Πώς να επιλέξετε το τέλειο έδαφος για ένα φυτό πάγου;

Είναι το χυμώδες έδαφος το ίδιο με το χώμα του κάκτου;

Τίποτα δεν τραβάει περισσότερο την προσοχή στο τοπίο σας από το παγοδρόμιο στον κήπο σας. Τα παγόφυτα είναι ένας ζωντανός τρόπος για να γεμίσετε έναν χώρο στον κήπο σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το ανθεκτικό φυτό πάγου είναι χυμώδες και καλύπτεται με λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα. Τα πολυετή φυτά που αγαπούν τη θερμότητα αναπτύσσονται καλά σε βαθμό που παραμελείται. Και η επιλογή του σωστού εδάφους είναι σημαντική.

Τα φυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν εάν οι συνθήκες τους διατηρούνται καλά και παραμελούνται. Επειδή τα φυτά του πάγου σχηματίζουν ένα χαλί λουλουδιών. Απωθούν τα ελάφια και προσελκύουν μέλισσες, πεταλούδες και άλλους ωφέλιμους επικονιαστές. Είναι ένα φυτό που δίνει όμορφα χρώματα όλο το χρόνο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό έδαφος για την καλλιέργεια πολυετών καλλιεργειών για μακροπρόθεσμα οφέλη.

Θέλετε να μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό χώμα για ένα παγοθήκη; Αρχικά, επιλέξτε έδαφος που στραγγίζει καλά, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, έχει μέτρια συνοχή και έχει ουδέτερο pH. Τα φυτά πάγου είναι ζωηρά και αναπτύσσονται καλά σε εδάφη με φτωχή έως μέτρια στράγγιση. Σε αυτήν την περίπτωση, η άμμος, το χαλίκι και το ξηρό έδαφος είναι ιδανικά για φυτά χιονιού. Πνίγονται και πεθαίνουν στο υγρό, πυκνό, αργιλώδες έδαφος. Επομένως, στοχεύστε σε έδαφος με ουδέτερο pH κατά τη φύτευση.

Επιλέξτε ένα χώμα που στραγγίζει καλά.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του εδάφους για ένα φυτό πάγου είναι η καλή αποστράγγιση. Στα φυτά πάγου δεν αρέσει η κακή αποστράγγιση. Επειδή μπορεί να υδατώσει τις ρίζες και να προκαλέσει σήψη των φυτών, το Lampranthus αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο έδαφος. Αποφύγετε τα πυκνά ή υγρά αργιλώδη εδάφη που συγκρατούν το νερό για πολύ καιρό.

Θα πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα αμμώδες έδαφος για το φυτό πάγου σας για να αποφύγετε την υπερβολική υπερχείλιση.

Όταν επιλέγετε το σωστό χώμα για το φυτό πάγου σας Τα αμμώδη και αργιλώδη εδάφη είναι ιδανικά. Αποφύγετε τη χρήση αργίλου σε ξηρό ή υγρό καιρό. Η κακή αποστράγγιση και η υπερβολική υπερχείλιση μπορεί να πνίξουν τα φυτά. Ο αργιλώδης στον κήπο είναι το τέλειο έδαφος για την καλλιέργεια φυτών.

Πώς ένα σωστά στραγγιζόμενο έδαφος βοηθά τα φυτά πάγου;

Η ακατάλληλη αποστράγγιση του εδάφους κατά την καλλιέργεια φυτών πάγου μπορεί επίσης να προσελκύσει τερμίτες που μπορούν να καταστρέψουν τις καλλιέργειες λόγω της υγρασίας. Το κατάλληλο χώμα με καλή αποστράγγιση θα διασφαλίσει ότι το φυτόχωμα δεν ξεπλένεται από το φυτό. όταν καλλιεργείτε φυτά πάγου σε δοχεία Αναμείξτε υψηλής ποιότητας χώμα γλάστρας με χοντρή άμμο για καλή αποστράγγιση.

Επιλέξτε ένα έδαφος που είναι χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά.

Τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους είναι καλά για την καλλιέργεια ανθεκτικών φυτών πάγου. Ωστόσο, τα φυτά πάγου είναι φυτά που αναπτύσσονται εύκολα και δεν απαιτούν πολλά θρεπτικά συστατικά από το έδαφος ή συμπληρώματα από τα καταστήματα. Τα φυτά του πάγου αναπτύσσονται και αποδίδουν καλύτερα σε εδάφη που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Δεν υπάρχει ανάγκη προσθήκης κοπριάς ή κομπόστ όταν καλλιεργούνται φυτά πάγου καθώς ορισμένα θρεπτικά συστατικά μπορούν να προστεθούν από το ίδιο το έδαφος.

Διότι το παγοδρόμιο δεν απαιτεί συμπληρωματική τροφή. Τα εδάφη που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά λειτουργούν καλά.

Τα αμμώδη ή αργιλώδη εδάφη είναι τα καλύτερα κατάλληλα για την καλλιέργεια πάγου λόγω των χαμηλών επιπέδων θρεπτικών συστατικών τους. Μπορείτε να αναμίξετε χαλίκι ή αμμώδες έδαφος με το έδαφος της φάρμας σας για να δημιουργήσετε ένα καλύτερο μέσο καλλιέργειας. Επειδή ο αρχικός βιότοπος είναι ξηρός. Το φυτό έτσι εξελίχθηκε ώστε να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο φυσιολογικό στρες. Μπορεί να αναπτυχθεί καλά σε εδάφη που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Ορισμένα εδάφη στερούνται ένα μόνο θρεπτικό συστατικό για χρήση από τα φυτά. Αν και το φυτό δεν απαιτεί πολλά θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε όμως το έδαφος να έχει κάποια θρεπτικά συστατικά. χρειάζονται μικρά φυτά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί γονιμοποίηση Και το μόνο που θέλουν είναι να φυτέψουν και να τα παρακολουθήσουν να μεγαλώνουν.

Επιλέξτε ένα χώμα μέτριας συνοχής.

Η σταθερότητα του εδάφους μπορεί να αναφέρεται ως ακαμψία του εδάφους, η οποία συγκρατεί τα υλικά μαζί και αντιστέκεται στη διάβρωση και τη διάβρωση του εδάφους. Σε αντίθεση με τα σκληρά, μαλακά και κολλώδη εδάφη, όταν επιλέγετε το καλύτερο χώμα για παγοθήκη Επιλέξτε ένα χώμα που είναι σταθερό.

Ο πηλός είναι ένα μείγμα άμμου, λάσπης και αργίλου και έχει μέτρια σύσταση. Ένα μείγμα εδάφους κήπου από καθαρή άμμο και χαλίκι είναι καλό για την καλλιέργεια φυτών πάγου. Τα εδάφη μεσαίου πάχους συγκρατούν καλά τα φυτά καθώς αυξάνουν την αντίσταση του εδάφους κάτω από τα φυτά σε οποιαδήποτε πίεση. όταν καλλιεργείτε φυτά πάγου σε δοχεία Ένα μείγμα άμμου, χαλικιού και αργίλου είναι το καλύτερο έδαφος για τα φυτά πάγου.

Επιλέξτε έδαφος με ουδέτερο pH κατά τη φύτευση.

Όσον αφορά την κατανομή των θρεπτικών στοιχείων στα φυτά, τα επίπεδα του pH επηρεάζουν τη δραστηριότητα των μικροοργανισμών που αποσυνθέτουν την οργανική ύλη.Τα εδάφη με ουδέτερο pH επιτρέπουν στα φυτά να βελτιώσουν τη χημική ποικιλότητα μέσω της μικροβιακής δραστηριότητας. Τα μικροβιακά συστατικά περιέχουν σημαντικές χημικές ουσίες όπως το θείο, ο φώσφορος και το άζωτο, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στα φυτά.

Τα φυτά πάγου θα πρέπει να φυτεύονται σε έδαφος με ουδέτερο pH που διεγείρει τη δραστηριότητα διαφόρων μικροοργανισμών.

εκτός από το ότι το χώμα γύρω Είναι το δικό σας όξινο ή αλκαλικό; Θα πρέπει να τα διορθώσετε πριν φυτέψετε τα φυτά πάγου σας. Τα υπερβολικά όξινα εδάφη εμποδίζουν τις ρίζες των φυτών να έχουν πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για τη βέλτιστη ανάπτυξη.Το κατάλληλο pH του εδάφους θα υποστηρίξει την ανάπτυξη ζωηρών φυτών πάγου που παράγουν άνθη και καρπούς.

Προσθέστε ασβέστη στο έδαφος λίγες μέρες πριν φυτέψετε φυτά πάγου για να ρυθμίσετε την οξύτητα του εδάφους. Εάν το έδαφος είναι πολύ αλκαλικό, αυτό μπορεί να διορθωθεί με την προσθήκη γύψου, ο οποίος μειώνει τη συγκέντρωση νατρίου που βρίσκεται σε αυτόν τον τύπο εδάφους. Πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό pH μπορεί να επηρεάσει τη διαχείριση των φυτοφαρμάκων και να αλλάξει τη σύνθεση του εδάφους

Πηλός ή κακό χώμα;

Τα εδάφη θεωρούνται εύθρυπτα εάν έχουν χαμηλή σχετική πυκνότητα και αναλογία διάκενου 0 έως 15% σε σύγκριση με άλλα εδάφη. Επιλέξτε το σωστό αργιλώδες έδαφος για τα φυτά πάγου καθώς είναι λιγότερο ανθεκτικά και συμπιέζονται εύκολα. που είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια παγοφόρων Μπορείτε να επιλέξετε από αποσυντιθέμενη οργανική ύλη και σωματίδια ορυκτών που δημιουργούν αργιλώδη. και με αυτά τα χαρακτηριστικά Τα φυτά ευδοκιμούν επειδή αερίζονται καλά και δεν συγκρατούν νερό.

Φυτέψτε φυτά χιονιού σε χαλαρό έδαφος. Αυτό επιτρέπει στις ρίζες να εξαπλωθούν εύκολα. και εξάγει νερό και μέταλλα από μεγάλες εκτάσεις. κατά το πότισμα των φυτών Το νερό θα διαρρεύσει εύκολα από το αργιλώδες έδαφος. Το χαλαρό έδαφος παρέχει αρκετό νερό για να στραγγίσουν τα φυτά.

Εάν χρησιμοποιείτε φτωχό χώμα και συμπιεσμένο Θα εμποδίσει τις ρίζες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύτιμα μέταλλα και νερό. Ο αργιλικός λοιπόν είναι τέλειος καθώς λειτουργεί ως καλό σύστημα υποστήριξης για τα φυτά. Το χαλαρό έδαφος είναι ιδανικό για φυτά πάγου καθώς αποτρέπει την υπερχείλιση και προάγει την καλή κυκλοφορία του αέρα μέσα στο έδαφος.

Γιατί είναι κατάλληλο το λεπτό χώμα;

Ο πηλός είναι το καλύτερο πορώδες έδαφος για τα φυτά πάγου. Ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχεις λεπτό έδαφος για την καλλιέργεια φυτών είναι ότι το έδαφος διατηρεί πολύ οξυγόνο στο πορώδες του. Η ανάμειξη άμμου και χαλικιού κάνει την άμμο πορώδη και αποτελεί ένα καλό υδροπονικό υλικό για την καλλιέργεια φυτών στο χιόνι.

Το πορώδες έδαφος βοηθά τα φυτά πάγου να αναπτύξουν δυνατές, δυνατές ρίζες.

Το πορώδες του εδάφους μπορεί να επηρεάσει την αποστράγγιση του εδάφους. Λόγω του χαμηλού πορώδους του εδάφους, μπορεί να συγκρατήσει νερό για κατανάλωση φυτών και να αποστραγγίσει το υπερβολικό νερό. Τα λεπτά εδάφη αφήνουν κενά στο έδαφος και δημιουργούν καλό αερισμό, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία των ριζών. Όταν χρησιμοποιείτε εδάφη με χαμηλό πορώδες Το νερό της βροχής ξεπλένεται εύκολα και ευνοεί τη διάβρωση του εδάφους. Πρέπει λοιπόν να επιλέξετε ένα έδαφος που είναι λιγότερο πορώδες.

κάνουν το έδαφος διαπερατό

Εάν το χώμα στο μείγμα σας είναι λιγότερο πορώδες Μπορείτε να το κάνετε πιο εκλεπτυσμένο ανακατεύοντας άμμο και χαλίκι μαζί. Το χαλίκι είναι εξαιρετικά διαπερατό. Κάνοντας το έδαφος διαπερατό αυξάνει την αποστράγγιση του εδάφους και αυξάνει τη σωστή κίνηση του ριζικού συστήματος.

Τα κενά που δημιουργούνται από το χαλίκι επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί στις ρίζες. Το διαπερατό χώμα εμποδίζει τις ρίζες των φυτών να υδατωθούν. Και το φυτό θα απορροφήσει αρκετό νερό και θα διώξει το υπερβολικό νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά πάγου αναπτύσσονται καλά σε άνυδρες και σκληρές συνθήκες. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα εδάφη στραγγίζουν γρήγορα. παρέχουν διαπερατότητα που τους επιτρέπει να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους

Αν και η επιλογή ενός διαπερατού εδάφους είναι σημαντική, Αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ πορώδες. Εάν το έδαφος είναι πολύ πορώδες Θα ξεπλύνει τα θρεπτικά συστατικά από τα φυτά κατά το πότισμα. Αν και το νερό κινείται καλά σε τέτοιο έδαφος. Αλλά το έδαφος δεν χωράει αρκετό νερό για τα φυτά. και επειδή τα φυτά πάγου απαιτούν λιγότερο νερό Επομένως, οι ρίζες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά.

συμπέρασμα

Αν θέλετε νέα φυτά στον κήπο σας να φυτέψει ένα δέντρο πάγου Τα φυτά πάγου είναι όμορφα φυτά που προσθέτουν χρώμα στον κήπο σας. Το παγοδρόμιο δεν χρειάζεται πολύ χρόνο καθώς είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί.

Εμφανίζονται πολλά είδη φυτών πάγου. Ένα από τα σπουδαία πράγματα για αυτό το φυτό είναι ότι το λαμπερό πράσινο φύλλωμά του είναι αειθαλές και δίνει χρώμα όλο το χρόνο. Εκτός από το ότι είναι κάλυμμα εδάφους για το μείγμα σας, αυτό το φυτό είναι επίσης ζωηρό. Ανθεκτικό στη ζέστη, την ξηρασία και το υπερβολικό κρύο. Και ορισμένες ποικιλίες δεν επηρεάζονται από τον χειμώνα.

Ψάχνετε για ένα όμορφο, ανθεκτικό στην ξηρασία λουλούδι για να το εισάγετε στον κήπο σας; Δοκιμάστε να φυτέψετε φυτά χιονιού για να προσθέσετε χρώμα σε ξηρές περιοχές του κήπου. Αυτό είναι ένα φυτό εύκολο στη φροντίδα αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο έδαφος για εύκολη διαχείριση.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *