Πώς να θεραπεύσετε και να προλάβετε αυτές τις 4 κοινές ασθένειες των φύλλων του σύκου

Πώς να θεραπεύσετε και να προλάβετε αυτές τις 4 κοινές ασθένειες των φύλλων του σύκου

όπως όλα τα έμβια όντα Τα φύλλα συκής του βιολιού μπορεί να αρρωστήσουν! Παρά την προσεκτική και συνεπή ρουτίνα συντήρησης, Μπορεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσετε μία ή περισσότερες από τις πιο κοινές ασθένειες και παθήσεις των φύλλων του βιολιού. Είναι σημαντικό να τα γνωρίζετε και πώς να τα αντιμετωπίζετε!

Μερικές από αυτές τις ασθένειες είναι πιο συχνές από άλλες. Επομένως, θα ξεκινήσουμε με τις πιο κοινές ασθένειες και σταδιακά θα προχωρήσουμε. μειώνονται σε λιγότερο κοινές ασθένειες

Συχνές ασθένειες των φύλλων συκής

#1: Οίδημα

Αν και τεχνικά δεν είναι ασθένεια. Είναι όμως ένα σύμπτωμα που ενοχλεί πολλούς ιδιοκτήτες φύλλων βιολιού.

Οίδημα εμφανίζεται όταν το σύκο του φύλλου του βιολιού είναι υπερβολικά ποτισμένο ή ανομοιόμορφα ποτισμένο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη διάσπαση των κυττάρων στα φύλλα. Αυτό θα εμφανιστεί ως μικρές κόκκινες ή καφέ κηλίδες. σε όλη τη νέα σας ανάπτυξη

Ακόμη και το ήπιο οίδημα δεν είναι επικίνδυνο. Αλλά οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να υποδεικνύουν ένα σημαντικό πρόβλημα με τη ρουτίνα ποτίσματος σας. Εάν όλα τα νέα σας φύλλα καλύπτονται με μικροσκοπικές κόκκινες κουκκίδες που επιμένει καθώς μεγαλώνουν τα φύλλα Ήρθε η ώρα για πιο έντονο πότισμα.

Ζημιά αναβάτη

Σημείωση: Παρόμοιες κόκκινες κηλίδες μπορεί επίσης να προκληθούν από ακάρεα αράχνης. Επομένως, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε το φυτό σας για αυτά τα παράσιτα.

Θεραπεία:

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε σωστά το βιολί σας είναι να μάθετε να κατανοείτε τα σήματα του φυτού σας, ώστε να γνωρίζει πότε χρειάζεται ένα ποτό.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση ενός μετρητή υγρασίας, ώστε να μπορείτε να μετρήσετε τι συμβαίνει στη σφαίρα της ρίζας. Πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε μια δακτυλική δοκιμή για να αισθανθούν εάν τα πάνω μερικά εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά. Εξαρτάται όμως από τον αερισμό του εδάφους σας. Το χώμα από πάνω μπορεί να είναι ξηρό ενώ η ρίζα είναι ακόμα υγρή!

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή υγρασίας για να ποτίζετε το βιολί σας πιο τακτικά.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις ανάγκες σε πότισμα ενός φύλλου σύκου. Επομένως, εξοικειωθείτε με αυτούς τους παράγοντες, ώστε να μπορείτε να το φροντίζετε καλύτερα.

σήψη των ριζών

#2: Root Rot

Η σήψη των ριζών είναι μια μυκητιασική μόλυνση των ριζών ενός φυτού. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το έδαφος είναι πολύ υγρό. προκαλώντας την ανάπτυξη μυκήτων

Αν το σύκο του φύλλου σας έχει σήψη ρίζας Θα παρατηρήσετε σκούρες καφέ ή μαύρες κηλίδες να εμφανίζονται πρώτα στα κάτω φύλλα και να κινούνται προς τα πάνω. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε καφέ ή μαύρες ραβδώσεις στα κάτω φύλλα, εύθραυστους μίσχους και μια φοβερή γήινη μυρωδιά.

Αν βγάλετε το φυτό από τη γλάστρα Μπορεί να παρατηρήσετε λεπτές μαύρες ρίζες που αρχίζουν να σαπίζουν.

Θεραπεία:

Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Είναι σημαντικό να δράσουμε άμεσα.

Εάν τα συμπτώματα είναι ήπια μόνο ένα ή δύο σημεία και καθόλου άσχημη μυρωδιά Μπορείτε να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα φύλλα, να ποτίσετε ελαφρά και να δώσετε στα φυτά σας περισσότερο φως. και χρησιμοποιήστε τα συμπληρώματα ρίζας μας για να αποτρέψετε τη μόλυνση. και βοηθούν τις ρίζες να επουλωθούν

Εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν και οι κηλίδες εξαπλωθούν, ήρθε η ώρα να ξαναφυτέψετε το φυτό.

Αφαιρέστε προσεκτικά το βιολί σας από τη γλάστρα και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο παλιό χώμα από τη ρίζα. Φροντίστε να απαλλαγείτε από τις σάπιες ρίζες!

Φυτέψτε το φυτό σε φρέσκο ​​χώμα που στραγγίζει γρήγορα και σε μια καθαρή γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης. Τοποθετήστε το φυτό σε μέρος που να έχει άφθονο ηλιακό φως. (Αυτό θα βοηθήσει το φυτό να επουλωθεί και θα αποτρέψει την επιστροφή της σήψης των ριζών.) Μπορεί επίσης να θέλετε να αφαιρέσετε το μολυσμένο φύλλωμα. Αλλά μην αφαιρείτε περισσότερο από το 10% των φύλλων σε οποιαδήποτε δεδομένη εβδομάδα.

Ποτίστε το φυτό λίγο λιγότερο από το συνηθισμένο και σταματήστε τη λίπανση περίπου ένα μήνα μετά την επαναφύτευση. Σας συνιστώ να χρησιμοποιείτε τα συμπληρώματα ρίζας μας για να βοηθήσετε τις ρίζες να ανακάμψουν και να αποτρέψουν την εκ νέου προσβολή.

#3: Βακτηριακή μόλυνση

Ευτυχώς, αυτή η ασθένεια βρίσκεται σπάνια. Αλλά αν δεν το αντιμετωπίσετε αμέσως Αυτή η ασθένεια μπορεί να καταστρέψει γρήγορα τα φυτά σας.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν από τη σήψη των ριζών. Η σήψη των ριζών εμφανίζεται συχνά ως σκούρες καφέ κηλίδες στα κάτω φύλλα. Σε όλο το δέντρο εμφανίζονται βακτηριακές λοιμώξεις. Εμφανίζονται ως μέτρια καφέ κηλίδες. (μερικές φορές περισσότερα από ένα ανά φύλλο), που συχνά περιβάλλεται από ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Τα αίτια και η θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων είναι παρόμοια με τη σήψη των ριζών. Οπότε είναι εντάξει αν δεν μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά.

Θεραπεία:

Αν δείτε πολλές καφέ κηλίδες στα φυτά σας Αφαιρέστε τα προσεκτικά με καθαρά χέρια και εργαλεία. και τοποθετούμε τα φυτά σε φρέσκο ​​χώμα και καθαρίζουμε γλάστρες με αποστράγγιση.

Παρέχετε αρκετό φως και ποτίζετε τα φυτά λίγο λιγότερο από το συνηθισμένο. και χρησιμοποιήστε τα συμπληρώματα ρίζας μας για να βοηθήσετε το δέντρο να ανακάμψει.

Διφορούμενα αντιμυκητιακά υπολείμματα

#4: Ωίδιο

Είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προκαλείται από κακή κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των φύλλων. Εάν το δέντρο σας έχει μολυνθεί Θα παρατηρήσετε λευκές ή γκρι-κιμωλιακές κηλίδες στους μίσχους και στα φύλλα, οι οποίες θα πέσουν όταν τα τρίψετε.

Το ωίδιο μπορεί να μολύνει τα βιολί και τελικά να καταστρέψει το φυτό σας. Μπορεί επίσης να εξαπλωθεί σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, γι’ αυτό ενεργήστε γρήγορα!

Θεραπεία:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομονώσετε το βιολί σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση του μύκητα σε άλλα φυτά.

Θέλετε να δημιουργήσετε το αντίθετο. Εξαιτίας αυτής της ασθένειας, η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί λόγω του στάσιμου αέρα και των σκοτεινών, υγρών συνθηκών. Για να αυξήσετε τον αερισμό μεταξύ των φύλλων Ανοίξτε μερικά παράθυρα ή πόρτες και ενεργοποιήστε έναν ανεμιστήρα για αερισμό του δωματίου. (Αλλά μην το στρέφετε απευθείας στο βιολί σας.)

Αν δείτε μόνο λίγα φύλλα Χρησιμοποιήστε καθαρό, κοφτερό ψαλίδι για να αφαιρέσετε τα φύλλα. Το ψαλίδι πρέπει να καθαρίζεται ανάμεσα στις τομές. Και μην αγγίζετε υγιή φύλλα και εξαπλώνετε τον μύκητα.

Το επόμενο βήμα είναι να επεξεργαστείτε τα υπόλοιπα φύλλα. Χρησιμοποιήστε ένα από τα φύλλα μας για να διατηρήσετε τα φύλλα ή ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με 1 λίτρο νερό και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές των φύλλων.Αποφύγετε να καλύπτετε τα φυτά σας προς το παρόν. Και φροντίστε να του παρέχετε έμμεσο ηλιακό φως για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη μούχλας.

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη.

Μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να το πω. Αλλά δεν μπορούμε να υπερεκτιμήσουμε τη δύναμη μιας συνεπούς ρουτίνας συντήρησης για τα σύκα με φύλλα βιολιού. το φως του ήλιου διαπερνά Το τακτικό (και σωστό) πότισμα, η σωστή υγρασία, η σωστή στράγγιση και το λίπασμα θα κρατήσουν το φυτό σας υγιές!

Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους πόρους για να φροντίσετε καλύτερα το φύλλο σύκου σας:

ειδικό βιβλίο για το βιολί

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για το Fiddle Leaf Fig Care

Ομάδα Facebook Κέντρο πόρων Fiddle Leaf Fig

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *