Πόσο μακριά πρέπει να τοποθετήσετε τις ζίνιες όταν τις φυτεύετε;

Πολύχρωμες Zinnias που μεγαλώνουν στον κήπο

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα λουλούδι για να είναι βασικό στον κήπο του σπιτιού μου, ποιο θα ήταν αυτό; Πρέπει να είναι ζίννια! Αυτοί οι Μεξικανοί που αγαπούν τη θερμότητα είναι εύκολο να ξεκινήσουν από σπόρους και χαμηλή συντήρηση. ποπ τζαζ χρώμα όλο το καλοκαίρι

Αρκεί να έχετε μια ζεστή και ηλιόλουστη τοποθεσία. Το Zinnia έχει πολλές χρήσεις στον εξωραϊσμό και στους οικιακούς κήπους. φυτά χαμηλής ανάπτυξης Zinnia angustifolia Δίχρωμοι τόνοι με οριζόντια περιγράμματα Ζίννια Χάγενα ανάμεικτα σε δοχεία βεράντας ή γιγάντιο λουλούδι Ζίννια Ευέλικτο ως φυτό συντροφιάς στον λαχανόκηπο σας! Αυτά τα στελέχη δεν θα σας απογοητεύσουν όταν πρόκειται για την ευτυχία.

Εντάξει, τώρα αποφασίσατε να προσθέσετε ζίννιες στη λίστα σας για ανάπτυξη. Αλλά οι ζίννιες δεν υπάρχουν μόνο σε ένα είδος ή σε ένα ύψος! Τώρα ίσως αναρωτιέστε πόσο μακριά πρέπει να φυτέψω τις ζίννιες μου; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τις ζίννιες και τις λεπτομέρειες της απόστασης των φυτών!

Σε ποια απόσταση πρέπει να φυτευτεί η ζίνια;

Η απόσταση εξαρτάται από την ποικιλία που φυτεύετε και τον σκοπό σας για τη ζίνια. Οι μικρές ζίννιες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φράχτες ή σε γλάστρες. και μπορεί να φυτευτεί κοντά 6 ίντσες Επιπλέον, μπορεί να απαιτηθούν μεγάλες άνθη γιγάντιες ποικιλίες. 18 ιντσών απόσταση μεταξύ κάθε φυτού Εάν ζείτε σε ζεστό και υγρό κλίμα Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χωρίσετε τις ζίννιες σας για να αυξήσετε τη ροή του αέρα μέσα από τα φυτά. Αυτό θα μειώσει και τον αντίκτυπο της νόσου.

σχετικά με τη ζίνια

Αυτό το όμορφο λουλούδι μπορεί να καλλιεργηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα.

φυτό ζίννια Αυτό το είδος θεωρείται ετήσιο ποώδες φυτό. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνουν μη ξυλώδη (ως επί το πλείστον), θα γίνουν λουλούδια και σπόρους Μέσα σε ένα χρόνο ή καλλιεργητική περίοδο Προτιμούν τον ήλιο (6 έως 8+ ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα) και καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Οι Zinnias ανθίζουν φωτεινά και χαρούμενα. Σχεδόν όλα τα χρώματα εκτός από το μπλεΑνάλογα με την ποικιλία, τα λουλούδια μπορεί να έχουν διάμετρο από 1 ίντσα έως 5 ίντσες. Ορισμένες ποικιλίες ζίννιας έχουν μονά πέταλα. (Εννοείται ότι έχει μια μονή σειρά από πέταλα) ενώ άλλες ποικιλίες έχουν διπλά ή πολλαπλά πέταλα.

Όντας στην οικογένεια Asteraceae, τα άνθη τους είναι σύνθετα άνθη. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που βλέπετε στο κεφάλι του λουλουδιού είναι στην πραγματικότητα πολλά μικροσκοπικά “πέταλα” λουλουδιών που ονομάζονται rayflowers. και το κέντρο του λουλουδιού θα γεμίσει με πλάκες λουλουδιών

ζίννια ευπαθή σε ασθένειες όπως κηλίδα στα φύλλα ή ωίδιοΕίναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η δροσιά ή η υγρασία στην επιφάνεια των φύλλων στεγνώνουν γρήγορα. Η απόσταση μεταξύ των ζίννιων ενθαρρύνει περαιτέρω τη φυσική ροή αέρα μέσα από τα μπαλώματα των λουλουδιών. Θα παρατηρήσετε ότι οι ζίννιες που πεθαίνουν τείνουν να γίνονται καφέ πριν πεθάνουν τελείως.

Το πότισμα του πυθμένα του φυτού αντί για το πάνω μέρος θα βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας στα φύλλα. Η φύτευση στον ήλιο θα επιτρέψει στα φύλλα να στεγνώσουν γρήγορα το πρωί από τη δροσιά που συσσωρεύεται στα φύλλα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συμβουλές φύτευσης ζίνιας

Πολύχρωμες ζίννιες φυτρώνουν στον κήπο.
Διαφορετικές ποικιλίες αυτού του λουλουδιού μετεωρίτη θα απαιτήσουν διαφορετική απόσταση στον κήπο σας.

Η ζίνια πρέπει να φυτευτεί. μετά τον τελευταίο αναμενόμενο παγετό σας γιατί δεν ανέχονται το κρύο Είναι γενικά καλή ιδέα να περιμένετε έως ότου η θερμοκρασία του εδάφους είναι τουλάχιστον 55⁰F πριν φυτέψετε ζίννιες έξω. Αν θέλετε να ξεκινήσετε Μπορείτε να τα ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους 4 έως 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία εκτιμώμενη ημερομηνία παγετού.

Η ζίνια είναι φυτό. Απέχει 6 ίντσες έως 18 ίντσες μεταξύ τουςΜικρές ποικιλίες κρεβατιού που έχουν ύψος μόνο 8 ίντσες μπορούν να φυτευτούν σε απόσταση 6 έως 10 ίντσες μεταξύ τους. Οι μεγαλύτερες ποικιλίες που φτάνουν σε ύψος 4 πόδια θα πρέπει να φυτευτούν σε απόσταση 12 έως 18 ίντσες η μία από την άλλη.

Στον κομμένο ανθόκηπο μου Φύτεψα μεγάλες ζίννιες «Beneris Giant» σε πέργκολα με απόσταση 9 ίντσες επί 9 ίντσες μεταξύ τους. μακρύς ίσιος κορμόςΑυτό αναζητώ ως καλλιεργητής κομμένων λουλουδιών, ωστόσο, στον προσανατολισμό του τοπίου τείνω να τα φυτεύω σε απόσταση τουλάχιστον 12 ιντσών μεταξύ τους για αναφορά. Οι ζίννιες μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Η υπαίθρια φύτευση είναι χρήσιμη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε σώσει σπόρους ζίννιας από προηγούμενη συγκομιδή.

απευθείας σπορά σε εξωτερικούς χώρους

χέρι φύτευση λουλουδιών στον κήπο
Η απευθείας σπορά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους καλλιέργειας για αυτά τα λουλούδια.

Εάν φυτέψετε σπόρους απευθείας σε εξωτερικό χώρο Φροντίστε να φυτέψετε τουλάχιστον μερικούς σπόρους. ¼ ίντσας βάθοςΜπορείτε να το φυτέψετε στα αυλάκια και να αραιώσετε τα σπορόφυτα στο επιθυμητό διάστημα μετά τη βλάστηση. Μπορείτε να σκορπίσετε τους σπόρους. Αλλά πρέπει να το ρίξετε με τσουγκράνα στο έδαφος έτσι ώστε οι σπόροι να έρθουν σε επαφή με το χώμα. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να έχετε μειωμένη βλάστηση. Αν προπαγανδίσεις Ίσως χρειαστεί να αραιώσετε τα σπορόφυτα. Προφανώς αν αφήσεις τη ζίνια να μεγαλώσει Θα έχετε λιγότερο έλεγχο.

Η αραίωση είναι η αφαίρεση των φυταρίων που έχουν αναδυθεί με ριζοβολία. Αυτό εξασφαλίζει σωστή απόσταση μεταξύ των φυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της φύτευσης. Οι κηπουροί μερικές φορές προσέχουν όταν σπέρνουν απευθείας στον κήπο.

Γιατί ξέρουν ότι μερικά δενδρύλλια δεν φυτρώνουν για διάφορους λόγους. τότε μπορούν Στη συνέχεια αραιώστε τα σπορόφυτα. αυτό δεν είναι απαραίτητο Η αραίωση των φυτών μπορεί να είναι ένας πόνος. Αλλά αν τοποθετήσετε τα φυτά πολύ κοντά μεταξύ τους, Θα έχετε λιγότερα υγιή φυτά που ανταγωνίζονται για το φως του ήλιου και την υγρασία.

ο σπόρος ξεκινά μέσα

Εάν αρχίσετε να φυτεύετε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους Φροντίστε να φυτέψετε τους σπόρους σε βάθος τουλάχιστον ¼ ίντσας σε δίσκους κυψελών ή μικρές γλάστρες. Μου αρέσει να ανοίγω τρύπες στα κελιά. χρησιμοποιώντας ένα μολύβι Καλύψτε την επιφάνεια με βερμικουλίτη και αφήστε τους σπόρους μέσα πριν το ξεσκονίσετε. Τα καυτά χαλάκια σίγουρα θα αρχίσουν να φυτρώνουν.

κοντινό πλάνο ροζ λουλούδια
Αυτή η όμορφη ποικιλία «Apror Rose» είναι μία από τις πιθανές προσθήκες στον κήπο σας.

Ακολουθούν μερικές δημοφιλείς ποικιλίες, μαζί με την απόσταση που συνιστάται για αυτές:

  • “The Giant Benary” Η σειρά Zinnia έχει ύψος 3 έως 4 πόδια με λουλούδια 4 έως 5 ίντσες σε 13 διαφορετικά χρώματα. Φυτέψτε αυτήν την ποικιλία σε απόσταση 12 έως 18 ιντσών μεταξύ τους.
  • «Τριαντάφυλλο της σύγχυσης» Πρόκειται για μια όμορφη μεγάλη ροζ ζίνια που διακλαδίζεται καλά. Φυτέψτε αυτή την ποικιλία σε απόσταση 12 έως 18 ιντσών μεταξύ τους.
  • ‘βασίλισσα’ Οι ζίννιες ανθίζουν σε αρχαίες αποχρώσεις του τριαντάφυλλου, του πορτοκαλιού και του ρουζ που ξεθωριάζει σε κιμωλία. Αυτές οι ζίννιες πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 10 έως 12 ίντσες.
  • ‘Οκλαχόμα’ Τα Zinnias βγαίνουν σε πολλά χρώματα. Αλλά τα λουλούδια είναι πολύ μικρά, 2 ίντσες σε διάμετρο.
  • ‘κρύσταλλο’ Αυτή η ζίννια ανθίζει 10 ίντσες ψηλά με μονά, πορτοκαλί, λευκά και κίτρινα πέταλα. Αυτή η ζίννια μπορεί να φυτευτεί σε απόσταση 6 έως 10 ίντσες μεταξύ τους.
  • “Ηλιοβασίλεμα των Αζτέκων” Οι ζίννιες μεγαλώνουν μέχρι και 2 πόδια ψηλά με μικρά λουλούδια 1 έως 2 ιντσών σε κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, δίχρωμο και βυσσινί. Τοποθετήστε αυτή την ποικιλία σε απόσταση 10 έως 12 ιντσών μεταξύ τους.
  • «Ο ήλιος θα γυρίσει στον ορίζοντα» Έχει φωτεινά, χαρούμενα πορτοκαλί ή κίτρινα άνθη με δαχτυλίδι από μαόνι στο κέντρο. Τοποθετήστε αυτή την ποικιλία σε απόσταση 10 έως 12 ιντσών μεταξύ τους.

FAQ

Κοντές ποικιλίες Zinnia Καλός υποψήφιος για γλάστρες βεράντας.Φροντίστε να σκεφτείτε την εξάπλωση του τύπου που φυτεύετε. Το άπλωμα είναι το πλάτος του φυτού κατά την ωρίμανση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μικρές ποικιλίες ή νάνοι ζίννιες θα πρέπει να φυτεύονται τουλάχιστον 6 ίντσες από το πλησιέστερο φυτό.

Οι ζίννιες είναι πολυχρηστικά φυτά στον κήπο ή στο τοπίο. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε λαχανόκηπο, κομμένα λουλούδια, τοπίο ή σε γλάστρες. προσελκύουν ωφέλιμα έντομαΟι επικονιαστές έχουν μεγάλη σημασία για ορισμένα φρούτα και λαχανικά για επικονίαση και καρποφορία.

Επιπλέον, οι ζίννιες είναι φωτεινές και ελκυστικές. Κάνει μια όμορφη προσθήκη σε οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών ή τοπίο. Όσο περισσότερο κόβετε αυτά τα λουλούδια, τόσο περισσότερο θα ανθίζουν.Οι ζίννιες προτιμούν τον ήλιο και το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. και μεγαλώνουν καλά στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού

Οι Zinnias αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο (Τουλάχιστον 6 έως 8+ ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα.) του αρέσει το αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση, αλλά δεν είναι δύσκολο να αναπτυχθεί σε άλλα εδάφη όπως αργιλώδες έδαφος Οι ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν τη ζίννια περιλαμβάνουν το ωίδιο και την κηλίδα στα φύλλα. Αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί εάν η περιοχή όπου φυτεύετε τη ζίνια έχει καλή κυκλοφορία αέρα.

Η καλύτερη κυκλοφορία του αέρα μειώνει τον χρόνο που το χιόνι ή η βροχή εγκαθίσταται στα φύλλα των φυτών. που μπορεί να μειώσει την εξάπλωση της νόσου Τοποθετήστε τις ζίνιες αρκετά μακριά μεταξύ τους για να βελτιώσετε και την κυκλοφορία του αέρα!

τελικές σκέψεις

Οι ζίνιες είναι υπέροχα φυτά για να προσθέτετε στη λίστα του κήπου σας κάθε εποχή! Υπάρχουν πολλά είδη και χρώματα για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε να φυτέψετε ζίνιες σχεδόν οπουδήποτε στον κήπο ή το τοπίο σας. (Εκτός από τη σκιά, θυμάστε;)

zinnia space σωστά σπουδαίος Μειώνει τις ανησυχίες για ασθένειες και τον ανταγωνισμό μεταξύ γειτονικών φυτών. Θα σας βοηθήσει να κάνετε τον κήπο σας όμορφο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους Φυτεύεις και που θα φυτέψεις. Αφού έχετε αυτά τα βασικά Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την ομορφιά των λουλουδιών ζίννιας όλο το καλοκαίρι!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *