Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά ορτανσίας από μοσχεύματα;

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά ορτανσίας από μοσχεύματα;

Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται τόσο εύκολα που σπάνια αγοράζω νέες. Εκτός αν θέλω μια ποικιλία που δεν έχω ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να ρωτήσετε πρώτα αν κάποιος από τους φίλους σας μπορεί να βρει μέρος για να κόψετε.

Όπως θα σας δείξω σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα. Ο πολλαπλασιασμός των φυτών ορτανσίας απαιτεί λίγη προσπάθεια.

Πολλαπλασιασμός ορτανσών με μοσχεύματα

Ο ευκολότερος τρόπος για να πολλαπλασιάσετε τις ορτανσίες είναι με μοσχεύματα. Θα πρέπει όμως να δώσετε προσοχή στον τρόπο συγκομιδής των μοσχευμάτων και στον τρόπο φροντίδας τους μέχρι να εδραιωθούν.

για τα σχετικά βήματα. Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη της διαδικασίας:

Βήμα 1: Συγκομιδή των εξαρτημάτων

θερίζουν δυνατά κλαδιά απαλλαγμένο από παράσιτα και ασθένειες Ειδικά τα κλαδιά χωρίς μπουμπούκια ανθέων. Τα μοσχεύματα σας πρέπει να επικεντρώνονται στη ριζοβολία. Δεν αποσπά την προσοχή στα λουλούδια.

Επιλέξτε ένα λαμπερό πράσινο κλαδί που έχει μήκος 3 έως 5 ίντσες και έχει τουλάχιστον τρεις άκρες φύλλων. Χρησιμοποιώντας καθαρά, αιχμηρά ψαλίδια, κόψτε το στέλεχος ακριβώς πάνω από την άκρη του φύλλου.

Βήμα 2: Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ένα υγρό μέσο γλάστρας.

Ξεριζώστε τα μοσχεύματα χρησιμοποιώντας ένα μέσο γλάστρας χωρίς χώμα, όπως τύρφη και περλίτη. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα εκκίνησης σποράς. Θάψτε την άκρη τουλάχιστον ενός φύλλου. Αλλά όχι δύο στα τρία στο pot mix.

Μπορείτε να επικαλύψετε τους μίσχους με μια μικρή ποσότητα ορμόνης ριζοβολίας για να επιταχύνετε τη διαδικασία ριζοβολίας. Αν όμως δεν βιάζεσαι Μπορείτε να παραλείψετε την ορμόνη ριζοβολίας. Ανεξάρτητα από αυτό, η ορτανσία σας θα ριζώσει.

Με ρωτούν συχνά για ριζοβολία γλάστρες. Για ριζοβολία χρησιμοποιώ γλάστρες 8 έως 10 ιντσών.

Άλλες φορές χρησιμοποιώ πλαστικές γλάστρες και άλλες κατσαρόλες από τερακότα.Σε αυτό το σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε. Δεν βλέπω πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα από τη χρήση του.

Αν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε ορτανσίες σε γλάστρες Η τερακότα είναι καλύτερο να αποτρέψει το φυτό από την ανατροπή καθώς ωριμάζει.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε φωτεινό μέρος σε άμεσο ηλιακό φως.

Διατηρήστε καλή υγρασία του εδάφους και τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ζεστό μέρος. Χρειάζονται το φως του ήλιου. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει νεαρά φύλλα. Αλλά το φυτικό υλικό στεγνώνει γρήγορα.

Προσέξτε να μην ποτίσετε υπερβολικά την ορτανσία. Το υπερβολικό νερό που δεν στραγγίζει θα προκαλέσει μόνο σήψη.

Σε περίπου 4-6 εβδομάδες, οι ρίζες της νεοριζωμένης ορτανσίας θα πρέπει να είναι δυνατές. Και μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό σε μια μεγαλύτερη γλάστρα ή να το φυτέψετε στον κήπο.

Πότε να πολλαπλασιάσετε τις ορτανσίες;

Πολλαπλασιάζω τις ορτανσίες την άνοιξη. Αυτό είναι όταν ο μεταβολισμός των φυτών είναι στο αποκορύφωμά του. Η ανοιξιάτικη αναπαραγωγή επιτρέπει στα φυτά να ωριμάσουν. Αυτό διευκολύνει την επιβίωση του χειμώνα.

Επιπλέον, κατά την αναπαραγωγή την άνοιξη Οι ορτανσίες σας θα ανθίσουν την επόμενη σεζόν.

Μπορούν τα μοσχεύματα ορτανσίας να ριζωθούν στο νερό;

Οφείλω να ομολογήσω ότι χρησιμοποιώ πάντα γλάστρες με υγρασία για να ριζώσω τις ορτανσίες. Αλλά από όσο ξέρω, πρέπει να ριζώνουν καλά στο νερό.

Μου το είπαν φίλοι που έχουν δοκιμάσει να κόψουν ορτανσίες σε νερό Αν και οι ορτανσίες μπορούν να αναπτύξουν ρίζες Αλλά αυτές οι ρίζες δεν είναι αρκετά δυνατές για να επιβιώσουν όταν μεταμοσχευθούν στο έδαφος. Και τα κλαδιά θα πεθάνουν λίγο μετά την κοπή.

τώρα πια ο Ήταν από την υπερβολική αναμονή. Οι ρίζες θα δυναμώσουν στο νερό. ή εάν το μόσχευμα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σωστά μετά τη συντήρηση ή αν οι ρίζες είναι πλήρεις και η ορτανσία δεν μεγαλώνει Το ριζικό σύστημα είναι τόσο δυνατό όσο και στο έδαφος.

Έτσι από αυτά που έχω συγκεντρώσει Η ριζοβολία ορτανσών σε υγρά μέσα γλάστρας έχει υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από την ριζοβολία σε νερό. Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι αλήθεια.

Το μόνο μου πρόβλημα με τη μέθοδο ριζοβολίας στο νερό είναι ότι πρέπει να θυμάστε να αλλάζετε συχνά το νερό. και καθαρίστε τα γυάλινα δοχεία κάθε φορά κάτι που συχνά ξεχνάω

Έτσι, αν η ριζοβολία με νερό είναι πιο εύκολη για εσάς. Ή απλά θέλετε να δείτε πώς λειτουργεί; Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα που προτείνω για τη ριζοβολία στο μέσο φύτευσης. Εκτός από τη χρήση νερού αντί χώματος.

Φροντίστε να κόψετε τα φύλλα στο κάτω μέρος της κοπής ώστε να μείνει μόνο το κομμένο κοτσάνι στο νερό!

Πόσο καιρό χρειάζεται για να ριζώσουν τα μοσχεύματα ορτανσίας;

από την εμπειρία μου Οι ρίζες σχηματίζονται συνήθως μέσα σε ένα μήνα μετά την κοπή. Αυτό το χρονικό πλαίσιο ποικίλλει ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (ζέστη, υγρασία, φως, κ.λπ.) και αν χρησιμοποιούνται ή όχι ορμόνες ριζοβολίας.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά τα μοσχεύματα, θα πρέπει να προσέξετε τη διατήρηση της μέτριας υγρασίας στη γλάστρα. μετά από δύο εβδομάδες Μπορείτε να μειώσετε το πότισμα και να ποτίσετε την ορτανσία σας ως συνήθως.

Τώρα, μόνο και μόνο επειδή οι ρίζες αρχίζουν να σχηματίζονται μέσα σε ένα μήνα δεν σημαίνει ότι μπορείτε να μετακινήσετε το κόψιμο. Θα περιμένω μερικές ακόμη εβδομάδες για να βεβαιωθώ ότι αυτές οι ρίζες είναι δυνατές και σταθερές.

Αν βάλεις τις ρίζες σου στο νερό Αναμένεται να έχει το ίδιο χρονοδιάγραμμα. όπως ήδη αναφέρθηκε Περιμένετε έως ότου οι ρίζες είναι πολύ δυνατές πριν μεταφυτέψετε το φυτό σε μια νέα γλάστρα ή κήπο.

Οι αποτυχίες κοπής λόγω του εύθραυστου ριζικού τους συστήματος μπορούν να αποφευχθούν καθυστερώντας τη μεταφύτευση ορτανσίας για δύο εβδομάδες.

κάλυμμα

Ο πολλαπλασιασμός της ορτανσίας από μοσχεύματα μπορεί να γίνει με 3 εύκολα βήματα, αφού ξέρετε πώς να μαζεύετε τους μίσχους και να φροντίζετε τα μοσχεύματα για να ενθαρρύνετε τη ριζοβολία. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε νέες ορτανσίες. Εκτός κι αν θέλετε μια ποικιλία που δεν μπορείτε να πάρετε από φίλους ή γνωστούς.

Τοποθετήστε τα φυτεμένα μοσχεύματα σε ζεστό μέρος μακριά από το άμεσο φως. Θα πρέπει να λαμβάνουν έντονο έμμεσο φως. Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο και μετά από ένα μήνα θα δείτε τη δραστηριότητα των φυτών.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *