Πώς να καλλιεργήσετε γλυκοπατάτες σε δοχεία με 8 εύκολα βήματα

δοχείο γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα υπέροχο φυτό που καλλιεργείται στο σπίτι. Παράγουν άφθονο υγιεινό άμυλο και έχουν ελκυστικά, νόστιμα και βρώσιμα φύλλα. Οι γλυκοπατάτες είναι μια δημοφιλής κάλυψη εδάφους σε πολλούς κήπους. Γνωρίζατε όμως ότι μπορούν να καλλιεργηθούν και σε μεγάλα δοχεία; Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι τα καταλληλότερα δοχεία για καλλιέργεια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια μεγάλη κατσαρόλα..

Αλλά αν δεν έχετε καλλιεργήσει ποτέ ξανά γλυκοπατάτες σε δοχείο, θα χρειαστεί να το κάνετε. Υπάρχουν απλά βήματα. Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητα του κήπου σας. Από πού ξεκινάτε και τι εξοπλισμό χρειάζεστε για να τα φυτέψετε αυτή την εποχή;

Σε αυτό το άρθρο, αναλύσαμε τα απλά βήματα. Εννέα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν Καλλιέργεια γλυκοπατάτας σε γλάστρες ή δοχεία Αυτή τη σεζόν. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα; Πήδα αμέσως μέσα!

Βήμα 1α: Βρείτε πατατάκια γλυκοπατάτας

Οι γλυκοπατάτες καλλιεργούνται από μοσχεύματα άλλων φυτών.

Οι γλυκοπατάτες καλλιεργούνται από μοσχεύματα και όχι από σπόρους. μοσχεύματα από άλλα φυτάΚάθε φύλλο γίνεται φυτό ικανό να αποδώσει αρκετά κιλά γλυκοπατάτας. Ανάλογα με την ποικιλία, τις συνθήκες φύτευσης και τον χρόνο συγκομιδής

Τα ολισθηρά φύλλα είναι φθαρτά στη φύση. Αυτό καθιστά την προμήθεια μια μοναδική πρόκληση σε σύγκριση με άλλους τύπους αρχικών αγορών. Πολλές φορές τα φύλλα που παίρνετε δεν είναι παρά νεκροί μίσχοι και φύλλα. Αν και μπορεί να φαίνονται χαμένοι. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς μεγάλωσαν και ευημερούσαν.

Πριν ενθουσιαστείτε με τη φύτευση συγουρεύομαι Δώστε χρόνο για να προμηθευτείτε το δελτίο.Αρκεί να σχεδιάσετε μπροστά Έχετε μερικές επιλογές. Εξαρτάται από το μέγεθος του δοχείου σας ή από το πόσα φυτεύετε. Μπορεί να χρειαστείτε μόνο μερικά φύλλα. Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε για ακατέργαστα μοσχεύματα. Πάντα να σχεδιάζετε πρόσθετο υλικό για μοσχεύματα που είναι σάπια ή ξερά (πολύ συνηθισμένα) πριν από τη φύτευση.

Η λεπτή φύση των φύλλων είναι ένας λόγος που δεν είναι “σε απόθεμα” σε κέντρα κήπου. Καλέστε το κέντρο κήπου στις αρχές της άνοιξης για να ρωτήσετε εάν σκοπεύουν να έχουν νέα φύλλα και περιμένετε να είναι σε απόθεμα. Οι καλλιεργητές δενδρυλλίων συνήθως δεν αποστέλλουν τα σπορόφυτα μέχρι την τελευταία ημερομηνία παγετού για την περιοχή προσχώρησης. Έτσι τα σπορόφυτα δεν θα πεθάνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

άλλη επιλογή Παραγγείλετε εισιτήρια στις αρχές της άνοιξης.διαδικτυακά μέσω εταιρείας σπόρων ή φυτωρίου Όσο πιο γρήγορα ψωνίζετε. Όσο περισσότερες επιλογές έχετε και τόσο περισσότερες ημερομηνίες παράδοσης. Εάν έχετε τουλάχιστον περισσότερες γλάστρες ή δοχεία από όσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Βρείτε έναν φίλο για να μοιραστείτε παραγγελίες μαζί σας.

Μπορείτε να βρείτε εισιτήρια της τελευταίας στιγμής στο διαδίκτυο. Αλλά οι επιλογές για αγορά από αξιόπιστες εταιρείες μπορεί να είναι περιορισμένες. Οι ιδιώτες πωλούν επίσης δελτία στο Etsy ή στο Amazon, αν και μπορείτε να ρισκάρετε με αυτό το είδος φροντίδας. Ποιότητα ολίσθησης και έλλειψη ανίχνευσης ασθενειών

Βήμα 1β: Φυτέψτε τη δική σας κάρτα

κοτυληδόνες σε γλάστρες
Μπορείτε να καλλιεργήσετε το δικό σας γλίστρημα φυτεύοντας ώριμες πατάτες σε περιβάλλον χωρίς χώμα και μεταχειρίζοντάς τις σαν φυτά εσωτερικού χώρου.

Εάν σκοπεύετε να φυτέψετε μόνο μερικές γλυκοπατάτες, Μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας φύλλα. Η καλλιέργεια των δικών σας ολισθηρών είναι μια μακρά διαδικασία που ξεκινά στις αρχές της άνοιξης σε μια ζεστή, ηλιόλουστη τοποθεσία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε χώρο. Είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε για το έργο.

Φυτέψτε την ώριμη γλυκοπατάτα σε μη χώμα και αφήστε τη να φυτρώσει. Φροντίστε το όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο φυτό εσωτερικού χώρου. Αρκετοί διαδικτυακοί πόροι δείχνουν τη βλάστηση στο νερό. Αυτή η τεχνική λειτουργεί. Αν και η αλλαγή νερού είναι δύσοσμη και δυσάρεστη. Είτε έτσι είτε αλλιώς λειτουργεί. Επιλέξτε τη μέθοδο που λειτουργεί καλύτερα για τον εσωτερικό χώρο καλλιέργειας σας.

Τα λάχανα γίνονται τελικά φύλλα. σε λίγους μήνεςΜπορείτε να κόψετε 2-3 φύλλα από αυτά τα φύτρα και να τα τοποθετήσετε σε νερό ή χωρίς χώμα σε γλάστρες μέχρι να είναι έτοιμα για φύτευση έξω.

Λάβετε υπόψη ότι η βλάστηση μπορεί να είναι δύσκολη όταν χρησιμοποιείτε γλυκοπατάτες που έχετε αγοράσει από παντοπωλείο. επειδή μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενώσεις κατά των φύτρων.

Βήμα 2: Βρείτε ένα μεγάλο δοχείο

Πλαστικές γλάστρες με οπές αποστράγγισης
Για να καλλιεργήσετε γλυκοπατάτες, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης.

Οι γλυκοπατάτες φυτρώνουν βαθιά στο έδαφος. Επομένως, το δοχείο σας πρέπει να είναι μικρό. 12 ίντσες βάθος και 2 πόδια πλάτος ανά φυτό.Αυτές οι μικρότερες δόσεις αποδίδουν μικρότερες αποδόσεις.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα δοχείο με καλή αποστράγγιση. είτε μέσα από την τρύπα στον πάτο της κατσαρόλας ή υπερυψωμένο έδαφος Χρειάζονται σωστή αποστράγγιση για να παράγουν γερά κεφάλια. Σχεδιάστε ένα φυτό ανά γλάστρα.

Ανακατέψτε το κομπόστ και το φυτικό υλικό χωρίς έδαφος.
Θα πρέπει να προσθέσετε ένα ισορροπημένο λίπασμα στο έδαφος.

Το γιαμ είναι βαρύ φαγητό. Επομένως, θα πρέπει να αναμίξετε ένα ισορροπημένο φυτικό λίπασμα πριν από τη φύτευση. 10-10-10Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε οργανικά λιπάσματα Τα περισσότερα οργανικά λιπάσματα έχουν χαμηλότερες τιμές NPK (2-2-2 ή 5-5-5) και επομένως περιέχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά ανά κιλό κομπόστ.

Μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε ξανά οργανικό λίπασμα μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να παρέχετε αρκετά θρεπτικά συστατικά για μια υγιή καλλιέργεια. για οποιοδήποτε λίπασμα Ακολουθήστε τις οδηγίες στην τσάντα και πόσο συχνά να εφαρμόζετε.

Βήμα 4: Φυτέψτε τα σπορόφυτα το συντομότερο δυνατό.

Ριζοβολία και βλάστηση της ολίσθησης
Φυτέψτε γλυκοπατάτες μόλις τις πάρετε για να αποφύγετε την αλλοίωση.

Τα σπορόφυτα γλυκοπατάτας πρέπει να φυτευτούν αφού περάσει η απειλή του παγετού. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα λάβετε εισιτήρια σύντομα σε εσάς, εάν δημιουργήσετε το δικό σας δελτίο. Περιμένετε μια μέρα πριν τη φύτευση. ώστε το κομμένο κοτσάνι να σταθεί όρθιο Αφήστε το να στεγνώσει πριν το φυτέψετε..

όταν φέρνετε το εισιτήριό σας στο σπίτι ή το λαμβάνετε ταχυδρομικώς μην καθυστερείς στη φύτευση Η φθορά θα επιδεινωθεί μετά τη μεταφορά και θα πρέπει να φυτευτεί κατά την άφιξη. νερό γρήγορα και βαθιά Οι περισσότεροι φυτεμένοι άσοι θα ανακάμψουν μετά από μερικές ημέρες θανάτου.

Μια εβδομάδα μετά τη φύτευση, η φωτεινή πράσινη νέα ανάπτυξη που αναδύεται από τις άκρες των φύλλων είναι ένα ευχάριστο θέαμα. Εάν δεν υπάρχει νέα ανάπτυξη μετά από μια εβδομάδα και τα φύλλα είναι σάπια ή ξηρά. Θεωρήστε το μια απότομη γωνία.

Δοκιμάστε να φυτέψετε 2 ή 3 φύλλα ανά δοχείο για να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε ένα ζωηρό φυτό σε κάθε δοχείο. Αφού το ολίσθημα αποκάλυψε αν ήταν ζωντανοί ή νεκροί. Αντίθετα, μετακινήστε επιπλέον επιζώντες σε άλλο δοχείο ή αραιώστε τους. 1 φυτό ανά δοχείοΕάν φυτεύετε σε ένα μεγάλο δοχείο, όπως ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, κόψτε τα φύλλα σε απόσταση περίπου 18 ιντσών μεταξύ τους.

Βήμα 5: Να είστε ενεργοί για τα ελάφια και τα κουνέλια

κουνέλι που τρώει αμπέλια
Κρατήστε τα δοχεία γλυκοπατάτας μακριά από ανεπιθύμητους επισκέπτες στον κήπο.

Το γιαμ είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό. Είναι νόστιμο να φάει.Ξέρεις το ελάφι και το κουνέλι! Έχετε ένα σχέδιο για να κρατήσετε τα ζώα έξω από τον κήπο σας. Ένα δάγκωμα εδώ ή εκεί δεν θα βλάψει το φυτό σας. και προσεκτική συγκομιδή λαχανικών Ωστόσο, οι περισσότεροι ζωντανοί οργανισμοί τρώνε αδιακρίτως και τρώνε περισσότερο από ό,τι είναι ευεργετικό για την ανάπτυξη των φυτών.

Τα παχιά κουνέλια θα σταθούν στα πίσω πόδια τους για να γλείφουν χόρτα από ψηλά δοχεία. Τα ελάφια τρώνε κάθε φύλλο του φυτού. απομένουν μόνο μίσχοι Αυτή η ποσότητα ζημιάς θα αναζωογονήσει πολύ τα φυτά σας.

Βήμα 6: Η λίμνη

Ποτίστε τα φυτεμένα σπορόφυτα.
Ποτίστε το γιαμ συχνά και άφθονο.

Το χώμα των δοχείων στεγνώνει πάντα γρηγορότερα από το χώμα στο χώμα Πριν το πότισμα, ελέγξτε την περιεκτικότητα σε υγρασία του χώματος του δοχείου σας βάζοντας το δάχτυλό σας στο χώμα μέχρι τον δεύτερο κόμβο. Εάν το χώμα αισθάνεται ξηρό Είναι ώρα ποτίσματος. ποτίστε καλά και βαθιάΜέχρι να ρέει το νερό από την κάτω οπή αποστράγγισης.

Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα και ελέγξτε με την αφή πριν το ξαναποτίσετε. Δεν θα παράγουν καλούς κόνδυλους εάν το έδαφος είναι συνεχώς υγρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σωστή αποστράγγιση είναι τόσο σημαντική.

Βήμα 7: Συγκομιδή πριν από τον παγετό

Κρατήστε τα λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο.
Θα πρέπει πάντα να προγραμματίζετε τη συγκομιδή πριν από τον πρώτο παγετό.

Επιβραδύνετε το πότισμα καθώς πλησιάζει η ώρα της συγκομιδής. Δεν χρειάζεται πότισμα πριν τη συγκομιδήΚαθώς το έδαφος στεγνώνει, η συγκομιδή είναι ευκολότερη.

Οι γλυκοπατάτες είναι ανθεκτικές στον παγετό. Συγκομιδή το φθινόπωρο πριν φτάσει ο παγετός.Τα φυλλώδη χόρτα είναι επίσης βρώσιμα. Επομένως, η συγκομιδή πριν από τον παγετό την καταστρέφει. Αν οι φθινοπωρινοί παγετοί έχουν καταστρέψει όλα τα χόρτα πριν μαζέψετε τους κόνδυλους, Ξεθάψτε τα αμέσως πριν το κρύο χτυπήσει στο κεφάλι.

Είναι καλύτερα να κάνετε συγκομιδή πριν πάτε στο έδαφος. Η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους 55 βαθμούς Φαρενάιτ.Αυτό μπορεί να συμβεί πριν από τον παγετό. Ειδικά η γλυκοπατάτα που καλλιεργείται σε δοχεία. Επομένως, προσέξτε τον καιρό καθώς πλησιάζει η ώρα της συγκομιδής. Σκάψτε τις πατάτες εάν το χώμα στο δοχείο σας είναι πολύ κρύο.

Φοράτε γάντια κατά τη συγκομιδή για να αποφύγετε το ξύσιμο ή το τρύπημα των νυχιών στο ευαίσθητο δέρμα. Η συγκομιδή είναι ευκολότερη εάν τα λαχανικά αφαιρεθούν από το κύριο στέλεχος. χρησιμοποιήστε ψαλίδιΑφήστε τα στελέχη λίγα εκατοστά πάνω από τη γραμμή του εδάφους για να λειτουργήσουν ως λαβή.

Για γλυκοπατάτες που καλλιεργούνται σε δοχεία Υπάρχουν μερικές επιλογές για τη συγκομιδή: Αρχικά, ας οπτικοποιήσουμε τα φυτά υπόγεια. Για να μην κόψετε κατά λάθος το κεφάλι κατά τη συγκομιδή.

Αναπτύσσονται υπόγεια, διακλαδίζονται από τον κύριο κορμό και κατεβαίνουν από εκεί που συναντούν τον κορμό. Οι μεγάλοι κόνδυλοι μεγαλώνουν μέχρι ένα πόδι ψηλά από τον κορμό. Βάλτε τα δάχτυλά σας στο χώμα μέχρι να φτάσετε στους κόνδυλους ή αργά. μαζέψτε χώμα

Μια επιλογή είναι να το ξεθάψετε. με σκαπάνη ή πιρούνι κήπουΠροσέξτε να μην καταστρέψετε τις πατάτες. Ένα πιρούνι κήπου λειτουργεί καλύτερα από μια σκαπάνη γιατί το χώμα θα πέσει στα δόντια όταν συγκομιστεί. Τοποθετήστε ένα πιρούνι κήπου στην άκρη του δοχείου, όσο πιο μακριά από το κεντρικό στέλεχος και όσο το δυνατόν πιο βαθιά. Σηκώστε το φυτό από τον κύριο κορμό ενώ σηκώνετε το πιρούνι του κήπου κάτω από το κεφάλι.

Η δεύτερη, απλούστερη αλλά δύσκολη επιλογή για τη συγκομιδή από τα δοχεία είναι να αδειάσετε το δοχείο και να αδειάσετε το χώμα και τις γιάρδες. Αρχικά, απλώστε ένα μουσαμά ή παλιό σεντόνι. Θα πρέπει να βουρτσίσετε το χώμα από το κεφάλι σας και να το αφαιρέσετε απαλά. Τραβήχτηκε από το αναπτυσσόμενο κύριο στέλεχος.

Χρησιμοποιήστε καθαρό, κοφτερό ψαλίδι. αποκεφαλίζω από τον ενδιάμεσο άξονα.

Βήμα 8: Ώρα για θεραπεία

γλυκοπατάτα σε ξύλινο κουτί
μετά τη συγκομιδή Στεγνώστε τη γλυκοπατάτα.

μετά το σκάψιμο Μην εκθέτετε τον εκσκαφέα στο άμεσο ηλιακό φως.ή κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περίπτωση τραυματισμού από κρύο μην τα πλένετε

Πρέπει να θεραπεύονται μετά τη συγκομιδή. Αυτό διατηρεί τη φλούδα τους στεγνή, γεγονός που τους επιτρέπει να αποθηκευτούν περισσότερο.Επιπλέον, εάν οι πατάτες κόβονται ή τρίβονται κατά τη συγκομιδή Η σκλήρυνση θα στεγνώσει την περιοχή.

Οι γλυκοπατάτες διατηρούνται καλύτερα. στους 80 έως 90 βαθμούς ΦαρενάιτΕπαρκής αερισμός και σχετική υγρασία 85% έως 90% Η πρόσβαση σε ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον στο σπίτι μπορεί να είναι δύσκολη.

Εάν ζείτε σε κλίμα με ζεστή, υγρή φθινοπωρινή περίοδο. Μια θωρακισμένη βεράντα ή ένα ζεστό ανοιχτό γκαράζ θα λειτουργήσει όταν μετακινείτε πατάτες στο σπίτι τη νύχτα κατά τη διάρκεια του παγετού. Ή χρησιμοποιήστε το πιο ζεστό δωμάτιο στο σπίτι σας και ξέρετε ότι κάνετε το καλύτερο! Θα εξακολουθήσουν να θεραπεύονται, αν και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε μια βέλτιστη κατάσταση επούλωσης.

μετά την ωρίμανση Η καλύτερη θερμοκρασία αποθήκευσης είναι 60 βαθμοί Φαρενάιτ. Ένα καλά αεριζόμενο κελάρι θα λειτουργήσει καλά. Απολαύστε τη συγκομιδή σας όλο το χειμώνα!

τελικές σκέψεις

Αυτό το δημοφιλές πολυετές λαχανικό είναι ένα πανέμορφο φυτό δοχείων που μπορεί να κάνει πολύ σπιτικό μαγείρεμα. Τα φυλλώδη χόρτα είναι ελκυστικά όλες τις εποχές και τρώγονται νόστιμα ωμά ή μαγειρεμένα. Το να βρεις βελανίδια θέλει λίγη προνοητικότητα. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βελανιδιών είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό έργο. Ακολουθήστε αυτά τα 9 εύκολα βήματα. Καλλιεργήστε γλυκοπατάτες σε γλάστρες ή δοχεία..

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *