Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες στο έδαφος

Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες στο έδαφος

Ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο χώμα των φύλλων συκής; Γνωρίζατε ότι το χώμα σας μπορεί επίσης να φιλοξενήσει μούχλα;

Σας έχει συμβεί αυτό; Ποτίζεις το βιολί και βλέπεις τα μανιτάρια να μεγαλώνουν στο βαρέλι. Ή μπορεί να βρείτε λευκή μούχλα να αναπτύσσεται στο χώμα σας. Ή μπορεί να δείτε ανεξήγητες καφέ κηλίδες στα φύλλα σας.

Τι βοηθάει;

Όλα αυτά είναι σημάδια ανάπτυξης μούχλας στο χώμα και τις ρίζες του φύλλου σύκου σας.

εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη από μύκητες. που είναι πολύ επικίνδυνο για τα φυτά σας!

Πώς να αποτρέψετε τον ερεθισμό των φύλλων συκής

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη. Ας μιλήσουμε λοιπόν πρώτα για το πώς να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας στο έδαφος του φυτού σας.

Στους μύκητες αρέσει να αναπτύσσονται σε υγρά, σκοτεινά μέρη.

Το να παρέχετε στο φυτό σωστό φωτισμό και πότισμα είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τη μούχλα και να προωθήσετε τη συνολική υγεία του δέντρου σας. (Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια ασπίδα φύλλων φυτών εσωτερικού χώρου για να προστατέψετε τα φυτά σας από μούχλα, βακτήρια και έντομα. Καθαρίζει επίσης και τα αφήνει λαμπερά.)Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Η μούχλα είναι σημάδι υπερβολικού ποτίσματος. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών Πρέπει λοιπόν να το διαλέξετε από τα μάτια. (Θεραπεύστε τη σήψη των ριζών με τα συμπληρώματά μας)

Για να αλλάξετε τη ρουτίνα ποτίσματος σας Δείτε αυτές τις αναρτήσεις:

φως

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πόσο φως χρειάζεται ένα φυτό, διαβάστε πόσο φως χρειάζεται ένα φύλλο σύκου του βιολιού;

Επιθεωρήστε προσεκτικά τα άλλα φυτά σας.

καθώς και βακτήρια Ο μύκητας εξαπλώνεται από φυτό σε φυτό.

πριν φέρει στο σπίτι ένα νέο δέντρο Ελέγξτε για σημάδια ανάπτυξης μούχλας ή μόλυνσης.

Όταν φέρνετε για πρώτη φορά ένα νέο φυτό στο σπίτι σας. Αφαιρέστε τα νέα φυτά για μερικές εβδομάδες. Και αν παρατηρήσετε ότι φυτρώνει μούχλα στα φυτά του σπιτιού σας Αφαιρέστε το από άλλα φυτά για να αποτρέψετε την εξάπλωση του μύκητα.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο έδαφος των φύλλων συκής

Πώς να αντιμετωπίσετε την υπάρχουσα μούχλα; Αυτή είναι η αγαπημένη μας συμβουλή.

Αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο χώμα των φύλλων συκής;  Διαβάστε πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια και άλλους μύκητες.  από το χώμα των φύλλων συκής σου

Αφαιρέστε προσεκτικά κάθε ορατή μούχλα.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τους μύκητες που είναι ορατοί από την κορυφή του εδάφους. Δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη μούχλας κάτω από την επιφάνεια. Αλλά μπορεί να βοηθήσει εάν ο μύκητας δεν αναπτυχθεί.

αντηλιά

Θυμηθείτε ότι η μούχλα και το ωίδιο προτιμούν τις σκοτεινές, υγρές συνθήκες.Από την άλλη πλευρά, ο καλός φωτισμός θα βοηθήσει τα φυτά σας να καταπολεμήσουν τις μυκητιασικές λοιμώξεις και να σταματήσουν να σχηματίζονται αρχικά.

Μετακινήστε το φυτό σας κοντά σε ένα φωτεινό παράθυρο. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το φως του ήλιου δεν χτυπά πραγματικά τα φύλλα. (Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο δεν κάνει σκιά.)

Εάν το σπίτι σας δεν έχει αρκετό φως Ας επενδύσουμε για να αγοράσουμε φώτα ανάπτυξης. (Συνιστούμε αυτά τα φώτα ανάπτυξης)

Κανέλα ή άλλο αντιμυκητιασικό φάρμακο

Η κανέλα είναι ένας φυσικός αντιμυκητιακός παράγοντας. Ως εκ τούτου, μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας και ακόμη και να εξαλείψει την ήπια μούχλα στην επιφάνεια του εδάφους.

Πασπαλίστε ελαφρά το χώμα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ή την εξάπλωση της μούχλας.

βάλε το δέντρο έξω

Αυτή είναι μια κατάσταση όπου τα φυτά πρέπει να τοποθετούνται έξω.

Ο καθαρός αέρας και το φως θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του φυτού και θα βοηθήσουν το έδαφος να στεγνώσει πιο γρήγορα από ό,τι στο εσωτερικό του. Προσέξτε να μην εκθέσετε το φυτό σε ισχυρό ηλιακό φως.

(Πλήρης αποκάλυψη: Μερικά σύκα με φύλλα βιολιού μπορούν να ανεχθούν τον ήλιο. αλλά οι περισσότεροι από αυτούς πρέπει να εγκλιματιστούν)

Εάν ζείτε σε ζεστή (αλλά όχι ζεστή) περιοχή, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το φυτό έξω στη σκιά.

Πρόσεχε το δέντρο σου. Ειδικά αν ζείτε σε ξηρό κλίμα. για να αναζητήσετε σημάδια ξήρανσης ή καψίματος

Τα σύκα με φύλλα βιολιού μπορούν να αντέξουν τον έντονο ήλιο και τις καυτές θερμοκρασίες και την υψηλή υγρασία. Αν όμως ζεις στην έρημο Κινδυνεύετε να στεγνώσετε το δέντρο.

Αν ισχύει αυτό Παρακολουθήστε προσεκτικά το βιολί σας.

πρόβλημα

Εάν το πρόβλημα είναι σοβαρό Φυτέψτε ξανά σε φρέσκο ​​έδαφος πριν καταστραφούν οι ρίζες από τον μύκητα.

Αφαιρέστε απαλά όσο το δυνατόν περισσότερο παλιό χώμα από τις ρίζες. Αν βρείτε μαλακές ρίζες, αφαιρέστε τις Αν δείτε μούχλα να φυτρώνει στις ρίζες, αφαιρέστε τις. Κόφτο.

Μεταφέρετε ξανά σε καθαρές γλάστρες με οπές αποστράγγισης και χώμα που στραγγίζει γρήγορα. Αυτό θα αποτρέψει μελλοντική υπερχείλιση και ανάπτυξη μούχλας.


Οι μύκητες δεν είναι διασκεδαστικές.

με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να αποτρέψετε τους μύκητες του εδάφους των φύλλων συκής από το να καταλάβουν τα πολύτιμα φυτά σας και να αντιμετωπίσετε την προσβολή εάν αναπτυχθούν. Δεν χρειάζεται να είναι το τέλος.

Πάρτε τα απαραίτητα για το βιολί σας:

Μάθε περισσότερα:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *