Ποικιλίες Calathea | 16 Τύποι Calathea και πώς να τα φροντίζετε

Καλαθέα Ορνάτα

Καλαθέα Ορνάτα

Τα Calatheas είναι σπάνια φυτά γνωστά για τη χαρακτηριστική και ποικίλη χρωματική τους παλέτα. Θα διακοσμήσουν το σπίτι σας με πράσινα, ροζ και μοβ χρώματα.

Αν είστε τυχεροί, θα μπορέσετε να ανθίσετε την Calathea σας, ομορφύνοντας το φυτό παρέχοντας λευκά ή πορτοκαλί λουλούδια.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες καλαθέα, από καλαθέα φιλικά προς τους αρχάριους, καλαθέα με ρίγες και ζέβρα μέχρι λιγότερο απαιτητικά παγώνια και ροζ καλαθέα. (αλλά άξιζε!)

Αυτά τα φιλικά προς τα κατοικίδια φυτά απαιτούν μέτρια έως υψηλή υγρασία και λειτουργούν καλά σε μπάνια και κουζίνες.

Εργοστάσιο νομισμάτων Calathea

Με δεκάδες είδη και εκατοντάδες υβρίδια. Η επιλογή του αγαπημένου σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ας ρίξουμε μια ματιά στα διάφορα είδη Calathea για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το τέλειο ταίρι σας.

Κυρίαρχο είδος Calathea

ο Η ταξινόμηση στο Calathea ανήκει στο γένος πολυετές τροπικό βότανο ριζώματος φυτά και ένα άλλο μέρος Μαραντέζι φυλή.

Αυτό το φυτό είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές, ειδικά στη Βραζιλία. Χρησιμοποιείται επίσης εδώ για χειροτεχνίες και προετοιμασία φαγητού.

Για την καλαθοπλεκτική χρησιμοποιείται ποικιλία Calathea με λογχοειδή ή επιμήκη μυτερά φύλλα. Ταυτόχρονα, κοντά, πλατιά φύλλα χρησιμοποιούνται για το τύλιγμα των τροφίμων.

Φύλλα Calathea macoiana

Η Calathea έχει το παρατσούκλι «φυτό προσευχής» λόγω της φυσικής κίνησης των φύλλων γνωστή ως nyctinasti.

Αυτό συμβαίνει όταν τα φύλλα κατσαρώνουν ή μετακινούνται λόγω της αλλαγής στα μοτίβα φωτός από τη μέρα στη νύχτα.

Τα φυτά το κάνουν αυτό για να αυξήσουν την ηλιακή ακτινοβολία για φωτοσύνθεση και ανάπτυξη.Τα φύλλα Calathea πάνω-κάτω αλλάζουν την εσωτερική πίεση του νερού.

Τα περισσότερα Γαλάτεια μπορούν να αναγνωριστούν από τα έντονα διαμορφωμένα και μερικές φορές έντονα χρωματιστά φύλλα τους. αφού οι ρίγες σαφές περίγραμμα σε όλα τα παρακάτω χρώματα

Το ύψος της Calathea ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Συνήθως δεν έχουν ύψος μεγαλύτερο από 2 έως 3 πόδια, καθιστώντας τα ιδανικά για μικρότερα δωμάτια, όπως γραφεία ή μπάνια με χαμηλό φωτισμό.

Φροντίστε τη Γαλάτεια σας.

Calathea orbifolia

Τα Calatheas είναι φιλικά προς τα κατοικίδια και είναι εύκολο στη φροντίδα τους. Δεν τους αρέσει το άμεσο ηλιακό φως και ευδοκιμούν σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό. Επειδή φύονται φυσικά σε δασικά δάπεδα κάτω από ψηλά δέντρα και θάμνους με λίγο φως.

Αυτό το φυτό προτιμά υγρό χώμα ή υλικό γλάστρας. αλλά δεν μου αρέσει το κολύμπι Οι σφαίρες ποτίσματος θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

γιατί είναι τροπικό φυτό Ευδοκιμεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 65-80°F με σχετική υγρασία πάνω από 60%.

Είδος φυτού Calathea

Ωστόσο, εάν ζείτε σε κλίμα με χαμηλή υγρασία. Δεν θα βλάψει την επιβίωση των φυτών σας. Μπορείτε να τα κάνετε streaming στο ντους. Τοποθετήστε έναν υγραντήρα κοντά. Τοποθετήστε βρεγμένο σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά. Ή τοποθετήστε ένα μπολ με νερό γύρω από το Calathea.

Τα Καλάθια συνήθως ανθίζουν στη φύση, αλλά τα περισσότερα Καλάθια σε εσωτερικούς χώρους δεν ανθίζουν. Αν και το λίπασμα δεν είναι απαραίτητο για τη φροντίδα των φυτών σας, Αλλά η χρήση τυπικού οικιακού κομπόστ θα δώσει στο φυτό μια όμορφη άνθιση.

Συνολικά, το Calathea χρειάζεται λίγο TLC, ειδικά όταν πρόκειται για υγρασία και νερό.

Εκτός από το κόψιμο των καφέ ή κίτρινων φύλλων για να διατηρήσετε το κορυφαίο σχήμα. Δεν απαιτείται τακτικό κλάδεμα.

Η Calathea αφήνει φυτά εσωτερικού χώρου

Πόσα είδη Γαλατίας υπάρχουν;

Η Calathea είναι ένα ποικιλόμορφο είδος. Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες με περισσότερα από 300 υβρίδια, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την επιλογή ενός αγαπημένου.

Μερικά είναι πράσινα και φαίνονται πολύ συνηθισμένα. ενώ μερικά είναι φυτά με μωβ κάτω όψη που μοιάζουν σαν να προέρχονται από το διάστημα.

Calathea, ποικιλίες με ονόματα και φωτογραφίες

Calathea lanceifolia – Φυτό κροταλίας

Calathea lanceifolia

Αυτή η ποικιλία Calathea μπορεί να αναγνωριστεί από την χαρακτηριστική όψη των φύλλων της. Τα μεγάλα φύλλα είναι μακριά και έχουν τσαλακωμένες άκρες.

Το Calathea lanceifolia είναι ένα πράσινο φυτό με μοβ φύλλα.

Πράσινα σχήματα εναλλάσσονται μεταξύ μικρών και μεγάλων οβάλ. και παρόμοιο με το σχέδιο στο δέρμα ενός κροταλία εξ ου και η κοινή του ονομασία.

Αυτή η ποικιλία είναι λίγο πιο δύσκολο να αναπτυχθεί από άλλα στελέχη. Αλλά θα σας ανταμείψει με όμορφο φύλλωμα που μεγαλώνει έως και 30 ίντσες σε πάχος.

απαιτεί υψηλή θερμότητα και υγρασία με καλή αποστράγγιση Φυσικά Αυτό το φυτό παράγει συνήθως μικρά κίτρινα άνθη. στα τέλη της άνοιξης Αλλά αυτό το φαινόμενο είναι απίθανο αν διατηρηθεί ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι.

Calathea Orbifolia – Calathea ใบกลม

Calathea orbifolia

Το Calathea orbifolia είναι κοινώς γνωστό ως Calathea με στρογγυλά φύλλα λόγω των μεγάλων, πανέμορφων φύλλων του.

με καταπράσινες και ασημί ρίγες Αυτό το πράσινο όλο το χρόνο σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες. Για να μην αναφέρουμε το χαρακτηριστικό ασημί πάτο.

Γιατί η ομορφιά αυτού του δέντρου προσελκύει πολλούς ανθρώπους. Η απόκτησή του μπορεί να είναι δύσκολη.

Το Galatea απαιτεί πολύ χρόνο και φροντίδα. Είστε αρχάριος κηπουρός ή έχετε φορτωμένο πρόγραμμα; Αυτή η πολύπλευρη εκδήλωση της Γαλατίας δεν είναι για εσάς. Αλλά όσοι τολμήσουν να ξεκινήσουν δεν θα απογοητευτούν με τα αποτελέσματα.

Calathea ‘PP0005’ – Calathea Network

Αυτή η ποικιλία Calathea μπορεί να αναγνωριστεί από τα λαμπερά πράσινα φύλλα της. Μικρές κίτρινες γεωμετρικές κουκκίδες καλύπτουν τα φύλλα, που μοιάζουν με βιτρό ή μωσαϊκά.

για να ενισχύσει τη λεπτή ομορφιά αυτού του φυτού Τα φύλλα έχουν σχήμα όστρακο που σταδιακά προσθέτει υφή σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο οποίο τοποθετείται.

Σε αντίθεση με τους κροταλίες και τη στρογγυλόφυλλη Γαλάθεα. Το δίκτυο Galathea είναι ισχυρό και ιδανικό για αρχάριους κηπουρούς ή όσους δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο στη φροντίδα των φυτών.

Calathea macoiana – Calathea Peacock

Φεύγει η Calathea makoyana

Το Peacock galathea πήρε το όνομά του από τα όμορφα διαμορφωμένα φύλλα του. Τα φύλλα είναι στρογγυλά αλλά πιο λεπτά από τον κροταλία γαλάθεα, αλλά έχουν παρόμοια σημάδια.

Τα ανοιχτοπράσινα φύλλα είναι στολισμένα με σκούρα πράσινα οβάλ που μοιάζουν με τα ίδια τα φύλλα.

όταν μεγαλώνουν νέα φύλλα Τα φύλλα θα αρχίσουν να καμπυλώνουν. αποκαλύπτοντας ένα έντονο κοκκινωπό-μωβ χρώμα Προσθέστε χρώμα στο χώρο σας

Φύλλα Calathea macoiana

Αυτοί οι τύποι καλαθιών απαιτούν πολλή φροντίδα. Καλό είναι να κάνετε τακτικά ένα ζεστό ντους ή να διατηρείτε την υγρασία όλη τη νύχτα στη σκηνή.

Calathea Ornata – Ριγέ Calathea

Φύλλα Calathea Ornata
Calathea ornata, ζώνες, barbs ή barbs ή pinstripe φυτό Calathea από κοντά.

Αυτή η ποικιλία Galathea εκθέτει πολύχρωμα ριγέ φύλλα, που ναι, το μαντέψατε, μοιάζουν με ρίγες.

Τα μεγάλα, στρογγυλά φύλλα είναι έντονο πράσινο με ανοιχτό ροζ ρίγες που μοιάζουν με μπογιά.

Το Pinstripe Calathea είναι πιο εύκολο στη φροντίδα από τα άλλα Calathea που αναφέρθηκαν, αλλά εξακολουθούν να απαιτούν περισσότερη υγρασία.

Calathea concinna – Calathea Freddy

Freddy είναι η γενική ονομασία του Galatea concinna.Τα μακριά, στενά φύλλα του μπορούν να αναγνωρίσουν αυτό το φυτό από τις χοντρές ρίγες που μοιάζουν με ζέβρα.

Το φυτό μπορεί να μεγαλώσει σε 2-3 πόδια και κάθε φύλλο είναι 4-7 ίντσες.Αν ανθίσει ο Freddie calathea, τα λευκά άνθη εκτείνονται από το κέντρο του φυτού σε έναν μακρύ πανικό που μοιάζει με μίσχο.

Αυτό το φυτό είναι αρκετά δύσκολο να αναπτυχθεί καθώς είναι ένα ιδιοσυγκρασιακό φυτό που απαιτεί νερό. Ποτίστε τακτικά και αφήστε το χώμα να στεγνώσει περίπου στο 70%. και τα φυτά θα σε συγχωρήσουν αν ξαναποτίσεις)

Calathea Roseopicta – Κέρμα Calathea

νόμισμα Calathea

Το μενταγιόν Calathea Roseopicta είναι βέβαιο ότι θα δώσει ζωή σε κάθε σπίτι. Μπορεί να αναγνωριστεί από τα σκούρα πράσινα φύλλα του με ανοιχτό πράσινο κέντρο και λεπτομερή περιγράμματα.

Μοιάζει σχεδόν με το χρώμα που καλύπτει τα φύλλα Υπάρχει ένα λαμπερό Fuschia με εντυπωσιακό φύλλωμα που βγάζει το δικό του όταν τα φύλλα φουσκώνουν το πρωί λόγω της νυκτινάστης.

Calathea Misto

Calathea Misto

Εάν είστε αρχάριος κηπουρός Αυτό το είδος ξύλου είναι πιο εύκολο στη φροντίδα από άλλα είδη. που μιλούσαμε Έχει δυνατά και χοντρά φύλλα που είναι ανθεκτικά στην υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το Misto Calathea διακρίνεται από τα στρογγυλεμένα φύλλα του με τις τραχιές, κυματιστές άκρες. Το φύλλωμα έχει σκούρα πράσινα φύλλα με ανοιχτό πράσινο λωρίδα στο κέντρο που φωτίζει το δωμάτιο.

Calathea Ornata – Celebrity Beauty Calathea

Η ποικιλία Beauty Star Calatheia είναι παρόμοια με τη ριγέ Calathea. Δεδομένου ότι και τα δύο είδη είναι είδη Ornata.

Ωστόσο, το Beauty Star έχει ένα παρόμοιο σχέδιο σε κάθε φύλλο και έναν πιο ανοιχτό πράσινο λεκέ.

Τα φύλλα είναι όρθια και μεγαλώνουν άφθονα. Σας ανταμείβει με ένα μπουκέτο από πράσινες, ασημί και βαθύ μωβ αποχρώσεις από τη βάση των φύλλων.

Calathea Roseopicta – โคโรนา Calathea

Το Calathea corona είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη Calathea. Αυτό το φυτό χρησιμοποιεί ένα χαρακτηριστικό στέμμα φύλλων. (αυτό που λέγεται κορώνα)

Τα φύλλα Galatea έχουν στρογγυλό σχήμα με μυτερή άκρη. Τα φύλλα είναι ανοιχτό πράσινο, ασημί χρώματος, με έντονα σκούρα πράσινα περιγράμματα. όταν το νέο φύλλο μεγαλώνει σε λυγισμένη κατάσταση Θα δείτε το έντονο μωβ χρώμα των φύλλων.

Calathea Roseopicta – Dottie Calathea

Dotty Galatia
Πολύχρωμα φυτά Aclonema στον κήπο του σπιτιού

Η ποικιλία Dottie Calathea είναι ελαφρώς πιο σκούρα από τις άλλες. Αυτό το φυτό μπορεί να αναγνωριστεί από τα μεγάλα, σκούρα πράσινα φύλλα του με παραμορφωμένες οδοντωτές άκρες.

Τα περισσότερα φύλλα είναι σκούρα πράσινα. Το ανοιχτό ροζ χρώμα εμφανίζεται στο σχήμα των φύλλων και ρέει στη μέση.

Μοιάζει περισσότερο σαν να το έβαψε κάποιος παρά με κηρομπογιές. Όπως το Corona galathea, αυτό το φυτό έχει σκούρο μωβ κάτω κοιλιά.

Calathea Roseopicta – Τριαντάφυλλο Calathea

Το τελευταίο είδος του γένους Calathea Roseopicta είναι η ροδαλή ποικιλία. Είναι σίγουρα η πιο λαμπερή και πολύχρωμη ποικιλία του Calathea.

Φυτό Calathea Roseopicta
Το Calathea Roseopicta έχει γυαλιστερά μοβ φύλλα.

με το όνομά του Τα φύλλα αυτού του φυτού καλύπτονται με ροζ και μοβ αποχρώσεις. Μερικά φύλλα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ροζ. ενώ μερικά φύλλα είναι ασημοπράσινα με φωτεινές φλέβες. Τα φύλλα έχουν σκούρο πράσινο περίγραμμα με αντίθεση.

Αυτό το Calathea μεγαλώνει γρήγορα στα 2 πόδια σε πολικές συνθήκες. Σε χαμηλή υγρασία (και, φυσικά, υψηλή υγρασία), μπορεί να είναι δύσκολο να τα φροντίσετε. Αλλά γεμάτο χρώματα που θα καταπλήξουν όποιον το δει.

Calathea Rufibarba – Γούνινο

Calathea Rufibarba

Αυτή η παραλλαγή Calathea είναι στην πιο λεπτή πλευρά. Αν και τα χαρακτηριστικά φύλλα του εξακολουθούν να τραβούν την προσοχή. Αλλά δεν είναι τόσο πολύχρωμα όσο άλλα Calatheas εκτός από την κοκκινοκαφέ κάτω πλευρά.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, τα φύλλα του είναι σαν επιμήκη φτερά. Κωνικά άκρα και οδοντωτές άκρες Αλλά αυτό που κάνει αυτή τη φυλή ξεχωριστή είναι το κοντό, απαλό υπόστρωμα της.

Αυτό το δέντρο είναι μεγαλύτερο από τα περισσότερα και μπορεί να φτάσει τα 3 πόδια σε ύψος.

Το Calathea Rufibarba είναι χαμηλότερης συντήρησης από τα στελέχη Orbifolia.Τα παλτά με πούπουλα είναι λιγότερο επιεικής όταν δίνονται λάθος μέταλλα. Και υπάρχουν λιγότερα προβλήματα με το χρώμα των άκρων των φύλλων.

Calathea Crocata – Αιώνια Φλόγα

Calathea Crokata
Λουλούδι αιώνιας φλόγας (Calathea croqueta) σε μια λευκή γλάστρα.

Αυτή η χαριτωμένη Γαλάθεια θα τραβήξει τα βλέμματα σε κάθε σπίτι. Μπορεί να είναι γνωστό για τα πικάντικα και φλογερά κίτρινα και πορτοκαλί άνθη του. Τα περισσότερα φυτά έχουν σκούρα πράσινα και μοβ, ζαρωμένα, στρογγυλεμένα φύλλα.

Αυτό το φυτό πήρε το όνομά του από τα όμορφα λουλούδια του. Αναπτύσσονται κατευθείαν από τη βάση του φυτού στα τέλη της άνοιξης. Αυτά τα λουλούδια διαρκούν περίπου 2-3 ​​μήνες και πρέπει να γονιμοποιηθούν.

Calathea Zebrina – Calathea zebra

Φυτό Calathea zebrina

Αυτό το Galatea μοιάζει πολύ με τον Freddy Galatea.Έχει ανοιχτοπράσινα, οβάλ φύλλα με σκούρες πράσινες ρίγες ζέβρας.

Όπως τα περισσότερα Calatheas, έχουν μοβ κάτω πλευρές που φαίνονται όταν τα φύλλα τους κρατιούνται στον ήλιο.

Αυτό το φυτό μπορεί να φτάσει τα 3 πόδια σε ύψος και να παράγει φύλλα ύψους έως 15 ίντσες. Λειτουργεί εξαιρετικά σε καλά φωτισμένα μπάνια ή κουζίνες. λόγω της υψηλής υγρασίας

Calathea Ornata – Sanderiana Calathea

Sanderiana Calathea

Αυτό το Ornata είναι πιο εύκολο στη φροντίδα από άλλα Calathea, όπως και τα ριγέ Calathea. Χρειάζεται μέτρια προς υψηλή υγρασία και δέχεται κανονική ομίχλη για να είναι χαρούμενη.

Θα λατρέψετε τις λευκές-ροζ ρίγες που σχεδιάζονται περίτεχνα κατά μήκος των φύλλων. Ταιριάζει καλά με το σκούρο πράσινο φύλλωμα και το μοβ κάτω μέρος.

Τελικές απόψεις για τις φυτικές ποικιλίες Calathea

Τα φυτά Calathea έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω του εντυπωσιακού φυλλώματος και του έντονου χρώματός τους, καθιστώντας τα φυτά Calathea γενικά σπάνια.

Ωστόσο, εξακολουθούν να αγαπούνται τόσο από αρχάριους όσο και από έμπειρους κηπουρούς. Οι αρχάριοι θα πρέπει να τσεκάρουν την ποικιλία Ornata καθώς είναι εύκολο να αναπτυχθεί αλλά εξακολουθεί να έχει όμορφα φύλλα.

Με τακτικές τεχνικές ομίχλης και ύγρανσης, το Calathea σας θα ευδοκιμήσει! Μια απαραίτητη προσθήκη στη συλλογή του σπιτιού σας. Δεν θα απογοητευτείτε με τη νέα σας προσθήκη.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *