Πώς να κλαδέψετε το Φύλλο Σικ: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Πώς να κλαδέψετε το Φύλλο Σικ: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Πώς να κόψετε μια εικόνα ενός φύλλου βιολιού

Η τροπική συκιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου στον κόσμο. Το σκούρο πράσινο φύλλωμα που μοιάζει με βεντάλια κάνει αμέσως το εσωτερικό να φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

Αν και το φύλλο του βιολιού είναι όμορφο Αλλά είναι ένα επιπόλαιο φυτό και θέλει πολλή φροντίδα. Ένας τρόπος για να διατηρήσετε το Ficus Lyrata σε κορυφαίο σχήμα είναι να κλαδέψετε τα φυτά σας.

Γιατί πρέπει να κλαδέψετε τα φύλλα συκής σας; Το κλάδεμα ενός φύλλου σύκου θα βελτιώσει την υγεία του φυτού σας. Το κλάδεμα αφαιρεί νεκρά ή νεκρά φύλλα και κλαδιά. Κάντε χώρο για νέα ανάπτυξη και αποτρέψτε τα παράσιτα. Προάγει επίσης το φυσικό σχήμα και την καλή ανάπτυξη της συκιάς.

Για όσους δεν έχουν δέντρο που χρειάζεται κλάδεμα. Αυτό μπορεί να είναι μια μικρή απειλή. Αυτός είναι ο λόγος που αυτός ο οδηγός δημιουργήθηκε για να σας δείξει πόσο εύκολα μπορείτε να περικόψετε τις εικόνες του βιολιού σας.

Πώς να κλαδέψετε φύλλα συκιάς – Η καλύτερη στιγμή για να κλαδέψετε φύλλα συκιάς

Οι ιδιοκτήτες φυτών μπορούν να αφαιρούν νεκρό ή καφέ φύλλωμα όλο το χρόνο. Όταν πρόκειται για κλάδεμα Αυτό πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού.

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική καθώς τα φυτά αναπτύσσονται ενεργά. Επομένως, το κούρεμα των φύλλων δεν θα έχει αρνητική επίδραση στην εικόνα του φύλλου σας. Αντίθετα, προωθεί νέα ανάπτυξη και διακλάδωση.

Φανταστείτε τον καλύτερο τρόπο για να κόψετε τα φύλλα του βιολιού σας.

Το Ficus Lyrata είναι γνωστό ότι παράγει ένα κολλώδες χυμό όταν κόβεται. Αυτό το γάλα μπορεί να καταστρέψει το δάπεδο και να ερεθίσει το δέρμα σας. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Θα πρέπει να καλύψετε τα παλιά σεντόνια με ένα υγρό πανί. πριν το κλάδεμα

Όπως πολλά πράγματα στη ζωή, χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Κατά το κλάδεμα φύλλων συκής Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοφτερό ψαλίδι. Αυτά θα κρατήσουν την κοπή ωραία και καθαρή και θα αποτρέψουν τη σύνθλιψη των μίσχων.

Πλύνετε το ψαλίδι σας με σαπούνι και νερό πριν το χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα απαλλαγείτε από τυχόν μικρόβια που μπορεί να παγιδεύουν τα φύλλα του βιολιού σας.

Μεταφυτέψτε ένα φύλλο σύκου σε μια μεγάλη μοντέρνα γλάστρα, το Ficus lyrata L.

Οφέλη από το κλάδεμα Σικ

Το κλάδεμα έχει πολλά οφέλη για τη φροντίδα των φύλλων της συκιάς. Αυτά τα οφέλη γενικά επικεντρώνονται στη διατήρηση της υγείας του φυτού και στη διατήρηση του μεγέθους και του σχήματός του.

φύλλο βιολί σύκο υγεία

Το κλάδεμα συνήθως περιλαμβάνει την αποκοπή άρρωστων ή κατεστραμμένων φύλλων. Εάν τα αφαιρέσετε Τα φυτά αναπτύσσονται εύκολα και αναπτύσσονται καλά.

μέγεθος φύλλου συκής

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά τα φυτά ζουν σε πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα σε σύγκριση με το φυσικό τους περιβάλλον. σε ευνοϊκές συνθήκες Αυτές οι συκιές με φύλλα βιολιού μπορούν γρήγορα να αναπτυχθούν σε θάμνους και δέντρα που είναι πολύ μεγάλα για πολλούς ανθρώπους.

Το κλάδεμα θα διατηρήσει τη συκιά σας από φύλλωμα βιολιού διαχειρίσιμη και συμπαγή και ανθεκτική.

σχήμα φύλλου συκής

Αυτά τα φυτά τείνουν να αναπτύσσονται προς το φως, με αποτέλεσμα να μην είναι ισορροπημένα. Η περιστροφή φυτών και το κόψιμο των φύλλων μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την ανισόρροπη κατάσταση.

Η υπερβολική ανάπτυξη μπορεί να κάνει τα φύλλα του βιολιού να γίνουν «πολύ σφιχτά» όταν συμβεί αυτό. Τα φύλλα δεν θα έχουν αρκετό αερισμό και θα τρίβονται μεταξύ τους. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία των φυτών σας.

Οδηγός βήμα προς βήμα: Πώς να κόψετε φύλλα Fiddleleaf

Το κλάδεμα των φύλλων της συκιάς είναι πολύ εύκολο αφού μάθετε πώς να το κάνετε. Αν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή, το Ficus Lyrata σας θα είναι όμορφο σε ελάχιστο χρόνο.

Βήμα 1: Αποφασίστε για ένα σχήμα

Το πώς θα κλαδέψετε το σύκο του φύλλου σας εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και μέγεθος. Το σχήμα εξαρτάται γενικά από το αν θέλετε να κόψετε τα φύλλα συκιάς σας ως δέντρο ή θάμνο.

Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να αφαιρέσετε περισσότερο από το 10% των φύλλων του φυτού πριν προχωρήσετε στο βήμα 2, καθώς η αφαίρεση των περιττών φύλλων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα του φυτού να αναπτυχθεί.

Βήμα 2: Πώς να διαμορφώσετε και να κόψετε μια συκιά από φύλλο βιολιού

Για τα μικρά σύκα που θέλετε να κρατήσετε Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την άκρη της ανάπτυξης. Είναι ένα μπουμπούκι με εύθραυστα φύλλα στην κορυφή του κύριου στελέχους.

Αυτό γίνεται πιέζοντας την άκρη της ανάπτυξης ανάμεσα στα δάχτυλά σας και τραβώντας την προς τα έξω. Αυτό όχι μόνο θα σταματήσει την ανάπτυξη των φυτών. αλλά και προωθεί τη διακλάδωση

Το κλάδεμα των φύλλων συκής είναι ένας άλλος τρόπος για να ενθαρρύνετε τη διακλάδωση και να δημιουργήσετε μια εμφάνιση που μοιάζει με θάμνο. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε το στέλεχος του φυτού λίγο πάνω από την άκρη στο ύψος της επιλογής σας. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα υποκατάστημα του Ficus Lyrata.

Βιόνι φύλλου Η νέα ανάπτυξη θα αναπτυχθεί κάτω από το κούτσουρο που φτιάξατε. Στη συνέχεια θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα μάτσο φύλλα.

Βήμα 3: Κλάδεμα και διαμόρφωση του Φύλλου της Συκιάς

Μόλις το Ficus Lyrata σας ψηλώσει Μπορείτε να αφαιρέσετε μερικά φύλλα για να το κάνετε να μοιάζει με μικρό φυτό.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να κόψετε τα παλιά φύλλα από το κάτω μέρος του στελέχους ή του στελέχους. αφήνοντας μόνο τα δυνατά πάνω φύλλα

Όταν το βιολί σου μεγαλώνει η συκιά Θα πρέπει να μετακινηθείτε σε μια νέα γλάστρα για να δώσετε στις ρίζες περισσότερο χώρο να αναπτυχθούν.

Βήμα 4: Αφαιρέστε τυχόν νεκρά ή άρρωστα φύλλα.

Θα πρέπει πρώτα να σημειώσετε και να αφαιρέσετε τυχόν άρρωστα ή νεκρά φύλλα. Αν ροδίσουν τα φύλλα συκιάς Μπορεί να θέλετε να αφαιρέσετε Αλλά προσέξτε για περαιτέρω αλλαγές.

Βήμα 5: Ξεκινήστε το κλάδεμα του φύλλου του βιολιού Εικ

Έχετε πλέον σημειώσει τα φύλλα που θέλετε να αφαιρέσετε. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε ξανά το κλάδεμα.Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αιχμηρά, καθαρά ψαλίδια κλαδέματος.

Είναι καλύτερο να κόψετε λιγότερο από 1,5 cm (μισή ίντσα) από τον κορμό, το στέλεχος ή το κλαδί, συνιστάται καθώς αυτό εμποδίζει την εξάπλωσή του σε όλο το φυτό.

Επαγγελματική συμβουλή: Πάρτε τα υγιή σας φύλλα συκιάς, κόψτε τα σε φέτες και προσθέστε τα σε ένα ποτήρι νερό. Αυτό ονομάζεται διάδοση και μετά από ένα ή δύο μήνες Αυτά τα μοσχεύματα θα δημιουργήσουν ένα νέο ριζικό σύστημα Voila – έχετε μια νέα συκιά.

Βήμα 6: Τι πρέπει να κάνετε αφού κόψετε το Ficus Lyrata;

μετά το κλάδεμα Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν ηλιοφάνεια. Το λίπασμα θα παρέχει θρεπτικά συστατικά στο φυτό σας, τα οποία θα προωθήσουν τη νέα ανάπτυξη του φύλλου του σύκου.

αφού κόψετε για λίγο Θα πρέπει να παρατηρήσετε νέα κλαδιά και φύλλα που αρχίζουν να σχηματίζονται στο σημείο που κλαδέψατε.

Τελικές σκέψεις για το πώς να περικόψετε μια εικόνα φύλλου βιολιού.

Το κλάδεμα των φύλλων της συκιάς είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε το φυτό σας υγιές και ακμαίο. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα τρομακτικό έργο, Αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο όταν ξέρετε τι να κάνετε.

Αφού διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο Θα κλαδεύετε σαν επαγγελματίας ένα φύλλο σύκου.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *