Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τον κάκτο της Σελήνης;

Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τον κάκτο της Σελήνης;

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με τον κάκτο του φεγγαριού με τα φωτεινά νέον του χρώματα που έρχονται σε κίτρινες σφαίρες. έντονο ροζ ή πορτοκαλί Τείνουν να κάθονται πάνω από άλλα πράσινα φυτά κάκτων επειδή δεν παράγουν χλωροφύλλη από μόνα τους. Ο κάκτος της Σελήνης είναι συχνά προϊόν ανθρώπινης σχεδίασης που παράγει δύο φυτά ανά φυτό. Αποτελείται από δύο φυτά. Ένα δέντρο έχει τον πάτο ως ρίζα. Και το πάνω μέρος ή το στέλεχος είναι ένας πραγματικός κάκτος σελήνης.

Λοιπόν, πώς να μεγαλώσετε έναν κάκτο σελήνης; Ο κάκτος της Σελήνης μπορεί να καλλιεργηθεί από σπόρους. Χρειάζεται όμως τουλάχιστον ένας χρόνος για να βλαστήσει. Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσετε κάκτους σελήνης είναι να εμβολιαστείτε σε πράσινα ριζώματα που μπορούν να παράγουν χλωροφύλλη. Επιλέξτε οργανική ύλη, χαμηλό pH και ένα μείγμα εδάφους κάκτου που αποστραγγίζει γρήγορα. Δεν ανέχονται το άμεσο ηλιακό φως ή το πολύ νερό και πρέπει να φυτεύονται σε μέτριο φωτισμό χρησιμοποιώντας καλά στραγγισμένες γλάστρες.

Πολλαπλασιασμός του Κάκτου της Σελήνης

Οι κάκτοι της Σελήνης γενικά δεν είναι κατάλληλοι για αναπαραγωγή, ωστόσο, μπορείτε να μάθετε πώς να τους κολλήσετε στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό μαχαίρι για να κόψετε τα κλαδιά. (Το πάνω μέρος του κάκτου του φεγγαριού) από την παλιά ρίζα και μπόλιασε τον κάκτο του φεγγαριού. Θα παρατηρήσετε ότι τόσο ο κάκτος όσο και τα μοσχεύματα έχουν στρογγυλεμένο αγγειακό ιστό. συνδέονται μεταξύ τους ευθυγραμμίζοντας τον αγγειακό ιστό

όταν ευθυγραμμίζονται Εφαρμόστε λάστιχα στην κάτω πλευρά του κάκτου και του δοχείου του ξενιστή. Όταν οι ιστοί επουλωθούν Μπορείτε να τραβήξετε το λάστιχο σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν πάρετε τον κάκτο του φεγγαριού. Μπορείτε να το πολλαπλασιάσετε καθώς ωριμάζει.

Είναι πολύ εύκολο να εξαχθεί από το μητρικό φυτό. Αφαιρέστε το offset και αφήστε το να στεγνώσει για μια ή δύο μέρες πριν το φυτέψετε σε χώμα γλάστρας φιλικό προς τον κάκτο. Θα πρέπει να εμβολιαστείτε στον κάκτο ξενιστή σας για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για μακροπρόθεσμη επιβίωση.

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον επίγειο κάκτο χρησιμοποιώντας απογόνους από το μητρικό φυτό.

Υπάρχουν φορές που ο κάκτος του φεγγαριού χρειάζεται μεταφύτευση. Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο εάν η ρίζα έχει γίνει εύθραυστη λόγω υπερβολικού ποτίσματος ή άλλων λόγων. αν είναι έτσι Θα ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία εμβολιασμού για να εμβολιάσετε ένα νέο σε άλλο υγιές υποκείμενο.

Οι περισσότεροι κάκτοι του φεγγαριού που αγοράζονται στο διαδίκτυο ή στα περισσότερα καταστήματα ειδών κήπου θα έχουν οδηγίες για τον τρόπο εμβολιασμού εάν δεν έχουν εμβολιαστεί. αν όχι Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς οι απαιτήσεις συντήρησης και καλλιέργειας δεν διαφέρουν πολύ από τα άλλα παχύφυτα.

κάκτος ποτιστικό φεγγάρι

όπως με τους περισσότερους κάκτους Ο κάκτος του φεγγαριού δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο πότισμα. Οι μισοί κάκτοι ή κάκτοι είναι συνήθως ανθεκτικοί στην ξηρασία και θα ανεχθούν να παραμεληθούν για λίγο.

Σε περίπτωση μικρής αύξησης της θερμοκρασίας Ο κάκτος του φεγγαριού πρέπει να ποτίζεται τακτικά. Σε μια τέτοια περίπτωση Θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον τύπο του εδάφους.Ο κάκτος της Σελήνης δεν ανέχεται ούτε μια μέρα βάλτους, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι εντελώς στεγνό πριν ξεκινήσετε τον επόμενο κύκλο ποτίσματος.

Ιδανικά Θα πρέπει να καλλιεργήσετε τον κάκτο του φεγγαριού σε ένα δοχείο με τρύπες αποστράγγισης και να τον ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα.

για να αποφύγετε την έκθεση σε υπερβολική υγρασία Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με οπές αποστράγγισης για να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό από τον κάκτο. Η υπερβολική έκθεση του κάκτου στο νερό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. που μπορεί τελικά να καταστρέψει ολόκληρο το φυτό Το πότισμα του κάκτου του φεγγαριού εξαρτάται επίσης από το μέγεθος της γλάστρας που χρησιμοποιείτε. Το πότισμα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό.

Η συχνότητα του ποτίσματος του κάκτου του φεγγαριού εξαρτάται από την εποχή και την τοποθεσία. Μπορεί να θεωρήσετε απαραίτητο να αυξήσετε τη συχνότητα του ποτίσματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο κάκτος σας καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους. αυτό το διάστημα η θερμότητα μπορεί να αυξηθεί Αυξήστε την εξάτμιση Το χειμώνα, μπορείτε να μειώσετε τη συχνότητα ή να σταματήσετε εντελώς. Αλλά μην ξεχνάτε να κάνετε ομίχλη όλη την ώρα.

Ο κάκτος της Σελήνης ευδοκιμεί σε περιοχές με χαμηλή υγρασία. Όπως τα περισσότερα παχύφυτα Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα για να διατηρήσετε την κατάλληλη υγρασία για τον κάκτο του φεγγαριού σας. Δεν θέλετε να είναι πολύ χαμηλά ή πολύ ψηλά, καθώς αυτά τα άκρα μπορούν να βλάψουν τον κάκτο του φεγγαριού σας.

Καλλιέργεια και μεταφύτευση σεληνιακού κάκτου

Ο κάκτος της Σελήνης θα χρειαστεί να ξαναφυτευτεί κάποια στιγμή καθώς είναι φυτό εσωτερικού χώρου. Ειδικά αν καλλιεργείτε φυτά σε εσωτερικούς χώρους. Αν και αυτή είναι μια απρόσκοπτη διαδικασία. Αλλά είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες. Για να κάνετε αυτή τη διαδικασία επιτυχημένη και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιβίωσης των φυτών, δείτε λεπτομέρειες παρακάτω.

χρόνος

Αν και ο κάκτος του φεγγαριού μπορεί να ξαναφυτευτεί ανά πάσα στιγμή. Αλλά οι έμπειροι κηπουροί συνιστούν ότι η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε τον κάκτο του φεγγαριού σας. Επειδή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο κάκτος του φεγγαριού αναπτύσσεται έντονα και η ανάπτυξη των ριζών δημιουργεί εναλλακτικές ρίζες, έτσι ο κάκτος είναι πρόθυμος να μετακινηθεί. και συνήθως ευδοκιμούν σε νέα περιβάλλοντα

συχνότητα

Ο κάκτος του φεγγαριού έχει ένα μπερδεμένο ριζικό σύστημα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να γίνεται αναφύτευση κάθε 3 έως 4 χρόνια.

τύπος γλάστρας

φάμε στενό ριζικό σύστημα Ο κάκτος της Σελήνης δεν χρειάζεται μεγάλη γλάστρα. Μικρές γλάστρες με αρκετές οπές αποστράγγισης για την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού είναι οι καλύτερες για τον κάκτο του φεγγαριού. για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε μια ρηχή γλάστρα χωρίς τζάμια με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να αποφύγετε την υγρασία στη ζώνη της ρίζας.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μικρή γλάστρα για τον κάκτο του φεγγαριού σας που έχει αρκετές οπές αποστράγγισης για να αναπτυχθεί δυναμικά το φυτό.

ρύθμιση του εδάφους

Ένας από τους κύριους σκοπούς της αναφύτευσης του κάκτου είναι η αντικατάσταση του παλιού εδάφους. που θα εξαντλήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον κάκτο του φεγγαριού Μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε έτοιμο χώμα για γλάστρες στο κατάστημα. Διαφορετικά, η χοντρή άμμος και το χώμα τύρφης μπορούν να αναμειχθούν με το χέρι κατά το γέμισμα της νέας γλάστρας. Βρέξτε μια μικρή ποσότητα από αυτό το μείγμα πριν προσθέσετε τον κάκτο του φεγγαριού. Θυμηθείτε ότι ο τύπος του εδάφους που θα επιλέξετε να φυτέψετε τον κάκτο του φεγγαριού θα καθορίσει τη συνολική ανάπτυξη και υγεία του κάκτου του φεγγαριού.

προετοιμασία για αποκατάσταση

Η ανάπτυξη του κάκτου φεγγαριού απαιτεί αρκετές ημέρες προετοιμασίας πριν από την πραγματική διαδικασία. Αυτό περιλαμβάνει το πότισμα του κάκτου στη γλάστρα ή στην αρχική του θέση για να διασφαλιστεί ότι οι ρίζες παραμένουν υγρές. όταν είναι έτοιμος να κινηθεί Αφαιρέστε προσεκτικά το φυτό από την αρχική του γλάστρα. Τινάξτε το περιττό χώμα και τοποθετήστε το απαλά στη νέα γλάστρα. Γεμίστε τον κενό χώρο με φρέσκο ​​χώμα που έχετε προετοιμάσει προηγουμένως. Περιμένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα πριν αρχίσετε να ποτίζετε τον κάκτο του φεγγαριού σας στη νέα του γλάστρα. Αυτό επιτρέπει αρκετό χρόνο για το πότισμα, τη λίπανση και άλλα θρεπτικά συστατικά νωρίτερα.

Για να μεγαλώσετε με επιτυχία τον κάκτο του φεγγαριού σας Αρχικά, ποτίζουμε το λάδι στην αρχική κατσαρόλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα γεμάτη με χώμα.

Όταν το δοχείο μετακινηθεί με επιτυχία Ο κάκτος του φεγγαριού σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 έως 4 ετών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα εκτελέσετε βασικά βήματα συντήρησης όπως πότισμα, λίπανση και κλάδεμα όπως απαιτείται.

ηλιακό φως και θερμοκρασία

Ο κάκτος της Σελήνης είναι ένα φυτό της ερήμου που ευδοκιμεί στις θερμοκρασίες που θα περιμένατε στο φυσικό του περιβάλλον. Τους αρέσουν τα φωτεινά περιβάλλοντα, αλλά δεν πρέπει να εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ανάπτυξη του κάκτου. Επομένως, είναι καλύτερο να καλύψετε το φυτό ή να το τοποθετήσετε σε εσωτερικό χώρο σε περίπτωση υπαίθριας φύτευσης.

Τοποθετήστε τον κάκτο του φεγγαριού σας σε ένα φωτεινό σημείο. Αλλά μην εκθέτετε το φυτό στο άμεσο ηλιακό φως.

Αν και ο κάκτος του φεγγαριού επιβιώνει από τους ψυχρούς ανέμους Αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να φέρετε τον κάκτο σε εσωτερικούς χώρους σε τέτοιες συνθήκες. αν δεν είναι δυνατόν Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ πανί ή κουβέρτα. Καλύψτε τα για να τα προστατέψετε από τους σκληρούς χειμώνες.

Συνήθη προβλήματα με τον κάκτο του φεγγαριού

Ο κάκτος της Σελήνης μπορεί να είναι ένα ανθεκτικό φυτό. Αλλά δεν είναι ανθεκτικό στα προβλήματα. ασθένεια και άλλα ελαττώματα Ας δούμε μερικά από αυτά.

σύντομη διάρκεια ζωής

Σε αντίθεση με άλλους τύπους κάκτων εσωτερικού χώρου Ο κάκτος της Σελήνης δεν προορίζεται για μακροζωία. Δεν σχετίζεται με σοβαρή ασθένεια ή πάθηση. Όλα όμως έχουν να κάνουν με την παρασιτική φύση. Επειδή το σπείρωμα δρα σαν παράσιτο στο υποκείμενο κάτω μέρος. Η τροφή που παράγει το υποκείμενο είναι επ’ αόριστον ανεπαρκής για τη διατροφή και των δύο υποκείμενων. στο περασμα του χρονου Δεν ήταν σε θέση να παράγει αρκετό φαγητό. εξάντληση από υποσιτισμό και τελικά πέθανε

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα σημαντικά προβλήματα και ασθένειες που αντιμετωπίζει ο κάκτος του φεγγαριού. Αυτό συνήθως προκαλείται από τέσσερις κύριους παράγοντες: την υγρασία του νερού, την υγρασία και το φως. Πολύ λίγο ή πάρα πολύ από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ανάπτυξης στον αναπτυσσόμενο κάκτο του φεγγαριού. Μερικά από αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν:

σήψη των ριζών

Η σήψη των ριζών είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους κάκτους του φεγγαριού. Συνήθως προκαλείται από υπερβολικό πότισμα. Όντας φυτό της ερήμου, ο κάκτος του φεγγαριού δεν απαιτεί πολύ πότισμα. και όταν συμβεί αυτό Θα εμφανιστεί σήψη ρίζας. Τα σημάδια ότι το φυτό του κάκτου του φεγγαριού σας ποτίζει υπερβολικά περιλαμβάνουν:

  • Οι ρίζες γίνονται μαλακές ή γίνονται καφέ.
  • Διατηρήστε το έδαφος υγρό ακόμα και μετά από παρατεταμένο πότισμα.
  • Οι ρίζες γίνονται μαύρες, καφέ ή λεπτές.

Θεραπεία για την ασθένεια σήψης των ριζών

Η θεραπεία για έναν κάκτο που επηρεάζεται από τη σήψη της ρίζας εξαρτάται από το στάδιο και την έκταση της σήψης. Εάν το υποκείμενο είναι άρρωστο και η σάρκα είναι σφιχτή Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από το να εμβολιάζετε το μόσχευμα στο νέο υποκείμενο, ωστόσο, εάν το μόσχευμα είναι ακόμα υγιές και επηρεάζονται μόνο οι ρίζες. Μπορείτε να αφήσετε τα λευκά και υγιή μέρη ανέπαφα. και κόψτε τυχόν λεπτές ή μαύρες ρίζες Μπορείτε να φυτέψετε το φυτό σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και να περιμένετε δύο εβδομάδες πριν το πότισμα.

ξαφνική αλλαγή χρώματος

Οι κάκτοι της Σελήνης είναι γνωστοί για τα ζωηρά τους χρώματα, ωστόσο, οι ξαφνικές αλλαγές στις φυσικές τους χρωστικές μπορεί να είναι σημάδι κινδύνου. Συνήθως το φυτό κιτρινίζει με λευκές ή μαύρες κηλίδες. Αυτό είναι συχνά το αποτέλεσμα υπερβολικού φωτός ή άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας.

Η διατήρηση αυτού του περιβάλλοντος εξαρτάται από την έκταση της ζημιάς. και κάποιοι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν το περιβάλλον

Γονιμοποίηση Κάκτος Σελήνης

Ο κάκτος της Σελήνης μπορεί να είναι φιλικός προς την έρημο με λίγη διατροφή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται λίπασμα. Η γονιμοποίηση του κάκτου του φεγγαριού τους βοηθά να προσαρμοστούν στο περιβάλλον του σπιτιού τους πολύ καλύτερα. Θα μεγαλώσει περισσότερο και το χρώμα του θα ανθίσει περισσότερο με το κατάλληλο λίπασμα.

για καλύτερα αποτελέσματα Αναμείξτε ¼ κουταλάκι του γλυκού υδατοδιαλυτό λίπασμα 15-15-15 για κάκτους φεγγαριού με ¼ κουταλάκι του γλυκού ανά γαλόνι νερού. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της άνοιξης. Εφαρμόστε λίπασμα αλλάζοντας ένα από τα προγράμματα ποτίσματος σας. Κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα διαλύματος όπως όταν ποτίζετε το φυτό.Το χειμώνα, ο κάκτος του φεγγαριού δεν χρειάζεται τόσο πολύ λίπασμα. Άρα πρέπει να μπαίνει μια φορά το μήνα.

Για να βοηθήσετε τον κάκτο του φεγγαριού σας να προσαρμοστεί στο εσωτερικό περιβάλλον. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τη λίπανση του εδάφους.

Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μηνιαία λίπανση ή να ξεριζώνετε καλά το έδαφος για να αναπληρώσετε τα θρεπτικά συστατικά του φυτού. Αυτό μπορεί να γίνει ποτίζοντας καλά τον κάκτο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τετραπλάσια χωρητικότητα του ψυγείου. μετά την πλήρη αποστράγγιση του νερού Μπορείτε να προσθέσετε λίπασμα κάκτου. Εκτός από τη βελτίωση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών Καθαρίζει επίσης το έδαφος για να αποτρέψει το σχηματισμό ορυκτών αλάτων που αναστέλλουν την ανάπτυξη. Προσέξτε να μην γονιμοποιήσετε πολύ. Διαφορετικά, ο κάκτος θα γίνει αδύναμος ή θα πεθάνει.

έντομο

Ο κάκτος της Σελήνης μπορεί μερικές φορές να επηρεαστεί από αλευρώδεις κοριούς. Αν δεν φροντιστεί έγκαιρα Αυτά τα λευκά, θυμωμένα έντομα μπορούν σταδιακά να καταστρέψουν τα φυτά. Μπορείτε να το ψεκάσετε με νερό αναμεμειγμένο με μισό οινόπνευμα. Αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα όταν επιστρέψουν. Σε περίπτωση που το επιλεγμένο φυτό είναι άρρωστο, μπορεί να διαχωριστεί από το υγιές φυτό.

κλάδεμα

Λαμβάνοντας υπόψη το μικρό τους μέγεθος και την αργή ανάπτυξή τους, Ο κάκτος της Σελήνης δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα όσον αφορά το κλάδεμα. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κόψετε τυχόν περίσσεια ή σπασμένο φύλλωμα όπου είναι δυνατόν. Αυτό γίνεται συνήθως αφού ο κάκτος έχει ανθίσει. Χρησιμοποιήστε καθαρό, κοφτερό ψαλίδι και κόψτε κατά μήκος του φύλλου μέχρι το κύριο στέλεχος για να κάνετε την τομή από αυτό το σημείο. Αφαιρέστε σωστά τον φυτικό ιστό και αφήστε τον κάκτο να ανθίσει ξανά.

Ενδιαφέροντα γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε για τον αναπτυσσόμενο κάκτο της Σελήνης

Εκτός από τη μοναδική χρωστική ουσία Ο κάκτος του φεγγαριού έχει και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.Για τον λόγο αυτό, το χρωματιστό μέρος, γνωστό ως φυτό σφήκα, είναι συχνά το κύριο φυτό. Ενώ το κάτω μέρος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε τύπος κάκτου που χρησιμεύει ως υποκείμενο. Πολλά είδη κάκτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκείμενα. Σοβαρός κάκτος Hilo Γενικά προτιμάται γιατί ριζώνει εύκολα και αναπτύσσεται γρήγορα.

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν τα πολύχρωμα μέρη του κάκτου του φεγγαριού ως λουλούδια. πράγμα που δεν ισχύει Ο κάκτος του φεγγαριού σπάνια ανθίζει. αλλά όταν ανθίζει Τα λουλούδια έρχονται σε πολλές αποχρώσεις του ροζ. Τα λουλούδια συχνά σπάνε από τους επάνω μίσχους. όχι από πράσινα ριζώματα Αυτό συμβαίνει συνήθως στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και ο κάκτος μεγαλώσει όπως αναμένεται. Μπορεί να φυτέψει και σπόρους.

Ο κάκτος του φεγγαριού είναι ο πιο ευρέως γνωστός και πιο πολύτιμος από όλους. Η καλλιέργεια του κάκτου του φεγγαριού είναι μια δημοφιλής δεξιότητα στους λάτρεις της κηπουρικής. Λόγω της όμορφης εμφάνισης, της ανάπτυξης και της παραγωγικότητάς του.

Αναρωτιέστε πώς να μεγαλώσετε κάκτους σελήνης; Έχετε έρθει στο σωστό μέρος Αυτό το παχύφυτο είναι όμορφο και ασυνήθιστο με ενδιαφέροντα χρώματα και σχήματα. Το σχήμα που μοιάζει με το φεγγάρι είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των ανθρώπων λόγω της όμορφης εμφάνισής του. Εύκολη καλλιέργεια και απόδοση

Οι κάκτοι της Σελήνης σπάνια ανθίζουν, αλλά όταν ανθίζουν Τα χρώματα των κειμηλίων θα παράγουν ροζ λουλούδια.

Ο κάκτος της Σελήνης μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα ύψη. Αυτό εξαρτάται από την ρίζα, αλλά ο κάκτος γενικά σταματά να μεγαλώνει περίπου 4 ίντσες.Η μέγιστη διάμετρός του είναι 1 έως 2 ίντσες. Τα φυτά έχουν 8 έως 14 δόντια, συχνά ελαφρώς οδοντωτά και έχουν κοντά άκρα. Υπάρχουν πολλές ελαφρώς λυγισμένες, αδύναμες και εύκαμπτες γκριζοκίτρινες ράχες.

Ο κάκτος της Σελήνης μπορεί να φυτευτεί δίπλα σε πολλά είδη κάκτων. αλλά μπορεί να αναμιχθεί καλά με Schlumbergera Γνωστός και ως χριστουγεννιάτικος κάκτος. ημέρα των ευχαριστιών ή πασχαλινό κάκτο Και τα δύο είδη κάκτων χρειάζονται το ίδιο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν. Χρειάζεται πολύ φως, αλλά όχι άμεσο. Όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να τοποθετηθεί σε παράθυρο με ανατολική ή δυτική όψη. Μερικά εμφανή σημάδια υπερβολικού φωτός είναι λευκασμένοι λευκοί κόκκοι ή ουλές που αναπτύσσονται στις νευρώσεις.Σε ορισμένες περιπτώσεις, ολόκληρο το φυτό ξαφνικά κιτρινίζει.

Ο κάκτος της Σελήνης δεν μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες κάτω των 9 βαθμών Φαρενάιτ, ωστόσο, προτιμά τις σχετικά υγρές συνθήκες. Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να καλύψουν τις απαιτήσεις υγρασίας. Πάντα βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι εντελώς στεγνό πριν προσθέσετε υγρασία. Μπορείτε επίσης να καλύψετε την κορυφή ενός κάκτου για να φωτίσετε τα ροζ, πορτοκαλί, κόκκινα και κίτρινα. Η ομίχλη δίνει στο έδαφος την απαραίτητη υγρασία χωρίς υπερβολικό πότισμα.

Η ανάπτυξη του κάκτου του φεγγαριού δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά περίπλοκη. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι φροντίζετε δύο φυτά σε ένα φυτό. στις περισσότερες περιπτώσεις Το υποκείμενο μπορεί να απαιτεί διαφορετικές συνθήκες και απαιτήσεις συντήρησης από τον γονικό κάκτο παραπάνω. επίσης Πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ των δύο. σε αυτή την τοποθεσία Αυτός ο πολύχρωμος μεταλλαγμένος κάκτος θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται όμορφο για πολύ καιρό.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *