Πώς να απαλλαγείτε από θρίπες σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Πώς να απαλλαγείτε από θρίπες σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Οι θρίπες εμφανίζονται συχνά σε φυτά εξωτερικού χώρου. Αν και μερικές φορές εμφανίζεται σε φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό προκαλεί καφέ ραβδώσεις, αποχρωματισμένα φύλλα και πολλά άλλα προβλήματα.

Είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από τους θρίπες το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές. Ειδικά αφού μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί και σε άλλα φυτά της αυλής σας.

Πριν όμως απαλλαγείτε από τους θρίπες Πρέπει πρώτα να τα αναγνωρίσετε. Εάν υποψιάζεστε ότι οι θρίπες μολύνουν συνεχώς τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές μου για το πώς να απαλλαγείτε και να αποτρέψετε τους θρίπες.

Τι είναι οι θρίπες;

Οι θρίπες είναι μικρά, βραχύσωμα έντομα με μικροσκοπικά πλοκάμια στο κεφάλι και τα φτερά τους.Το χρώμα τους μπορεί να είναι κίτρινο, καφέ, μαύρο, λευκό ή πράσινο, ανάλογα με το είδος τους.

Αναπαράγονται με αυγά που πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Οι θρίπες μπορεί να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες για να αναπτυχθούν σε ενήλικες. Ευτυχώς ζουν μόνο ένα μήνα.

Ωστόσο, με πολλές γενιές να πολλαπλασιάζονται ταυτόχρονα Είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσεις υπό έλεγχο.

Οι θρίπες τρέφονται με το χυμό των φυτών εσωτερικού χώρου σας. Μπορούν να επιτεθούν όχι μόνο σε φύλλα. Αλλά και τα μπουμπούκια. προκαλώντας κάθε είδους φθορά Τα φύλλα συχνά αφήνουν λευκές, καφέ ή γκρι ρίγες.

Πώς μπήκαν οι θρίπες στο σπίτι σας;

Αν και οι θρίπες μπορούν να εισέλθουν σε ένα σπίτι με διάφορους τρόπους:

 • όταν μετακινείτε φυτά εξωτερικού χώρου σε εσωτερικούς χώρους
 • μπορούν να φυτευτούν ως κομμένα άνθη εσωτερικού χώρου
 • Τα λαχανικά του κήπου της κουζίνας μπορούν να αποθηκευτούν.
 • Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε στον κήπο μπορούν να εξαπλωθούν στα φυτά εσωτερικού χώρου σας.
 • Μπορεί να στερεωθεί σε βρεγμένα πανιά που φέρνετε στο σπίτι.

Επομένως, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι θρίπες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας και στη συνέχεια στα φυτά του σπιτιού.

Συνήθως, εάν έχετε να κάνετε με θρίπες στον υπαίθριο κήπο σας, Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έρθουν και στο σπίτι σας.

Τι φυτά αρέσουν οι θρίπες;

Οι θρίπες γενικά αντιπαθούν τα φυτά στα οποία επιτίθενται και τρέφονται με αυτά. Έστησαν μαγαζί μέσα σε πλούσια βλάστηση, λουλούδια, λαχανικά, ακόμη και μερικά οπωροφόρα φυτά.

Υπάρχουν πολλά λαχανικά κήπου που θεωρούνται οικοδεσπότες για αυτά τα παράσιτα, όπως τα μπιζέλια, τα καρότα, η σκουός και τα κρεμμύδια, οπότε κρατήστε τα μακριά από τα φυτά εσωτερικού χώρου σας αν τα φέρετε από τον κήπο.

Τα λουλούδια του σπιτιού περιλαμβάνουν τριαντάφυλλα και γλαδιόλες. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε πώς αυτά τα παράσιτα εισέρχονται στο σπίτι σας.

Σε εσωτερικούς χώρους, θα βρείτε ορχιδέες, μποντισάτβα και κάθε είδους φυτά εσωτερικού χώρου.

Πώς επηρεάζουν οι θρίπες τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να επιβιώσουν στους θρίπες και είναι απίθανο να σκοτωθούν από αυτούς. Αλλά μπορούν να βλάψουν πολλά από τα φυτά εσωτερικού χώρου σας, κάτι που τους προκαλεί πρόβλημα.

Εδώ είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα της μόλυνσης από θρίπες:

 • Λευκές, γκρι ή καφέ ραβδώσεις στα φυτά
 • το φυτό φαίνεται βρώμικο
 • χώρισε τα ξεθωριασμένα φύλλα
 • στρεβλωμένη ανάπτυξη
 • παραμορφωμένα μπουμπούκια ανθέων
 • πρόωρη εκσπερμάτωση

Οι θρίπες κρέμονται στην κάτω πλευρά της επιφάνειας του φύλλου. Όταν μεγαλώσει πλήρως, μπορεί να φανεί με γυμνό μάτι. Απομακρύνονται όταν είναι πραγματικά ενοχλημένοι.

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια και συμπτώματα στα φυτά εσωτερικού χώρου σας, Είναι καιρός να βγούμε εκεί έξω και να απαλλαγούμε από την επιδημία.

Πώς να ελέγξετε και να απαλλαγείτε από τους θρίπες;

μπορεί να εξαλείψει τους θρίπες Αλλά δεν θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε χημικά ή συνθετικά φυτοφάρμακα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Οι θρίπες μπορούν να δημιουργήσουν ανοσία εναντίον τους. Και ούτως ή άλλως καμία από αυτές τις χημικές ουσίες στο σπίτι σας.

Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι ή φυσικά και δεν θα σας βλάψουν:

– Πλύνετε τα φύλλα με αραιωμένο σαπουνόνερο.

Αραιώστε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι σε 1 λίτρο νερό και πλύνετε τα φύλλα του φυτού σας, συμπεριλαμβανομένων των κάτω πλευρών, για να αφαιρέσετε τους θρίπες και τα αυγά θρίπας από τα φύλλα. Αυτή ήταν μια γρήγορη λύση για τη μείωση του πληθυσμού αμέσως.

– Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι για να ψεκάσετε ή να πλύνετε τα φύλλα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα σαπούνια και σπρέι για να καλύψετε τα φύλλα του φυτού και να σκοτώσετε τα αυγά ή τους ώριμους θρίπες. Θα χρειαστεί να κάνετε ξανά αίτηση συχνά για διαρκή αποτελέσματα.

– Ψεκάστε λάδι neem στα φυτά σας.

Το έλαιο neem είναι ένα οργανικό έλαιο που έχει εντομοκτόνες ιδιότητες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον έλεγχο ήπιων λοιμώξεων και την πρόληψη μελλοντικών λοιμώξεων.

– Χρησιμοποιήστε κολλώδεις παγίδες

Οι κολλώδεις παγίδες μπορούν να συλλάβουν ενήλικες θρίπες. Αλλά δεν λειτουργεί σε αυγά και προνύμφες. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους. για καλύτερα αποτελέσματα

όταν ελέγχεται η μόλυνση Πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή για την πρόληψη μελλοντικών λοιμώξεων.

Πώς να αποτρέψετε τους θρίπες στα φυτά εσωτερικού χώρου σας;

Δεν υπάρχει ασυνήθιστος τρόπος για να αποτρέψετε τους θρίπες στα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Θα πρέπει να εστιάσετε στον περιορισμό της πιθανότητας εισαγωγής θρίπας από τον κήπο σας ή μέσω φυτών που αγοράζετε στο σπίτι σας.

Να τι πρέπει να προσέξεις:

 • Επεξεργαστείτε νέα φυτά που αγοράσατε από το κέντρο κήπου ή τα φέρατε από τον κήπο.
 • Τα νέα φυτά θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες για να ελεγχθεί για προσβολή από έντομα.
 • Κρατήστε τα λαχανικά του κήπου μακριά από θρίπες στα φυτά εσωτερικού χώρου σας.
 • Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο εργαλείο για τα φυτά εσωτερικού χώρου και κήπου. ή αν το κάνετε μην καθαρίζετε καλά
 • Προληπτικός ψεκασμός με έλαιο neem ή άλλα οργανικά εντομοκτόνα.
 • Ελέγχετε τακτικά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας για παράσιτα και μην καθυστερείτε τη θεραπεία.

με αυτές τις μεθόδους προστασίας Μπορείτε να αποτρέψετε τους θρίπες ή να μειώσετε τον αριθμό τους αμέσως εάν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή.

συνοψίζω

Οι θρίπες είναι συνηθισμένοι στα φυτά εξωτερικού χώρου. Αλλά μπορούν εύκολα να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να μολύνουν τυχόν φυτά εσωτερικού χώρου στα οποία έχουν πρόσβαση.

Οι μέθοδοι πρόληψης μπορούν να κάνουν πολλά για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης. Ωστόσο, οι μέθοδοι θεραπείας και εξάλειψης μπορούν να λειτουργήσουν καλά για συνεχιζόμενες λοιμώξεις.

Ευτυχώς, οι θρίπες δεν θα βλάψουν τα φυτά στην αυλή σας. Αλλά η προκύπτουσα ζημιά μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των φυτών σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *