Πρέπει να ομιχλοποιήσετε τα φυτά Pothos; Απάντησε

Αρέσει στον Πόθο να τον ομιχλίζουν

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Pothos ή Epipremnum Aureum για να του δώσει την επιστημονική του ονομασία. Ιθαγενής σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Νέας Γουινέας και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ως εκ τούτου, προτιμά τουλάχιστον 50 τοις εκατό υγρασία.

Ο Πόθος αγαπά την ομίχλη;

Σου λείπει ο Πόθος; Ο Πόθος αγαπά την ομίχλη; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Η ομίχλη αυξάνει την υγρασία στον περιβάλλοντα αέρα. προσωρινό εργοστάσιο αλλά μόνο για μια στιγμή πριν εξατμιστεί η υγρασία Τα φυτά Pothos δεν χρειάζονται ομίχλη. αλλά μπορεί να απολαύσει από καιρό σε καιρό

Το Misting Pothos είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Οι υποστηρικτές λένε ότι η ομίχλη είναι καλή για την υγεία. Αυξήστε το επίπεδο υγρασίας γύρω από το φυτό και καθαρίστε τα φύλλα. Ο επικριτής επισημαίνει ότι δεν ζουν όλα τα τροπικά φυτά στο ατμόδασος. Οι ομίχλες, λένε, αυξάνουν τον κίνδυνο μυκητιακών ασθενειών και εντόμων στον Ποτό.

Θέλετε να χάσετε τον Πόθο;

Η ομίχλη είναι ένας αναζωογονητικός και χαλαρωτικός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το pothos σας. Ωστόσο, εκτός και αν το κάνετε σε τακτική βάση με αυτοματισμούς, όπως θα βρίσκατε σε ένα θερμοκήπιο ή φυτώριο. Το συνολικό επίπεδο υγρασίας δεν θα διαφέρει πολύ.

Οι χαρές να έχεις Potos Pots στο σπίτι σου Δεν απαιτεί συνθήκες θερμοκηπίου.

Πρέπει να Αποφύγετε τα φυτά Potos;

Πρέπει να ψεκάζετε τα φυτά Potos σας; Η απάντηση είναι ότι μπορείτε, αλλά μόνο εάν η υγρασία είναι αρκετά υψηλή. Μπορεί να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό. Πολλοί λένε ότι στον Ποτό δεν αρέσει να είναι συνεχώς βρεγμένα τα φύλλα τους.

σε ξηρό καιρό Όταν η εσωτερική υγρασία πέφτει κάτω από 50 τοις εκατό, η ομίχλη είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία γύρω. Προσωρινά φυτά Ωστόσο, υπάρχουν καλύτερες και πιο ανθεκτικές μέθοδοι όπως οι υγραντήρες και οι δίσκοι με χαλίκι με νερό.

Η ομίχλη δεν είναι καλός τρόπος για να διατηρήσετε καλή υγρασία. Εάν ζείτε σε ζεστό και υγρό κλίμα Η ομίχλη μπορεί να είναι ανεπιθύμητη λόγω του αυξημένου κινδύνου ανάπτυξης μούχλας. προσβολή από έντομα και μύκητες

Θέλετε το Mist Pothos;

Όχι, τεχνικά Δεν χρειάζεται να ξεπαγώσετε το potho. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το επίπεδο υγρασίας παραμένει 50 τοις εκατό ή περισσότερο. σε ξηρό καιρό Η ομίχλη των φύλλων μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό να διατηρήσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας 50 τοις εκατό.

Μπορεί να θέλετε να θολώνετε τα φύλλα από καιρό σε καιρό για να ξεπλύνετε τυχόν συσσωρευμένη σκόνη. Αλλά θα πρέπει επίσης να σκουπίσετε. Οι ποτόζες δεν απορροφούν νερό μέσω των φύλλων τους. Αυτή είναι η λειτουργία των ριζών.

Οφέλη από την ομίχλη που κάνει το Pothos σας

ρίχνοντας νερό στον Φω

Το πλεονέκτημα της περιστασιακής ομίχλης των φυτών σε γλάστρες είναι ότι βοηθά στην απομάκρυνση της σκόνης από τα φύλλα και τους μίσχους. δροσιστικός

Το Mister μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγούμε από παράσιτα αναμιγνύοντας νερό με λάδι neem ή εντομοκτόνο σαπούνι. Τα φύλλα μπορούν να σαρωθούν πριν επιτεθούν τα ακάρεα της αράχνης.

Πότε σου λείπει το pothos;

Αν τα φύλλα είναι ελαφρώς σκονισμένα Θα πρέπει να ψεκάσετε το potho σας. κατά τη διάρκεια ξηρού καιρού Μπορεί να συναντήσετε ομίχλη πιο συχνά από την εποχή των βροχών.

Ορισμένες περιοχές έχουν βροχή το χειμώνα και ορισμένες περιοχές έχουν βροχή το καλοκαίρι. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε τα εποχιακά επίπεδα υγρασίας. Ο καιρός το βροχερό καλοκαίρι είναι γενικά ξηρός και διαφορετικός από τον χειμώνα.

Εάν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σε ζεστό καιρό Τα κλιματιστικά μπορούν να στεγνώσουν τον εσωτερικό αέρα. Ψεκάστε λοιπόν τα φυτά σας μία φορά την εβδομάδα.

Εάν χρησιμοποιείτε καλοριφέρ ή θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα Αυτό θα στεγνώσει επίσης τον αέρα. Έτσι μπορείτε να ομιχλίζετε κάθε εβδομάδα. Εάν ο Πόθος σας φαίνεται άρρωστος, μην το χάσετε.

Πόσο συχνά πρέπει να φυτεύω το Mist Pothos;

Το πόσο συχνά θα ψεκάζετε τα φυτά potos σας εξαρτάται από το περιβάλλον. αν η υγρασία είναι αρκετά υψηλή Μπορείτε να ψεκάζετε τη σκόνη κάθε δύο εβδομάδες έως ένα μήνα. Μπορείτε να νεφελώσετε μία φορά την εβδομάδα κατά τους ξηρούς μήνες. Πρέπει όμως να ποτίζετε τα φυτά πιο συχνά.

Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή Η ομίχλη μπορεί να αυξήσει προσωρινά την υγρασία. Αλλά δεν είναι αρκετό για να ανεβάσει την υγρασία. Και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους ύγρανσης.

Εάν οι άκρες των φύλλων γίνουν καφέ, κατσαρώνουν ή κιτρινίζουν, αυτό υποδηλώνει ανεπαρκή υγρασία και δεν μπορεί να διορθωθεί με το θάμπωμα.

Εάν το επάνω στρώμα του υποστρώματος είναι στεγνό αλλά το κάτω στρώμα παραμένει υγρό. Μπορείτε να ψεκάσετε την επάνω επιφάνεια γύρω της. δέντρα για να προσθέσετε λίγο επιπλέον

Να θυμάστε ότι στους πόθους δεν αρέσει το υπερβολικό πότισμα. Μπορείτε να νεφελώσετε κάθε δύο ή τρεις ημέρες σε ξηρό καιρό. Αλλά πρέπει να διακρίνετε το επίπεδο υγρασίας του περιβάλλοντος.

Η ομίχλη κάνει καλό στον πόθο.

Η ομίχλη είναι πολύ αναζωογονητική αλλά όχι συντριπτική Άρα η χρησιμότητά του είναι περιορισμένη. Εάν η επιφάνεια του φύλλου φαίνεται στεγνή και ελαφρώς σκονισμένη Το δοχείο σας μπορεί να εκτιμήσει μια ελαφριά ομίχλη. και ιδιαίτερη προσοχή από εσάς

Γιατί ο Πόθος σου είναι ομιχλώδης;

Αυτό συμβαίνει επειδή η ομίχλη αυξάνει την υγρασία γύρω της. το φυτό σας προσωρινά Και κάντε τα φύλλα λίγο πιο καθαρά και αναπνέετε καλύτερα. Αλλά πρέπει να σκουπίσετε όλη τη σκόνη. εάν η υγρασία είναι επαρκής Δεν χρειάζεται να θολώσετε τα φυτά.

Στον Πόθο αρέσει η υγρασία;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά όχι ακριβώς. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνό υγρόμετρο. Αυτό θα σας πει το ακριβές ποσοστό υγρασίας στον αέρα.

Ο Πόθος προτιμά υγρασία 50 τοις εκατό ή ελαφρώς υψηλότερη. Αν όμως η υγρασία είναι πολύ υψηλή Διατρέχετε τον κίνδυνο μιας επιδημίας μυκήτων.

Πρέπει να κάνετε ομίχλη φυτών Pothos;

Πώς να προσθέσετε υγρασία στα φυτά potos

Εάν η υγρασία είναι σταθερά πολύ χαμηλή Θα πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα. Αν είναι εποχή Μπορείτε να τοποθετήσετε ρηχά μπολ γύρω από το δωμάτιο για να αφήσετε τον ξηρό αέρα να εξατμιστεί. Για να αυξηθεί ο ρυθμός εξάτμισης Τοποθετήστε το μπολ κοντά στη θερμάστρα αν είναι κρύο.

Μπορεί να θέλετε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα δωματίου που ψεκάζει νερό για να διατηρείτε εσάς και τη γλάστρα σας φρέσκα σε ζεστό και ξηρό καιρό. Μην τοποθετείτε το Pothos απευθείας στον άνεμο ή σε ξηρό μέρος.

Μια άλλη λύση είναι να τοποθετήσετε τη γλάστρα σε ένα δίσκο με βότσαλο γεμάτο με νερό. Ο πάτος της κατσαρόλας δεν πρέπει να βρίσκεται απευθείας στο νερό. Πρέπει να κάθεται σε βότσαλα ή πέτρες στο δίσκο πάνω από τη στάθμη του νερού.

Μειονεκτήματα του Mist Your Pothos

Η γλάστρα σας θα προσελκύσει έντομα όπως τα ακάρεα της αράχνης, τα αλευροφόρα και τα λέπια έντομα. Εάν έχετε κίτρινες ή μαύρες κηλίδες στα φυτά ή στα φύλλα, μην χρησιμοποιείτε ομίχλη.

Ελέγξτε για προβλήματα και αφαιρέστε τα πρώτα χρησιμοποιώντας εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem. Οι πολύ υγρές συνθήκες μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μούχλας. Η ομίχλη των φύλλων θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μυκήτων εάν ο μύκητας μολυνθεί.

αν έχω ομίχλη pothos Χρειάζομαι ακόμα νερό;

Η ομίχλη δεν υποκαθιστά το πότισμα του ποτό σας. Τα φυτά απορροφούν νερό από τις ρίζες τους και όχι από τα φύλλα τους.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ποτίζετε πολύ συχνά πήλινες γλάστρες. γιατί αν τα αντιδρώντα είναι πάντα κορεσμένα θα προκαλέσει σήψη ριζών και θάνατο

συμπέρασμα

Ο Πόθος δεν χρειάζεται ομίχλη για να ευδοκιμήσει, ωστόσο, σε ξηρές και σκονισμένες συνθήκες. μπορεί να εκτιμήσει την ομίχλη πότε-πότε γιατί η επίδρασή του είναι βραχύβια Η ομίχλη δεν είναι λύση για ανεπαρκή επίπεδα υγρασίας.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *