Πώς να αναβιώσετε ένα παχύρρευστο παχύφυτο;

Τι χρειάζονται οι κάκτοι για να επιβιώσουν;

Η λεπτή υφή μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων.Τα παχύφυτα είναι φυτά της ερήμου και από τη φύση τους δεν έχουν πολλή υγρασία στους ιστούς τους λόγω θερμότητας και έλλειψης βροχοπτώσεων. Εάν το παχύφυτο είναι υγρό ή εκτίθεται σε υπερβολική υγρασία. Θα στεγνώσει και θα γίνει παχύφυτο. όταν συμβαίνει αυτό Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το επανατοποθετήσετε στο μέσο καλλιέργειας για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας.

Πώς λοιπόν κάνεις τη ζωή χυμώδη; Ο καλύτερος τρόπος για να αναβιώσετε ένα παχύφυτο είναι να κόψετε τη βάση και να το φυτέψετε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος δεν είναι πολύ υγρό. Αλλά αρκετά υγρό για να κάνει το έδαφος υγιές. Μουλιάστε το παχύφυτο σε νερό κάθε ή δύο μέρες και τοποθετήστε το σε μια ηλιόλουστη θέση που επιτρέπει την καλή κυκλοφορία του αέρα. Ο γρηγορότερος τρόπος για να αναζωογονήσετε ένα παχύφυτο είναι να το φυτέψετε έξω όπου λαμβάνει περισσότερο άμεσο ηλιακό φως από το σπίτι σας. Ένα πήλινο δοχείο που στραγγίζει καλά.

Η αποκατάσταση της υγρασίας δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο πιστεύουν πολλοί άνθρωποι. Αυτό το άρθρο έχει απλά βήματα. Για να ακολουθήσει και να σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε τα παχύφυτά σας. Αυτές οι πληροφορίες θα σας δώσουν πληροφορίες για το πώς να το διατηρήσετε ζουμερό χωρίς να χρειάζεται να το αγοράσετε ξανά.

Λόγοι για παχύφυτα

Το λεπτό κρέας μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα:

Τα παχύφυτα έχουν υψηλή υγρασία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα Η υψηλή υγρασία κάνει τους ιστούς να γίνονται ξηροί και εύθραυστοι. Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία παχυσαρκίας κρέατος. Η καλύτερη λύση είναι να κόψετε τη βάση του φυτού και να το φυτέψετε σε έδαφος που συγκρατεί την υγρασία.

– Παχύφυτα εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία Πάρα πολύ ή όχι αρκετό χρόνο Η λήψη υπερβολικής ποσότητας μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα επειδή τα φυτά δεν μπορούν να σταματήσουν να παράγουν ενέργεια. που θα κάψει τους ιστούς στην επιφάνεια των φύλλων του φυτού Αυτό τους κάνει να στεγνώσουν και να γίνουν σαρκώδες. αν όχι πολύ σοβαρό Η καλύτερη λύση είναι να κόψετε τη βάση του φυτού και να το φυτέψετε σε υγρό έδαφος.

Εάν το παχύφυτό σας παίρνει πολύ ηλιακό φως Μπορεί να εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου.

– δεν υπάρχει αρκετή ρίζα στο κάτω μέρος και τα ανώτερα τμήματα που υποστηρίζουν Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν κάποιος κόβει κάποιο ριζικό ιστό από άλλο φυτό χωρίς να τον αντικαταστήσει. Αν ισχύει αυτό Δοκιμάστε να ριζώσετε αυτό το μέρος σε μια νέα γλάστρα με χώμα. Αυτό θα κρατήσει τις ρίζες δυνατές και θα προωθήσει την ανάπτυξη.

– παράσιτα ή ασθένειεςΑυτό μπορεί να προκαλέσει σαρκώδη ή σάπια φύλλα, ακόμη και ρίζες. αν συμβεί αυτό Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα για να μην στεγνώσουν και μαλακώσουν οι ιστοί σας. Μην χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα με σαπούνι, καθώς μπορούν να σκοτώσουν τα φυτά σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε ένα εντομοκτόνο που περιέχει neem. Αυτό θα βοηθήσει στον έλεγχο των παρασίτων και θα αποτρέψει μελλοντικές επιδημίες.

Τα παχύφυτα βρίσκονται σε ένα μέρος εδώ και πολύ καιρό.Εάν το φυτό είναι αφυδατωμένο ή αντιμετωπίζει άλλες μορφές στρες Το φυτό θα αναπτύξει ρίζες στο στέλεχος. Αυτό θα κρατήσει το φυτό να επιβιώσει μέχρι να βελτιωθεί το περιβάλλον, με αποτέλεσμα τα παχύφυτα να είναι χυμώδη όταν οι νέες ρίζες έρχονται σε επαφή με το νερό και είναι λιγότερο πιθανό να μαραθούν.

τα παχύφυτα είναι εντελώς βυθισμένα στο νερό Η παρατεταμένη έκθεση στο νερό θα προκαλέσει συρρίκνωση και υποτονικότητα του φυτού. Η καλύτερη λύση είναι να κόψετε τη βάση και να την τοποθετήσετε σε ένα μείγμα γλάστρας που να στραγγίζει καλά.

Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να αποτρέψετε την έκθεση του παχύφυτου στο νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους.

– Τα παχύφυτα εκτίθενται σε ακραίες θερμοκρασίες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα Τα φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν σε περιοχές με χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου, γίνονται καφέ και πεθαίνουν από την έκθεση εάν αφεθούν χωρίς επίβλεψη.

– Από το παχύφυτο βγαίνει έντομο. ή κάτι άλλο που είναι τοξικό μακροπρόθεσμα Εάν αυτό κάνει τα φυτά σας να αραιώνουν Πρέπει να μάθετε πόσο γρήγορα απορροφώνται οι χημικές ουσίες και πόσος χρόνος χρειάζεται για να καταστραφούν εντελώς.

– αγγίξτε αλάτι Μακροπρόθεσμα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Τα φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν από την έκθεση σε αλμυρό νερό ή άλλες αλατούχες ουσίες. Επειδή οι ιστοί τους είναι ξηροί και εύθραυστοι. όταν συμβαίνει αυτό Θα πρέπει να κόψετε τη βάση και να την τοποθετήσετε σε υγρό χώμα.

– Ο πολτός μπορεί να είναι πολύ παλιός. ή παραμελημένη για μεγάλο χρονικό διάστημα Αν αυτό είναι που κάνει τα φυτά σας να αραιώνουν Θα πρέπει να δείτε πόσο γρήγορα στεγνώνει ο ιστός και δεν μπορεί να στερεωθεί. Εάν δεν είναι δυνατή η επίλυση Ίσως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα παχύφυτά σας.

Τα παχύφυτα μπορεί να είναι πολύ μικρά. και όχι πλήρως ώριμο για το περιβάλλον Έτσι δεν παίρνει αρκετό νερό για να επιβιώσει. ή έχουν εκτεθεί σε τοξίνες που προκαλούν την ξήρανση των ιστών στα φύλλα Αν ισχύει αυτό Απομακρυνθείτε από την τρέχουσα τοποθεσία σας και τοποθετήστε την σε μια πιο δροσερή τοποθεσία με περισσότερο νερό και λιγότερη θερμότητα.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να ξαναζωντανέψει ένα παχύφυτο;

Το παχύφυτο μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αλλά όλα αναφέρονται σε φυτικούς ιστούς που είναι ξηροί, χυλοί και ανθυγιεινοί. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να το κάνετε τώρα, ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τη χυμότητα προτού καταστραφεί πολύ ανεπανόρθωτα. πρώιμη παρέμβαση Αυτό θα βοηθήσει το φυτό σας να επιστρέψει στην παλιά του αίγλη σε ελάχιστο χρόνο.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να ανακάμψει πλήρως ένα παχύφυτο εξαρτάται από την αιτία της ξηρότητας και της τρυφερότητάς του. Αν γνωρίζετε τι προκαλεί Λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να τα διορθώσετε το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά το φυτό σας θα συνεχίσει να υποφέρει. Εκτός αν δεν έκανες τίποτα άλλο από το να το αντικαταστήσεις.

Η αποκατάσταση της υγρασίας μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως ένα μήνα. εξαρτάται από την ξηρότητα

Γενικά, εάν ένα παχύφυτο έχει καταστραφεί από το άγγιγμα ή την παραμέληση, θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να αναγεννηθεί πλήρως. Αν οι ιστοί στα φύλλα του είναι τοξικοί Μπορεί να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες πριν γίνει ξανά υγιές. Και αν ακόμα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι προκαλεί την ξηρότητα και την τρυφερότητα; Μπορεί να χρειαστεί έως και ένα μήνα συνεχούς φροντίδας. Αναγεννάται μόνο του.Αυτό είναι απλώς γενική συμβουλή. Ελέγχετε λοιπόν τακτικά το παχύφυτό σας και παρακολουθείτε πόσο χρόνο χρειάζεται για να επιστρέψει.

Πώς να αποφύγετε τα παχύφυτα

Τα παχύφυτα μπορούν να βλάψουν τα φυτά σας. Αλλά είναι εύκολο να αποφύγετε να δώσετε νερό στα παχύφυτα εξαρχής. Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ταλαιπωρία της αποκατάστασης των παχύφυτων.

– Διατηρήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με τη σωστή ποσότητα νερού για να εξασφαλίσετε ότι τα παχύφυτα σας λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή. ακολουθήστε την εμφάνισή του Επειδή τα συμπτώματα μπορούν να εντοπιστούν πριν γίνουν πολύ εμφανή.

Φροντίστε να λαμβάνετε αρκετό νερό για να αποτρέψετε τα παχύφυτά σας να μουσκέψουν.

– Βρείτε το βέλτιστο περιβάλλον για τις ανάγκες σας στα παχύφυτα: Αν υποφέρετε από χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες Μεταφέρετε το φυτό σας κάπου με καλές συνθήκες. Επικοινωνήστε με κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν έχει να κάνει με το δηλητήριο.

– Βρείτε το κατάλληλο παχύφυτο για το περιβάλλον σας: Αν έχετε ένα μικρό, ανώριμο φυτό Μετακινηθείτε από την τρέχουσα τοποθεσία σας σε μια τοποθεσία με αρκετό νερό και αέρα που δεν είναι πολύ ζεστό.

– Όταν ποτίζετε, μην αφήνετε το χώμα του φυτού σας να στεγνώσει τελείως. Αλλά μην ποτίζετε πολύ. Ο στόχος είναι να διατηρείται το έδαφος υγρό, αλλά όχι μουσκεμένο, καθώς αυτό θα στεγνώσει τους ιστούς και θα λασπώσει.

– Τέλος, φροντίστε να του δίνετε αρκετό ηλιακό φως για να μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα υγιές περιβάλλον. Εάν είναι δυνατόν, απομακρυνθείτε από περιοχές με βαριές τοξικές αναθυμιάσεις ή περιοχές που εκτίθενται σε παρατεταμένη ηλιακή ακτινοβολία.

Τα παχύφυτα είναι γενικά τα πιο απροβλημάτιστα φυτά. αλλά αν παρουσιάζει τοξικά ή παραμελημένα χαρακτηριστικά Μπορεί να είναι αδύναμο και ανθυγιεινό. Εάν ο ιστός των φύλλων του παχύφυτός σας έχει στεγνώσει λόγω αμέλειας, Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος περιλαμβάνει το να του δίνετε άφθονο νερό, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν έρχονται ξανά σε επαφή επιβλαβείς ουσίες μαζί του. Η αποκατάσταση ενός μαραμένου παχύφυτου δεν είναι δύσκολη. Και αν ξέρετε τι το προκαλεί Οι φυτικοί σας ιστοί θα ανακτήσουν τη δύναμη σε λίγες μέρες.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *