Να κλαδέψετε ή να μην κλαδέψετε κατεστραμμένα φύλλα συκιάς

Να κλαδέψετε ή να μην κλαδέψετε κατεστραμμένα φύλλα συκιάς

Όταν η συκιά (και πολλά άλλα φυτά) αντιμετωπίζουν προβλήματα, το κύριο σημείο που δείχνει είναι τα φύλλα. Τα κατεστραμμένα φύλλα συκής μπορεί να έχουν πολλές αιτίες.

Η σήψη των ριζών, το υπερβολικό πότισμα, το ηλιακό φως, η μούχλα, οι βακτηριακές μολύνσεις, τα έντομα και η έλλειψη υγρασίας μπορεί να καταστρέψουν τα φύλλα και να προκαλέσουν καφέ κηλίδες, κίτρινα φύλλα ή τρύπες.

Το πρόβλημα είναι, τι θα κάνετε με αυτά τα κατεστραμμένα φύλλα;

Θα μπορέσουν να θεραπεύσουν τον εαυτό τους;

Πρέπει να το αφήσετε στο δέντρο ή να το αφαιρέσετε;

Μην κλαδεύετε ή κλαδεύετε κατεστραμμένα φύλλα συκής.

Τα κατεστραμμένα φύλλα θα φαίνονται άσχημα. Και ορισμένες καταστάσεις (όπως βακτηριακές λοιμώξεις) μπορούν να εξαπλωθούν εάν αυτά τα φύλλα μείνουν στο φυτό.Ωστόσο, το φύλλο σύκου είναι πολύ ευαίσθητο στις αλλαγές. Γιατί κάθε ιδιοκτήτης φύλλων σύκου το ξέρει καλά. Και το μάδημα των φύλλων μπορεί να σοκάρει το φυτό.

Αυτό τελικά θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό και το δέντρο θα ρίξει περισσότερα φύλλα.

Πότε πρέπει να το κόψετε και πότε να το πετάξετε;

Μερικές φορές η απάντηση είναι ασαφής. Αν αποσύρετε μερικά φύλλα Κάποια φυτά θα είναι καλά και κάποια θα έχουν προβλήματα.

Σημείωση: Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό, κοφτερό ψαλίδι ή μαχαίρι για να αφαιρείτε τα φύλλα.Τα βρώμικα εργαλεία μπορούν να μεταδώσουν μούχλα, βακτήρια και άλλα δυσάρεστα πράγματα. στα φυτά σας Και τα βρώμικα εργαλεία μπορούν να συνθλίψουν τον κορμό. επιδεινώσει το πρόβλημα

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι το σύκο με φύλλα βιολιού θα βγάζει λευκό χυμό όταν μαδάτε τα φύλλα. Αυτός ο χυμός μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας. γι’ αυτό, φορέστε γάντια

Εδώ είναι η συμβουλή μας για το πότε να κλαδέψετε και να αφήσετε τα φύλλα ήσυχα.

Κλάδεμα κατεστραμμένων φύλλων συκής:

βακτηριακή μόλυνση

Εάν υποψιάζεστε ότι τα φύλλα συκιάς σας είναι μολυσμένα με βακτήρια Αφαιρέστε αμέσως τα μολυσμένα φύλλα για να αποτρέψετε την εξάπλωση των βακτηρίων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα φυτά σας.

σήψη των ριζών

Εάν το δέντρο σας υποφέρει από σήψη ριζών Αντιμετωπίστε τις ρίζες με το Root Rot Remedy και αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα για να διατηρήσετε το υπόλοιπο φυτό υγιές.


κάτω φύλλα

σε φύλλα βιολιού σύκα Τα κάτω φύλλα θα πέσουν αυθόρμητα και τελικά θα πέσουν μόνα τους. Μπορεί όμως να κόψει έως και το 10% των φύλλων από υγιή φυτά χωρίς να προκαλέσει προβλήματα. Είναι τόσο όμορφο!

για περισσότερη βοήθεια Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση: Πώς να περικόψετε μια εικόνα φύλλου βιολιού.

σκισμένα φύλλα

Εάν τα παιδιά ή τα κατοικίδια σκίζουν μερικά φύλλα όταν κινούνται ή τρέχουν Ένα υγιές φυτό δεν θα πανικοβληθεί και θα χάσει αυτά τα φύλλα. Προχώρα και κόψε τα.

Μην κλαδεύετε (ίσως) κατεστραμμένα φύλλα συκιάς:

οίδημα

Αναρωτιέστε αν πρέπει να κλαδέψετε το φύλλο του βιολιού σας;  Δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με τα κατεστραμμένα φύλλα συκής;  Κάντε κλικ για να διαβάσετε για το αν θα κόψετε ή όχι.

Εάν τα νέα σας φύλλα έχουν κόκκινες κηλίδες Μπορεί να είναι οίδημα και ανομοιόμορφο πότισμα. Εάν διορθώσετε το πρόβλημα, οι κουκκίδες θα εξαφανιστούν καθώς μεγαλώνουν τα φύλλα.

Διαβάστε περισσότερα για τις κόκκινες κηλίδες στη νέα ανάπτυξη σε φύλλες συκιές.

ξερά φύλλα

Αναρωτιέστε αν πρέπει να κλαδέψετε το φύλλο του βιολιού σας;  Δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με τα κατεστραμμένα φύλλα συκής;  Κάντε κλικ για να διαβάσετε για το αν θα κόψετε ή όχι.

Τα ξερά φύλλα δεν επουλώνονται, αλλά τα φυτά συχνά πέφτουν φυσικά.

Δεν θα φαίνονται όμορφα για λίγο και το φυτό δεν θα σπαταλήσει πόρους σε νεκρά φύλλα. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθείς. Μπορείτε να το κόψετε ή να το αφήσετε. Είναι επιλογή σου.

κίτρινη κάρτα

Τα καφέ φύλλα δεν θα γίνουν πράσινα. Αλλά τα κίτρινα φύλλα έχουν ακόμα ελπίδα!

Τα κίτρινα φύλλα υποδεικνύουν ένα πρόβλημα, αλλά επιμένει, επομένως φροντίστε να διορθώσετε το πρόβλημα για να τους επιτρέψετε να ανακάμψουν.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς να διορθώσετε τα κίτρινα φύλλα συκής.

έντομο

Αναρωτιέστε αν πρέπει να κλαδέψετε το φύλλο του βιολιού σας;  Δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με τα κατεστραμμένα φύλλα συκής;  Κάντε κλικ για να διαβάσετε για το αν θα κόψετε ή όχι.

Το κλάδεμα μπορεί να απαιτείται ή όχι, καθώς εξαρτάται πραγματικά από εσάς.

Εάν τα φύλλα έχουν κουκούτσια ή καφέ κηλίδες, δεν θα φύγουν, αλλά σε αυτή την περίπτωση, μην αφαιρέσετε τα φύλλα, επικεντρωθείτε στο να απαλλαγείτε από τα έντομα. Όταν το πρόβλημα εξαφανιστεί, τα κατεστραμμένα φύλλα μπορούν εύκολα να κοπούν πίσω.

(Να θυμάστε ότι οι προσβολές από παράσιτα είναι εύκολο να θεραπευτούν. Χρησιμοποιήστε το φυτικό κάλυμμα εσωτερικού χώρου που έχει σχεδιαστεί για φυτά εσωτερικού χώρου για προστασία από έντομα, βακτήρια και μύκητες. Αυτό το προϊόν λειτουργεί σαν λάδι neem. Όχι όμως δυσάρεστη μυρωδιά! Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι καθαρίζει. Φωτίστε τα φυτά του σπιτιού σας (τα φύλλα. Προσθέστε το!)

Εν τω μεταξύ Δεν θέλετε να ασκήσετε περισσότερη πίεση στο φυτό από όσο χρειάζεται.

Κλάδεμα κατεστραμμένων φύλλων συκής

στο τέλος Το κλάδεμα εξαρτάται από εσάς. Επομένως, είναι σημαντικό να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά.

Το κλάδεμα μπορεί να σοκάρει το δέντρο. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο (ειδικά αν το φυτό είναι ανθυγιεινό), αλλά η αφαίρεση των κατεστραμμένων φύλλων θα βοηθήσει το φυτό να ανακάμψει. Εάν έχετε αμφιβολίες, αφαιρέστε μερικά φύλλα και δείτε πώς τα πάει το φυτό σας. Αν φαίνεται να αντιμετωπίζεται καλά Αφαιρέστε το μετά από μία ή δύο εβδομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες Διαβάστε το άρθρο μας για το κλάδεμα και τη διαμόρφωση του φύλλου σύκου εδώ.

Πάρτε τα απαραίτητα για το βιολί σας:

Μάθε περισσότερα:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *