Ποια θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή για κάκτους;

Ποια θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή για κάκτους;

Αν και ο κάκτος είναι ανθεκτικός στην ξηρασία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους αρέσει η πολλή ζέστη. Όπως και με άλλα έμβια όντα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στην ποσότητα της θερμότητας που μπορούν να ανεχθούν αυτά τα φυτά. Ανάλογα με το πού ζείτε, η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να είναι πολύ ζεστή και πολύ ζεστή για κάκτους.

Ποια θερμοκρασία είναι πολύ ζεστή για έναν κάκτο; Η ποσότητα της θερμότητας που μπορεί να ανεχθεί ένας κάκτος εξαρτάται από το είδος του. ενώ ορισμένα είδη ευδοκιμούν κάτω από τον ήλιο και ανέχονται την υπερβολική ζέστη. Άλλα είδη μπορεί να χρειάζονται προστασία από την υπερβολική ζέστη.Γενικά, οι περισσότεροι κάκτοι αποδίδουν καλύτερα όταν διατηρούνται σε θερμοκρασίες μεταξύ 45 και Φαρενάιτ.ωF-85ωf (7ωC-29ωΓ) Μερικοί κάκτοι δεν θα αναπτυχθούν σε θερμοκρασίες πάνω από 90°C.ωφά.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μιλήσουμε για τη σωστή θερμοκρασία για την καλλιέργεια κάκτων. Πώς να φροντίζετε τα φυτά σας το καλοκαίρι και πώς να καταλάβετε εάν τα φυτά σας υπερθερμαίνονται. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κάκτο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για έναν κάκτο;

Για να απαντήσω αναλυτικά σε αυτό το ερώτημα Πρέπει να κατανοήσετε τα είδη κάκτων και την προέλευσή τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε γρήγορα τις απαιτήσεις θερμοκρασίας. Ενώ ορισμένα φυτά είναι ανθεκτικά στο κρύο και αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες. Όμως ορισμένα είδη αδυνατούν να αντέξουν το υπερβολικό κρύο ή την υπερβολική ζέστη.

Ορισμένα είδη κάκτων είναι καλά προσαρμοσμένα στον ήλιο και να αντέχουν σε ακραίες συνθήκες ζέστης. ενώ άλλα απαιτούν πλήρη προστασία από την υπερβολική ζέστη. Οι περισσότεροι κάκτοι χρειάζονται ένα ζεστό κλίμα για να επιβιώσουν.

Η βέλτιστη θερμοκρασία για τους περισσότερους κάκτους είναι κάπου μεταξύ 45.ωF και 85ωf (7ωC-29ωντο)

Έτσι, Η βέλτιστη θερμοκρασία για τους περισσότερους είναι μεταξύ 45.ωF και 85ωφάΚατά τη διάρκεια του ανενεργού μήνα το φθινόπωρο και το χειμώνα μεταξύ 45ωστ και 55ωφά Θερμοκρασίες κάτω από αυτό το σημείο μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα φυτά σας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην έρημο (Ο φυσικός βιότοπος των περισσότερων φυτών κάκτων) Οι θερμοκρασίες μπορεί να κυμαίνονται έως και 68 βαθμούς κάθε μέρα.ωF έως 77ωf (20ωC-25ωγ) Κάθε μέρα, μερικές φορές η μέγιστη θερμοκρασία σε αυτή την κατοικία φτάνει τους 109.ωF έως 120ωF, ενώ η ακραία ελάχιστη θερμοκρασία πέφτει μερικές φορές στους -18.ωF ή ακόμα και -0,4ωφά.

προσαρμοσμένο σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες Πολλοί τύποι κάκτων ανέχονται εύκολα τις χαμηλές νυχτερινές θερμοκρασίες. Αρκεί να είναι στεγνά και να έχουν αρκετή ζέστη και ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σωρευτικές επιδράσεις της θερμοκρασίας στον κάκτο

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Ο κάκτος μπορεί να ευδοκιμήσει σε θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Φαρενάιτ.ωF και 85ωf (7ωC-29ωΓ) Ωστόσο, μερικές φορές οι κηπουροί μπορούν να εκθέσουν τα φυτά σε ακραίες θερμοκρασίες. ασκεί υπερβολική πίεση στο φυτό

πότε υψηλή θερμοκρασία μεταξύ 85ωF και 90ωΜερικές φορές το F μπορεί να βοηθήσει πολλά είδη κάκτων να διατηρήσουν τα πιο σκούρα χρώματά τους.Να είστε προσεκτικοί όταν επιχειρείτε αυτό το πείραμα. ακόμα και σε κανονική θερμοκρασία Εάν ποτίζετε σωστά τα φυτά σας και εφαρμόζετε τα σωστά είδη και ποσότητες λιπασμάτων, θα αναπτυχθούν. Θα έχετε καλύτερα χρώματα.

ηλιοκαμένος κάκτος,
Ο συνδυασμός ακραίων θερμοκρασιών και έντονου ηλιακού φωτός μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα στον κάκτο σας.

Να θυμάστε ότι οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να βλάψουν τα φυτά σας. στα αληθεια, Αποφύγετε να αφήσετε τον κάκτο να μεγαλώσει άνω των 90 ετών.ωφά Εάν δεν είστε 100% σίγουροι αν τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες είναι κατάλληλες για το είδος του κάκτου σας,

το καλοκαίρι Ο συνδυασμός ακραίων θερμοκρασιών και έντονου ηλιακού φωτός μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα στον κάκτο σας και να βλάψει τα αγκάθια, τους μίσχους και το ριζικό του σύστημα. στο πιο ζεστό μέρος της ημέρας (Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές), μεταφέρετε το φυτό σας σε σκιερό μέρος ή καλύψτε με ύφασμα σκιάς.

Εάν ζείτε σε περιοχή που είναι εξαιρετικά ζεστή το καλοκαίρι Φυτέψτε τον κάκτο απευθείας στο έδαφος αντί σε γλάστρα. Η θερμοκρασία του εδάφους παραμένει σχετικά σταθερή ακόμη και όταν αλλάζει το κλίμα..

Εάν πρέπει να καλλιεργήσετε έναν κάκτο σε ένα δοχείο Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο που μπορεί να προστατεύσει τον κάκτο από ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτά τα υλικά περιλαμβάνουν κεραμικό, τερακότα, ξύλο και σκυρόδεμα Αποφύγετε μεταλλικά και γυάλινα δοχεία.

Πώς προσαρμόζονται οι κάκτος σε υψηλότερες θερμοκρασίες;

Το Cactus είναι ένα παχύφυτο που έχει προσαρμοστεί για να επιβιώνει σε ζεστές και ξηρές συνθήκες. Έχουν πολλά χαρακτηριστικά για να το κάνουν αυτό.

Αυτά τα φυτά έχουν χυμώδεις μίσχους και φύλλα που αποθηκεύουν νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας βοηθά να ζήσετε περισσότερο χωρίς νερό.

Τα φύλλα και οι μίσχοι έχουν κηρώδη επίστρωση που εμποδίζει την απώλεια νερού. Η επίστρωση κεριού αντανακλά επίσης τις επιβλαβείς ακτίνες UV από τον ήλιο.

Έχουν ένα ρηχό ριζικό σύστημα που τους επιτρέπει να απορροφούν γρήγορα το νερό. Γιατί συνήθως βρίσκονται σε μικρούς ή σκιασμένους βιότοπους. Πρέπει να προσαρμοστεί για να επιβιώσει στο άμεσο ηλιακό φως.

Έχουν αγκάθια αντί για φύλλα. Αυτό μειώνει την απώλεια νερού μειώνοντας την επιφάνεια που εκτίθεται στον ήλιο και τον άνεμο. Τείνουν να μεγαλώνουν σε συστάδες για προστασία από τον ήλιο και τον άνεμο.

Πότε τα φυτά κάκτων είναι πιο ευάλωτα σε ζημιές από τη θερμότητα;

Τα φυτά της αλόης είναι ευαίσθητα σε ζημιές από τη ζέστη του καλοκαιριού. Αυτό συμβαίνει γιατί χάνουν πολύ νερό λόγω της εξάτμισης.

Κατά την ξηρή περίοδο, όταν τα φυτά απορροφούν λίγο νερό ή κινδυνεύουν.

Ωστόσο, δεν έχει σημασία πόσο καλά προσαρμόζεται ο κάκτος στις ζεστές συνθήκες. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Συμπτώματα υπερθέρμανσης και έκθεσης στον ήλιο (ηλιοκαύση)

Γενικά, αν ο κάκτος σας πιέζεται από τον πολύ ήλιο ή τη ζέστη, Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να εμφανίσει συμπτώματα ο κάκτος. Όταν τα φυτά σας λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός Τα δέντρα τείνουν να αλλάζουν χρώμα ή να «κοκκινίζουν». Όμορφη αναμόρφωση

Ωστόσο, εάν εκτεθεί σε υπερβολική ζέστη και ηλιακό φως. Ο κορμός και τα αγκάθια θα αρχίσουν να καίγονται. στο περασμα του χρονου Ίσως αρχίσετε να παρατηρείτε Απαλές ή λευκές κηλίδες στους μίσχους και στα αγκάθιαΔυστυχώς, αυτή η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη.

Είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις για να σώσεις την κατάσταση. Κόψτε τα ξηρά και μαύρα μέρη. Συχνά αρχίζουν να σχηματίζονται μαύρες κηλίδες στις εξωτερικές άκρες του κάκτου. και θα φαίνεται ξηρό και εύθραυστο το αντίθετο ισχύει Το σκοτάδι είναι το αποτέλεσμα της σήψης της ρίζας που ξεκινά στη μέση του κάκτου σας και είναι υγρό και σαρκώδες..

Εάν μετακινήσετε το φυτό σε σκιερό μέρος, αλλά το φυτό συνεχίζει να θερμαίνεται. Μπορεί να παρατηρήσετε την εμφάνιση κίτρινου/χρυσού. Τα φυτά δεν θα μαυρίσουν εντελώς στο άμεσο ηλιακό φως. Αλλά το χρώμα θα εξακολουθεί να είναι ελαφρώς πιο ζεστό ή πιο κίτρινο από το συνηθισμένο.

Αυτό τείνει να ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου ή να επιστρέψει στο αρχικό του χρώμα εάν μετακινήσετε τον κάκτο σε ένα πολύ κρύο περιβάλλον.

ήλιος στον κόκκινο ουρανό
Εάν ο κάκτος παίρνει πολύ θερμότητα και ηλιακό φως Ο κορμός και τα αγκάθια θα αρχίσουν να καίγονται.

Προστατέψτε τον κάκτο σας από τον ήλιο.

Εάν συνειδητοποιήσετε ότι ο κάκτος σας υποφέρει από υπερβολική ζέστη και ηλιακό φως Θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές. Αν και τα σημάδια είναι μόνιμα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι καθώς τα φυτά σας μεγαλώνουν, Τα κατεστραμμένα μέρη μπορεί να καλυφθούν.

Επίσης, εάν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα πριν καεί η επιδερμίδα. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τα φτωχά φυτά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

Απομακρύνετε τον κάκτο σας από το άμεσο ηλιακό φως.

προφανώς Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να σώσετε το φυτό σας από περαιτέρω ζημιά είναι να το κρατήσετε μακριά από τον ήλιο. Αν παρατηρήσετε ότι ο κάκτος σας κιτρινίζει ή μαραίνεται και είναι ακόμα στον ήλιο. Μετακινήστε τον κάκτο σε εσωτερικό ή εσωτερικό χώρο.

κάκτος σε σχήμα σκύλου
Εάν ο κάκτος σας επηρεάζεται από το ηλιακό φως Δείχνει ότι το δέντρο είναι πολύ αδύναμο.

Δεν έχει σημασία αν μπαινοβγαίνεις κάθε μέρα. Ο κύριος στόχος σας είναι να εξοικονομήσετε χρήματα, ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο όταν το φυτό βρίσκεται στη δεξαμενή. Και υπάρχει μια φυσική δυνατότητα να μετακινήσετε το μέγεθος του δοχείου.

χρησιμοποιήστε πανί ομπρέλας

Εάν έχετε έναν αρκετά μεγάλο κάκτο που μεγαλώνει στον κήπο σας και δεν μπορείτε να τον μετακινήσετε. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί σκιάς για να το προστατέψετε από τον ήλιο. Φροντίστε να καλύψετε το πιο ζεστό μέρος της ημέρας και να συναντήσετε όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά.

Εάν ο κάκτος σας δείχνει σημάδια στρες από το πολύ ηλιακό φως. Είναι πιθανό ο κάκτος να είναι αδρανής.

Σημαίνει ότι θα παραμείνει ήρεμο για λίγο. αυτό το διάστημα Θέλετε να διατηρήσετε τα φυτά σας υγρά. Προσοχή όμως να μην ποτίζετε πολύ. Παρακολουθήστε στενά την ξηρότητα του εδάφους και το νερό μόνο όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως.

Προστατέψτε τα φυτά σας από ασθένειες.

Εάν ο κάκτος σας επηρεάζεται από το ηλιακό φως Δείχνει ότι το δέντρο είναι πολύ αδύναμο. Αυτό το κάνει πιο πιθανό να μολυνθεί και να προσβληθεί από έντομα.

Ελέγξτε προσεκτικά για έντομα και μυρμήγκια, τα οποία μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από το φως του ήλιου. Αντιμετωπίστε τον κάκτο σας με σπρέι εάν παρουσιάζει σημάδια ασθένειας ή προσβολής από έντομα.

Όλοι οι κάκτοι χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως;

Η απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι όχι. Δεν χρειάζονται όλοι οι κάκτοι το άμεσο ηλιακό φως για να επιβιώσουν.Μερικά είδη κάκτων αναπτύσσονται μόνο στον ήλιο. Το δυνατό ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

για παράδειγμα, ΡιψάληςΕίναι ένας επίφυτος κάκτος που δεν αναπτύσσεται καλά στο άμεσο ηλιακό φως Από την άλλη, αυτά τα φυτά προτιμούν τη σκιά λόγω του φυσικού τους οικοτόπου στα τροπικά δάση. Υπάρχουν περισσότερα από 35 είδη κάκτων. Ριψάλης Πολύ συνηθισμένο επώνυμο Rhypsalis bacifera (Κάκτος γκι).

Από την άλλη, ορισμένα είδη κάκτων Τα Mammillaria αγαπούν ιδιαίτερα το έντονο φως, αλλά είναι καλά στη μερική σκιά στο άμεσο ηλιακό φως.Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε κάκτους με υδρόγειο και βυζιά.

Είναι ακόμα καλό να θυμόμαστε. Τα είδη κάκτων που αναπτύσσονται σε έντονο και άμεσο φως μπορεί να το χρειαστούν επίσης. Χρόνος χαλάρωσης χωρίς πολύ ηλιακό φωςΜετακινήστε τα λοιπόν σε εσωτερικούς χώρους για λίγες ώρες κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

φυτά εκτεθειμένα στο φως του ήλιου
Ορισμένα είδη κάκτων αναπτύσσονται μόνο στον ήλιο. Το δυνατό ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Μπορεί ένας κάκτος να αντέξει την υπερβολική ζέστη;

Η αλήθεια είναι ότι οι κάκτοι είναι πολύ ανθεκτικά φυτά και μπορούν να επιβιώσουν σε διάφορες συνθήκες.Ωστόσο, όπως και άλλα φυτά, είναι άτρωτα και μπορεί να καταστραφούν από την υπερβολική ζέστη.

Αν και ο κάκτος μπορεί να ανεχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες, Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι χρειάζονται επίσης προστασία από την έντονη ζέστη του μεσημεριανού ήλιου. Σε ζεστό καιρό απαιτείται πιο συχνό πότισμα.

Αν φυτεύετε κάκτο σε περιοχή με ζεστά καλοκαίρια Είναι σημαντικό να επιλέγετε ποικιλίες ανθεκτικές στη θερμότητα. Μερικοί κάκτοι ανθεκτικοί στη θερμότητα περιλαμβάνουν τους Opuntia ficus-indica, Ferocactus wislizenii, Echinocactus grusonii και Lophocereus Schottii.

Είναι σημαντικό να παρέχετε προστασία από την υπερβολική ζέστη. Αυτό μπορεί να γίνει με τη φύτευση του κάκτου σε περιοχή που δέχεται απογευματινή σκιά. Ή μεγαλώνουν σε δοχεία που μπορούν να μεταφερθούν σε καταφύγιο κατά τη διάρκεια υπερβολικής ζέστης.

τελικές σκέψεις

Αν και πολλά είδη κάκτων μπορούν να αντέξουν την υπερβολική ζέστη Αλλά θα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, σκιερό μέρος για να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Εάν έχετε φυτεμένο κάκτο σε δοχείο Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα ζεσταθούν κάπως πιο γρήγορα από τη φύτευση στο έδαφος.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας έχει δώσει πολύτιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε όταν φροντίζετε τον κάκτο σας το καλοκαίρι.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *