Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις στα σύκα των φύλλων του βιολιού

Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις στα σύκα των φύλλων του βιολιού

Βακτηριακή μόλυνση των φύλλων συκής

Ένα από τα πρώτα σημάδια ενός προβλήματος με το σύκο των φύλλων του βιολιού είναι οι καφέ κηλίδες. Αλλά οι καφέ κηλίδες μπορεί να σημαίνουν πολλά πράγματα. Μπορούν να υποδηλώνουν ξηρασία ή βλάβη από τον ήλιο. επίθεση εντόμων ή σε ορισμένες περιπτώσεις Μυκητιασικές ή βακτηριακές λοιμώξεις σε φύλλα συκής

στο προηγούμενο άρθρο Συζητήσαμε τις μυκητιασικές λοιμώξεις και πώς επηρεάζουν την υγεία των φύλλων του βιολιού σας. Κυμαίνονται από μάστιγα έως σήψη ριζών και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους καλλιεργητές εσωτερικού χώρου. Τι γίνεται όμως με τις βακτηριακές λοιμώξεις των φυτών;

Οι βακτηριακές λοιμώξεις δεν είναι συχνές. Πάντα όμως γινόταν. και μπορεί να σκοτώσει τα φυτά σας και να εξαπλωθεί σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Ναι, αν δεν ενεργήσετε γρήγορα.

Οι μολύνσεις των φυτών μπορεί να εμφανιστούν από βρώμικα χέρια, εργαλεία, άλλα φυτά κ.λπ. Δεν εμφανίζονται μόνο ως καφέ κηλίδες. Εμφανίζονται επίσης στους μίσχους και τις ρίζες των φυτών. Η σήψη των ριζών είναι μια μόλυνση στο ριζικό σύστημα ενός φυτού. Αυτό μπορεί να προκληθεί τόσο από βακτήρια όσο και από μύκητες. Ο μύκητας είναι ο πιο κοινός ένοχος στα φύλλα της συκής του βιολιού. Εάν υποψιάζεστε σήψη ριζών και το έδαφος δεν είναι πολύ υγρό ή το φυτό σας δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία σήψης ριζών Θα μπορούσε να είναι μια βακτηριακή λοίμωξη.

Πώς να αναγνωρίσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις στα σύκα των φύλλων του βιολιού

Οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν από τη σήψη των ριζών. Υπάρχουν όμως κάποιες σημαντικές διαφορές.

καφέ έως σκούρες καφέ κηλίδες

Τα σημεία σήψης της ρίζας είναι συνήθως σκούρα καφέ ή μαύρα. Εάν οι κηλίδες είναι ανοιχτό καφέ ή καφέ μπορεί να είναι βακτήρια

Σκούρες καφέ κηλίδες από σήψη ρίζας στα κάτω φύλλα.
Αναρωτιέστε πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις στα φύλλα συκής;  Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε τα συμπτώματα της λοίμωξης και τις καλύτερες μεθόδους θεραπείας και πρόληψης.
ανοιχτό καφέ κηλίδες από βακτηριακή μόλυνση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καφέ κηλίδες Δείτε τι προκαλεί τις καφέ κηλίδες στα φύλλα συκιάς (και πώς να ενεργήσετε γρήγορα) εδώ.

κίτρινη κάρτα

Στην περίπτωση σήψης των ριζών Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα με μαύρες κηλίδες όταν μολύνονται με βακτήρια. Τα μολυσμένα φύλλα μπορεί να κιτρινίσουν. ειδικά σε διάφορα σημεία

πολλαπλές κηλίδες στο φύλλο

Οι βακτηριακές μολύνσεις προκαλούν κηλίδες σε όλα τα φύλλα και στις άκρες. Ενώ η σήψη της ρίζας εμφανίζεται συνήθως στην άκρη του φύλλου ή εξαπλώνεται από το στέλεχος.

Αναρωτιέστε πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις στα φύλλα συκής;  Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε τα συμπτώματα της λοίμωξης και τις καλύτερες μεθόδους θεραπείας και πρόληψης.

Τα φύλλα επηρεάζονται σε όλο το φυτό.

Η σήψη των ριζών επηρεάζει πρώτα τα κάτω φύλλα. Καθώς εμφανίζονται βακτηριακές κηλίδες σε όλο το φυτό, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι τα νέα φύλλα επηρεάζονται περισσότερο καθώς είναι πιο επιρρεπή στη μόλυνση.

Αναρωτιέστε πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις στα φύλλα συκής;  Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε τα συμπτώματα της λοίμωξης και τις καλύτερες μεθόδους θεραπείας και πρόληψης.
Βακτηριακή μόλυνση σε νεαρά φύλλα

Πώς να αποτρέψετε τη βακτηριακή μόλυνση στα φύλλα συκιάς

Όπως συμβαίνει με κάθε ασθένεια, η πρόληψη είναι η καλύτερη πορεία δράσης. Δείτε πώς να προστατέψετε το φυτό σας προτού γίνει πρόβλημα.

Ελέγξτε το φυτό σας και τους γείτονές σας πριν αγοράσετε.

Πολλές βακτηριακές λοιμώξεις ξεκινούν από το φυτώριο και επιστρέφουν στο σπίτι όταν αγοράζετε το φυτό. Και μπορεί να μολύνει τα άλλα φυτά σας!

Όταν αγοράζετε φυτά από το φυτώριο (Οποιοδήποτε είδος φυτού, όχι μόνο το βιολί.) Ελέγξτε για σημάδια μόλυνσης. Αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ότι άλλα φυτά. Πόσο δυνατό είναι αυτό;

Εάν τα φυτά που σκέφτεστε είναι υγιή και άλλα φυτά Υπάρχουν κίτρινες και καφέ κηλίδες. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε αλλού.

Διατηρήστε τα φυτά σας καθαρά.

καθώς και μολυσματικές ασθένειες που προσβάλλουν τον άνθρωπο. Θέλουμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση των βακτηρίων. και η καθαριότητα θα βοηθήσει χρησιμοποιήστε καθαρά χέρια καθαρό εργαλείο και καθαρίστε τα δοχεία όταν χειρίζεστε τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε καθαρά εργαλεία για να κόψετε, να κόψετε ή να τσιμπήσετε Καθαρίστε τις γλάστρες σας πριν φυτέψετε νέα φυτά.

  • Επαγγελματική συμβουλή: σε γλάστρες αποστείρωσης Μουλιάστε σε 1 μέρος οικιακής χλωρίνης σε 9 μέρη νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε ένα χαλύβδινο μαλλί ή συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσετε τα ορυκτά και άλλα υπολείμματα. που μπορεί να είναι πηγή μικροβίων Πλένουμε καλά την κατσαρόλα πριν προσθέσουμε καινούργια.

Μην ποτίζετε πολύ

Άλλος ένας λόγος για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα! Τα βακτήρια ευδοκιμούν σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και μπορούν να εξαπλωθούν μέσω του νερού. ειδικά αν έχετε βρεγμένα φύλλα. Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό ποτίσματος εδώ.

κυκλοφορία του αέρα

Κλαδέψτε πυκνές περιοχές και αποφύγετε να συνωστίζετε τα φυτά σας πολύ κοντά σε μέρη όπου δεν αερίζονται καλά και τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν εύκολα. Οι απαλοί ανεμιστήρες είναι επίσης καλοί για την κυκλοφορία του αέρα γύρω από το σπίτι σας.

Μην αγγίζετε τα φύλλα περισσότερο από όσο χρειάζεται.

όταν αγγίζεις το δέντρο πλύνετε πρώτα τα χέρια σας Προσοχή στα παιδιά και τα κατοικίδια που μπορεί να αγγίξουν τα φύλλα και να μεταδώσουν βακτήρια. Δεν μπορείς να είσαι πάντα αμυντικός. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε.

Προσέξτε για συμπτώματα στα άλλα φυτά σας.

Εάν παρατηρήσετε σημάδια βακτηριακής μόλυνσης στο δέντρο σας Βγάλτε το από τα άλλα φυτά σας και διορθώστε το πρόβλημα! όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν αγοράζετε νέα φυτά από ένα μεγάλο κατάστημα ή φυτώριο. Συνιστούμε τα καλύμματα φυλλώματος φυτών εσωτερικού χώρου που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα φυτά σας από βακτήρια, μύκητες και έντομα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, καθαρίζει και φωτίζει το φύλλωμα των φυτών σας!Να είστε προσεκτικοί με τις γενικές μεθόδους άρδευσης, όπως με ψεκασμό ή βροχή.

Δεν λέω ότι η βροχή είναι κακή. Αλλά απλά προσέχετε τα φυτά σας. Και να θυμάστε ότι τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν με αυτόν τον τρόπο. Εάν ποτίζετε τα φυτά Ποτίζουμε μόνο το χώμα και όχι τα φύλλα.

Αποφύγετε τη χρήση παλαιών ή αμφισβητήσιμων μειγμάτων γλάστρας.

Τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν στο έδαφος. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε ένα μείγμα γλάστρας εάν βρίσκεται σε υπόστεγο για πολλά χρόνια ή φαίνεται ύποπτο. Αν δείτε μύκητα περίεργη αλλαγή χρώματος ή έχουν μια περίεργη μυρωδιά Πετάξτε το και αγοράστε μια νέα τσάντα. Συνιστούμε το εκλεκτό χώμα μας για γλάστρα με φύλλα συκής.

Διατηρήστε το χώμα καθαρό.

Καθαρίστε την επιφάνεια από κάθε χώμα, πεσμένα φύλλα, σκόνη, υπολείμματα ή άλλο υλικό που δεν πρέπει να υπάρχει. Αυτό αφήνει λιγότερο χώρο για βακτήρια και μύκητες να αναπτυχθούν κοντά στα φυτά σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις στα σύκα των φύλλων του βιολιού

Η θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων μπορεί να είναι δύσκολη. όταν πιάστηκαν Μπορεί να δίνετε μια χαμένη μάχη. Αν το πιάσεις γρήγορα Το φυτό σας μπορεί να έχει την ευκαιρία να επιβιώσει!

Αποκλείσατε εξαρχής τη μόλυνση από ζυμομύκητες;

Η σήψη των ριζών είναι μια κοινή ασθένεια των φύλλων σύκων και είναι μια από τις αιτίες των καφέ κηλίδων στα φύλλα. πριν προβεί σε δραστικά μέτρα Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε πρώτα ένα συμπλήρωμα ρίζας που δίνει στα φυτά σας ανοσία.


Αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα για να αποφύγετε την εξάπλωση.

Αυτό μπορεί να σοκάρει το φυτό σας και γενικά δεν συνιστάται. Αν όμως το πιάσεις γρήγορα Τα φυτά σας μπορούν να ανακάμψουν πλήρως. (Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε αιχμηρά ψαλίδια όπως αυτά.)

Φυτέψτε το φυτό σε φρέσκο ​​χώμα χρησιμοποιώντας μια καθαρή γλάστρα.

Αφαιρέστε απαλά όσο περισσότερο παλιό χώμα από τις ρίζες μπορείτε. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα μεταφοράς κακών βακτηρίων από το παλιό χώμα στη νέα σας καθαρή δεξαμενή. Διαβάστε πώς να καλλιεργήσετε μια συκιά με φύλλα βιολιού εδώ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως.

Τα φυτά σας καταπολεμούν τις ασθένειες. Φροντίστε λοιπόν να λαμβάνετε αρκετή ενέργεια από το άμεσο ηλιακό φως για να βοηθήσετε το φυτό να ανακάμψει μετά το κλάδεμα και τη μεταφύτευση.

Χαλαρώστε στο νερό

Τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν στο νερό. Επομένως, αυτό θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί όσο το φυτό ανακάμπτει. Μην αφήνετε τα φυτά σας να στεγνώσουν. Αλλά το υπερβολικό πότισμα μπορεί να είναι επικίνδυνο σε αυτή την περίπτωση. Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό ποτίσματος εδώ.

Μην κάνετε ομίχλη ή ντους.

Τα βακτήρια μπορούν να πέφτουν από φύλλο σε φύλλο. Επομένως, δεν πρέπει να αφήνετε τα φύλλα να βραχούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι μολυσμένες πληγές εκκρίνουν εύκολα βακτήρια που εκτοξεύονται από φύλλο σε φύλλο. Αυτά τα βακτήρια μπορούν να φτάσουν στα φύλλα του βιολιού μέσω των στομάτων.

Μερικές φορές βακτηριοκτόνα που περιέχουν ενώσεις χαλκού χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της βακτηριακής νόσου. Η απόκριση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της λοίμωξης.

Είναι πολύ αργά;

Εάν περισσότερα από τα μισά φυτά είναι μολυσμένα Ίσως είναι πολύ αργά για αποθήκευση. Είναι σημάδι ότι τα βακτήρια εξαπλώνονται πολύ γρήγορα και δεν μπορείτε να το αποφύγετε.

Το μάζεμα των φύλλων μπορεί να βλάψει το φυτό και μπορεί να αποβεί μοιραίο. Ήρθε η ώρα να σηκώσετε τη λευκή σημαία και να ξεκινήσετε από την αρχή με υγιή φυτά.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις είναι ο εφιάλτης κάθε ιδιοκτήτη φυτού. Αλλά μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί εάν το εντοπίσετε έγκαιρα.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα φυτά σας. Διατηρήστε καλές τεχνικές συντήρησης. Και κρατήστε το καθαρό για να αποτρέψετε την εξάπλωση βακτηρίων Αν είστε τυχεροί, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε βακτηριακές μολύνσεις στα φύλλα του βιολιού!

Πάρτε τα απαραίτητα για το βιολί σας:

Μάθε περισσότερα:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *