Οδηγός φροντίδας Calathea Rufibarba | Velvet Calathea (AKA Furry Feather)

Calathea Rufibarba Care

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Πώς φροντίζετε το Calathea rufibarba σας; Η γούνα σας χρειάζεται θερμοκρασία 60℉ έως 65℉, αρκετό νερό για να διατηρείται το έδαφος υγρό αλλά όχι υγρό και σχετική υγρασία 40% έως 60%.

Calathea Rufibarba

Το Cobertia rufibarba, γνωστό και ως Calathea rufibarba, γούνινο, θολό φτερό και βελούδινο Calathea, είναι ένα από τα πιο όμορφα Calathea που θα δείτε ποτέ. με μακρόστενα πράσινα φύλλα Σκούρο κόκκινο πλάτη και μακριά κοτσάνια. Αυτή η ποικιλία είναι βέβαιο ότι θα φέρει νέα ζωή σε κάθε περιοχή του σπιτιού σας.

Όσο για τα είδη Calathea, η φροντίδα τους είναι παρόμοια με αυτή του Shaggy Calathea.Το φυτό αυτό προέρχεται από την τροπική Νότια Αμερική. Επομένως χρειάζονται παρόμοιες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν

Εάν είστε νέος ιδιοκτήτης φυτού Calathea, μπορεί να ανησυχείτε ότι το Calathea rufibarba σας πέθανε.

Ευτυχώς, αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Αφού πώς να φυτέψουμε μια νέα Γαλάθεια πρόγραμμα ποτίσματος και τι χρειάζεστε για να προετοιμαστείτε για κανονικό περιβάλλον

Καλύτερες συμβουλές για την καλλιέργεια Goeppertia Rufibarba

Η Goeppertia Rufibarba είναι μια ποικιλία γνωστή για τα μακριά, λεπτά φύλλα και το σκούρο κόκκινο-μωβ κάτω μέρος, τα μικρά προεξέχοντα τριχωτά φύλλα που είναι μοναδικά σε άλλα Calatheas.

Το Goeppertia Rufibarba είναι ένα είδος του γένους Calathea. Είναι συγγενείς φυτών προσευχής (Maranda Leuconera) και κατατάσσεται στην οικογένεια Marantaceae έτσι ώστε αυτά τα άτομα να αναπτύσσονται καλά. Πρέπει να αντικατοπτρίζετε τις τροπικές συνθήκες.

Φροντίστε τη θερμοκρασία και την υγρασία γύρω σας. Το φυτό είναι μέτριο προς υψηλό. Λιπάνετε τα φυτά σας με το κατάλληλο λίπασμα και προσπαθήστε να τα προστατέψετε από τους δυνατούς ανέμους. με σταθερό πρόγραμμα ποτίσματος Το δέντρο σας θα μεγαλώσει καλά.

το έδαφος είναι σημαντικό Φροντίστε λοιπόν να προσθέσετε οργανική ύλη με τύρφη ή τύρφη. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε στην αποστράγγιση προσθέτοντας περλίτη ή βερμικουλίτη στο έδαφος. Αυτά βοηθούν στη διατήρηση χαλαρού και πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά εδάφους.

Απαιτήσεις εδάφους των φυτών Calathea Rufibarba

Δεδομένου ότι τα calathea συνήθως αναπτύσσονται σε δασικά δάπεδα στο φυσικό τους περιβάλλον, το βιολογικό calathea που αγοράσατε πρόσφατα χρειάζεται ένα υψηλό μίγμα εδάφους.

Αυτό σημαίνει ότι το χώμα σας πρέπει να είναι σκούρο (σχεδόν μαύρο) λόγω της παρουσίας σάπιας φύλλα, τύρφης και κομπόστ στο έδαφος.

Ένα πλούσιο μείγμα εδάφους θα βοηθήσει τα φυτά σας να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Ενώ η τύρφη και το σάπια φύλλα στο έδαφος θα βοηθήσουν στην αποστράγγιση του υπερβολικού νερού που δεν χρειάζονται τα φυτά.

Αν δεν σας αρέσουν οι βαριές γλάστρες Γεμάτες με χώμα, οι μπάλες LECA είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το φυτό σας υγιές χωρίς να ανακατεύετε το έδαφος.

Φροντίδα για την Calathea Rufibarba

Απαιτήσεις ποτίσματος Calathea Rufibarba

Το Rufibarba Calathea πρέπει να διατηρείται πάντα υγρό. Τα φυτά αντέχουν την ξήρανση μεταξύ των ποτισμών. Δεν πρέπει όμως να είναι τελείως στεγνό.

Μπορείτε να ποτίσετε το Calathea σας όταν νιώσετε ότι τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους είναι εντελώς στεγνά. (Μπορείτε να το ελέγξετε βυθίζοντας το δάχτυλό σας στην κατσαρόλα.)

Εάν το έδαφος είναι στεγνό, μπορείτε να ποτίζετε το φυτό αργά. μέχρι να δείτε το νερό να ρέει στον παρακάτω δίσκο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το πότισμα από κάτω, το οποίο διαρκεί λίγο περισσότερο. Φροντίστε όμως οι ρίζες να παίρνουν αρκετό νερό ενώ το υπόλοιπο νερό προστίθεται όταν γεμίσει η γλάστρα. Το υπερβολικό νερό κατακάθεται στον πυθμένα και μπορεί να απορριφθεί για να μην βραχεί το χώμα.

Η υδάτινη Γαλάτεια δεν είναι όμορφο θέαμα. Τα φύλλα που αλλάζουν μπορεί να κάνουν το μωρό σας να αισθάνεται σαν να έχετε αποτύχει.

Ευτυχώς, υπάρχει λίγη φροντίδα και μερικά εργαλεία. Μπορείτε να επαναφέρετε τα φυτά σας σε σχήμα. Φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε έναν μετρητή νερού για να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε την κατάλληλη στιγμή.

Απαιτήσεις φωτός Calathea Rufibarba

Ο Καλαθέας αγαπά τη σκιά και το έμμεσο φως. με αρκετό φως Το φυτό θα παράγει πολύχρωμα φύλλα και θα παραμείνει υγιές και σφριγηλό.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό σας σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό ή σε ένα φωτεινό σημείο χωρίς άμεσο ηλιακό φως για να κάψετε τα φύλλα.

Πολύ φως, δυστυχώς. Εάν η Calathea σας φαίνεται χλωμή και έχει μερικές μαύρες κηλίδες, μπορεί να έχετε ένα φυτό που έχει καεί από τον ήλιο.

Οι Γαλάτες ζουν στο δάσος. Τείνουν να απορροφούν πολύ λίγο UV με ένα θόλο στην κορυφή. Λάβετε αυτό υπόψη όταν τοποθετείτε το νέο σας μωρό κάπου γύρω από το σπίτι.

Εάν το φυτό σας δεν αναπτύσσεται τόσο πλήρως όσο ελπίζατε. ή το χρώμα φαίνεται λίγο σκούρο Ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε να προσθέσετε περισσότερο φως.

Εάν προσπαθείτε να κρατήσετε το δέντρο ζωντανό κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή αν ζείτε σε μια πιο δροσερή περιοχή Μπορείτε να προσθέσετε φυτικά φώτα γύρω του. το δέντρο σου ανά πάσα στιγμή

φυτό καλαθέα

Θερμοκρασία Calathea Rufibarba

Οι θερμοκρασίες γύρω από το Calathea rufibarba θα πρέπει να είναι μεταξύ 60℉ και 65℉. Μερικές φορές τα φυτά μπορούν να ανεχθούν τους 80℉, αλλά οτιδήποτε κάτω από 55℉ μπορεί να σοκάρει το φυτό.

Ο φωτισμός είναι μια άλλη απλή λύση. Για να αυξήσετε τη θερμοκρασία γύρω από τα φυτά σας, ελέγξτε το εγχειρίδιο οδηγιών για τα φώτα ανάπτυξης για να αποφύγετε το κάψιμο των φυτών σας. Εάν το φως έχει τοποθετηθεί σωστά Θα είστε σε θέση να αυξήσετε γρήγορα το φως, τη θερμοκρασία και την υγρασία του φυτού σας.

Calathea Rufibarba Υγρασία

στους τροπικούς Σχετικά υψηλή υγρασία Κάντε το επίκεντρο του σαλονιού σας την καρδιά του χειμώνα. Το Galathea σας χρειάζεται υγρασία από 40 έως 60% για να ευδοκιμήσει.

Αν βρείτε τα φυτά σας κρεμασμένα (Μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.) Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά βότσαλα στον δίσκο και να τον καλύψετε με νερό για να δημιουργήσετε ένα μικροκλίμα.

Το νερό θα εξατμιστεί γύρω. φυτό και υγραντήρα Μπορείτε να προσθέσετε έναν διαχύτη κάπου στο δωμάτιο ή να κρατήσετε όλα τα φυτά σας σε ένα μέρος.

Προσέξτε να μην ποτίζετε τα φυτά το βράδυ. Γιατί συχνά προκαλούν προβλήματα με μούχλα ή σήψη. ειδικά αν πέσει νερό στα φύλλα. Προσπαθήστε να ποτίζετε τα φυτά σας το πρωί για να επιτρέψετε στο ηλιακό φως να δράσει και να βοηθήσετε τα φυτά να αναπτυχθούν.

Calathea Rufibarba Compost

Όπως πολλά τροπικά φυτά, το φτερωτό Calathea εκτιμά την καλή διατροφή κάθε μήνα περίπου. Τα υγρά λιπάσματα είναι καλύτερα γιατί απλώνονται ευκολότερα και φτάνουν στις ρίζες πολύ πιο γρήγορα από τα συμβατικά λιπάσματα σε σκόνη ή χάπι.

Είναι καλύτερο να ταΐζετε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Συνήθως πέφτει από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Αποφύγετε τη λίπανση κατά τη διάρκεια του λήθαργου γιατί το φυτό δεν τη χρειάζεται.

Ένα καλό λίπασμα πλούσιο σε άζωτο θα βοηθήσει στην ωρίμανση του φυλλώματος.Ένα συμπαγές λίπασμα 10-10-10 NPK μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του φυτού κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

Επαγγελματική συμβουλή: Το άζωτο (Ν) βοηθά στην πράσινη ανάπτυξη, ο φώσφορος (P) συνδέεται με το άνθος ή τον καρπό του φυτού. Ενώ το κάλιο (Κ) συμβάλλει στην υγεία των φυτών. Ο προσδιορισμός του τι χρειάζεστε από τα φυτά σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο λίπασμα.

Ωστόσο, αν έχετε αμφιβολίες, η αναλογία 10-10-10 λειτουργεί σχεδόν με τα πάντα.

Αναπαραγωγή Calathea Rufibarba

Όταν παίρνετε για πρώτη φορά ένα νέο φυτό Ίσως αναρωτιέστε πώς να καλλιεργήσετε ένα φυτό calathea Πρώτα, πρέπει να περιμένετε και να αφήσετε το φυτό να συνηθίσει στο νέο του σπίτι και στο περιβάλλον του.

Η αναφύτευση μπορεί να διαταράξει πολύ τις ρίζες. και στείλτε το βελούδινο calathea σας σε ένα εμφύτευμα βολής.

Το Calathea πρέπει να φυτεύεται μόνο εάν το φυτό είναι γνωστό ότι έχει ρίζες στην τρέχουσα γλάστρα του. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να τροποποιείτε το έδαφος τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. (πριν την άνοιξη) ώστε νέα θρεπτικά συστατικά να εισέλθουν στο φυτό πριν από την καλλιεργητική περίοδο

όταν ξαναφύτευση Προσέξτε να μην ενοχλήσετε πολύ τη ρίζα. και προσέξτε να μην καταστρέψετε τα ριζώματα

Πάντα να τα φυτεύετε σε αρκετά μεγάλες γλάστρες για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για ανάπτυξη νέων ριζών χωρίς να καθυστερήσετε το φυτό.

Κλάδεμα Calathea Rufibarba

Η φροντίδα του βελούδου Calathea σημαίνει επίσης να κλαδεύετε το φυτό σας από καιρό σε καιρό. Ακόμα κι αν το δέντρο σας ρίξει φυσικά τα φύλλα και τους γερασμένους μίσχους του Αλλά στους περισσότερους αρέσει να κόβουν με κοφτερό ψαλίδι. για να απαλλαγούμε από τα αντιαισθητικά και ετοιμοθάνατα φύλλα

Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό ψαλίδι. Επειδή μπορείτε να μεταφέρετε τη μόλυνση από το ένα φυτό στο άλλο.

Πολλαπλασιασμός Calathea Rufibarba

σε κάποιο σημείο (Συνήθως μετά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο) το Calathea Fuzzy θα είναι αρκετά μεγάλο για να αρχίσει να πολλαπλασιάζεται. Δοκιμάστε αυτό όταν το δέντρο σας είναι κλαδευμένο και έτοιμο για νέα φύτευση.

κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας Μπορείτε εύκολα να αποτινάξετε το χαλαρό χώμα και να αρχίσετε σιγά σιγά να κόβετε το φυτό στα επιθυμητά τμήματα.

Βεβαιωθείτε ότι κάθε τμήμα έχει τουλάχιστον ένα φύλλο. Ακόμα κι αν όσο περισσότερα φύλλα Τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες διαίρεσης του φυτού.

Η προσπάθεια πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα δεν είναι καλός τρόπος πολλαπλασιασμού αυτού του φυτού. Τα ριζώματα Galatea είναι απαραίτητα για την επιτυχή αναπαραγωγή.

Λουλούδι Calathea rufibarba

Ναι, τα ήδη όμορφα θολά φύλλα του Calathea μπορούν να συνοδεύονται από ακόμα πιο όμορφα λουλούδια.Το Calathea Rufibarba ανθίζει μετά την ωρίμανση. Θα παρατηρήσετε αυτά τα λουλούδια την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Με τις κατάλληλες συνθήκες, το Calathea σας θα σχηματίσει φωτεινά κίτρινα συμπλέγματα στη βάση του φυτού.

Φροντίστε να τα κόψετε προσεκτικά αφού πεθάνουν. Επειδή έχουν τη δυνατότητα να κλέψουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά από τα διαθέσιμα φύλλα.

Κοινά προβλήματα με το Furry Calathea

Με κάθε Calathea Velvet, υπάρχουν πιθανά προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε το φυτό. γιατί αν ξέρεις τι να ψάξεις Οι πιθανότητες ανάκαμψης θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Για παράδειγμα, χρειάζεται χρόνος για να συνέλθετε από το υπερβολικό πότισμα. Αλλά εφόσον τα ριζώματα δεν έχουν σημαντική ζημιά, το Calathea σας θα αναπηδήσει όταν βρεθεί σε καλύτερη φόρμα.

Εδώ είναι μερικά προβλήματα που μπορείτε να περιμένετε.

κίτρινα ή καφέ φύλλα

Ο αποχρωματισμός των φύλλων είναι το τελευταίο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στο έδαφος ή στο νερό από το οποίο το φυτό σας παίρνει θρεπτικά συστατικά.

Εάν η Calathea Rufibarba σας έχει νεκρές άκρες Δίνετε πάρα πολύ μαγγάνιο (Mn) στα φυτά σας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολική γονιμοποίηση ή ανισορροπία pH.

Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε το pH του εδάφους και ξεπλύνετε το χώμα με απεσταγμένο νερό. Αυτό θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από τα υπερβολικά θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να κόψετε τις καφέ άκρες και να επεξεργαστείτε το φυτό σας χρησιμοποιώντας επεξεργασμένο νερό μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Μια άλλη κοινή αιτία των τριχωτών κίτρινων φύλλων είναι το χαμηλό λίπασμα. πολύ πότισμα και πολύ φως Θα παρατηρήσετε κίτρινο χρώμα ανάμεσα στις φλέβες του φυτού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετή χλωροφύλλη. για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αζωτούχο λίπασμα και λίπασμα που περιέχει σίδηρο.Στη συνέχεια ποτίζετε τακτικά το calathea και αφαιρείτε το από το έντονο φως.

όχι αρκετό ηλιακό φως

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πτώση του Galatea rufibarba προκαλείται από τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς αυτών των φυτών. Τα φύλλα που πέφτουν δεν είναι πάντα σημάδι προβλήματος. Το δέντρο σας θα αρχίσει να λάμπει. και το κόκκινο και το πράσινο δεν θα επηρεάσουν το ένα το άλλο.

Εάν το φυτό σας φαίνεται λίγο λιγότερο δραματικό από το συνηθισμένο. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε τον φωτισμό σας και να παρέχετε περισσότερο έμμεσο φωτισμό.Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χειμώνας είναι μια σημαντική αιτία ανησυχίας. Με αδύναμες ακτίνες UV, το Calathea σας μπορεί να παραμείνει στο άμεσο ηλιακό φως για μία ή δύο ώρες.

Να είστε προσεκτικοί, είναι καλύτερο να μετακινηθείτε σε ένα καλά φωτισμένο παράθυρο.

Έντομα – ακάρεα αράχνης και αλευροφόρα

Το άγγιγμα βελούδου Calathea είναι ευαίσθητο σε πολλά παράσιτα εντόμων, όπως τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα. Είναι εύκολο να το δείτε γιατί θα παρατηρήσετε λευκές κουκκίδες όπως το νήμα σοκολάτας.

όταν βλέπεις αυτά τα πράγματα Πλύνετε καλά το φυτό. (κάτω από βροχή ή ντους) και ψεκάστε το εντομοκτόνο με λάδι neem στα φύλλα. Μπορείτε να τα αγοράσετε έτοιμα ή να τα ανακατέψετε μόνοι σας. Μετά από αυτό, πρέπει να απομονώσετε τα προσβεβλημένα φυτά για να σώσετε τα υπόλοιπα από την ίδια θλιβερή μοίρα.

Αν θέλετε πραγματικά μπούκλες Μπορείτε να αναμίξετε κρεμμύδια, σκόρδο, σαπούνι πιάτων και νερό. Φροντίστε να το αραιώσετε αρκετά διαφορετικά τα φύλλα θα καούν. Ψεκάστε την πληγείσα περιοχή τακτικά μέχρι να ελεγχθεί η μόλυνση.

Τα καλύτερα προϊόντα για το Calathea Rufibarba

Συχνές ερωτήσεις για την Calathea Rufibarba

Η φροντίδα του galathea σας με τα βελούδινα φύλλα και η διατήρηση της αίγλης του έρχεται με πολλά ερωτήματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε αν απαντήσαμε στην ερώτησή σας.

Είναι το Calathea rufibarba λουλούδι;

Ναι, η Calathea (Gobertia) rufibarba θα ανθίσει. Μπορείτε να περιμένετε πολύχρωμα λουλούδια το καλοκαίρι και την άνοιξη. Ωστόσο, ίσως θέλετε να περιμένετε να ωριμάσει το φυτό (περίπου 23 ίντσες ύψος) πριν δείτε αυτά τα όμορφα λουλούδια να ζωντανεύουν.

Χρειάζεται λίπασμα το Calathea Rufibarba;

Το Galatia σας θα πρέπει να γονιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Θα φυτρώσει νέους βλαστούς το καλοκαίρι και την άνοιξη. Αυτό μπορεί να απαιτεί επιπλέον ενθάρρυνση για να ευδοκιμήσει.

Μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τη λίπανση κατά τη διάρκεια του χειμερινού λήθαργου. Γιατί τελικά θα ξεπλυθεί.

Μπορώ να ποτίσω την Calathea με νερό βρύσης;

Βρείτε νερό απευθείας από τη βρύση. (χωρίς φιλτράρισμα ή καθαρισμό) μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για το Galatea σας.

Το νερό της βρύσης περιέχει συχνά χημικές ουσίες όπως φθόριο και χλώριο που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα φυτά σας. Επομένως, είναι καλύτερο να μην ποτίζετε τα φυτά με νερό βρύσης από τη βρύση.

Αφήστε το νερό να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε. (Ενώ ορισμένες χημικές ουσίες διαλύονται) ή χρησιμοποιήστε μόνο απεσταγμένο και καθαρό νερό.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζεται το Calathea rufibarba;

Το Calathea rufibarba πρέπει να ποτίζεται μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 10 ημέρες.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα φυτά σας και πόσο γρήγορα αναπτύσσονται. Αυτό μπορεί να εξαρτάται από το πόσο συχνά χρειάζεται να ποτίζετε.

Γιατί τα φύλλα Calathea μου έχουν διαφορετικά χρώματα;

Τα φύλλα του Calathea σας μπορεί να κιτρινίσουν. (ή καφέ) ανάλογα με το τι συμβαίνει με αυτά.

στις περισσότερες περιπτώσεις Οι χρωματικές παραλλαγές μπορεί να σχετίζονται με την ποσότητα φωτός που λαμβάνεται. Ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα του προγράμματος ποτίσματος και της υγρασίας γύρω από το φυτό.

Είναι πραγματικά αμφίρροπο οι Velvet Calatheas;

Η Copbertia rufibarba παίρνει το παρατσούκλι της από την υφή των φύλλων της. Είναι κοινώς γνωστό ως η πλουμισμένη Καλαθέα. Καλαθέα με κρόσσια ή βελούδινη καλαθέα

Τα πράσινα φύλλα με την κόκκινη πλάτη καλύπτονται συχνά με μικροσκοπικές τρίχες, δίνοντάς τους μια λεία υφή που ανταποκρίνεται στο όνομά τους.

Είναι το Calathea Rufibarba δηλητηριώδες;

Τα δηλητηριώδη φυτά συχνά περιέχουν κάποιο είδος δραστικού συστατικού. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, την ηλικία του φυτού και το μέρος του φυτού που αγγίζετε. Ευτυχώς, τα πουπουλένια φυτά δεν περιέχουν αυτά τα ενεργά συστατικά ή τοξίνες.

Είναι το Calathea Rufibarba ασφαλές για γάτες, σκύλους ή ανθρώπους;

Το Rufibarba Calathea δεν περιέχει τοξικά συστατικά. Έτσι είναι ασφαλές για κατοικίδια ή ανθρώπους.

Το Calathea χρειάζεται το φως του ήλιου;

Η Goeppertia Rufibarba χρειάζεται λίγο ή καθόλου ηλιακό φως. Βασικά οποιοδήποτε είδος φωτός από ένα παράθυρο ή μέσα από ένα δέντρο. Ωστόσο, το παρατεταμένο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα.

Είναι δύσκολο να φροντίσετε το Galatea rufibarba;

Για τους νέους γονείς των φυτών, το Calathea μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό. Είναι λίγο πιο δύσκολο από τα φυτά Potos. Θα διαπιστώσετε ότι αυτό το φυτό είναι εξίσου εύκολο να αναπτυχθεί με αυτό. με τα αγαπημένα σας φυτά

Γιατί γέρνει το Calathea rufibarba μου;

Το προϊόν του niktinasty (nik-ti-nasty) είναι μια γαλάτεια που ανθίζει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.Το φυτό «κινείται» ανάλογα με τη θερμοκρασία και την ώρα της ημέρας. Γι’ αυτό τα φυτά από την οικογένεια Marantaceae ονομάζονται φυτά προσευχής.

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.Μερικές φορές τα φυτά σας μπορεί να μην θέλουν να πίνουν νερό.

Γιατί το Calathea μου έχει καφέ άκρα;

Μερικές φορές τα ασαφή φτερά Galathea σας θα εμφανίζονται καφέ. Αυτό μπορεί να συμβεί για δύο λόγους. Οπότε καλύτερα να το φτιάξεις πρώτα.

Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης Τα μέταλλα στο νερό θα προκαλέσουν καφέ άκρες. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν χαμηλή υγρασία, υπερβολικό λίπασμα ή παράσιτα.

Πού μπορώ να αγοράσω Calathea rufibarba;

Σήμερα το Calathea Rufibarba σας περιμένει σχεδόν σε κάθε κατάστημα, ωστόσο, η πιο γρήγορη επιλογή είναι να το αγοράσετε online.

Ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους για να πάρετε τα χέρια σας στο Furry Galatea:

Πώς να σταματήσετε το Calathea rufibarba σας να πεθάνει – Σύνοψη

Είναι γνωστό ότι η φροντίδα του Calatheas είναι αρκετά δύσκολη. Αν είναι το πρώτο σου εργοστάσιο Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη θερμοκρασία και την υγρασία.

Προσπαθήστε πάντα να μιμηθείτε το φυσικό περιβάλλον αυτών των ποικιλιών για να αποκτήσετε καλά και δυνατά φυτά.

Φυτεύστε καλαθέα τακτικά και τροφοδοτήστε το έδαφος κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ακολουθήστε το πρόγραμμα ποτίσματος και φροντίστε να καλύπτετε περιοδικά το φυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχει καθαρά φύλλα και μίσχους χωρίς παράσιτα.

Αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα Η υπέροχη βελούδινη βασίλισσα σας θα γεμίσει κάθε χώρο που έχετε.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *