Πώς να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας για τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Πώς να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας για τα φυτά εσωτερικού χώρου;

πολλά φυτά εσωτερικού χώρου ιδιαίτερα τα τροπικά φυτά του αρέσει η υψηλή υγρασία Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την ανάπτυξη σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να υπερβάλλει το επίπεδο υγρασίας.

Γενικά, τα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να είναι μεταξύ 40-60%, αλλά ορισμένα σπίτια μπορεί να είναι στεγνά. Ειδικά το χειμώνα που ο καιρός είναι πολύ ζεστός. Αλλά ορισμένα φυτά απαιτούν υψηλότερα από τα μέσα επίπεδα υγρασίας.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος. για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους Θα εξετάσω μερικές από αυτές τις μεθόδους και θα επισημάνω ορισμένα από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη για το φυτό εσωτερικού χώρου σας.

Χρήση υγραντήρα

Ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας γύρω Τα φυτά εσωτερικού χώρου σας φτιάχνουν τους δικούς τους υγραντήρες. Είναι εύκολα στη χρήση και μερικά θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε το επίπεδο υγρασίας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Οι υγραντήρες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση των προβλημάτων των κόλπων και των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. ειδικά το χειμώνα Όταν ο εσωτερικός αέρας είναι πιο ξηρός από το κανονικό Έτσι δεν είναι καλό μόνο για τα φυτά σας. αλλά και καλό για την υγεία σας.

Το μειονέκτημα είναι ένας υγραντήρας υψηλής τεχνολογίας. που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε μόνοι σας το επίπεδο υγρασίας Μπορεί να είναι αρκετά ακριβό σε σύγκριση με άλλες μεθόδους για να αυξηθεί η υγρασία γύρω δέντρα στο σπίτι σας που θα συζητήσω παρακάτω.

Επιπλέον, ένας υγραντήρας αυξάνει την υγρασία σε όλο το δωμάτιο στο οποίο χρησιμοποιείται. Άρα μάλλον αυτό δεν θέλετε.

ομαδοποιήστε τα φυτά μαζί

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι σας είναι να ομαδοποιήσετε τα φυτά μαζί για να ταιριάζουν στις ανάγκες των φυτών εσωτερικού χώρου σας.

Ο τρόπος για να αυξηθεί η υγρασία είναι μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διαπνοή. Το φυτό απελευθερώνει υγρασία μέσω των φύλλων.

όταν ομαδοποιούνται Η υγρασία που απελευθερώνουν αυτά τα φυτά δημιουργεί ένα μικροκλίμα που είναι ευεργετικό για όλα τα φυτά που αγαπούν την υγρασία.

Σε αντίθεση με έναν υγραντήρα, αυτή η μέθοδος αύξησης των επιπέδων υγρασίας είναι όπου βρίσκονται τα φυτά.

Θα πρέπει να ομαδοποιείτε μόνο φυτά με παρόμοιες ανάγκες υγρασίας και φροντίδας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να φροντίζετε καλύτερα φυτά με παρόμοιες ανάγκες.

Ο κίνδυνος της συγφύτευσης είναι η δυνατότητα μεταφοράς παρασίτων και ασθενειών από το ένα φυτό στο άλλο.

Τα παράσιτα μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από το ένα φυτό εσωτερικού χώρου στο άλλο. Ελέγξτε λοιπόν τα φυτά της αυλής σας για παράσιτα πριν τα ομαδοποιήσετε.

επίσης Οι μυκητιασικές ασθένειες μεταδίδονται εύκολα μέσω των σπορίων. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι υγιή και απαλλαγμένα από παράσιτα.

φυτά ομίχλης

Ο τρίτος τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας είναι πιο άμεσος. Είναι όμως και πιο αποτελεσματικό. Η ομίχλη των φυτών από καιρό σε καιρό θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός υγρού περιβάλλοντος γύρω τους.

Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, όπως οι φτέρες Απαιτείται τακτική ομίχλη για την αποφυγή αφυδάτωσης.

και ενώ μερικά φυτά που αγαπούν την υγρασία απολαμβάνουν ή χρειάζονται ομίχλη. Υπάρχουν όμως μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, όπως οι αφρικανικές βιολέτες. που δεν πρέπει να θρυμματίζονται καθώς είναι επιρρεπείς σε ασθένειες των φυλλωμάτων.

Η υγρασία στα φύλλα μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει ένα έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα και βακτήρια. Επομένως, αυτή η μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε φυτά που δεν είναι επιρρεπή σε ασθένειες των φυλλωμάτων.

Χρησιμοποιήστε καθαρό νερό, κατά προτίμηση μη χλωριωμένο νερό. Όταν θολώνετε τα φυτά σας Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης Μπορείτε να αφήσετε το νερό κλειστό όλη τη νύχτα για να αφήσετε το χλώριο να εξατμιστεί.

Μετακίνηση φυτών στο μπάνιο ή την κουζίνα

Ορισμένα δωμάτια ή χώροι του σπιτιού σας έχουν φυσικά περισσότερη υγρασία. Πάρτε για παράδειγμα το μπάνιο ή την κουζίνα σας. Αυτές οι τοποθεσίες είναι ιδανικά περιβάλλοντα για φυτά εσωτερικού χώρου που χρειάζονται υψηλή υγρασία για να ευδοκιμήσουν.

Μια ποικιλία από φτέρες και μονοπάτια φυτά μπορούν επίσης να συνδεθούν μεταξύ τους σε διακόσμηση μπάνιου ή κουζίνας.

Ενώ αυτό είναι αρκετά εύκολο για να διατηρήσετε τα φυτά στην αυλή σας αρκετά ενυδατωμένα Αλλά δεν μπορούν να χωρέσουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου στο μπάνιο ή την κουζίνα σας.

Επιπλέον, τα φυτά που χρειάζονται πολύ φως μπορεί να μην έχουν αρκετό φως στο μπάνιο. Ακόμα κι αν έχουν αρκετή υγρασία για να ευδοκιμήσουν. Αλλά μπορεί να μην έχουν αρκετό φυσικό φως.

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο του δίσκου με βότσαλο.

Αν θέλετε να φτιάξετε έναν φτηνό υγραντήρα, μπορείτε.Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πιάτο. βότσαλα και νερό

Τοποθετούμε τα βότσαλα στο ταψί και γεμίζουμε το ταψί με νερό ώστε να γεμίσουν τα βότσαλα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την κατσαρόλα πάνω από τα βότσαλα. Βεβαιωθείτε ότι ο πάτος της κατσαρόλας δεν φτάνει στο νερό.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να μην συμβεί αυτό, καθώς το φυτό θα απορροφήσει νερό μέσα από τις οπές αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας. Διαφορετικά, το έδαφος θα κρατήσει πολύ νερό, προκαλώντας προβλήματα σήψης των ριζών.

Αυτή είναι μια άμεση μέθοδος. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα με τα οποία πρέπει να προσέχετε.

όπως είπα Μην αφήνετε την κατσαρόλα στο νερό. Αλλά μετά το πότισμα των φυτών Αδειάστε το δίσκο και πλύντε τον καλά για να αποφύγετε σφάλματα και βακτήρια.

Χρησιμοποιήστε ένα terrarium για μικρά φυτά.

Για μικρά φυτά που ανέχονται υψηλές θερμοκρασίες και αναπτύσσονται καλά σε υψηλή υγρασία. Ένα τοπίο μπορεί να είναι ένα ιδανικό οικοσύστημα.

όταν το νερό εξατμίζεται από το τοπίο Το νερό θα συσσωρευτεί στο ποτήρι και θα καταλήξει να προσγειωθεί. Είναι παρόμοιο με τον κύκλο του νερού που βλέπουμε στη φύση.

με υψηλά επίπεδα θερμότητας και υγρασίας Τα φυτά που αγαπούν την υγρασία θα ευδοκιμήσουν. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για μικρά φυτά. λόγω του μεγέθους του γενικού τοπίου

Από τα δάκρυα του μωρού μέχρι το πεπόνι πεπερόμια. Υπάρχουν πολλά φυτά terrarium που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

συνοψίζω

όπως βλέπεις Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας χαρούμενα σε εσωτερικούς χώρους. Αν και δεν είναι όλες οι μέθοδοι κατάλληλες για όλα τα φυτά. Αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τις τεχνικές ύγρανσής σας για να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο για τα συγκεκριμένα φυτά σας.

Μπορείτε να ομαδοποιήσετε μερικά φυτά μαζί, να ομιχλώσετε άλλα, να φυτέψετε μικρά φυτά στο τοπίο. Ή μετακινηθείτε σε μέρος με φυσική υγρασία. Ή μπορείτε να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα ή να φτιάξετε τον δικό σας.

Δεν υπάρχει τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε τον αέρα γύρω σας. Τα φυτά σας είναι υγρά. Επομένως, μπορεί να χρειαστείτε συνδυασμό μεθόδων. μαζί για να κρατήσετε χαρούμενα τα φυτά σας που αγαπούν την υγρασία.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *