Οι Ζίννιες μου θα αυτοσπορεύονται κάθε χρόνο;

Zinnias που μεγαλώνει στον κήπο

κατά τη γνώμη μου Τα κομμένα λουλούδια φέρνουν στο μυαλό την εικόνα του καλοκαιριού στον κήπο. φωτεινά ζεστά χρώματα Το τραχύ φύλλωμα μου άφησε σημάδια στα χέρια μου καθώς περνούσα μέσα από ζίνιες «Benares Giant» μέχρι τη μέση. Λατρεύω αυτά τα λουλούδια για τα όμορφα χρώματα και το τέλειο σχήμα τους.

Εάν δεν το γνωρίζετε ήδη αυτό ζίννια Αυτό το είδος είναι ένα ποώδες φυτό ιθαγενές του Μεξικού. μπορεί να είναι διαφόρων μεγεθών 8 ίντσες έως 3 πόδια ύψος Αυτοί οι συγγενείς του ηλίανθου με τριχωτά, χοντρά κοτσάνια έχουν χαρούμενα λουλούδια που έχουν ζωηρά χρώματα κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μοβ, λευκό ή συνδυασμό χρωμάτων.

Τα λουλούδια Zinnia δεν είναι μόνο όμορφα. αλλά και προσελκύουν έντομα επικονίασης.Είναι Του αρέσει το φως του ήλιου και η ζέστη.Ως εκ τούτου, είναι τα τέλεια λουλούδια συντροφιάς για τον καλοκαιρινό σας λαχανόκηπο. Αυτό που τα κάνει ακόμα πιο επιθυμητά είναι το πόσο εύκολα μεγαλώνουν!

Και όταν πρόκειται για ζίνιες που μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα – είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος κηπουρός – στοιχηματίζω ότι ανυπομονείτε να βρείτε μια ζίνια που δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Και τα αυτοσπορά φυτά μπορεί να είναι απλώς το εισιτήριο! Θα μεγαλώσουν όμως ζίννιες στην αυλή σας; Ας δούμε!

Θα αυτογονιμοποιηθούν οι ζίννιες;

Η σύντομη απάντηση εδώ είναι ναι. Ο σπόρος θα πέσει στο έδαφος. Οι σπόροι έχουν καλή πιθανότητα να βλαστήσουν. και θα αναπτυχθεί την επόμενη άνοιξη Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό θα συμβεί. Αλλά είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αυτά τα λουλούδια αγαπούν πολλούς κηπουρούς.

Απαιτήσεις ανάπτυξης Zinnia

Αυτές οι καλοκαιρινές ομορφιές μεγαλώνουν στους 70ºF και πάνω.

Συνολικά, οι ζίννιες είναι εύκολοι φροντιστές στον κήπο.Φυτέψτε από σπόρο. κατευθείαν στον κήπο και για ορισμένες ποικιλίες ζίννιας Θα μπορείτε να απολαύσετε τα λουλούδια μόνο σε 50 με 60 ημέρες!

εποχή

Οι ζίνιες είναι καλοκαιρινά ποώδη φυτά. Ως εκ τούτου, τείνουν να αναπτύσσονται και να ανθίζουν καλύτερα σε θερμά κλίματα. Στην πραγματικότητα, οι ζίννιες δεν αναπτύσσονται καλά σε θερμοκρασίες κάτω από 60ºF. Προτιμά θερμοκρασίες από 70ºF και πάνω.Η κρύα, υγρή άνοιξη δεν ήταν για τους ιθαγενείς του Μεξικού. Δυστυχώς, πεθαίνουν εάν είναι βαριά κρυοπαγήματα.

τοποθεσία

Ένα μέρος για καλή ανάπτυξη
Φυτέψτε σε καλό, ηλιόλουστο μέρος.

Φυτέψτε τη ζίνια στον ήλιο. Η πλήρης ηλιοφάνεια σημαίνει ότι το φυτό θα λάβει ελάχιστη έκθεση. 6 έως 8 ώρες απευθείας ηλιακό φως ανά ημέρα. Εάν το φυτό δεν εκτίθεται στο ηλιακό φως, Το δέντρο μπορεί να είναι στάσιμο ή να μην μπορεί να παράγει λουλούδια.

γη

Τα ζίνια δεν είναι επιλεκτικά για τον τύπο του εδάφους. αλλά θα το κάνουν Αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.Τις περισσότερες φορές η φύτευση στον ήλιο είναι πιο σημαντική από τον σωστό τύπο εδάφους.Ωστόσο, το βρεγμένο έδαφος, το οποίο συνήθως δεν στεγνώνει, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα λόγω ανησυχιών ασθενειών. Οι τροποποιήσεις του εδάφους με οργανική ύλη, όπως το λίπασμα, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας αποστράγγισης των αργιλωδών εδαφών. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ζίννιες σε υπερυψωμένα κρεβάτια.

υγρασία

Μάλταρα γύρω από νεαρά φυτά.
Προσθέστε σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά σας για να ποτίσετε λιγότερο.

Τα Zinnias είναι πολύ δυνατά. Ανθεκτικό στην ξηρασία μόλις καθιερωθεί.Αλλά είναι σημαντικό να λαμβάνετε αρκετή υγρασία όταν το φυτό είναι νέο.Σαν γενικός κανόνας, 1 ίντσα νερού την εβδομάδα πρέπει να είναι αρκετό νερό για να αναπτυχθούν οι ζίννιες. Σε αμμώδες έδαφος, αν δεν βρέχει, ποτίζουμε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αν το χώμα σας είναι πολύ πηλό Μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να είναι αρκετή.

Μην ποτίζετε εάν το χώμα είναι υγρό. Αλλά κολλήστε μερικά εκατοστά στο χώμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μόνο η υγρή επιφάνεια. Νερό στη βάση του δέντρου σας. για τη μείωση των επιπτώσεων της νόσου σάπια φύλλα τριγύρω Τα φυτά σας θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας. Έτσι μπορείτε να ποτίζετε λιγότερο.

Λίπανση Ζιννιάς

Οι ζίνιες είναι μέτρια τροφή. Είναι ένα από τα πιο εύκολα λουλούδια που καλλιεργούνται στον κήπο μου. Είτε γονιμοποιώ είτε όχι, όμως, γονιμοποιώντας ζίνιες με ισορροπημένο κομπόστ πριν από τη φύτευση ή ενώ το φυτό αναπτύσσεται Ένα ισορροπημένο λίπασμα περιέχει ίσες ποσότητες μακροθρεπτικών συστατικών άζωτο, φώσφορο και κάλιο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να τροποποιήσετε το έδαφος με οργανική ύλη, όπως κοκκώδες λίπασμα ή κομπόστ ή κομπόστ κατά την προετοιμασία των κρεβατιών σας.

Ωστόσο, εάν επιτρέψετε τη φύτευση της ζίννιας, μπορείτε να κάνετε Μην φτιάχνετε πολύ το κρεβάτι. Δεν θα αναποδογυρίσετε το χώμα. Ωστόσο, μπορείτε είτε να σπείρετε το λίπασμα στο χώμα την άνοιξη είτε να εφαρμόσετε υγρό λίπασμα μέσω ποτιστήρα ή ταινίας ή λάστιχου ποτίσματος.

Καθώς το φυτό μεγαλώνει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφυλλικό λίπασμα για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των φυτών. Το διαφυλλικό λίπασμα είναι ένα λίπασμα που αραιώνεται με νερό και ψεκάζεται μέσα από τα φύλλα του φυτού. Ζωμός ψαριού και φυκιών ή τσάι που έχει υποστεί ζύμωση Τα περισσότερα είναι ασφαλή για χρήση σε φυτά. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί απευθείας στο έδαφος στη βάση του φυτού.

Όταν χρησιμοποιείτε διαφυλλικό λίπασμα Μην ξεχάσετε να το γονιμοποιήσετε. Μην ψεκάζετε τα φυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα κάψει τα φυτά σας. Πολλοί καλλιεργητές προτιμούν να ψεκάζουν με διαφυλλικό λίπασμα το βράδυ για να δώσουν στα φυτά αρκετό χρόνο για να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά και να τα μεταβολίσουν, καθώς το φως του ήλιου δεν χτυπά απευθείας το φύλλωμα.

Κάντε την έρευνά σας πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε είδος λιπάσματος στα φυτά σας, είτε φέρουν την ένδειξη “βιολογικό”.

λεπτός

κάντε τα λουλούδια σας πιο λεπτά
Φροντίστε να αραιώσετε τα σπορόφυτά σας για να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για νέα ανάπτυξη και σπορά.

είναι σημαντικό αραιώνοντας τη ζίνια σου ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσα σε κάθε φυτό ανάλογα με το είδος Φροντίστε να αραιώσετε τα φυτά κατά τουλάχιστον 6 έως 12 ίντσες για μικρότερες ποικιλίες και 9 έως 18 ίντσες για μεγαλύτερες ποικιλίες.

λεπτός σημαντικό βήμα Εάν επιτρέψετε τη ζίννια σας να ξαναφυτευτεί στον κήπο Οι σπόροι πέφτουν συχνά σε συστάδες. Αυτό προκαλεί την ταυτόχρονη εμφάνιση πολλών φυτών ζίννιας στην ίδια τοποθεσία.Αυτά τα φυτά δεν θα ευδοκιμήσουν εάν αφεθούν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε μέγεθος λόγω της ανάγκης τους για χώρο, φως, νερό και θρεπτικά συστατικά.

πρέζα

Θυμηθείτε να τσιμπήσετε τις ζίνιες όταν είναι ελάχιστες. 6 έως 8 ίντσες ύψος Και υπάρχουν 3-4 σετ αληθινών φύλλων.Το τσίμπημα διεγείρει σημαντική διακλάδωση. που αυξάνει την ανθοφορία των λουλουδιών ανά φυτό Τσιμπήστε την κορυφή του φυτού πάνω από τα φύλλα.

κρύβω

στασιμότητα στην ανάπτυξη
Αφαιρέστε τα νεκρά και μαραμένα λουλούδια για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων λουλουδιών.

Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα λουλούδια που πεθαίνουν. ενθαρρύνει νέες ανθοφορίεςΣτον κόσμο των κομμένων λουλουδιών Η Zinnia είναι ένα λουλούδι που Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα λουλούδια κόβετε, τόσο περισσότερα λουλούδια θα πάρετε. Όσο περισσότερα κλαδιά μεγαλώνει το δέντρο και τόσο περισσότερα νέα λουλούδια βγαίνουν. Τα Zinnias είναι τα αγαπημένα του καλοκαιριού λόγω αυτού του μοναδικού χαρακτηριστικού.

Αφού τα πέταλα των λουλουδιών αρχίζουν να γίνονται καφέ ή να μαραίνονται και να ξεθωριάζουν. μπορείτε να κάνετε Κόψτε τον μίσχο του λουλουδιού πάνω από το σετ φύλλων.Φροντίστε να κόψετε το φυτό λίγο πιο βαθιά από το πρώτο σετ φύλλων. Κόψτε μόνο μερικές άκρες για να δώσετε στο φυτό το σχήμα του. Ο κόμβος είναι όπου το φύλλο συναντά το στέλεχος.

διπλή χρήση καθαριστικό τσιπ Κάθε φορά που τσιμπάτε, κλαδεύετε ή σκοτώνετε φυτά για να μειώσετε την εξάπλωση της ασθένειας

συγκομιδή ζίννιας

συγκομιδή των λουλουδιών σας
Φροντίστε να «σκουπίσετε» τα λουλούδια σας πριν τη συγκομιδή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μαραθούν μετά την κοπή.

Τα κατάφερες! Το zinnia σας κατακτά με επιτυχία την πλήρη σεζόν του. Και τώρα θέλετε να απολαύσετε αυτές τις ομορφιές ακόμα περισσότερο.

Τα ζίνια είναι υπέροχα κομμένα λουλούδια! Αν συγκομιστεί την κατάλληλη στιγμή Θα διαρκέσουν μια εβδομάδα ή περισσότερο σε ένα βάζο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν λουλούδια Ανοίξτε εντελώς το κοτσάνι πριν το κόψετε.Επιπλέον, είναι σημαντικό να κάνετε Η «δοκιμή περούκας» Κρατήστε απαλά το στέλεχος περίπου 12 ίντσες προς τα κάτω και ανακινήστε το.

Εάν η κεφαλή του λουλουδιού είναι εύκαμπτη, τότε δεν είναι ώρα να κόψετε το στέλεχος. Εάν κόψετε το στέλεχος πολύ γρήγορα τα λουλούδια θα μαραθούν Αν κουνήσετε το στέλεχος και ρίξετε το κεφάλι του λουλουδιού Στη συνέχεια κόψτε το στέλεχος και είστε έτοιμοι να βάλετε το βάζο στο τραπέζι σας!

Επιτρέπεται ο πολλαπλασιασμός της Zinnia.

ξερά καλάμια στον κήπο
Είτε συλλέγετε τους σπόρους είτε τους αφήνετε να αναπτυχθούν φυσικά. Σίγουρα θα απολαύσετε τα φωτεινά και φρέσκα λουλούδια κάθε καλοκαίρι.

Εάν θέλετε να σώσετε τους σπόρους ή να αφήσετε τη ζίνια να αναπτυχθεί Πρέπει να το αφήσετε να μεγαλώσει. λουλούδια και σπόρους Φυσικά

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε τα λουλούδια όλο το καλοκαίρι! Συχνά, οι κηπουροί αφήνουν τα άνθη να ανθίσουν όλο το καλοκαίρι και μετά. Όσο πλησιάζει το φθινόπωρο σταματούν να ενοχλούν.Μετά τα λουλούδια μαράθηκαν και ξεράθηκαν.

Αφού τα λουλούδια έχουν σπόρους Μπορείτε να τους αφήσετε ήσυχους και να εμπιστευτείτε τον άνεμο και τη βροχή για να ενθαρρύνετε τους σπόρους να εγκατασταθούν φυσικά. Ή μπορείτε να σπρώξετε το δέντρο για να το «βοηθήσετε».

Θα φυτρώσεις καλύτερα την άνοιξη. Συνθλίψτε το κεφάλι του σπόρου στο χέρι σας. και αφήστε τους σπόρους να πέσουν τυχαία από τα δάχτυλά σας. Μπορείτε να επιλέξετε να τραβήξετε απαλά το χώμα. Αυτό διασφαλίζει ότι ο σπόρος έχει περισσότερη επαφή μεταξύ του σπόρου και του εδάφους.

Ή μπορείτε απλά να χαλαρώσετε και να είστε ελεύθεροι και να αφήσετε τη φύση να το φροντίσει. Όλα εξαρτώνται από το τι είδους κηπουρός θέλετε να είστε!

FAQ

Τα Zinnias είναι καλοκαιρινά ετήσια, που σημαίνει ότι είναι ανθίζει στις αρχές του καλοκαιριού και συνεχίζεται μέχρι τον πρώτο παγετό το φθινόπωρο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ανθοφορία. Αλλά αυτή είναι η μέση περίοδος που μπορείτε να περιμένετε να ανθίσει η ζίνια.

Οι κηπουροί μερικές φορές φυτεύουν επιπλέον ζίννιες αργότερα μέσα στο έτος για να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή λουλουδιών στον κήπο τους. Αυτό συμβαίνει γιατί με την πάροδο του χρόνου, η ανθοφορία του φυτού επιβραδύνεται λόγω ασθένειας ή των φυσικών ενεργειακών επιπέδων του φυτού.

ζίννια ο παγετός δεν μπορεί να επιβιώσειΕπομένως, θα πρέπει να φυτευτεί μετά τον τελευταίο παγετό την άνοιξη. Εάν φυτέψετε αφού οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 60ºF ή υψηλότερες, οι ζίννιες θα είναι χαρούμενες! Μπορείτε να φυτέψετε ζίννιες μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού ή τουλάχιστον 60 με 70 ημέρες πριν από την έναρξη του φθινοπωρινού παγετού.

Αν και οι σπόροι της ζίννιας (ή η σπορά των σπόρων απευθείας στον κήπο) είναι πολύ πιο εύκολη, αλλά τείνετε να το κάνετε Η βλάστηση είναι καλύτερη αν ξεκινήσετε τους σπόρους ζίννιας σε εσωτερικούς χώρους..

Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας, του φωτός και της υγρασίας σε σύγκριση με τους σπόρους που είναι εκτεθειμένοι στα φυσικά στοιχεία. Ξεκινήστε τους σπόρους ζίννιας 4 έως 6 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο εκτιμώμενο παγετό σας. Εμφύτευση αφού έχει περάσει ο κίνδυνος κρυοπαγήματος

τελικές σκέψεις

Τα Zinnias είναι δημοφιλή ετήσια λουλούδια που ανθίζουν νωρίς το έτος. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν και πολύ όμορφα. Προσελκύουν επίσης ευεργετικά πουλιά και έντομα στον κήπο.Οι ζίννιες λειτουργούν καλά και κομμένα άνθη. κατά μέσο όρο Οι ζίνιες ανθίζουν 60 ημέρες μετά τη φύτευση, κάτι που είναι εξαιρετικό για τον σοβαρό κηπουρό.

Αν μόνος στο τέλος της σεζόν Θα παράγουν εκατοντάδες σπόρους που μπορούν να σπαρθούν αμέσως στον κήπο του επόμενου έτους.Δοκιμάζοντας κάτι νέο Στον κήπο είναι διασκεδαστικό Και το να αφήνεις τα φυτά να σπείρονται και να διεκδικούν τη δική τους επικράτεια είναι μια περιπέτεια!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *