Ποια φυτά μεγαλώνουν κάτω από τους κέδρους; Τι πρέπει να φυτέψετε;

Κέδροι με φυτά από κάτω

Ο κέδρος είναι ένα αγαπημένο φυτό κήπου για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αλλά βρίσκοντας τα σωστά φυτά μεγαλώνουν κάτω από αυτά Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο λόγω του υποστρώματος και του ριζικού συστήματος.

Η προσθήκη φυτών κάτω από αυτά είναι μια κοινή τεχνική για την ενσωμάτωσή τους στο τοπίο και την αποφυγή του κενού χώρου. Μπορείτε επίσης. Δημιουργήστε ενδιαφέροντα εφέ στρώματος προσθέτοντας σάπια φύλλα αναμεμειγμένα με θάμνους

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά στοιχεία κατά την επιλογή αυτών των φυτών. ειδικά για κέδρους Το λάθος φυτό μπορεί να βλάψει τα κοντινά δέντρα ή να φαίνεται άσχημο εάν ανταγωνίζεται το ριζικό σύστημα του δέντρου. για νερό και θρεπτικά συστατικάΔιαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τους κέδρους και ποια δέντρα αναπτύσσονται καλά κάτω από κέδρους.

Μερικά στοιχεία για τους κέδρους

Οι κέδροι ανήκουν στην οικογένεια των Pinaceae Ιθαγενής στα Ιμαλάια και χώρες που συνορεύουν με τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Αυτά τα αειθαλή είναι απίστευτα ανθεκτικά. Δεν χρειάζονται πολύ νερό και αναπτύσσονται σε ελαφρώς όξινο έδαφος χωρίς λίπασμα. Η μόνη συντήρηση που απαιτούν είναι περιστασιακό σάπιασμα και λίγο τρίψιμο. Όταν φυτεύεις κέδρο για πρώτη φορά Θα πρέπει να ποτίζετε τακτικά, αλλά Τα δέντρα που αναπτύσσονται χρειάζονται μόνο νερό της βροχής..

Οι κέδροι χρειάζονται πολύ ηλιακό φως. Αναπτύσσονται γρήγορα και ευδοκιμούν στις ζώνες 7 έως 9Α, αλλά είναι πολύ ευέλικτα δέντρα που μπορούν να προσαρμοστούν σε ποικίλες συνθήκες.

Υπάρχουν ορισμένες ασθένειες που πρέπει να γνωρίζετε. συμπεριλαμβανομένης της σκουριάς σε κέδρους-μηλιές η οποία είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει τους κέδρους και τις μηλιές Η νόσος της ρίζας του Port-Oxford-Cedar είναι μια κατάσταση μπορεί να πολλαπλασιαστεί με κίνηση του εδάφους.

Πρέπει να φυτέψετε κάτω από τον κέδρο σας;

Είτε καλλιεργείτε τα δικά σας φυτά είτε ώριμα φυτά. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη φύτευση κάτω από κέδρους.

Εκτός από τη βελτίωση της ομορφιάς του κήπου. Τα δέντρα που φυτεύονται κάτω από κέδρους βοηθούν επίσης στη χαλάρωση του εδάφους και στη βελτίωση του ριζικού συστήματος του δέντρου. απορροφούν περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

Ένα άλλο όφελος είναι ότι το φυτό απορροφά το υπερβολικό νερό και βοηθά στη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών για τον κέδρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ζείτε σε μια περιοχή με πολλές βροχές. Αν το νερό έχει κολλήσει στη βάση του δέντρου Αυτό θα κάνει το έδαφος πολύ πυκνό και θα δυσκολέψει την ανάπτυξη των ριζών.

προσοχή για την επιλογή των φυτών

Μερικά φυτά αναπτύσσονται καλά κάτω από κέδρους. Αλλά μερικά δεν είναι καλά. Ο κέδρος αναπτύσσεται καλά σε ελαφρώς όξινο έδαφος. Αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε έδαφος με pH 5,5 έως 7,2, οπότε αν έχετε κέδρους Μην υποθέτετε ότι το χώμα του κήπου σας πρέπει να είναι όξινο. Είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε το έδαφος πριν επιλέξετε φυτά για να τα φυτέψετε. Για να δείτε αν πρέπει να επιλέξετε μια ποικιλία που ταιριάζει καλά με όξινο χώμα.

σκιά μπορεί να είναι προκλητικήΟ κέδρος έχει πυκνό φύλλωμα. Ανάλογα με τον τύπο του κέδρου, οι κέδροι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις μεγαλώνοντας κάτω από άλλα δέντρα όπως οι βελανιδιές. Μπορούν να προσφέρουν πολλή σκιά. Αυτό κάνει την ανάπτυξη κάτω από αυτά μια πρόκληση.

Το dripline θα μπορούσε να είναι ένα άλλο πρόβλημα. λόγω του πυκνού φυλλώματος Το νερό στάζει έτσι στο τέλος και δημιουργεί μια ζώνη κορεσμένη με νερό.

Το ριζικό σύστημα μπορεί να κάνει Κάθε είδος κέδρου είναι διαφορετικό.Αλλά πολλά φυτά της οικογένειας έχουν ρηχές, ινώδεις ρίζες. Είναι σημαντικό να περιορίσετε τον αριθμό των φυτών που προσθέτετε γύρω από τα φυτά σας, ώστε να λαμβάνουν το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από το έδαφος.

Φροντίδα για Κέδρους

γκαζόν με δέντρα
Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν φυτεύετε κάτω από κέδρους.

Εδώ είναι μερικά περισσότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μάθετε περισσότερα για τα δέντρα που ευδοκιμούν κάτω από τους κέδρους:

  • Εάν έχετε ένα μικρό δέντρο Αποφύγετε την προσθήκη δέντρων.
  • όταν το δέντρο μεγαλώσει πλήρως Μπορείτε να φυτέψετε θάμνους.
  • Θυμηθείτε ότι οι κέδροι έχουν ρηχές ρίζες.
  • Να είστε προσεκτικοί και να σκάβετε αυτές τις ρίζες όταν φυτεύετε νέους θάμνους.
  • Τα υπερυψωμένα κρεβάτια φαίνονται υπέροχα, αλλά θα πνίξουν το ριζικό σύστημα του δέντρου.
  • Είναι καλύτερο να προσθέσετε το φυτό απευθείας στο έδαφος κοντά στον κέδρο σας.
  • Οι κέδροι δεν χρειάζονται πολύ νερό.
  • Στην πραγματικότητα, το έδαφος με υπερβολική υγρασία μπορεί να πνίξει το ριζικό σύστημα.
  • Αποφύγετε να καλύπτετε θάμνους ή έδαφος που απαιτούν συχνό πότισμα.
  • Κλαδέψτε τον κέδρο σας κοντά στα φυτά από κάτω για να έχετε αρκετό φως.

Το φυτό αναπτύσσεται καλά κάτω από τον κέδρο.

Εάν θέλετε να προσθέσετε φυτά κάτω από κέδρους, τα ακόλουθα φυτά, θάμνοι και πολυετή φυτά είναι καλές επιλογές. Για να δούμε μια φορά μερικά από τα πιο δημοφιλήμε φωτογραφίες του καθενός!

σέρνεται στο χειμώνα

έρποντες χειμωνιάτικοι θάμνοι
Το Wintergreen ερπυσμό είναι καλό. Αλλά θα χρειαστεί να το κόψετε.

Αυτό το φυτό εδαφοκάλυψης έχει σκούρα πράσινα φύλλα που γίνονται μοβ το φθινόπωρο. δώστε χρώμα στον κήπο σας Αναπτύσσεται καλά στις ζώνες 3 έως 8 και ευδοκιμεί σε ελαφρώς όξινο έδαφος.

Είναι φυτό από την ανατολική Αμερική. Ιδανικό για τη δημιουργία πράσινων χαλιών. κάτω από τον κέδρο σου Λάβετε όμως υπόψη ότι θα χρειαστεί να κλαδέψετε για να ελέγξετε την ανάπτυξή του.

Σκαθάρι

πασχαλίτσα στο έδαφος
Το Bugleweed είναι εύκολο να αναπτυχθεί και κάνει μια καλή εδαφοκάλυψη.

Το Bugleweed είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε στο τοπίο. Γνωστό και ως Ajuka reptans, αυτό το πολυετές φυτό αναπτύσσεται γρήγορα και ευδοκιμεί στις περισσότερες περιοχές. Άλλα φυτά δεν θα αναπτυχθούν.Φυτρώνει στη σκιά. Και τα μπλε λουλούδια κάνουν υπέροχα αντίθεση με το πράσινο του κέδρου.

παγωμένο σπίτι

ροζ φυτό πάγου
Τα παγωμένα δέντρα μπορούν να κάνουν ένα όμορφο τοπίο αν ζείτε σε κλίμα που μπορεί να τα υποστηρίξει.

Εάν ζείτε σε ζεστή περιοχή Τα φυτά πάγου μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο σας. Αυτά τα φυτά πήραν το όνομά τους από τις μικροσκοπικές τρίχες. καλύψτε τα και αντανακλάστε το φωςΤα φύλλα είναι χυμώδη. Θα έχετε πολλή κάλυψη και πολύχρωμες ανθίσεις. Λάβετε όμως υπόψη ότι αυτά τα φυτά δεν είναι κατάλληλα για ψυχρά κλίματα.

Μυρτιά

λουλούδι μυρτιάς
Η μύρα αναπτύσσεται καλά σε διάφορα κλίματα.

Η κοινή μυρτιά, ή Vinca minor, είναι φυτό ανθεκτικό στη θερμότητα, αρκεί να δέχεται σκιά. Η απόχρωση εμποδίζει τα φύλλα να κιτρινίσουν.

Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν ψάχνετε για πράσινο τοπίο. μπλε λουλούδια και σκούρα φύλλα Κάτω από τον κέδρο είναι υπέροχο.Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι θα χρειαστεί να ποτίζετε συχνά αυτό το φυτό. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να αποφύγετε τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που είναι πολύ υγρό κάτω από αυτό το δέντρο.

κινέζικο φυτό φαναριών

Έξω από το κινεζικό εργοστάσιο φαναριών
Τα κινέζικα φανάρια μπορούν να ξεχωρίσουν ως εδαφοκάλυψη κάτω από κέδρους.

Αυτό το ανθεκτικό φυτό ξεχωρίζει για τους χαρακτηριστικούς λοβούς σπόρων του που έχουν σχήμα κεφαλής πορτοκαλιού. Είναι φυτό που καλλιεργεί γρήγορα και απλώνεται. ευχαριστώ ρηχά ριζώματαΑναπτύσσεται σε μερική σκιά με ήλιο. Αλλά η σκιά θα είναι καλύτερη σε ζεστό καιρό.

Τα ριζώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την κυκλοφορία του οξυγόνου στο έδαφος γύρω από το φυτό.Ωστόσο, θα πρέπει να τα ποτίζετε άφθονα κατά την αρχική φάση ανάπτυξης αυτού του φυτού.

ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς

ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς
Αυτή η ορτανσία φαίνεται υπέροχη ως κάλυμμα εδάφους.

Η ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς είναι μια όμορφη προσθήκη στον εξωραϊσμό σας με τα φύλλα που μοιάζουν με βελανίδι και τα λευκά άνθη της.Είναι φυτό. καλό κρύο καιρό Είναι επίσης ανθεκτικό στην ξηρασία.

Αυτό το φυτό είναι εγγενές στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και είναι ένας θάμνος που ανθίζει την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Αλλά πρέπει να κλαδέψετε για να αποκτήσετε έναν υγιή θάμνο.

ροδοδάφνη

Τα ροδόδεντρα έρχονται σε πολλά χρώματα και αναπτύσσονται καλά σε πολλές ζώνες ανθεκτικότητας.

Ροδόδεντρα Αυτά τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν στις ζώνες 5 έως 8, ευδοκιμούν στη σκιά. Και οι ψυχρότερες θερμοκρασίες κάτω από τα φύλλα του κέδρου θα ενθαρρύνουν την ανθοφορία.

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για εξερεύνηση επειδή υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές όσον αφορά τα χρώματα και είναι ένας καλός τρόπος να το κάνετε. Εισάγετε ένα νέο άρωμα στον κήπο σας.Ωστόσο, θα πρέπει να ποτίζετε τακτικά το ροδόδενδρο σας. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για τους κέδρους εάν δεν έχετε καλή αποστράγγιση στην περιοχή.

λεύκα μάγισσα του βουνού

μάγισσα λεύκας
Το Witch Alder έχει όμορφα λευκά άνθη και αναπτύσσεται καλά κάτω από τα δέντρα.

Το Fothergilla major, ή Mountain Witch Alder, είναι ένας θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος από έξι έως δέκα πόδια. Ταιριάζει καλά σε μερική σκιά. Το έδαφος είναι γόνιμο και ελαφρώς όξινο..

Η φύτευση λεύκων στον ήλιο θα σας δώσει περισσότερα φύλλα. Αλλά είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να φυτέψετε κάτι κάτω από έναν κέδρο.Αυτό το φυτό προσελκύει επίσης πεταλούδες και πουλιά.

Ιαπωνική μπύρα

Τα ιαπωνικά αχλάδια μεγαλώνουν αργά. αλλά ένας καλός φίλος κάτω από τον κέδρο

Αυτός ο αειθαλής θάμνος μεγαλώνει αργά. αλλά προσβάσιμο εννέα έως δεκατρία πόδια ύψοςΕίναι ασιατικό φυτό που εμφανίζεται στα τέλη του καλοκαιριού και στα τέλη του χειμώνα με μπουμπούκια ανθέων.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για φύτευση κάτω από κέδρους, καθώς αναπτύσσεται καλά σε όξινο έδαφος και μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά.Ωστόσο, τα γιαπωνέζικα αχλάδια είναι δηλητηριώδη και δεν είναι καλή επιλογή αν έχετε κατοικίδια.

καμέλια

Ιαπωνική καμέλια
Οι καμέλια μπορούν να ψηλώσουν πολύ και να έχουν πολύχρωμα λουλούδια.

Αυτός ο αειθαλής θάμνος μπορεί να γίνει ένα μικρό δέντρο. Τα γυαλιστερά φύλλα φαίνονται υπέροχα πάνω από το κέδρο πεύκο. και αναπτύσσεται σε μερική σκιά

Μπορείτε να καλλιεργήσετε καμέλιες σε δοχεία. ή φυτεύονται απευθείας στο έδαφοςΟ κέδρος θα προσφέρει καταφύγιο από το κρύο. Και θα διαπιστώσετε ότι οι καμέλιες μεγαλώνουν με λίγη συντήρηση.

Ιαπωνική Curria

Ιαπωνική Curria
Η Ιαπωνική Kerria έχει όμορφα κίτρινα λουλούδια που σίγουρα θα σκάσουν στον κήπο σας.

Η ιαπωνική Kerria είναι ένας εντυπωσιακός θάμνος με έντονα κίτρινα άνθη. Ανθίζει από τα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου. και αναπτύσσεται καλά στη σκιά

μπορεί να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια τρία οκτώ πόδια ύψος και απλώνεται έως και έξι πόδια πλάτος. Καθώς μεγαλώνει, σχηματίζει μικρούς διακοσμητικούς θάμνους που θα δώσουν χρώμα στον κήπο σας.

θάμνος πεταλούδας

μωβ πεταλούδα θάμνος λουλούδι
Οι θάμνοι της πεταλούδας έχουν φωτεινά μοβ άνθη και προσελκύουν τις πεταλούδες.

Τα φυτά πεταλούδας θα αναπτυχθούν καλά κάτω από τους κέδρους, εάν παρέχετε έδαφος που στραγγίζει καλά. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται γρήγορα και παράγει μεγάλα λουλούδια σε σχήμα κώνου το καλοκαίρι και το φθινόπωρο Οι ζώνες 5 έως 8 είναι καλύτερα.αλλά επειδή είναι χωροκατακτητικό είδος Πρέπει λοιπόν να ελέγξετε την εξάπλωσή του.

Υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξετε και αυτό το φυτό θα προσελκύσει τις πεταλούδες. Οι πεταλούδες αγαπούν αυτό το φυτό για το νέκταρ του. αλλά δεν φώλιασε μέσα του. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μέρος για πεταλούδες Για να φυτέψετε miguwiens και άλλα φυτά. στην περιοχή

Θάμνος με κίτρινα φυλλοειδή άνθη

Θάμνος με κίτρινα φυλλοειδή άνθη
Το Forsythia είναι ένας θάμνος με έντονα κίτρινα άνθη.

Αυτός ο θάμνος είναι εγγενής στην Ανατολική Ασία. Τα κίτρινα λουλούδια προσελκύουν τις μέλισσες και τις πεταλούδες. Το Forsythia μεγαλώνει από δύο έως δέκα πόδια, ανάλογα με την ποικιλία. Είναι ταχέως αναπτυσσόμενος θάμνος μπορεί να αναπτυχθεί σε όξινο ή αλκαλικό έδαφος

Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο σας καθώς βοηθά στον έλεγχο της διάβρωσης και προστατεύει τις ρίζες του δέντρου. Αν και αναπτύσσεται καλά σε ηλιόλουστες συνθήκες. Αλλά μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά αν δεν σας πειράζει να αποκτήσετε λιγότερα λουλούδια.

Inkberry Dwarf Holly

Dwarf Inkberry Holly θάμνος
Dwarf Pinkberry Holly Dwarf είναι ένας μικρός θάμνος που γεμίζει καλά τα κενά.

Το νάνο πουρνάρι είναι ένα πλατύφυλλο αειθαλές φυτό που παράγει πυκνό φύλλωμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσετε τον κενό χώρο. Και τα φύλλα είναι χρήσιμα γίνεται κόκκινο την άνοιξη δώστε χρώμα στον κήπο σας

Αυτό το αειθαλές δέντρο μπορεί να αναπτυχθεί στον ήλιο ή τη μερική σκιά. και ευδοκιμούν σε εδαφικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές των κέδρων.

πύξος

Θάμνος πυξάρι
Τα πυξάρια είναι εξαιρετικά καλύμματα εδάφους και εξίσου καλά υλικά πλήρωσης χώρου.

Buxus ή πυξάρι Ιθαγενής στη Δυτική και Νότια Ευρώπη.Είναι ένας αειθαλής θάμνος που μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε από τρία έως 30 πόδια ύψος.

Μπορείτε συχνά να βρείτε buxus να αναπτύσσεται ως υπόγειο φυτό στην άγρια ​​φύση. Εάν θέλετε να χτίσετε στρώσεις και να εργαστείτε με μια φυσική εμφάνιση που θυμίζει αγγλικό κήπο. Αυτή είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο έργο εξωραϊσμού σας.

κολομπίνα

μωβ κολομπίνα
Οι κολομβίνες φροντίζονται εύκολα και μεγαλώνουν γρήγορα.

Η κολομβίνη ή Aquilegia είναι ένα πολυετές φυτό. απαιτεί πολύ λίγη προσοχήΕυδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη και προτιμά τη σκιά σε ζεστά κλίματα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγη οργανική ύλη για να βοηθήσετε την ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξετε, όπως μπλε λουλούδια, ροζ, μωβ, κόκκινα λουλούδια κ.λπ. Τα λουλούδια της κολομβίνης έχουν ένα πολύ μοναδικό σχήμα.

Ιαπωνική ανεμώνη

Οι ιαπωνικές ανεμώνες είναι ροζ λουλούδια.
Οι ιαπωνικές ανεμώνες έχουν όμορφα λουλούδια και αποτελούν εξαιρετικούς συντρόφους φύτευσης.

Οι ιαπωνικές ανεμώνες είναι φυτά που απαιτούν μερική σκιά και γόνιμο έδαφος. Θα χρειαστεί να προσθέσετε οργανική ύλη σε αυτά τα φυτά. Αλλά είναι επίσης μια καλή επιλογή για τον κέδρο σας. Γιατί δεν του αρέσει η υγρασία στο χώμα.Οι ιαπωνικές ανεμώνες στην αρχή αναπτύσσονται αργά, αλλά καθώς τα ριζώματα ωριμάζουν, μεγαλώνουν. Θα έχετε καλή κάλυψη μετά από μερικά χρόνια.

τελικές σκέψεις

Σημειώστε ότι αυτή η λίστα δεν είναι εξαντλητική. Θα βρείτε δέντρα να φυτρώνουν κάτω από τους κέδρους σας. Αναζητήστε φυτά που αναπτύσσονται καλά στη σκιά.Δεν χρειάζεται πολύ νερό και μπορεί να αναπτυχθεί σε ουδέτερο ή ελαφρώς όξινο έδαφος.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *