Πότε πρέπει να φυτέψω Coleus από σπόρο; Έχει σημασία η ποικιλία;

Καλλιεργήστε Coleus από σπόρους

Μερικές φορές μου αρέσει πώς να κόβω τις γωνίες από τις δαπανηρές προσπάθειες εξωραϊσμού. Η μύηση του σπόρου θα είναι σίγουρα εκεί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων.Ωστόσο, δεν αξίζει να ξεκινήσετε όλα τα φυτά από σπόρους. Ορισμένα είδη χρειάζονται κρύο καιρό. Ορισμένα είδη έχουν εξωτερικό κέλυφος. Ορισμένα είδη δεν παράγουν λουλούδια ή καρπούς για πολλά χρόνια. Επομένως, ως κηπουρός στο σπίτι με περιορισμένο χρόνο και χώρο, Νομίζω ότι η επιλογή ενός δέντρου για αγορά από σπόρο ή διαίρεση είναι σημαντική.

Το Coleus είναι σίγουρα στη λίστα με τα must-sow. Χρειάζεται να ξεκινήσουν μόνο μία φορά από σπόρους. Έπειτα έχετε ατελείωτα μέρη για root αν θέλετε. Είναι εύκολο να ξεκινήσουν από σπόρους και παράγουν μεγάλους, όμορφους κόλπους νωρίς την εποχή.

Σε αυτό το άρθρο, σκοπεύω να εξηγήσω πότε, πώς και τι είδους πράγματα μπορείτε να κάνετε. μπορεί και πρέπει να ξεκινά από σπόρο.πιάσε λοιπόν το δοχείο σου Ανακατέψτε χωρίς χώμα και σπόρους και ας ξεκινήσουμε.

σύντομη απάντηση

Ξεκινήστε να φυτεύετε coleus με σπόρους. Περίπου 8-12 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό στη ζώνη ανθεκτικότητάς σας.Θα πρέπει να ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους σε ένα μικρό δοχείο. Η ποικιλία δεν είναι σημαντική για τη φύτευση και την ανάπτυξη. Πώς όμως σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα φυτά; Θα πρέπει να επιλέξετε μια ποικιλία που αγαπά τον ήλιο για να φυτέψετε ως σπόρο.

Πότε να ξεκινήσετε τους σπόρους Coleus

Ο καλύτερος χρόνος για να ξεκινήσετε τους σπόρους Coleus είναι 8-12 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό.

Το Coleus χρειάζεται χρόνο για να φυτρώσει και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθεί σε ένα μικρό φυτό coleus, επομένως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε νωρίς. 8-12 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό. στην περιοχή σας Αν δεν ξέρεις Ακολουθεί μια γρήγορη αναζήτηση για να βρείτε την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Στη συνέχεια, μετρήστε αντίστροφα 8-12 εβδομάδες.

Ξέρω ότι είναι μόνο ένας μήνας διαφορά. Αλλά είναι ωραίο να έχεις μεγαλύτερο παράθυρο. Έτσι δεν αισθάνεστε μεγάλη πίεση για να ξεκινήσετε το σπόρο. τόσο πιο γρήγορα ξεκινάς Το coleus σας θα μεγαλώσει. όταν το φυτεύεις Αλλά τα μικρά φυτά αναπτύσσονται γρήγορα. Μην νομίζετε λοιπόν ότι δεν αξίζει τον κόπο αν έχετε μόνο 8 εβδομάδες.

Θα έλεγα ότι το να ξεκινήσετε πολύ νωρίς τους σπόρους γενικά δεν είναι καλή ιδέα. Για παράδειγμα, τα κολοκυθάκια αναπτύσσονται άσχημα και οι σπόροι που έσπειρα κατευθείαν στον κήπο ήταν καλύτεροι από αυτούς που ξεκίνησα πρώτα, αλλά παρόλα αυτά Η εξαίρεση σε αυτό είναι το coleus.Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή το coleus μπορεί να καλλιεργηθεί ως φυτό εσωτερικού χώρου. Έτσι, όποτε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το coleus, δεν πειράζει. Μην το φέρετε έξω μέχρι να περάσει κάθε κίνδυνος παγετού.

Επιπλέον, τα σπορόφυτα Coleus θα πρέπει να είναι έτοιμα για φύτευση. Απαιτούν πολύ λίγο πότισμα και θα πεθάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς νερό από την κρεμαστή τους θέση. αλλά τεχνικά Δεν χρειάζεται να βγάλεις το κολεού σου.; Φτιάχνουν υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ο κολεός σας. Φροντίστε να το παγώσετε αν βγει έξω. (Δείτε περισσότερα για τη διαδικασία παρακάτω.)

επιλογή τύπου

Πολύχρωμα φυτά στο φυτώριο
Υπάρχουν διάφοροι τύποι coleus για να διαλέξετε. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσεις μόνο για έναν τύπο!

Πρώτα πρώτα, θα ψάξετε για σπόρους στο Διαδίκτυο και θα βρείτε υπέροχους σπόρους σε μπλε και μοβ αποχρώσεις. Κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι αληθινό. Δεν ξέρω γιατί αυτό δεν ρυθμίζεται. Αυτοί οι πραγματικά καλοί σπόροι βρίσκονται στον ιστότοπο όλη την ώρα. Ποτέ δεν αγοράζω σπόρους από ναυτιλιακές εταιρείες του εξωτερικού και προτιμώ να βρίσκω τοπικούς πωλητές σπόρων όποτε είναι δυνατόν.

Ένα άλλο πράγμα σχετικά με τους σπόρους coleus είναι ότι πολλές ποικιλίες coleus δεν ταιριάζουν με το μητρικό φυτό. Επί του παρόντος, τα περισσότερα coleus καλλιεργούνται από μοσχεύματα.Οι σπόροι τους δεν θα δώσουν ακριβώς τον σωστό καρπό. κλώνοι μοσχεύματα φυτών Όμως ο σπόρος είναι το παιδί του φυτού. που όπως γνωρίζουμε έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά όχι σαν τους γονείς του

Αντ ‘αυτού, μαζέψτε τους σπόρους από το κολεό σας. Πάρτε ένα κομμάτι αν θέλετε να κάνετε καμπάνια. τους (αναφέρω λεπτομερώς τον τρόπο πολλαπλασιασμού των μοσχευμάτων coleus στον οδηγό μου για τη μέθοδο καλλιέργειας).

αγοράστε σπόρους

Κόκκινα και πράσινα φυτά που αναπτύσσονται στον κήπο
Οι σπόροι Coleus μπορούν να βρεθούν συνήθως σε φυτώρια και καταστήματα φυτών.

Και ποιοι είναι οι σπόροι; Η καλύτερη συμβουλή μου είναι να βρείτε σπόρους στο κατάστημα από έναν αξιόπιστο έμπορο σπόρων. Οι πιθανότητες είναι να βρείτε Μίγμα οδηγών, Μίγμα Fairway ή Μίξη χωρίς ανησυχίεςΑυτός είναι ένας συνδυασμός από διάφορα coleus στη σειρά τους. Αυτό θα είναι ένα είδος τσάντας αρπαγής.

Μου αρέσει η μίξη του ρεφρέν. Αλλά αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη ράτσα στο μείγμα. να φυτέψουν όλα τότε όταν εμφανιστούν τα αληθινά φύλλα Διαλέξτε μόνο τα φύλλα που σας αρέσουν και χωρίστε τα.

Μπορείτε να βρείτε μόνο έναν τύπο σπόρου στο πακέτο. Πρέπει να ψάξετε τριγύρω, να φυτέψετε σπόρους coleus με Α. Αξιόπιστες ιστοσελίδες ή καταστήματα σπόρωνΑναζητήστε ποικιλίες με την ένδειξη «Chocolate Covered Cherry» ή «Electric Lime», κάντε την έρευνά σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε κάτι που σας αρέσει.

Πώς χρησιμοποιείτε το Coleus σας;
πολύχρωμα βλαστάρια σε δίσκους εκκίνησης
Γνωρίζοντας πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το coleus μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε για μια ποικιλία.

Η επόμενη σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι: Πώς θα χρησιμοποιήσετε το Coleus σας; Εξαρτάται από το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα φυτά. Υπάρχουν ορισμένες σκέψεις πριν επιλέξετε μια ποικιλία κρόκου για να αναπτυχθεί από σπόρους.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να επιλέξετε μεγαλύτερες ποικιλίες που είναι ελαφρώς ψηλότερες και μπορούν να φαίνονται στη γλάστρα. Αυτό θα το βοηθήσει να μεγαλώσει λίγο με τα μεγάλα, πολύχρωμα φύλλα του.

Για αυτό θα χρειαστείτε πολλές ποικιλίες χαμηλής ανάπτυξης.Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα coleus αναπτύσσονται χαμηλά. Φροντίστε λοιπόν να έχετε αρκετούς σπόρους πριν ξεκινήσετε τη φύτευση.

Υπάρχουν συρόμενες ποικιλίες που αναπτύσσονται από γλάστρες και προεξοχές. Φροντίζοντας να έχετε τη σωστή ποικιλία θα βελτιώσει την εμφάνιση του φυτού έτσι ώστε τα φύλλα να πέσουν από την άκρη του κήπου.

Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το coleus και αγοράστε σπόρους ανάλογα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί λιανοπωλητές σπόρων εκεί έξω. και με πολλά είδη Πολλές επιλογές

φύτευση σπόρων coleus

όταν καλλιεργείται από σπόρους Υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η ανάπτυξη από την αρχή απαιτεί το σωστό χώμα. συντήρηση εσωτερικού χώρου και φροντίστε να σκληρύνετε την κατάλληλη στιγμή. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην καλλιέργεια από σπόρους.

γη

Ο κηπουρός βάζει χώμα γλάστρας στο δίσκο με σπόρους.
Η χρήση εδάφους καλής ποιότητας για γλάστρες είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στην καλλιέργεια του κολεού από σπόρους.

Ξεκινήστε με τους σπόρους σας και το αρχικό μίγμα των σπόρων σας χωρίς χώμα. Είναι εύκολο να τα βρείτε σε κέντρα κήπου, ωστόσο, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το A. καλής ποιότητας χώμα γλάστρας πρέπει να είναι καλό

πιάσε μερικά δοχεία Μπορείτε να αγοράσετε ένα καλό δοχείο εκκίνησης σπόρων που συνοδεύεται από καπάκι με θόλο. αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Παλιά δοχεία γιαουρτιού, πλαστικά δοχεία για το σπίτι, δοχεία με μούρακ.λπ. Φροντίστε να ανοίξετε τρύπες στο κάτω μέρος για να επιτρέπεται η αποστράγγιση.

Φροντίστε το χώμα σας ενυδατώνεται σταθεράΚάντε το σαν να ζυμώνετε τη ζύμη. Πρόσθεσα χώμα και νερό στο δοχείο και ζύμωσα μέχρι να γίνει ένας ωραίος αφρός. αλλά σταθερά υγρό

Τοποθετήστε αυτό το χώμα στο δοχείο σας. Τώρα πασπαλίστε τους σπόρους Coleus σας σε όλο το χώμα. Οι σπόροι Coleus είναι μικροί, μπορεί να βάλετε κατά λάθος πάρα πολύ στο χώμα. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να τους αραιώσετε αργότερα. Μπορείτε να αγοράσετε μικρά πλαστικά αξεσουάρ. Μπορείτε να το βρείτε στο κέντρο του κήπου όπου βάλατε τους σπόρους και, στη συνέχεια, τραβήξτε τους απαλά προς τα έξω εάν χρειάζεται.

βλαστάρι

Φωτεινά πράσινα φυτά σε ένα μικρό δίσκο στον ήλιο
Η βλάστηση μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες. Αλλά τελικά τα χρώματα θα αρχίσουν να φαίνονται!

Οι σπόροι Coleus χρειάζονται φως για να βλαστήσουν.Ανακατέψτε το απαλά με το χώμα. Δεν χρειάζεται να καλύψετε πλήρως το έδαφος. Τοποθετήστε το διαφανές πλαστικό καπάκι πάνω από το δοχείο. (Αυτός είναι ο λόγος που τα δοχεία μούρων λειτουργούν τόσο καλά.)

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δοχείο σε ζεστό μέρος για να βλαστήσουν οι σπόροι. Μπορείτε να αγοράσετε χαλάκια σπόρων για αυτό το σκοπό ή να αναζητήσετε hot spot στο σπίτι σαςστον πάγκο πάνω από το ψυγείο ή το πλυντήριο πιάτων

Μην το βάζετε σε θερμάστρα. Η θερμότητα από κάτω θα τα βοηθήσει να βλαστήσουν πιο γρήγορα. Και αν αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε; Θα πάνε καλά. Μπορεί να βλαστήσει ελαφρώς πιο αργά Μην το βάζετε στο κρύο δίπλα στο παράθυρο.

φροντίδα δενδρυλλίων

Έντονα κόκκινα και πράσινα φυτά σε γλάστρες
Τα σπορόφυτα Coleus θα πρέπει να επιθεωρούνται καθημερινά για να εξασφαλιστεί καλή ανάπτυξη από την αρχή.

ορίστε χρόνο και Ελέγχετε τα σπορόφυτα κάθε μέρα.Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ στεγνά ή πολύ υγρά και μουχλιασμένα Αν είναι στεγνά, ψεκάστε τα ελαφρά με ένα μπουκάλι ψεκασμού. αν είναι πολύ υγρό Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια μέρα.

στρογγυλά σπορόφυτα 7-14 ημέρες φυτέψτε όταν βγουν Μεταφέρετέ το σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο ή κάτω από έναν προβολέα.

Εάν τα σπορόφυτα είναι κουλουριασμένα ή «ποδαρισμένα» και φτάσουν στην πηγή φωτός. Χρειάζονται περισσότερο φως. Τοποθετήστε ένα φως ανάπτυξης κοντά ή τοποθετήστε το σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.

Το πρώτο φύλλο ενός δενδρυλλίου coleus μοιάζει με ένα τυπικό φύλλο φυτού. αυτά είναι φυτά κοτυληδώνΗ επόμενη παρτίδα που θα μεγαλώσουν θα έχει αληθινά φύλλα και θα μοιάζει με τον κρόκο σας.

και όταν σχηματιστούν τα αληθινά φύλλα Μπορείτε να το τσιμπήσετε πίσω για να μεγαλώσει σε περισσότερους θάμνους. Εάν έχετε πολλά σπορόφυτα, μπορεί να χρειαστείτε αυτό. αδυνατίζωΤείνω να τσιμπάω ό,τι δεν μου αρέσει όσο πιο κοντά μπορώ στη γραμμή του εδάφους. Το τραβώντας τις ρίζες προς τα πάνω μπορεί να επηρεάσει τις ρίζες των κοντινών ριζών που θέλετε να κρατήσετε.

Ποτίστε τακτικά καθώς μεγαλώνουν και μεγαλώνουν. Είτε το βουρτσίζω με τα χέρια μου μερικές φορές την ημέρα ή χρησιμοποιώ έναν ανεμιστήρα σε χαμηλή ρύθμιση και το φυσάω γύρω-γύρω για να διατηρήσω τα στελέχη υγιή.

η σκλήρυνση είναι απενεργοποιημένη

Οι έντονα κόκκινοι σπόροι σκληραίνουν έξω σε ένα μικρό δοχείο εκκίνησης.
Είναι σημαντικό να σκληρύνετε τα φυτά coleus πριν τα φυτέψετε στο νέο υπαίθριο σπίτι τους.

Οπότε τα φυτεύεις για 8-12 εβδομάδες.Η τελευταία ημερομηνία παγετού έχει περάσει. και το φύτεψες στον κήπο Πεθαίνουν στο τέλος της ημέρας. Αυτό συνέβη στις πρώτες μέρες της κηπουρικής.Αυτό είναι το χειρότερο. Πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία. βαφή μέταλλου για να προετοιμάσετε τα σπορόφυτά σας για τον καιρό

Όλα τα σπορόφυτά σας θα πρέπει να περάσουν από αυτή τη διαδικασία πριν τα φυτέψετε στον κήπο. Θα χρειαστούν μερικές μέρες. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα σπορόφυτα στη σκιά για να τα προστατέψετε από τον αέρα. Αφήστε το εκεί για 2-3 ώρες και φέρτε το μέσα.

επόμενη μέρα Προσθέστε μερικές ακόμη ώρες. και αμυδρό φως του ήλιου Φέρτε τα την επόμενη μέρα, αφήστε τα στον ήλιο/σκιά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και όλη τη νύχτα. και αφήστε τους να πάνε μέρα και νύχτα

Αν σε κάποιο σημείο αρχίσει να χαλαρώνει τελείως (Συνήθως αναπηδά και πέφτει.) Βάλτε το ξανά μέσα και ξεκινήστε από την αρχή με τη σκιά. Φροντίστε να ποτίζετε. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, το coleus σας είναι τώρα έτοιμο να μπει στον κήπο.

τελικές σκέψεις

Το Coleus είναι εύκολο να αναπτυχθεί από σπόρους. Είναι εύκολο να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν σε φυτά που μπορούν να μπουν στον κήπο. αλλά αν είναι δυνατόν Συνιστώ τη χρήση μοσχευμάτων από ένα υπάρχον δέντρο coleus.Είναι σίγουρο ότι θα κλωνοποιήσετε το μητρικό φυτό και θα ριζώσουν πολύ εύκολα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο καλλιεργώ coleus κάθε χρόνο, αλλά αν η έναρξη των σπόρων είναι το εμπόδιο σας, προχωρήστε το. Θα καταλήξετε με ένα μεγάλο όμορφο δέντρο και θα εξοικονομήσετε χρήματα. Το Coleus ξεκινά με την κατάλληλη φροντίδα, ώστε ο σπόρος να επιβιώσει. Διάλεξε λοιπόν τη ράτσα σου και πήγαινε από εκεί.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *