Πώς να μάθετε πότε ένα παχύφυτο χρειάζεται νερό

Πώς να μάθετε πότε ένα παχύφυτο χρειάζεται νερό

Είστε λάτρης των φυτών που θέλετε να προσθέσετε παχύφυτα όπως κάκτους ή κάκτους στον κήπο σας; Πηγαίνετε στο φυτώριο της περιοχής σας και αγοράζετε παχύφυτα με υγιή όψη για να τα πάρετε στο σπίτι, ωστόσο, μπορεί να αρχίσετε να αναρωτιέστε πότε πρέπει να ποτίζετε τα παχύφυτά σας. Και πώς ξέρετε πότε το παχύφυτό σας διψάει;

Κοιτάξτε τα φύλλα και τις ρίζες ενός παχύφυτου και πείτε αν χρειάζεται νερό Τα παχύφυτα είναι χαμηλής συντήρησης όταν πρόκειται για φροντίδα και προσοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παχύφυτα ευδοκιμούν σε ξηρά κλίματα. Το πότισμα χρειάζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι και κάθε λίγες εβδομάδες για την υπόλοιπη σεζόν.

Η κύρια αιτία θανάτου των χυμωδών φυτών είναι το υπερβολικό πότισμα ή η βύθιση του φυτού. Τα παχύφυτα μπορούν να αποθηκεύσουν πολύ νερό στους μίσχους, τις ρίζες και τα φύλλα τους.Αν ποτίσετε πολύ, θα πνιγούν. το χαρτί μπορεί να πεθάνει Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πρέπει να προσέξετε. Ξέρετε λοιπόν πότε να ποτίζετε τα παχύφυτά σας.

Κοιτάξτε τα χυμώδη φύλλα σας.

Η επιφάνεια των χυμωδών φύλλων πρέπει να είναι λεία. Όταν τα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται ή φαίνονται να μαραίνονται Ήρθε η ώρα να ποτίσετε τα φυτά σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εξομαλύνετε τις ρυτίδες.

  • Πρώτα, εισάγετε το δάχτυλό σας στο χώμα περίπου μια ίντσα βάθος και προσθέστε νερό.
  • Εάν το χώμα αισθάνεται εντελώς στεγνό Βγάλτε τη συσκευή ποτίσματος και ραντίστε την με νερό.
  • Αφού έχετε ποτίσει το χώμα Τα φύλλα σας πρέπει να επανέλθουν λεία και άψογα.

Αν ποτίσετε τα φυτά σας και διαπιστώσετε ότι τα φύλλα σας είναι κατσαρά Μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το φυτό σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να αφυδατώσουν τα φυτά πιο γρήγορα από ότι μπορούν να απορροφήσουν νερό. Εάν το φυτό βρίσκεται σε εσωτερική γλάστρα Μετακινήστε το λίγα εκατοστά μακριά από το παράθυρο για να μειώσετε την ακτινοβολία.

Αν τα χυμώδη φύλλα σας δεν είναι μαλακά δείχνει ότι το φυτό χρειάζεται νερό

Εκτός από το να δείχνει απαλό Το χυμώδες φύλλωμα πρέπει να αισθάνεται σταθερό. Εάν λυγίζετε εύκολα τα φύλλα ή τα φύλλα είναι αδύναμα Τώρα ήρθε η ώρα να ποτίσετε τα φυτά σας. Τα φύλλα πρέπει να είναι δυνατά και δύσκολα να λυγίζουν. Εάν τα φύλλα παραμείνουν εύκαμπτα μια ώρα μετά το πότισμα των φυτών Μπορείτε είτε να απομακρύνετε το φυτό από τον ήλιο είτε να προσθέσετε τρεις κουταλιές της σούπας νερό.

Τι να κάνετε αν δείτε εγκαύματα στα φύλλα

Εάν τα φυτά σας παίρνουν πολύ ηλιακό φως Μπορεί να δείτε σημάδια εγκαύματος στα φύλλα και τους μίσχους. Απομακρύνετε το φυτό από το άμεσο ηλιακό φως και ποτίστε το σωστά.

Εάν δείτε εγκαύματα και το φυτό δεν αναπληρώνεται μετά από μια ή δύο μέρες απευθείας ηλιακού φωτός, μπορείτε να αφαιρέσετε το παχύφυτο από τη γλάστρα του και να το τοποθετήσετε σε ένα φλιτζάνι νερό για 24 ώρες. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να ποτίσει το φυτό και να το διατηρήσετε που είναι υγιείς και δυνατοί επανέρχονται στη ζωή

Αναζητήστε τις χυμώδεις εναέριες ρίζες σας.

Μπορείτε να σκεφτείτε τις εναέριες ρίζες όπως οι πατάτες στις πατάτες. Οι εναέριες ρίζες είναι αυτές που αναπτύσσονται σε ρίζες που δεν πρέπει να υπάρχουν. Συνήθως εμφανίζονται ως ροζ ή λευκά τριχωτά αντικείμενα που αναπτύσσονται στους μίσχους. Αυτές οι ρίζες αναπτύσσονται απορροφώντας νερό από τον αέρα εάν δεν λαμβάνουν αρκετή υγρασία από το έδαφος.

Αν δείτε εναέριες ρίζες σε παχύφυτα, μην πανικοβληθείτε, αυτό είναι φυσιολογικό. Είναι ο τρόπος του φυτού σας να πει ότι διψάει. Ποτίζοντας το φυτό και φροντίζοντας να μην εκτίθεται σε υπερβολική υπεριώδη ακτινοβολία, οι εναέριες ρίζες θα εξαφανιστούν μέσα σε μια εβδομάδα. Τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις εναέριες ρίζες του παχύφυτου σας:

  • Ποτίστε το φυτό μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι και κάθε δύο εβδομάδες το φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη. Εάν ζείτε σε ένα ζεστό κλίμα όπως το Τέξας, η Αριζόνα ή η Φλόριντα, ακολουθήστε τις καλοκαιρινές οδηγίες για όλο το χρόνο.
  • Μην αφαιρείτε τις ρίζες του αέρα. Είναι ένας τρόπος επιβίωσης των φυτών στο νερό και στον αέρα. Και θα εξαφανιστούν όταν πάρουν νερό.
  • Τα παχύφυτα τείνουν να αναπτύσσουν εναέριες ρίζες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ενώ μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι και κάθε δύο εβδομάδες όλο το χρόνο είναι ο γενικός κανόνας. Αλλά μπορεί να χρειάζονται περισσότερη φροντίδα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τους θερμότερους μήνες.
  • όταν οι ρίζες του αέρα απλώνονται Συνεχίστε με την κανονική σας τεχνική ποτίσματος. Ποτίστε τα φυτά σας δύο φορές την εβδομάδα εάν ο καιρός σας είναι πολύ ξηρός ή κάθε δύο εβδομάδες εάν ο καιρός σας είναι υγρός. Εξαρτάται από την τοποθεσία σας και τις ατομικές ανάγκες του φυτού.
Αν παρατηρήσετε ότι το παχύφυτό σας έχει εναέριες ρίζες Ποτίστε τα φυτά και προστατέψτε τα από τις ακτίνες UV.

Επιπλέον, οι χυμώδεις ρίζες πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμες και σταθερές στην υφή. Οι ρίζες δεν πρέπει να είναι εύκαμπτες. Εάν οι ρίζες είναι λυγισμένες ή οι ρίζες αλλάζουν χρώμα Το φυτό σας μπορεί να είναι επιρρεπές σε σήψη των ριζών. Αυτό συμβαίνει όταν οι ρίζες αρχίζουν να σαπίζουν λόγω διαπνοής ή υπερβολικού νερού. Αφαιρέστε το φυτό από το έδαφος για να αφαιρέσετε τη σήψη των ριζών.

Στη συνέχεια καθαρίστε το χώμα από τις ρίζες και τοποθετήστε το φυτό σε μέρος χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Αφήστε το φυτό να στεγνώσει και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σαπίσεις ρίζας. που θα είναι καφέ ή μαύρο Αφήστε τα φυτά να καθίσουν για πέντε ημέρες. Στη συνέχεια φυτέψτε το παχύφυτο σε μια νέα γλάστρα με φρέσκο ​​χώμα. δύο ημέρες αφότου τα φυτά εγκατασταθούν στο νέο έδαφος Αφήστε το νερό να είναι υγρό.

Αυτό θα πρέπει να θεραπεύσει τη σήψη των ριζών. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις σωστές πρακτικές ποτίσματος μετά τη φύτευση νέων ριζών για να αποτρέψετε περαιτέρω σήψη των ριζών.

Χρησιμοποιήστε τον σωστό εξοπλισμό ποτίσματος.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μπουκάλι ψεκασμού για να ποτίζετε τα φυτά σας. Ενώ το μπουκάλι ψεκασμού λειτουργεί καλά με άλλους τύπους φυτών εσωτερικού χώρου, δεν το κάνει. Αλλά δεν είναι κατάλληλο για παχύφυτα.

Ενώ το μπουκάλι ψεκασμού θα συνεργαστεί με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου Δεν είναι όμως κατάλληλα για το πότισμα παχύφυτων.

Απαιτείται υψηλή συγκέντρωση νερού για να διεισδύσει το νερό μέσα από τις χυμώδεις ρίζες. Και η διασπορά του υγρού από ένα μπουκάλι ψεκασμού δεν θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να απλώνεται ομοιόμορφα μεταξύ των ριζών του φυτού. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί νερού καθώς έχει σταθερή ροή.

  • Ένας καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε τα παχύφυτα των φυτών σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια μεζούρα και να ρίξετε ένα φλιτζάνι νερό σε ολόκληρο το φυτό.
  • αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς Στη συνέχεια, ρίξτε άλλο ένα φλιτζάνι νερό στο φυτό.

Αυτό θα τονώσει το ριζικό σύστημα του φυτού. Αφήστε χρόνο να απορροφήσει το πρώτο φλιτζάνι. και ετοιμάστε τα φυτά να λάβουν νερό από το δεύτερο φλιτζάνι

Χρησιμοποιήστε τη σωστή γλάστρα και χώμα.

Χρησιμοποιήστε γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης. Οι τρύπες εμποδίζουν το παχύφυτο να πνιγεί ή να σαπίσει. Μια μικρή γλάστρα με μία μόνο τρύπα αποστράγγισης είναι αρκετή για να κρατήσει το παχύφυτό σας.

Η χρήση του κατάλληλου μείγματος γλάστρας και εδάφους είναι το κλειδί για την επαρκή αποστράγγιση για το παχύφυτό σας.

Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σωστό χώμα. Τα περισσότερα εδάφη είναι πολύ πυκνά και πολύ υδαρή για να ευδοκιμήσουν τα παχύφυτα. Λάβετε υπόψη ότι τα παχύφυτα διατηρούν αρκετό νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί η μονάδα αποθήκευσης τους είναι φυσικά κατασκευασμένη. Δεν χρειάζονται υποστήριξη εδάφους για να κρατήσουν περισσότερο νερό.

Επιλέξτε ένα έδαφος με ορατό μέγεθος σωματιδίων. Τα σκληρά μείγματα είναι τα καλύτερα εδάφη για χρήση γιατί συγκρατούν νερό μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. και έχει χαμηλό ποσοστό απορρόφησης Το χοντρό μείγμα στεγνώνει επίσης γρήγορα. Είναι επομένως κατάλληλο για φυτά που είναι κατάλληλα για τα πιο ξηρά κλίματα.

συμπέρασμα

Τα παχύφυτα είναι φυτά χαμηλής συντήρησης που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Έχουν εξελιχθεί για να επιβιώνουν σε μικρές ποσότητες νερού και μπορούν να επιβιώσουν χωρίς νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να βλάψει το παχύφυτο, ωστόσο, τα φύλλα και οι ρίζες του παχύφυτου θα σας προειδοποιήσουν όταν διψάσει και πρέπει να ταΐσετε ξανά.

απόδειξη:

Τελευταία ενημέρωση στις 09-06-2023 / Σύνδεσμος συνεργατών / Εικόνα από το API διαφημίσεων προϊόντων της Amazon.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *