Πόσο συχνά ποτίζετε έναν κάκτο – Ένας πλήρης οδηγός ενυδάτωσης κάκτων

Πόσο συχνά να ποτίζετε έναν κάκτο - Ένας πλήρης οδηγός ενυδάτωσης κάκτων

ποτίστε τον κάκτο

Όταν φέρνεις στο σπίτι τον πρώτο κάκτο Το πότισμα μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι κάκτοι προέρχονται από άνυδρα περιβάλλοντα της ερήμου. Ίσως πιστεύετε ότι τους αρέσει να ποτίζονται σπάνια. Αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτά που φαίνονται σε αυτούς τους αγκαθωτούς κάκτους.

Τους αρέσει το ξηρό χώμα. Όμως οι κάκτοι χρειάζονται λίγη περισσότερη υγρασία. ιδιαίτερα κατά την καλλιεργητική περίοδο Αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω τον κάκτο μου;

Να μεγαλώσεις έναν κάκτο για να είσαι ευτυχισμένος Πρέπει να ξέρετε πόσο συχνά να ποτίζετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για το πότισμα αυτών των παχύφυτων. αλλά μετά την ανάγνωση αυτής της ανάρτησης Θα ξέρετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζεται ένας κάκτος;

Υπάρχουν κάποια σημεία προς συζήτηση, οπότε ας βουτήξουμε αμέσως. πότε να φυτέψετε έναν κάκτο Το νερό είναι εξίσου σημαντικό. με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου

Μπορεί ένας κάκτος να ποτίζεται περισσότερο;

Πόσο νερό δίνεις στον κάκτο σου;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η εποχή, η περιοχή ανάπτυξης, το έδαφος που χρησιμοποιείτε και το μέγεθος του φυτού σε σχέση με τη γλάστρα. Επομένως, δεν υπάρχει οριστική απάντηση για το πόσο νερό χρειάζεται ένας κάκτος.Ωστόσο, όλες αυτές οι σκέψεις εξηγούνται παρακάτω. Σας κάνει να κατανοήσετε αυτή την ερώτηση πιο ξεκάθαρα.

Αν και αυτή είναι μια ευαίσθητη ερώτηση. Αλλά πρέπει ακόμα να δώσετε προσοχή στην εμφάνιση του κάκτου. Αν είναι χλωμό και ζαρωμένο χρειάζεται να ποτίζεται πιο συχνά.

Αν δεν ξέρεις Είναι καλύτερα να είστε προσεκτικά κάτω από το νερό παρά στο νερό. Τα φυτά μπορούν να ανακάμψουν γρήγορα από τη βύθιση. Αλλά το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

το νερό είναι κάκτος

Μπορεί ένας κάκτος να ποτίζεται περισσότερο;

Ναι, είναι δυνατόν να πνιγεί ένας κάκτος. Και αυτό είναι πιο έντονο από το να βρίσκεσαι κάτω από το νερό. γιατί οι επιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμες. Μπορεί να ποτίζετε πολύ τον κάκτο σας εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα:

  • σήψη ή αποσύνθεση των φυτών
  • Τα φύλλα και οι μίσχοι μαραίνονται, αποχρωματίζονται, γίνονται καφέ ή μαύρα.
  • Η βάση του φυτού μαυρίζει.

Η σήψη των ριζών επηρεάζει όλα τα φυτά και μπορεί να αναπτυχθεί εάν υπερποτίσετε τον κάκτο. όταν αρχίσει να σαπίζει Οι ρίζες δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσουν νερό και θρεπτικά συστατικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φύλλα και οι μίσχοι αλλάζουν χρώμα.

Εάν υποψιάζεστε ότι το δέντρο σας έχει σήψη ρίζας Θα πρέπει να το αφαιρέσετε από τη γλάστρα και να επιθεωρήσετε τις ρίζες.

στην αφαίρεση του δέντρου Κρατήστε με το ένα χέρι τη βάση του φυτού όπου ακουμπά το χώμα και με το άλλο αναποδογυρίστε τη γλάστρα. Αυτό θα διευκολύνει την έξοδο του φυτού από το δοχείο.

δωδέκατου ορόφου rpADsIWA0JI unsplash

Οι ρίζες πρέπει να είναι λευκές και εύκαμπτες. Αν όμως σαπίσουν οι ρίζες Θα παρατηρήσετε ότι η ρίζα είναι καφέ και απαλή.

Αν υπάρχουν μόνο λίγες σάπιες ρίζες Τα κόβουμε με αποστειρωμένο ψαλίδι. Αφαιρέστε το μολυσμένο χώμα. και αποστειρώστε τις κενές γλάστρες με χλωρίνη. Στη συνέχεια φυτέψτε το φυτό με φρέσκο ​​χώμα.

Πότε να ποτίζετε έναν κάκτο

λόγω του μικρού μεγέθους και του περιορισμένου ριζικού του συστήματος Τα μοσχεύματα είναι επομένως λιγότερο ποτισμένα από τα παλαιότερα φυτά κάκτων. Ωστόσο, όταν κλαδεύετε χρειάζεται υγρασία εδάφους.

Αφού φυτέψετε τα μοσχεύματα Αποφύγετε το επαναλαμβανόμενο πότισμα μέχρι να στεγνώσει το πάνω μέρος των 2 cm του εδάφους.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπερποτίσετε και θα αποτρέψετε την ανάπτυξή του. Μόλις το χώμα στεγνώσει επαρκώς, ποτίζουμε γύρω από τη βάση του φυτού μέχρι το έδαφος να είναι υγρό σε βάθος 3 έως 5 εκατοστών.

Ποτίστε τον κάκτο μετά τη φύτευση.

Η μεταφύτευση γλάστρων είναι απαραίτητη μόνο μετά από 3 έως 4 χρόνια, αλλά μόνο όταν είστε έτοιμοι να το κάνετε. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.

Πότε να ποτίζετε έναν κάκτο

Μετά τη μεταφύτευση, πρέπει να ποτίζετε καλά το φυτό. Το μούλιασμα του δοχείου σε νερό μετά τη μεταφύτευση θα διατηρήσει τον κάκτο αρκετά υγρό ώστε να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Μειώστε το σοκ της εμφύτευσης.

Όταν το έδαφος στεγνώσει, είναι ακόμα απαραίτητο να στραγγίξετε το νερό. Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε το υπερβολικό νερό τοποθετώντας τηγάνια ή δίσκους κάτω από την κατσαρόλα. Κάτι τέτοιο αυξάνει τις πιθανότητες σήψης της ρίζας.

Ποτίστε τον κάκτο την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Όταν αποφασίζετε πόσο συχνά θα ποτίζετε κάκτους εσωτερικού χώρου Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας κάθε σεζόν. λόγω των καυτών θερμοκρασιών την άνοιξη και το καλοκαίρι Το χώμα θα στεγνώσει πιο γρήγορα.

Ο τόπος ανάπτυξης παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. όσο πιο ζεστό είναι το δωμάτιο Όσο περισσότερο νερό χρειάζονται τα φυτά.

Το καλά στραγγιζόμενο χώμα είναι σημαντικό καθώς διατηρεί τις ρίζες υγιείς καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν και επιτρέπει την υπερβολική υγρασία να στραγγίσει από τη γλάστρα.

το καλοκαίρι Ο κάκτος χρειάζεται περισσότερη υγρασία. Επομένως, πρέπει να ποτίζεται κάθε 10 με 14 ημέρες.

Ωστόσο, εάν ζείτε σε ζεστή και ξηρή περιοχή. Θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ελέγξτε το χώμα μετά από 2 έως 3 ημέρες για να δείτε εάν μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. ή πρέπει να ποτίζετε πολύ (ή λιγότερο) μία φορά την εβδομάδα

Πόσο νερό δίνεις στον κάκτο σου;

Ποτίστε τον κάκτο το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Η περίοδος φύτευσης είναι από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, ο ρυθμός ανάπτυξης των φυτών επιβραδύνεται το φθινόπωρο και το χειμώνα, και ως εκ τούτου απαιτεί λιγότερο συχνό πότισμα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δέντρα θα σταματήσουν να αναπτύσσονται όταν ανιχνεύσουν πτώση της θερμοκρασίας.

Θα πρέπει να ποτίζετε τον κάκτο σας μόνο μία ή δύο φορές το μήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν το έδαφος υγρό.

το φθινόπωρο Εάν η θερμοκρασία είναι πάνω από 5ºC, ποτίζετε κάθε 10 ημέρες, διαφορετικά ακολουθήστε το ίδιο πρόγραμμα ποτίσματος όπως θα κάνατε τον χειμώνα.

αυτές τις εποχές Πρέπει πάντα να ελέγχετε την υγρασία στο έδαφος πριν το πότισμα. Οι κάκτοι μπορούν να διαχειριστούν σχετικά ξηρό έδαφος, αν και χρειάζονται ακόμα λίγη υγρασία του εδάφους.

Η υγρασία επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών. Επομένως, όταν χρησιμοποιείτε κεντρική θέρμανση το χειμώνα Το επίπεδο υγρασίας μειώνεται και ο ρυθμός εξάτμισης του εδάφους αυξάνεται.

Εάν έχετε πολλά φυτά στο σπίτι σας Η επένδυση σε έναν μικρό υγραντήρα είναι μια καλή στρατηγική για να διατηρήσετε τα φυτά σας στη βέλτιστη υγρασία.

Πώς να ποτίσετε τον κάκτο εσωτερικού χώρου

Οι κάκτοι είναι παχύφυτα και αποθηκεύουν νερό στα φύλλα και τους μίσχους τους. Το χειρότερο λοιπόν που μπορεί να κάνει ένας κτηνοτρόφος είναι να τα ποτίζει υπερβολικά. όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Το πολύ πότισμα θα προκαλέσει σήψη των ριζών. που πρέπει να αποφεύγονται Το υπερβολικό πότισμα είναι πιο σοβαρό. Αλλά μπορεί να βλάψει τα φυτά όταν οι ρίζες στεγνώσουν και να διαταράξει την ανάπτυξη των φυτών.

όπως ήδη αναφέρθηκε Το πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά σας εξαρτάται από την εποχή. Όμως ο τρόπος ποτίσματος παραμένει ο ίδιος ανεξαρτήτως εποχής. Είναι καλύτερο να διατηρείτε το χώμα υγρό μέχρι να παρατηρήσετε ότι το νερό βγαίνει από τον πάτο της γλάστρας.

από εξελικτική άποψη Επειδή είναι φυτά της ερήμου, οι περισσότεροι κάκτοι δέχονται πολύ λίγη βροχή στη φύση, αλλά όταν βρέχει, θα βρέχει.Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υγραίνουμε το έδαφος με κάθε πότισμα.

Ποτίστε τον κάκτο την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Οδηγίες για το πότισμα του κάκτου

Τα παρακάτω κριτήρια θα επηρεάσουν πόσο και πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τον κάκτο σας.

μέγεθος κάκτου

Όταν ένας νεαρός κάκτος έχει σχηματίσει μια ρίζα Θα χρειαστεί να ποτίζονται πιο συχνά από τους παλαιότερους κάκτους. λόγω υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης

Όταν ο κάκτος γίνεται μεγαλύτερος Η επιφάνεια και ο λόγος όγκου μειώνονται. Αυτό μειώνει την εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια του φυτού. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερο νερό από έναν νεαρό κάκτο.

Ο τύπος του εδάφους θα καθορίσει πόσο νερό χρειάζεται το φυτό.

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της καλλιέργειας κάκτων είναι η χρήση του καλύτερου δυνατού εδάφους. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε πορώδες, αμμώδες έδαφος γλάστρας. Η χρήση αυτού του τύπου χώματος θα επιτρέψει στην υπερβολική υγρασία να στραγγίσει από τη γλάστρα μόλις ο κάκτος απορροφήσει αρκετό νερό.

Αυτό παρέχει επαρκή αερισμό και αποστράγγιση για τον κάκτο. Η οργανική ύλη του εδάφους είναι επίσης απαραίτητη καθώς παρέχει υγρασία στις ρίζες και βελτιώνει την ικανότητά τους να στεγνώνουν.

Ο τύπος και το μέγεθος του δοχείου που χρησιμοποιείτε.

Ποτίστε τον κάκτο μετά τη φύτευση.

Υπάρχουν πολλοί τύποι γλάστρες για να διαλέξετε. Κάθε τύπος δοχείου καθορίζει πόσο συχνά θα το ποτίζετε ή όχι.

κεραμικές γλάστρες

Αυτά τα δοχεία σκληρύνονται με πηλό. Τα κεραμικά δοχεία χωρίς υάλωμα επιτρέπουν στο νερό να τρέξει από τους τοίχους και επιτρέπουν στο έδαφος να απορροφήσει την υγρασία. Αυτός ο τύπος γλάστρας είναι μια καλή επιλογή για κάκτους γιατί τους αρέσει το έδαφος που στραγγίζει γρήγορα.

Οι γλάστρες κεραμικές γλάστρες δεν απορροφούν υγρασία. Έτσι το χώμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις γλάστρες Ελέγξτε την υγρασία του εδάφους πριν ποτίσετε τα φυτά.

Το πλεονέκτημα αυτών των δοχείων είναι η καταλληλότητά τους σε εσωτερικά περιβάλλοντα. και προστατεύστε το φυτό από ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

το νερό είναι κάκτος

πήλινο δοχείο

καθώς και κεραμικά αγγεία Πήλινα σκεύη από πηλό και χωρίς υάλωμα. αρκετά πορώδες φιλτράρετε αποτελεσματικά το νερό και απορροφούν την υγρασία από την πλευρά

όχι μόνο αυτό Είναι επίσης πιο ελαφρύ και φθηνότερο από τα κεραμικά δοχεία. Αυτό το καθιστά καλύτερη επιλογή για την καλλιέργεια κάκτων.

πλαστικό δοχείο

Οι πλαστικές γλάστρες είναι πολύ δημοφιλείς επειδή είναι φθηνές, ανθεκτικές, ελαφριές και διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Το μειονέκτημα αυτών των δοχείων είναι ότι δεν στραγγίζουν γρήγορα. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε γλάστρες Θα ποτίζετε λιγότερο τον κάκτο για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών.

γλάστρες από υαλοβάμβακα

Αυτές οι ανθεκτικές γλάστρες μπορούν να σχεδιαστούν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ωστόσο, το νερό δεν στραγγίζει καλά από αυτές, οπότε αν καλλιεργείτε κάκτο της ερήμου, είναι καλή ιδέα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το είδος γλάστρας.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη αυτό το δοχείο Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

υδάτινος κάκτος

μεταλλική κατσαρόλα

Αυτές οι γλάστρες είναι ανθεκτικές και αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.Όμως, αν ζείτε κοντά στον ωκεανό Θα αρχίσουν να σκουριάζουν μετά από λίγο. Αλλά μπορείτε να το καλύψετε για να το αποτρέψετε.

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των δοχείων είναι ότι βρίσκονται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Απορροφούν υπερβολική θερμότητα και μπορούν να κάψουν τον κάκτο.

Τα περισσότερα μεταλλικά δοχεία δεν έχουν οπές αποστράγγισης. Επομένως, θα πρέπει να ανοίξετε μια τρύπα στο κάτω μέρος εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Είναι καλύτερο να ποτίζετε αμέσως μόλις το χώμα στεγνώσει για να αποφευχθεί η βακτηριακή μόλυνση στη σφαίρα της ρίζας.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι μεταλλικές γλάστρες δεν είναι κατάλληλες για κάκτους. Και θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο.

γλάστρες με φυτά

Οι ξύλινες γλάστρες δεν σπάνε με την ηλικία. Είναι κατάλληλο για καλλιέργεια κάκτων σε εξωτερικούς χώρους. Διατηρούν καλά την υγρασία και στραγγίζουν αργά.

Ωστόσο, αν αυτές οι γλάστρες παίρνουν πολύ νερό. Οι ρίζες θα σαπίσουν πολύ γρήγορα.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα δοχεία Καλύψτε το εσωτερικό της γλάστρας με πλαστικό για να μειώσετε τη σήψη των ριζών. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη φυτά σε γλάστρες Ποτίστε τον κάκτο πιο συχνά. Αυτό συμβαίνει επειδή το δοχείο θα διατηρήσει την υγρασία περισσότερο.

Χρησιμοποιώντας τον σωστό τύπο νερού για να ποτίσετε τον κάκτο

είτε το πιστεύεις έιτε όχι Το είδος του νερού που χρησιμοποιείτε μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του κάκτου σας.

υδωρ φτωχο σε αμινοξεα

Αντιμετωπίστε με κάλιο ή νάτριο για να αφαιρέσετε το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Η χρήση μαλακού νερού με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να επιδεινώσει την υγεία του κάκτου λόγω της συσσώρευσης νατρίου στο έδαφος.

Αυτό αφυδατώνει το φυτό. μειωμένη ικανότητα απορρόφησης θρεπτικών συστατικών αναγκάσει την ανάπτυξη να σταματήσει και είναι η αιτία μαρασμού των φυτών

σκληρό νερό

Το σκληρό νερό περιέχει υψηλές ποσότητες ασβεστίου και μαγνησίου. Αυτό εισχωρεί στο χώμα και αφήνει ένα σημάδι στον κάκτο.

Το πότισμα των φυτών με σκληρό νερό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη και τη γενική υγεία τους.

Εάν συμβεί η ζύμωση Μπορείτε να διατηρήσετε τον κάκτο φυτεύοντάς τον σε φρέσκο ​​χώμα. Αλλά συνιστάται να μεταμοσχεύετε τις γλάστρες μόνο κάθε 3 έως 4 χρόνια.

νερό της βροχής

Αυτός είναι ο καλύτερος τύπος νερού για κάκτους καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα μέταλλα. Το νερό της βροχής δεν είναι για όλους όλο το χρόνο. Αλλά μπορείτε να το αποθηκεύσετε για αργότερα.

Το νερό της βρύσης μπορεί να αραιωθεί με βρόχινο νερό για να μειωθεί η συσσώρευση αλατιού. Τελικά, θα χρειαστεί να ξαναφυτέψετε τον κάκτο καθώς μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

επεξεργασία εναπόθεσης ορυκτών

Όταν παρατηρήσετε κοιτάσματα ορυκτών Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με 1 κουταλιά της σούπας ξύδι αναμεμειγμένο με βρόχινο νερό ή απεσταγμένο νερό (1 μέρος ξίδι σε 4 μέρη νερό) Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε αυτό το μείγμα και σκουπίστε το λεκέ από το φυτό.

Θα πρέπει να αφαιρέσετε τα πρώτα λίγα εκατοστά του φυτικού εδάφους που έχει επηρεαστεί από τη δομή και να το αντικαταστήσετε με φρέσκο ​​χώμα. Αν θα φυτέψεις ξανά Μπορείτε να σκουπίσετε τις κενές γλάστρες με αυτό το μείγμα για να διαλύσετε τυχόν εναπομείναντα μέταλλα στο δοχείο.

Πόσο συχνά ποτίζετε έναν κάκτο – Απαντήσεις

Η χρήση των παραπάνω πληροφοριών θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σωστό πρόγραμμα ποτίσματος. και μειώστε την πιθανότητα ζημιάς στον κάκτο σας. Αυτό θα αυξήσει την ανάπτυξη και τη συνολική υγεία του φυτού.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβετε πώς να ποτίζετε σωστά τον κάκτο σας. Αλλά αυτό θα σας δώσει μια εικόνα για το τι λειτουργεί καλύτερα για τα φυτά σας. Και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να καλλιεργήσετε κάκτους εσωτερικού χώρου στο μέλλον. που θεωρείται αξιόλογη


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *