χρειάζεται όμως χρόνος για να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον.

Στη διαδικασία μετακίνησης γλάστρες από το έδαφος στο νερό Στην αρχή μπορεί να χάσετε ένα ή δύο φύλλα. Μετά την περίοδο προσαρμογής, εξακολουθεί να αναπτύσσεται καλά.

Εάν μετακινείστε από στεριά σε νερό Φροντίστε σταδιακά Αφαιρέστε όλο το χώμα από τις υπάρχουσες ρίζες ξεπλένοντας με κρύο νερό.

Το υπόλοιπο έδαφος είναι πλέον ευάλωτο σε μυκητιάσεις σε μύκητες που θα αναπτυχθούν στο νερό.

για τη μείωση του κινδύνου ασθένειας Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου στον οξυγονωτή στο νερό.

Θα θελήσετε να παρακολουθείτε στενά τις ρίζες καθώς μεγαλώνουν στο νερό. Και αφαιρέστε τις ρίζες που σαπίζουν ή πεθαίνουν όταν τις παρατηρήσετε.

Πόσο μπορεί να ζήσει ο Πόθος;

υγιής Ο Πόθος μπορεί να διαρκέσει 5-10 χρόνια.Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής, όπως:

 • αναπτυσσόμενο περιβάλλον
 • πιθανή μόλυνση
 • φθορά
 • μύκητας
 • προσβολή από παράσιτα
 • κάτω από νερό ή υπερχείλιση
 • χημική ουσία

Σωστή φροντίδα της γλάστρας σας Η καλλιέργεια σε νερό ή έδαφος θα σας δώσει συνεχή ανάπτυξη και μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από 10 χρόνια.

Ακόμη και μια μικρή παραμέληση δεν θα το καταστρέψει. Προσπαθήστε όμως να διατηρήσετε ένα καλό περιβάλλον ανάπτυξης όσο το δυνατόν περισσότερο.

ποτάσα σε νερό, τι λίπασμα να χρησιμοποιήσω;

Τα περισσότερα υγρά λιπάσματα επαρκούν για την καλλιέργεια του Pho.

Θα πρέπει πάντα να ψάχνεις. Λίπασμα που περιέχει άζωτο (Ν), φώσφορο (Ρ) και κάλιο (Κ) σε αναλογία 12:4:8 ή 1:1:1..

Το Miracle-Gro είναι ένα από τα πιο κοινά υγρά λιπάσματα στην αγορά και βελτιστοποιεί τους ρυθμούς λιπασμάτων, το οποίο είναι ιδανικό για την καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου στο νερό.

συμπέρασμα

Αυτό είναι! Η καλλιέργεια του potho στο νερό μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε ποτό σε νερό εάν φροντίζετε να διατηρείτε το νερό καθαρό. Εφαρμόστε υγρό λίπασμα υψηλής ποιότητας. και εξαλείφουν τα φύκια

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο ενυδρείο. μετακίνηση από στεριά σε νερό και διατηρείται στο νερό για μια ζωή.

Η καλλιέργεια στο νερό σάς επιτρέπει να μετράτε την ανάπτυξη παρατηρώντας το ριζικό σύστημα. Αρκεί να διατηρείτε την κατσαρόλα σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στο νερό.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *