Οδηγός φροντίδας Begonia Maculata για αρχάριους

στίγματα Begonia

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Η Begonia maculata μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίεργο όνομα για ένα φυτό, αλλά maculata σημαίνει στίγματα, και σε αυτή την περίπτωση, οι μπιγκόνιες με πράσινα και ασημένια στίγματα είναι επίσης γνωστές ως μπιγκόνιες. «Begonia πουά» και παρόλο που είναι διαθέσιμο σε πολλές χώρες. Αλλά προέρχεται από τη Βραζιλία.

Αυτό το όμορφο φυτό εισήχθη και στην Κούβα. Δομινικανή Δημοκρατία, Κούβα και Αργεντινή.

στίγματα μπιγκόνια

Αυτό το δέντρο είναι μοναδικό και αποτελεί μια όμορφη και εντυπωσιακή προσθήκη σε οποιονδήποτε χώρο, οπότε αν ψάχνετε για ένα με ταλέντο, μην ψάχνετε άλλο. Έχετε έρθει στο σωστό μέρος

Περιγραφή της Begonia Maculata

Αυτό το εργοστάσιο είναι ένα εργοστάσιο που όλοι Σίγουρα θα το κοίταζε κανείς και φίλοι και καλεσμένοι θα αναρωτιόντουσαν τι ακριβώς ήταν. Πείτε τους τι έχετε μάθει για αυτό το καταπληκτικό φυτό.

Έχει επιμήκη φύλλα που είναι συνήθως πράσινα της ελιάς και μερικές φορές ελαφρώς πιο σκούρα. και τα φύλλα καλύπτονται με λευκές ή ασημένιες κηλίδες. Είναι ένα εκπληκτικό χρώμα που προσελκύει πολλούς ανθρώπους.

Θα παρατηρήσετε ότι η κάτω πλευρά του φύλλου έχει τελείως διαφορετικό χρώμα από την κορυφή και έχει ένα κοκκινωπό-μωβ χρώμα.

Όταν τα λουλούδια ανθίζουν, είναι συνήθως λευκά. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι ροζ και να αναπτυχθεί στο κοτσάνι.

Αυτό το θαμνώδες και κάπως επιδεικτικό δέντρο αξίζει να το εξετάσετε και είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αξίζει να προσπαθήσετε να αναπαράγετε αυτόν τον τύπο περιβάλλοντος.

Φροντίδα για τη Begonia Maculata

Πώς να φροντίσετε τη Begonia Maculata – Συμβουλές για την καλλιέργεια της Begonia Maculata

Ένα από τα κύρια σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι μπορείτε έλα πάλι τις μπιγκόνιες σας μια φορά το χρόνο

όταν μεγαλώνει Θα χρειαστεί να τα φυτεύετε συχνά. Η πρόκληση εδώ είναι να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του να είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό για το φυτό.

ο Η σημασία του φωτός και της υγρασίας Αυτό το φυτό δεν μπορεί να καταπονηθεί υπερβολικά. λόγω της καταγωγής του Αυτό το φυτό έχει συγκεκριμένες συνθήκες.Λατρεύει το φως. Αλλά το άμεσο και καυτό φως μπορεί να καεί.Και η υψηλή υγρασία κάνει αυτό το φυτό χαρούμενο και ικανοποιημένο.

αποτελεσματικό κλάδεμα Ευτυχώς, δεν είναι πολύ δύσκολο να το κατακτήσεις. αλλά αν γίνει σωστά Μπορεί να κάνει τη διαφορά στη συνολική ανάπτυξη και ανάπτυξη των φυτών σας. (και είναι εκτροφή που θα συζητηθεί σύντομα)

Η Begonia Maculata απαιτεί φως.

Οι maculata begonias χρειάζονται φως. όπως θα κάνατε με τα περισσότερα φυτά. Ειδικά τα φυτά εσωτερικού χώρου.Πρέπει όμως να αναλογιστούμε ότι δεν χρειάζονται όλοι την ίδια ποσότητα φωτός.

Αλλά ειδικά αυτό το φυτό λατρεύει να βλέπει το φως. μην εκθέτετε το άμεσο ηλιακό φωςΈτσι, το καλύτερο μέρος είναι σε ένα δωμάτιο που έχει έντονο φως από 10k-20k lux το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας ένα φωτόμετρο. (Είναι καλή ιδέα να μετράτε αυτούς τους αριθμούς όλη την ημέρα για συνέπεια.)

Υπάρχει πάρα πολύ φως στη μία πλευρά του φάσματος. Τότε έχετε το πρόβλημα της υποέκθεσης. Εάν το φυτό έχει αρκετό φως Το φυτό θα κλίνει προς τα λιγότερο ζωηρά άνθη. και τα φύλλα χάνουν χρώμα και πέφτουν

Βέλτιστη θερμοκρασία για begonia maculata

Αυτό είναι ένα απλό στοιχείο. Για να φροντίσετε τη begonia maculata σας Αν και προέρχεται από τις τροπικές περιοχές. Αλλά λειτουργεί εξίσου καλά. μαζί στη θερμοκρασία που βρήκαμε

Κατ ‘αρχήν Το ενδιαφέρον σημείο για αυτό το φυτό είναι η θερμοκρασία μεταξύ των περιόδων. Μεταξύ 70°F (21°C) και 85/86°F (29/30°C)

Αυτές οι θερμοκρασίες θα πρέπει να διατηρούνται εύκολα σε εσωτερικούς χώρους κατά την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου, ωστόσο, μπορεί να αλλάξουν στα τέλη του φθινοπώρου και τον χειμώνα.

Αυτά τα φυτά συνήθως δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ψυχρά κλίματα και είναι αδρανοποιημένα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε να αφήνετε τις εσωτερικές θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από 59°F (15°C) και εάν τα φυτά είναι αδρανοποιημένα. Είναι καλύτερο να επανέλθει η θερμοκρασία στο κανονικό.

Οδηγός φροντίδας Begonia maculata

Σωστή υγρασία για begonia maculata

Η Begonia maculata είναι αρκετά άνετη με τις θερμοκρασίες που έχουμε συνηθίσει. Ούτε το πότισμα είναι τέχνη, ωστόσο, ο έλεγχος της επιθυμητής υγρασίας είναι μια πρόκληση για τους περισσότερους ανθρώπους.

Κατ ‘αρχήν Θέλετε να επιλέξετε υψηλή υγρασία. Γιατί προέρχεται από τα δάση της νοτιοανατολικής Βραζιλίας. Έτσι θέλουν να αναπτυχθούν φυσικά. Πώς όμως να το πετύχετε εντός του κτιρίου; και πόσο καλά μπορούμε να το χειριστούμε

Όταν μιλάμε για υψηλή υγρασία το εννοούμε μεταξύ 40-60%Αυτό το φυτό είναι μια πολύ χαρούμενη περίοδος και θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το τακτικό πότισμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή, αν και η προτεραιότητα της υγρασίας σε μια τοποθεσία μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά το πολύ ή πολύ λίγο νερό μπορεί να βλάψει τις maculata begonias σας.

Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε begonia maculata. Χρησιμοποιείται με άλλα φυτά και δίσκους σταγόνων. αύξηση της υγρασίας Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι να τρέξει υγραντήρας Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως θέρμανση και στέγνωμα εσωτερικών χώρων.

Τέλος, αν μπορείτε να έχετε πρόσβαση Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό υγρόμετρο για να ελέγξετε και να ελέγξετε την υγρασία όπου ζει το φυτό σας.

Απαιτήσεις εδάφους Begonia Maculata

Η κύρια εστίαση εδώ είναι αυτό που θέλουμε. καλά αεριζόμενο δηλαδή χώμα μην κρατάτε το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημαΘα πρέπει να αναζητήσετε κάτι που μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία. Μην το αφήνετε όμως τόσο πολύ ώστε να προκαλέσετε σήψη των ριζών.

Η προσθήκη μείγματος γλάστρας στις γλάστρες φυτών σας είναι μια καλή ιδέα. και τα τρία συστατικά που αναφέρονται παρακάτω είναι άλλα συστατικά. να αναμειχθεί για να βοηθήσει στη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος για τα φυτά σας. Σκεφτείτε λοιπόν:

  • περλίτης – Ιδανικό για τη διατήρηση του αέρα του εδάφους και την προστασία του εδάφους κατά τις γρήγορες ή ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας. Είναι λευκό και σπογγώδες και έχει υφή παρόμοια με το φελιζόλ.
  • Λέγκα – Το LECA σημαίνει “Lightweight Expanded Clay Aggregate” και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από χώμα γλάστρας ή μόνο του. Στην κηπουρική, η υδροπονία είναι πολύ δημοφιλής. Και ένας από τους λόγους που τείνουν να τους αρέσει είναι ότι δεν έχουν ζωντανά πράγματα.
  • φλοιός – Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ροκανίδια για να δημιουργήσετε κενά στο έδαφος για να βοηθήσετε στον αερισμό. Τα ροκανίδια ξύλου θα θρυμματιστούν με τον καιρό. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προσθέσετε Αλλά μπορείτε να το κάνετε αυτό όταν αλλάξετε ξανά το δέντρο.

Η Begonia Maculata χρειάζεται πότισμα.

Λόγω των χαρακτηριστικών του στελέχους που μοιάζει με ζαχαροκάλαμο Αυτά τα φυτά τείνουν να συγκρατούν νερό. Επομένως, γενικά δεν τους αρέσουν οι υπερβολικά υγρές συνθήκες εδάφους. Πριν ποτίσεις ξανά, συχνά είναι καλύτερα. Αφήστε το επάνω στρώμα του εδάφους να στεγνώσει. πριν χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό.

Κάτω από το ανώτερο στρώμα, θέλετε το έδαφος να είναι κυρίως υγρό. Ως εκ τούτου, κατά γενικό κανόνα Αφήστε το πρώτο εκατοστό να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Εάν δεν κάνετε αυτό το επίδομα Τα φυτά μπορεί να μην είναι χαρούμενα σε βρεγμένο έδαφος.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για τη begonia maculata είναι ότι της αρέσει να μην βραχούν τα φύλλα της. Σε αντίθεση με άλλα φυτά μπορείτε Το πότισμα από πάνω πρέπει να γίνεται με πότισμα από κάτω..

αν ακόμη πολύ νερό στο έδαφος Το νερό στραγγίζεται (ειδικά αν είναι κακώς στραγγιζόμενο) και το φυτό είναι επιρρεπές σε σήψη των ριζών.Από την άλλη πλευρά, δεν είναι φυτά της ερήμου. Επομένως, δεν πρέπει να μένουν χωρίς νερό.

Αλλά αν αφήσετε το επάνω στρώμα να στεγνώσει, θα αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας και ζωύφιων και την προσπάθεια να πιάσουν χώρο στη δεξαμενή σας.

Τι λίπασμα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη begonia maculata;

Αυτό πρέπει να γίνεται μόνο όταν το φυτό μεγαλώνει. Θα παρέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά και ενέργεια ειδικά κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

Συμβαίνει μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όχι όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Το πλεονέκτημα αυτού του φυτού είναι ότι τρέφεται μέτρια. (για ανθοφόρα φυτά), επομένως μόνο απαραίτητο Λιπάνετε κάθε 2-4 εβδομάδες.Το είδος του λιπάσματος που θέλετε είναι υδατοδιαλυτό. Και μπορείτε να το αναμίξετε στο νερό την ημέρα που λιπάνετε.

Μπορείτε να βρείτε ένα ισορροπημένο μείγμα λιπασμάτων. Υπάρχει ένα ισοδύναμο NPK. (άζωτο, φώσφορο και κάλιο) αριθμός; Αραιώνεις και ταΐζεις τα φυτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν όμως παρατηρήσετε ότι μαυρίζουν στις άκρες των φύλλων, σημαίνει ότι τους δώσατε πάρα πολύ.

Πολλαπλασιασμός Begonia maculata

σας προτείνω Μεταφέρετε τη begonia maculata τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.Συνήθως την άνοιξη όταν η ανάπτυξη επιστρέφει στο φυσιολογικό.Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν έως και δύο αποσύρσεις το ίδιο έτος.

όταν μετακινείτε το φυτό σε γλάστρα Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Προτιμούν να είναι ελαφρώς ριζωμένες ή να διατηρούν τις ρίζες τους σε πολύ συμπαγή δομή. αλλά συγχρόνως Σε τέτοιες περιπτώσεις, το περιβάλλον έδαφος τείνει να αλλοιωθεί πολύ γρήγορα.

Ακόμα κι αν το δέντρο σας έχει μεγαλώσει πλήρως και δεν μεγαλώνει τόσο γρήγορα. Συνιστάται η αναφύτευση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Δεν έχει σημασία αν το επιστρέψετε στην αρχική του κατσαρόλα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία για να ελέγξετε τις ρίζες και να προσθέσετε/βελτιώσετε το έδαφος.

Εάν διατηρείτε τη begonia maculata σε θυμιατήρι ειδικά όταν μεγαλώσει Είναι καλύτερα να τα βάλετε σε πιο βαριές γλάστρες ή να τα μετακινήσετε όλα μαζί. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα δέντρα είναι βαριά και μπορούν να μπερδευτούν με την πάροδο του χρόνου.

Όταν αυξήσετε το μέγεθος της γλάστρας του φυτού Μην ενθουσιάζεστε πολύ και μεγαλώνετε πολύ γρήγορα. Αυτό είναι αρκετά συντηρητικό καθώς το φυτό δεν θέλει να ξοδέψει περιττή ενέργεια για την ανάπτυξη των ριζών. Ειδικά όταν αυτό δεν τους ταιριάζει.

πουά μπιγκόνια

Κλάδεμα begonia maculata

Η Begonia maculata χρειάζεται ημι-κανονική ευθυγράμμισηΚαι αυτό πρέπει να γίνεται δύο φορές το χρόνο, ίση με τη συχνότητα επαναφύτευσης Ναι, ένας άνθρωπος θέλει τα φυτά του να μεγαλώσουν. Αλλά κυρίως θέλετε συμπαγή ανάπτυξη.

Κανονικά, το κλάδεμα θα πρέπει να είναι ελάχιστο και θα πρέπει να βοηθήσει να κόψει το φυτό αρκετά πίσω ώστε να του επιτρέψει να αναπτυχθεί όπως θέλετε.

Όταν ωριμάσει πλήρως είναι ένα καταπληκτικό φυτό. Ωστόσο, μπορεί να γίνει «θάμνος», οπότε η παρέμβαση είναι απαραίτητη. Το ζαχαροκάλαμο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί και θα παρατηρήσετε ότι το δέντρο χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να αναπτυχθεί. Εάν αυτό είναι το αποτέλεσμα που θέλετε κάντε το να μεγαλώσει

Αν το δέντρο είναι πολύ ψηλό Η καλύτερη εποχή για κλάδεμα είναι το τέλος του φθινοπώρου. Γιατί αυτό είναι όταν το δέντρο μπαίνει σε μια τυπική περίοδο αδράνειας. έρχονται στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου

Αν θέλετε να μειώσετε το μήκος ορισμένων Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια μικρή μέθοδος κλαδέματος, η οποία θα τσιμπήσει τις άκρες. προκαλώντας τον ιστό του ζαχαροκάλαμου να εκκρίνει ορμόνες που αναστέλλουν

Για να πετύχετε αυτόν τον στόχο, κόψτε το καλάμι 1/4 ίντσας πάνω από το φύλλωμα σε αυτήν την περιοχή. Από αυτό το σημείο θα βλαστήσουν νέα φύλλα.

Για κλάδεμα begonia maculata Θα πρέπει να επιλέξετε ψαλίδια κλαδέματος που είναι αποστειρωμένα και αιχμηρά. Δεν θέλετε να μολύνετε το φυτό. και οι θαμπές λεπίδες θα έχουν μη ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την αγνότητά σας Δοκιμάστε να το εμποτίσετε σε ισοπροπυλική αλκοόλη. Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει.

Πολλαπλασιασμός ανθοφόρων μπιγκόνια

Η maculata begonia είναι πολύ εύκολο να πολλαπλασιαστεί και μπορεί να γίνει τόσο στο νερό όσο και στο έδαφος. Αλλά τώρα θέλουμε να διακλαδίσουμε. (με το συμπάθειο)

Ας δούμε λοιπόν τη μέθοδο πολλαπλασιασμού αυτού του φυτού με μοσχεύματα βλαστών. Είναι πραγματικά τόσο απλό, σχεδόν. Ας πάμε με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε για αυτό.

κατά την κοπή, η η η η η η η η η η είναι πολύ κοντά στην άκρη. Επειδή οι ρίζες τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από την άκρη. Και όταν το φυτέψεις

Επιπλέον, αυτό δεν είναι το κύριο πρόβλημα ακόμα κι αν είναι. με ρίζες να αναπτύσσονται σε άλλα μέρη του κορμού

Δεδομένου ότι το κλάδεμα είναι εύκολο για αυτό το φυτό. Το ίδιο και η διάδοση. Και ας δούμε πώς να πολλαπλασιάσουμε τα φυτά μας.

αναπαραγωγή στο νερό – ανάλογα με το μέγεθος της κοπής σας Βρείτε ένα μπουκάλι ή δοχείο κατάλληλου μεγέθους και γεμίστε το με νερό. Θυμηθείτε ότι χρειάζεται να ποτίσετε μόνο το κάτω μέρος του μοσχεύματος. Τα σύντομα μελλοντικά φυτά απελευθερώνουν ορμόνες ριζοβολίας για να ξεκινήσουν τη διαδικασία.

αναπαραγωγή στο έδαφος – Αυτή η μεταβλητότητα στην αναπαραγωγή μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη μετακίνησης από δοχεία νερού. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, ωστόσο, και δεν θα μπορείτε να δείτε πόσο καλά μεγαλώνουν οι ρίζες. Βουτήξτε τις ρίζες σε ορμόνες. θάψτε το χώμα και το νερό

Συνήθη προβλήματα μακουλάτας Begonia

Το ίδιο ισχύει για όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου. ακόμη και τα φυτά γενικά Μπορεί να είναι επιρρεπείς σε ορισμένα προβλήματα όπως ασθένειες, παρασιτώσεις και άλλα παρόμοια προβλήματα. Παρακάτω είναι μερικά που ίσως θέλετε να μάθετε.

κίτρινα ή καφέ φύλλα

Εάν τα φύλλα σας γίνουν καφέ ή κίτρινα δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα πολύ πότισμα Πρέπει να μειώσεις

Έχουμε καλύψει άλλα θέματα όπως υπεργονιμοποίηση, γονιμοποίηση, ασθένειες και θέματα θερμοκρασίας. (Συνήθως συμβαίνει όταν ο καιρός είναι κρύος)

όχι αρκετό ηλιακό φως

Σχετίζεται στενά με το προηγούμενο σημείο, που είναι το κιτρίνισμα των φύλλων των φυτών.

Αρχικά, αρχίζουν να χάνουν το πλούσιο πράσινο χρώμα τους και τελικά τα χάνουν. τα φύλλα κιτρινίζουνΜετά μαραίνονται και μαραίνονται.

Αν αντίθετα και το φυτό δέχεται πάρα πολύ ηλιακό φως. Το δέντρο θα μαραθεί και θα καεί.

Έντομα – ακάρεα αράχνης και αλευροφόρα;

Τα Mealybugs είναι το κύριο μέλημά σας εδώ. Και αυτό γιατί δεν έχουν σχεδόν καμία ανοσία στα φυτοφάρμακα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα ωφέλιμα έντομα και αυτά τα έντομα σκοτώνονται πριν μολύνουν την ασθένεια.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι εντομοκτόνο σπρέι σαπουνιού, λάδια και, τέλος, σωστή καταπολέμηση παρασίτων σε γλάστρα.

Τα οργανικά εντομοκτόνα βραχείας δράσης είναι επίσης μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Με την ελπίδα ότι τα αρπακτικά έντομα, όπως οι πασχαλίτσες, θα έρθουν αργότερα και θα τα ξεφορτωθούν.

Η υψηλή υγρασία γενικά δεν αποτελεί πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε πιθανά προβλήματα όπως βοτρίτιδα, σήψη ριζών και στελεχών. και προβλήματα με τις λευκές μύγες

Εάν χρησιμοποιείτε υγραντήρα όπου αναπτύσσονται τα φυτά σας Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μηχανισμός που υποστηρίζει τη ροή του αέρα. Αρκεί ένας ανεμιστήρας οροφής ή ένας ανεμιστήρας χειρός σε χαμηλή ρύθμιση.

Οδηγός φροντίδας με στίγματα Begonia

Ειδικά παρασκευάσματα για Begonia Maculata

Παρακάτω είναι μια σύντομη λίστα. Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα μεταξύ των κατόχων begonia maculata στο οποίο συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επενδύσετε στην αρχή του ταξιδιού σας με begonia. και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μπιγκόνιες

  • Για λιπάσματα για όλες τις χρήσεις, δείτε εδώ.
  • Για συστατικά βιολογικής καλλιέργειας, δείτε εδώ.
  • Για τον σωστό έλεγχο των παρασίτων σε εσωτερικούς χώρους, δείτε εδώ.
  • Καλή ποιότητα, καλή τιμή, υγραντήρας ελέγξτε εδώ

πού να αγοράσετε begonia maculata

έχουν ποικιλία πραγματικότητα επιλογές για να διαλέξετε? Ένας δημοφιλής ιστότοπος είναι το Etsy. Το Amazon, το οποίο πουλάει τα πάντα σήμερα, είναι μια άλλη βιώσιμη επιλογή.

Ωστόσο, μπορείτε να τα αναζητήσετε μεμονωμένα. τοπικά φυτώρια.

Καλέστε τους και δείτε αν έχουν. Η επιλογή των φυτών σας είναι πάντα διασκεδαστική και αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι. Μπορείτε να βρείτε άλλα φυτά που σας αρέσουν.

Συχνές Ερωτήσεις για τη Begonia Maculata

Παρακάτω είναι μια γρήγορη λίστα με μερικά από τα πράγματα που δεν αγγίξαμε αρκετά ή δεν θίξαμε στα παραπάνω θέματα:

1. Είναι η Begonia Maculata δηλητηριώδης;

Η Begonia maculata είναι τοξική για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους εάν καταποθεί.Τα φύλλα της Begonia maculata περιέχουν οξαλικό ασβέστιο. που είναι ελαφρώς τοξικό όταν καταναλώνεται από ανθρώπους και θηλαστικά Το οξαλικό ασβέστιο μπορεί επίσης να ερεθίσει το δέρμα.

Τα κατοικίδια συνήθως τρέφονται με φυτά εσωτερικού χώρου, ωστόσο, μερικά τείνουν να ερωτεύονται από καιρό σε καιρό. Προσοχή λοιπόν σε αυτό.Επίσης, αν έχετε μικρά παιδιά. Ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε αυτό το φυτό.

2. Ποιος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της begonia maculata;

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Αυτό είναι συνήθως άνοιξη και καλοκαίρι. Η ανάπτυξη θα είναι εξαιρετικά γρήγορη. ειδικά εάν η εσωτερική θερμοκρασία δεν αυξάνεται γρήγορα. Είναι γνωστό φυτό. Αναπτύξτε ένα γεμάτο πόδι σε μια καλλιεργητική περίοδο..

3. Λειτουργεί το misting begonia maculata;

Το να θολώσετε τη Begonia Maculata σας δεν θα κάνει καλό.; Αντιθέτως Ανταποκρίνεται καλά σε υγρές συνθήκες, οπότε αν θέλετε να αναπτύξετε ανάπτυξη και ευημερία. Επενδύστε σε έναν υγραντήρα και σύστημα κυκλοφορίας αέρα για να αποτρέψετε το ωίδιο.

4. Γιατί γέρνει η Begonia maculata μου;

Αυτό μπορεί να συμβεί για δύο λόγους. Το πρώτο είναι ότι τα καλάμια του φυτού είναι πολύ μακριά και χρειάζονται δομή στήριξης. (Δέσε το μπαμπού θα βοηθήσει) για να το κρατήσεις όρθιο.

Η δεύτερη φορά μπορεί να συμβεί ακόμα και αφού έχετε κάνει τα προηγούμενα βήματα. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το δέντρο κάθεται σε ένα σημείο και δεν περιστρέφεται. Και μόνο η μία πλευρά δέχεται τις περισσότερες από τις προσπίπτουσες ακτίνες του ήλιου.

Περιστρέψτε το δέντρο περιοδικά. και τα προβλήματά σας θα λυθούν τελικά από μόνα τους

5. Γιατί δεν ανθίζει η maculata begonia μου;

Αυτό συνήθως προκαλείται από ανεπαρκή έκθεση στο ηλιακό φως και το φως. Θα πρέπει να τοποθετήσετε το φυτό σε φωτεινό μέρος. Προσπαθήστε όμως να το τοποθετήσετε στο άμεσο ηλιακό φως. Επιπλέον, το φυτό ανθίζει εποχιακά και δεν ανθίζει όλο το χρόνο.

6. Πέφτουν φύλλα από τις μπιγκόνιες μου Γιατί;

Θα μπορούσε να είναι για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Επομένως, εξετάστε τις προαναφερθείσες αιτίες και λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

Εάν αλλάξετε ξαφνικά το περιβάλλον ή εάν οι συνθήκες είναι ασυνεπείς Τα φυτά δεν θα είναι πολύ χαρούμενα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το είδος του εδάφους που χρησιμοποιείτε. Είναι το λίπασμα σας ο σωστός τύπος; (αν βάλεις πολύ λίγο ή πολύ), πόσο υγρό ή στεγνό αφήνεις το χώμα να είναι και τέλος αν το φυτό έχει αρκετή υγρασία.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *