Πόσο και πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τις ορτανσίες;

Πόσο και πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τις ορτανσίες;

Η ορτανσία πήρε το όνομά της από τις δύο ελληνικές λέξεις υδρός (νερό) και άγγος (βάζο ή δοχείο). πραγματική στάμνα νερούΑλλά η ειρωνεία δεν μου χάθηκε.

Η ορτανσία είναι ένα φυτό που χρειάζεται πολύ νερό. Είναι αλήθεια και ψέμα Ναι, χρειάζονται πολύ νερό όταν κατασκευάζονται. Δεν θεωρούνται φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία. Έτσι χρειάζονται πάντα συμπληρωματικό πότισμα όπου δεν το κάνουν άλλοι θάμνοι και πολυετή φυτά.

διαχειρίζεται Πόσο νερό χρειάζεται η ορτανσία σας;Και πώς να το ποτίσετε σωστά θα σας προετοιμάσει για έναν επιτυχημένο κήπο ορτανσίας. Ας μάθουμε πόσο νερό χρειάζονται και πόσο συχνά να τα ποτίζουμε!

σύντομη απάντηση

Μόλις καθιερωθούν, ορτανσίες Ποτίστε περίπου 1 ίντσα την εβδομάδα, πότισμα σχολαστικά 3 φορές.Το νερό πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα στις ρίζες και όχι στην κορυφή του φυτού. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει μυκητιακές ασθένειες και να βλάψει τα φυτά. Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε όλο και πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ζέστης.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η άρδευση;

Η ακατάλληλη άρδευση μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα.

Το πότισμα δεν είναι πραγματικά εγκεφαλική δραστηριότητα. Αν και είναι εύκολο Είναι όμως πολύ σημαντικό αν θέλετε να έχετε ένα μακρόβιο και υγιές φυτό στον κήπο σας. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει πολλά κοινά προβλήματα και να προκαλέσει μυκητιασικές ασθένειες κάτω από το νερό. προκαλούν άγχος και τα φύλλα και τα άνθη γίνονται καφέ

  • Τα μαραμένα φύλλα έπεσαν ξανά καθώς η μέρα κρύωνε.
  • τα λουλούδια γίνονται καφέ

Μεγάλη απάντηση: Ποτίστε σωστά.

Τώρα καταλαβαίνετε τα μειονεκτήματα τόσο του υποβρύχιου όσο και του υπερβολικού ποτίσματος. Ας δούμε πώς να ποτίζουμε σωστά τις ορτανσίες. Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε; και την ποσότητα νερού που πρέπει να χρησιμοποιείται τακτικά

Το νερό είναι αργό και βαθύ.

Ο θάμνος ποτίζεται στη βάση του φυτού.
πότισμα αργά και το βαθύ θα βοηθήσει να αναπτυχθεί σωστά

καλό πότισμα Σύστημα ντους στη βρύση σας Αυτή είναι μια καλή επιλογή για να συνδυάσετε τις ορτανσίες σας. Αυτό θα προσφέρει ήπια άρδευση που μπορεί να απορροφήσει το έδαφος. Αν ποτίζετε με υπερβολική πίεση το νερό θα κυλήσει έξω

Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Ψεκάστε ή στάξτε, αυτό θα ήταν υπέροχο. και τον περιορισμό της ποσότητας του νερού απορροής

Αποφύγετε το πότισμα από πάνω.

Το εναέριο πότισμα των ορτανσών είναι λάθος.
Οι ορτανσίες μπορούν να εκτεθούν σε μυκητιασικές ασθένειες χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα από πάνω.

έχουν ορτανσία ευπαθή σε μυκητιασικές ασθένειες.Όταν χρησιμοποιείτε έναν ψεκαστήρα πάνω από το κεφάλι ή στρέφετε τον εύκαμπτο σωλήνα προς τα πάνω και ψεκάζετε απλά τα φύλλα. Κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό.

Πολλές μυκητιακές ασθένειες μεταδίδονται με το πιτσίλισμα του νερού. Όταν αφήνετε το νερό να συσσωρεύεται στα λουλούδια και τα φύλλα Αυξάνετε τον κίνδυνο εξάπλωσης αυτών των ασθενειών. Θυμηθείτε ότι οι ρίζες χρειάζονται νερό και όχι τα φύλλα.

Πρέπει να δίνεται προσοχή όταν χρησιμοποιείτε τον εύκαμπτο σωλήνα νερού. στάγδην άρδευση ή πότισμα χεριών Αποθηκεύστε το νερό που παρέχετε στα φυτά σας στη βάση.Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθεί νερό. Κρατήστε τις κορυφές των φυτών στεγνές. και δώσε άφθονο νερό στο δέντρο

προσθέστε σάπια φύλλα

Θάμνος με σάπια φύλλα στον κήπο
Συνιστάται η επίστρωση του περιβάλλοντος χώρου. δέντρα για να συγκρατούν την υγρασία και να αποτρέπουν τα ζιζάνια.

είτε έχουν προβλήματα στεγνώματος είτε όχι.Συνιστάται ανεπιφύλακτα. Προσθέστε μια ίντσα ή δύο σάπια φύλλα. γύρω από τη βάση του φυτού σας Διατηρήστε το έδαφος υγρό και κρατήστε τα ζιζάνια στο ελάχιστο. Αυτά τα ενοχλητικά μικρά ζιζάνια απορροφούν πολύ νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μπορούν να κλέψουν το νερό της ορτανσίας σας.

Το σάπια φύλλα κήπου έχει υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στη συγκράτηση του νερού και την πρόληψη της απορροής. Είναι σημαντικό για το νερό και το λίπασμα. Άρα είναι win-win.

συχνότητα άρδευσης

Γενικές αρχές για το πότισμα ορτανσών τρεις φορές την εβδομάδαΓιατί δεν ζούμε όλοι σε μια φούσκα. Υπάρχουν άλλοι παράγοντες, όπως ο καιρός, που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε εάν πρέπει να ποτίσετε.

Η φυλή έχει σημασία

λευκός ανθισμένος θάμνος στον κήπο
Ορισμένα είδη απαιτούν περισσότερο νερό από άλλα.

Μεγάλα φύλλα, βουνά και εύθραυστες ορτανσίες. χρειάζονται περισσότερο νερό από άλλες ποικιλίες ορτανσίας Αν ψάχνετε για μια ποικιλία που είναι ανεκτική στην ξηρασία. Φυτέψτε ένα φύλλο δρυός ή ορτανσία.

Αυτό είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη σας καθώς και πού το φυτέψατε. Μερικά φυτά που τους αρέσει η περισσότερη σκιά μπορούν να επιβιώσουν με περισσότερο ηλιακό φως. αλλά μπορεί να χρειαστεί επιπλέον υγρασία για να αντισταθμίσει αυτό το επιπλέον φως.

Κλίμα και βροχοπτώσεις

θάμνος με μοβ άνθη που αγαπά την υγρασία
Εξετάστε την περιοχή όπου θα φυτέψετε ορτανσίες. Λόγω του καύσωνα, θα χρειαστεί περισσότερο πότισμα.

αυξανόμενη ορτανσία USDA ζώνες 3-8Μερικά είδη αναπτύσσονται καλύτερα σε ψυχρότερα κλίματα. ενώ ορισμένα είδη αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμότερα κλίματα.

Είτε φυτεύετε σε ζεστό κλίμα Θα χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά από ό,τι αν ζείτε σε ψυχρό κλίμα. Αυτά τα ζεστά κλίματα μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε στη ζώνη 7 και πάνω! Ο ρυθμός εξάτμισης είναι υψηλός, προκαλώντας περισσότερα προβλήματα.

Η κατάσταση του εδάφους είναι σημαντική.

χέρια που κρατούν γόνιμο χώμα
Αυτά τα παραγωγικά λουλούδια προτιμούν το καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Μπράβο ορτανσίες καλά στραγγισμένο έδαφοςΤους αρέσει να διατηρούν το έδαφος γύρω τους υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Τα βρεγμένα πόδια μπορεί να προκαλέσουν σήψη των ριζών. Αλλά μπορεί να κάνει τα λουλούδια να είναι μικρότερα και σε ορισμένες περιπτώσεις να μην υπάρχουν καθόλου λουλούδια.

Εάν έχετε αμμώδες ή αργιλώδες έδαφος Το έδαφος πρέπει να τροποποιηθεί με κομπόστ, τύρφη ή άλλη οργανική ύλη. που σας βολεύει να χρησιμοποιήσετε Αυτό βοηθά στη διατήρηση της σωστής ποσότητας υγρασίας.

τοποθεσία

Θάμνοι σε γλάστρες στο τραπέζι
Οι ορτανσίες που καλλιεργούνται σε γλάστρες χρειάζονται πολύ πότισμα.

Η ποσότητα νερού που χρειάζεται μια ορτανσία θα ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία στον κήπο σας. Για παράδειγμα: αυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία πρέπει να ποτίζονται. και πιο συχνά.

Τα δοχεία μπορούν να γεμιστούν μόνο πολύ αργά, με βαθύ πότισμα, το καλύτερο για τον κήπο. δεν θα λειτουργήσει εδώ Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε κάθε δεύτερη μέρα. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του δοχείου και το μέγεθος του δέντρου. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε εάν τα φύλλα πέφτουν και το χώμα στεγνώνει στην αφή.

Η διάρκεια ζωής είναι σημαντική.

Ανθοφόροι θάμνοι στον κήπο με ποτιστήρι
Οι νέες μεταμοσχεύσεις απαιτούν συχνό πότισμα.

όταν φυτεύετε μια νέα καλλιέργεια να ποτίζει συχνά για να το δημιουργήσετε στον κήπο σας Η καλλιέργεια ορτανσών στον κήπο σας μπορεί να γίνει οπουδήποτε. από 1-3 ετών.

Αν τώρα έχετε υγιή και χαρούμενα φυτά στον κήπο σας. Δεν χρειάζεται να ποτίζετε τόσο συχνά. Εδώ η πρακτική έρχεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Πόσο νερό να δώσω;

Ροζ ανθισμένοι θάμνοι πασπαλισμένοι με υγρασία
Φροντίστε να δοκιμάσετε το έδαφος για να δείτε πόσο συχνά πρέπει να το ποτίζετε.

θέλω για ορτανσία μια ίντσα νερού την εβδομάδαΠώς να το βρείτε;

Αν έχετε πολλή βροχή Χρησιμοποιήστε ένα βροχόμετρο στον κήπο σας για να δείτε πόση βροχή έχετε. Τοποθετήστε αυτό το βροχόμετρο κοντά στο εργοστάσιό σας για να λάβετε ακριβείς μετρήσεις.

Εάν σκοπεύετε να ποτίσετε με το χέρι Είναι πολύ δύσκολο να μετρήσετε την ποσότητα του νερού που λαμβάνουν.Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε καλά το χώμα σας. Το να κολλήσετε το δάχτυλό σας στη βρωμιά θα σας δώσει μια καλή ιδέα. Πόσο στεγνό θα είναι;Πρέπει να είναι υγρό, όχι υγρό.

τελικές σκέψεις

Αν είστε στον κήπο και να τον ποτίζετε τακτικά Δείξτε ότι έχετε κάνει αρκετά για τις ορτανσίες, ανοίξτε τα μάτια σας. Προσδιορίστε τα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος.Και θα κατανοήσετε καλύτερα τα φυτά που είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και τι χρειάζονται τα φυτά σας από εσάς.

Οι ορτανσίες είναι ανθεκτικά φυτά. Και μπορεί να χειριστεί την ξηρασία και την υπερχείλιση με την αγάπη σας. Μην αποθαρρύνεστε. Θα γίνει δεύτερη φύση. Και θα αποκτήσετε νέες γνώσεις για την κηπουρική!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *