Πότε αρχίζουν να χωρίζονται τα φύλλα Monstera;

Πότε αρχίζουν να χωρίζονται τα φύλλα Monstera;

Οι αυλακώσεις ή οι τρύπες στα δέντρα Monstera ονομάζονται φράχτες. Και είναι ένα χαρακτηριστικό αυτών των φυτών. όταν το φυτό είναι νεαρό Θα παραμείνουν φύλλα σε σχήμα καρδιάς.

Φτερώσεις Εμφανίζονται αργότερα όταν το φυτό και τα φύλλα του αρχίζουν να ωριμάζουν. Μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε την ακριβή ώρα που τα φύλλα στο τέρας σας θα χωριστούν. Αλλά ένα είναι σίγουρο, αυτό δεν θα συμβεί πριν από την ηλικία των 2 ή 3 ετών.

Επομένως, πρέπει να είστε υπομονετικοί και να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να φροντίσετε καλά τα φυτά Monstera σας όσο περιμένουν να φυτρώσουν τα φύλλα τους.

Παρακάτω, έχω παραθέσει ορισμένες αιτίες της σήψης των φύλλων Monstera και γιατί ορισμένα φυτά Monstera αρνούνται να χωριστούν.

Γιατί το Monstera ρίχνει φύλλα;

Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες θεωρίες που εξηγούν τις σχισμές στα φύλλα του φυτού Monstera, τον λόγο για τον οποίο τα φυτά εξελίχθηκαν για να επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η οργοποίηση σε δέντρα τέρατα βοηθά τα φυτά να μεγαλώνουν και να δυναμώνουν καθώς σκαρφαλώνουν σε κορμούς δέντρων.

Να γιατί τα φύλλα του Monstera βλασταίνουν και γιατί ωφελούνται από το τροπικό δάσος στο οποίο αναπτύσσονται:

– φως

Λόγω της αναρριχητικής συνήθειας των φυτών Monstera και της ανάγκης τους για εναέριους βλαστούς ρίζας, Τα δέντρα έχουν επομένως πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του φωτός κάτω από το θόλο.

Τα φύλλα των φυτών έχουν εξελιχθεί για να σχιστούν. Αυτό κάνει το φως να φτάσει σε όλα τα φύλλα των φυτών από κάτω.

Έτσι, σε μια προσπάθεια να μπει όσο το δυνατόν περισσότερο φως σε όλα τα μέρη του φυτού, εμφανίζονται τα φύλλα Monstera και οι σχισμές.

– καιρός

Διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει ισχυρός άνεμος στο τροπικό δάσος. Κάτω από τα δέντρα με τα φυτά Monstera βρίσκεται ο φυσικός τους βιότοπος.

Ωστόσο, οι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι η αποβολή φύλλων κάνει το φυτό να προσαρμόζεται καλύτερα στις συνθήκες του ανέμου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θεωρείται χωροκατακτητικό είδος σε ορισμένες περιοχές όπου καλλιεργείται.

Λόγω των σπασμένων φύλλων, το φυτό δεν φυσιέται από τον άνεμο και, αν χρειαστεί, προσαρμόζεται σε αντίξοες συνθήκες.

– νερό

Όταν αντιμετωπίζει έντονη βροχή, το Monstera έχει αναπτύξει τα φύλλα του για να συγκρατεί όσο το δυνατόν περισσότερη βροχή και να την ανακατευθύνει στους κόμβους και τις ρίζες του.

Το διαρκώς υγρό φύλλωμα σημαίνει κάθε είδους προβλήματα για τα αειθαλή – σήψη, μυκητιακές και βακτηριακές ασθένειες.

Αυτές οι ασθένειες προλαμβάνονται εύκολα εάν δεν μπει νερό στα φύλλα. γιορτή λοιπόν

Έτσι, το σχισμένο φύλλο monstera είναι μια αντανάκλαση του πώς το φυτό προσαρμόζεται στις συχνές βροχοπτώσεις στο τροπικό δάσος και στις ασθένειες που επηρεάζουν την ανθεκτικότητά του.

Γιατί τα φύλλα μου Monstera δεν σκίζονται;

Αν περιμένατε το φυτό σας Monstera να αρχίσει να ρίχνει φύλλα αλλά όχι έτσι Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό:

– Το δέντρο είναι ακόμα πολύ μικρό.

Τα σπασμένα φύλλα εμφανίζονται συνήθως μόνο όταν το φυτό ωριμάσει. Δηλαδή μετά από 2 ή 3 χρόνια να μην περιμένεις τα δενδρύλλια να είναι ριζωμένα.

Τα τεράστια φυτά Monstera που βλέπετε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι πιθανώς πολύ παλιά φυτά που είχαν άφθονο χρόνο για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν.

Αν λοιπόν φροντίζετε καλά το Monstera σας. Να είστε υπομονετικοί και να μην έχετε δυσκοιλιότητα.

– Το Monstera σου δεν έχει αρκετό φως.

Οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν θα προωθήσουν την ανάπτυξη των τεράτων σας. Το πολύ λίγο φως μπορεί να κάνει τα φύλλα να γίνουν μικρότερα και το φυτό να μην μπορεί να σχηματίσει φράχτη.

Τα φυτά Monstera προσαρμόζονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και το ανεπαρκές φως μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ανάπτυξης. συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των ποδιών

Δώστε στο φυτό monstera σας έμμεσο φως. Μετακινήστε το πιο κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο που παίρνει περισσότερο φως. Ή αν είναι καλό μετακινηθείτε έξω Μην εκθέτετε σε άμεση λάμψη. γιατί μπορεί να βλάψει τα φύλλα

– Υποσιτισμός ή συντήρηση

Τα Monsteras δεν χρειάζονται συχνό τάισμα. Αλλά η προσθήκη ενός ελαφρού λιπάσματος κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου θα βοηθήσει το φυτό να παράγει μεγαλύτερα, πιο δυνατά φύλλα.

Το ανεπαρκές πότισμα και η έλλειψη υγρασίας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη των φυτών και το μέγεθος των φύλλων.

Προωθήστε τον διαχωρισμό των φύλλων τέρατος

Αν σας ενδιαφέρει να μεγαλώσετε το τέρας σας Μπορείτε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί γρήγορα.

Αν και δεν μπορείτε να επιταχύνετε σημαντικά την ανάπτυξη των φυτών Monstera, Πριν όμως σχηματίσουν ένα φυσικό φράχτη Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενθαρρύνετε την καλύτερη ανάπτυξη και φυλλώματα:

  • Παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού για την αποφυγή καθυστερήσεων ανάπτυξης.
  • Ποτίζετε τακτικά χωρίς υπερβολικό πότισμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το τέρας σας έχει φυτευτεί σε φυτευτικό υλικό που στραγγίζει γρήγορα.
  • Ελέγξτε τα επίπεδα υγρασίας και αυξήστε την υγρασία όταν ο αέρας στεγνώσει πολύ.
  • Τροφοδοτήστε μία φορά το μήνα με ένα πολύ αραιωμένο λίπασμα για όλες τις χρήσεις.
  • Κόψτε τα μικρότερα κάτω φύλλα για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των άνω φύλλων.
  • Ενθαρρύνετε και υποστηρίξτε το Monstera σας σε στυλ αναρρίχησης.
  • Μετακινηθείτε σε μια τοποθεσία με αρκετό χώρο για ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Μην περιμένετε από το Monstera σας να αναπτύξει περιοχές νωρίς στη ζωή. όταν το φυτό είναι νεαρό Θα του έλειπαν οι πόροι για να αναπτύξει μεγάλα, ώριμα φύλλα.

καθώς ωριμάζει και ψηλώνει και επεκτείνεται Θα αναπτύξει μεγάλα φύλλα που θα αρχίσουν να χωρίζονται. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να παρέχετε στα φυτά Monstera σας όλα όσα χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν και να ωριμάσουν.

συνοψίζω

Η ενθάρρυνση του σπασίματος των φύλλων Monstera απαιτεί υπομονή και φροντίδα. Όταν το φυτό είναι ώριμο και παίρνει αρκετό φως, νερό και υγρασία. Ο φράκτης θα εμφανιστεί φυσικά.

Ακόμα κι αν τα φυτά Monstera εσωτερικού χώρου σας δεν εκτίθενται στα στοιχεία που προκαλούν το σχίσιμο των φύλλων Όμως η γραμμή του φράχτη παραμένει η ιδιαιτερότητα ενός όμορφου και υγιούς δέντρου Monstera.

Με αρκετό χώρο και ενέργεια για την ανάπτυξη μεγάλων φύλλων, το Monstera σας θα έχει ένα τέλειο σχίσιμο. Αλλά για να συμβεί αυτό, το φως, το πότισμα, η υγρασία και η περιστασιακή σίτιση είναι απαραίτητα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *