Πώς να καλλιεργήσετε αναρριχητικά φυτά εσωτερικού χώρου;

Πώς να καλλιεργήσετε αναρριχητικά φυτά εσωτερικού χώρου;

Ο εσωτερικός κισσός μπορεί να είναι μια πραγματική διακόσμηση για τον τοίχο της κουζίνας, του μπάνιου ή του σαλονιού σας. τοποθετείται σε λευκό φόντο Φέρνουν ζωή και μια πινελιά φύσης στο σπίτι σας.

Χρειάζεστε συμβουλές για το πού και πώς να φυτέψετε φυτά εσωτερικού χώρου.Σε αυτή την περίπτωση, πέργκολα και άλλες κατασκευές. Χρήσιμο για την επέκταση της δημιουργικής και ελκυστικής προβολής.

Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε κισσό σε εσωτερικούς χώρους. Αυτός ο οδηγός που έχω συγκεντρώσει θα σας βοηθήσει να επιλέξετε εύκολα στην καλλιέργεια αμπέλια. και παρέχετε χρήσιμες συμβουλές για το σύστημα υποστήριξης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Γιατί σκαρφαλώνουν μερικά φυτά;

Μερικά από τα αναρριχώμενα φυτά που καλλιεργούμε σε εσωτερικούς χώρους είναι αρχικά από τροπικά δάση. που φυτρώνουν σε δασικά δάπεδα και σκαρφαλώνουν στα δέντρα

Το κάνουν για καλύτερη πρόσβαση στο φως. Χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε πολλή ενέργεια για την κατασκευή μιας αυτοφερόμενης κατασκευής.

σε άλλα φυτά Το επακόλουθο μοτίβο ανάπτυξης επιτρέπει στο φυτό να αποικίζει μεγάλες περιοχές χωρίς να ψηλώνει.

Λόγω της ταχείας ανάπτυξής τους, πολλά αναρριχώμενα φυτά, αμπέλια ή αναρριχητικά φυτά θεωρούνται χωροκατακτητικά είδη.

καλή τύχη στο σπίτι σου Μπορείτε να ελέγξετε την ανάπτυξή τους και να τους εκπαιδεύσετε να μεγαλώνουν ή να σκαρφαλώνουν σε όποιο κτίριο θέλετε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκαρφαλώσετε στα δέντρα. ορισμένοι τύποι μπούκλες Κάποια κολλάνε στην επιφάνεια. και ορισμένα είδη έχουν συνδέσμους που τους επιτρέπουν να σκαρφαλώνουν σε διάφορα συστήματα στήριξης

Η καλλιέργεια αναρριχώμενων φυτών εσωτερικού χώρου είναι εύκολη.

Αν χρειάζεστε έμπνευση για να επιλέξετε αναρριχητικά φυτά για το σπίτι σας Εδώ είναι μια λίστα με τα αγαπημένα μου φυτά αμπέλου που είναι εύκολα συμβατά με φυτά εσωτερικού χώρου:

– φιλόδενδρο καρδιόφυλλο

με φύλλα σε σχήμα καρδιάς και ικανότητα προσαρμογής σε χαμηλό φωτισμό Αυτός ο τύπος φιλόδεντρου φυτεύεται συχνά σε κρεμαστά καλάθια. Αλλά μπορείτε να το εκπαιδεύσετε να σκαρφαλώνει σε κτίρια.

Χρειάζεται μέτριο πότισμα και αρκετή υγρασία. Αυτό το καθιστά το τέλειο φυτό για την κουζίνα ή το μπάνιο.

— περομία

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην πεπερόμια είναι η ποικιλία που έρχονται. Από διαφοροποιημένα φύλλα μέχρι οβάλ και στρογγυλά φύλλα. Εγγύηση ότι σίγουρα θα σας αρέσει.

Αναζητήστε το Peperomia rotundifolia «Trailing Jade» για το όμορφο φύλλωμά του που μοιάζει με κουμπιά ή το Peperomia «Frost» για γυαλιστερά γκρι οβάλ φύλλα.

Στις πεπερομίες αρέσει το έντονο φως και το ελάχιστο πότισμα λόγω της χυμώδους φύσης των φύλλων.

– Κρασί Maidenhair

Άλλο ένα υπέροχο κλήμα εσωτερικού χώρου με μικρά δαντελωτά φύλλα. Η παρθένα τρίχα αμπέλου μεγαλώνει σαν θάμνος και έχει μια πυκνή εμφάνιση λόγω του πολύπλοκου μοτίβου ανάπτυξής της.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φυτό για να καλύψετε μια επιφάνεια ή να το αφήσετε να ρέει από ένα κρεμαστό καλάθι. Αλλά μπορείτε να το εκπαιδεύσετε να σκαρφαλώνει σε πέργκολα ή κοντάρι από βρύα.

Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για τα παρθένα μαλλιά σας. Γιατί στο φυτό αρέσει το έντονο φως.

– μαργαριταρένια γραμμή

Ένα από τα πιο όμορφα παχύφυτα. Η σειρά Pearl έχει πράσινα φύλλα σαν μαργαριτάρι σε λεπτούς μίσχους που δημιουργούν ένα εφέ καταρράκτη.

Κατάλληλο για κρεμαστά καλάθια Θέλει όμως πολύ φως και λίγο πότισμα.

— Φυτό αιχμής βέλους

Το Arrowhead είναι ένα άλλο αναρριχώμενο φυτό που αναπτύσσεται καλά σε φωτεινά φωτισμένα δωμάτια. Το φυτό έχει φύλλα σε σχήμα βέλους και ερπυστική συνήθεια ανάπτυξης.

Ανάλογα με την ποικιλία, τα φύλλα μπορεί να είναι σε διάφορα χρώματα ή μπορεί να είναι σκούρα πράσινα. Οι ποικιλίες με σκούρα χρώματα φύλλων προσαρμόζονται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Πώς να βοηθήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου να αναρριχηθούν

Τώρα, σας έδωσα μερικές ιδέες για φυτά κισσού που μπορείτε να προσθέσετε στην αυλή σας. Ας δούμε μερικά συστήματα υποστήριξης για φυτά κισσού εσωτερικού χώρου.

– μερίδιο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαμπού ή ξύλινους πασσάλους για φυτά που θέλετε να φυτέψετε κάθετα ή σε κυκλικό σχήμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ανοξείδωτο χάλυβα.

– τερματικά φυκιών

Τα βρύα είναι ένα άλλο δημοφιλές σύστημα υποστήριξης για αναρριχώμενα φυτά. Το φυτό μπορεί να κυρτώσει τον κορμό του γύρω από ένα στύλο βρύου ή να χρησιμοποιήσει τα κλαδιά του για να τον σκαρφαλώσει.

– πλέγμα

Εάν θέλετε να καλύψετε έναν τοίχο ή μια μεγάλη περιοχή Μια πέργκολα από ξύλο ή ανοξείδωτο χάλυβα ή σύρμα θα επιτρέψει στις καλλιέργειές σας να καλύψουν μεγάλη έκταση. αλλά έχει και ισχυρή δομή στήριξης

Αυτά είναι γενικά συστήματα υποστήριξης. Αλλά αν θέλετε κάτι προσαρμοσμένο για τις φωτεινές γωνιές του σπιτιού σας. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας από ξύλο ή σύρμα.

Κλαδεύετε αναρριχητικά φυτά;

Το κλάδεμα των αναρριχώμενων φυτών είναι ένας τρόπος για να κρατήσετε τους υγιείς καλλιεργητές υπό έλεγχο. Η κοπή θα βοηθήσει αυτά τα φυτά να γίνουν πιο θαμνώδη και γεμάτα.

Συνήθως πρέπει να κλαδεύετε τυχόν μακριά ή νεκρά ή άρρωστα κλαδιά. Πρέπει να δημιουργηθούν νέα ανάπτυξη ή βλαστοί για να γεμίσουν τον κενό χώρο.

Μπορείτε να κλαδέψετε την άνοιξη ή στα τέλη του χειμώνα. ανάλογα με το είδος Αλλά όσο χρειάζεται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ειδικά όταν τα αναρριχώμενα φυτά μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα.

Ελέγχετε πάντα πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κόψετε τα αμπέλια. ώστε να μην προκαλείται ζημιά ή διαταραχή της ανάπτυξης του δέντρου

Σκαρφαλώνετε επανειλημμένα στα φυτά του σπιτιού σας;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που σκαρφαλώνουν απαιτούν περιοδική αναφύτευση επειδή οι σημερινές γλάστρες είναι πολύ μικρές για τις ρίζες ή το φυτικό υλικό που χρειάζεται φρεσκάδα.

Συνήθως όταν κόβεις ένα δέντρο Σχεδιάστε την αναφύτευση στα τέλη του χειμώνα ή την άνοιξη.

Αυτό σημαίνει ότι ο κισσός εσωτερικού χώρου δεν χρειάζεται να φυτεύεται τόσο συχνά. Έτσι δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να τα φυτέψετε.

συνοψίζω

Τα αναρριχητικά φυτά είναι κοινά σε εσωτερικούς χώρους, επειδή έχουν χαμηλή συντήρηση και μπορούν να προσαρμοστούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Εάν έχετε καλό μάτι για το σχεδιασμό Μπορείτε να ενσωματώσετε φυτά κισσού στα σχέδιά σας ή στους τοίχους της κουζίνας, του μπάνιου ή του σαλονιού σας.

Η εκπαίδευσή τους να αναπτυχθούν με τρόπο που να τους εξυπηρετεί απαιτεί προνοητικότητα και τη συμμετοχή διαφόρων συστημάτων υποστήριξης. Αλλά μόλις βρείτε ένα σύστημα υποστήριξης που λειτουργεί για εσάς. Δεν είναι δύσκολο να κάνεις αυτά τα φυτά να σκαρφαλώσουν σε κάτι.

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πολύ λίγες απαιτήσεις για το πότισμα ή τη λίπανση. Έτσι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για τη συντήρηση.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *