Πώς να πολλαπλασιάσετε φυτά κινέζικου χρήματος από μοσχεύματα ή μετατοπίσεις

Πολλαπλασιάστε το κινεζικό φυτό χρήματος

Τα κινεζικά φυτά χρήματος είναι ένα από τα αγαπημένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο των γλάστρων. Το ελκυστικό τους φύλλωμα και η εξωγήινη εμφάνισή τους κερδίζουν τις καρδιές τους. Νούμερο ένα στη συλλεκτική λίστα.Δεν είναι δύσκολο να το φροντίσετε και είναι κατάλληλο για αρχάριους με γνώσεις κηπουρικής.

Ευτυχώς, αν θέλετε να φυτέψετε μεγάλο αριθμό από αυτά τα αγαπημένα φυτά. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη. Τα κινέζικα φυτά χρήματος πολλαπλασιάζονται εύκολα και τείνουν να ριζώνουν απίστευτα γρήγορα. μεγαλώνουν σε ένα γεμάτο δέντρο εν ριπή οφθαλμού (Την ώρα της κηπουρικής)

Έτσι, εάν θέλετε να επεκτείνετε τον κήπο σας στην Pailia, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε δύο από τους καλύτερους τρόπους. Δημοσιεύστε τους κανονισμούς σας Με λίγα μόνο εργαλεία και λίγη προσπάθεια

βίντεο φροντιστήριο

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για μια βήμα-βήμα επίδειξη του πολλαπλασιασμού του κινεζικού φυτού Money. Ο λάτρης των φυτών σε γλάστρες, Madison Moulton, θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα πολλαπλασιασμού του φυτού σας κόβοντας μίσχους ή κλαδιά και φύλλα.

για την Κίνα αργυρομύλος

Η Phyllia έχει πολλά άλλα ονόματα που αναφέρονται στα στρογγυλά φύλλα της, όπως φυτό τηγανίτας ή φυτό UFO.

Το κινέζικο δέντρο χρήματος έχει επιστημονική ονομασία. Phyllia PeperomiotisΥπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα κοινά ονόματα. Ένα από αυτά είναι το φυτό τηγανίτας, που πήρε το όνομά του από τα επίπεδα, στρογγυλεμένα φύλλα του.Το φυτό UFO είναι ένα άλλο δημοφιλές φυτό για τον ίδιο λόγο.

Σπάνια θα βρεις Phyllia Peperomiotis Το όνομα Missionary Plant πληροφορεί την ιστορία του Το 1945, ο Νορβηγός ιεραπόστολος Agnar Espegren βρήκε το φυτό ενώ έφευγε από μια κοντινή περιοχή στα βουνά Kang της νοτιοδυτικής Κίνας. Ταξίδι στην Ινδία και επιστροφή στη Νορβηγία Αυτό το φυτό έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Σκανδιναβία και την Ευρώπη.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να γίνει αυτό το φυτό δημοφιλές στον κόσμο της γλάστρας. αλλά με τα social media Αυτό το καθιστά πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου στην αγορά. Είναι ένα φυτό σε γλάστρα που είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί. υπό ιδανικές συνθήκες Μπορεί να διαρκέσει για περισσότερα από 10 χρόνια, δίνοντάς σας άφθονο χρόνο για να φωτογραφίσετε τα αγαπημένα σας φυτά.

μοναδικό ψευδώνυμο πεπερομία Αυτό εξηγεί την ομοιότητα αυτού του φυτού με το Peperomia, ένα αγαπημένο φυτό εσωτερικού χώρου.Η φυλλιά, ωστόσο, προέρχεται από μια εντελώς διαφορετική οικογένεια – Urticaceae – πιο στενά συγγενής με τις τσουκνίδες από τα φυτά γλάστρας.

Αυτά τα φυτά συνοδεύονται από Τεράστια λίστα πλεονεκτημάτωνΕίτε σας αρέσουν για τα οφέλη του φενγκ σούι είτε για την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προσθέσετε αυτά τα φυτά στη συλλογή φυτών σε γλάστρες. Ευτυχώς, πολλαπλασιάζονται πολύ εύκολα. Αυτό σας επιτρέπει να φυτέψετε όσο θέλετε χωρίς κόστος.

Γιατί να κάνετε εκστρατεία;

Πολλαπλασιάζοντας φυτά Πυλίας
Ο πολλαπλασιασμός είναι ένας γρήγορος, φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να προσθέσετε φυτά στο σπίτι σας ή να μοιραστείτε με φίλους.

Το κινέζικο δέντρο χρήματος είναι όμορφο και συμπαγές. Ταιριάζει εύκολα σε κάθε χώρο του σπιτιού σας. Δεν απαιτούν περισσότερη φροντίδα από άλλα φυτά στην αυλή σας. Έχουν μια ελκυστική εμφάνιση που δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Και αν θέλετε να διακοσμήσετε όμορφα το σπίτι σας, αλλά το μπάτζετ δεν είναι αρκετό, ποιο θα είναι; Διάδοση.

Η μαγεία του πολλαπλασιασμού σας επιτρέπει να καλλιεργήσετε νέα φυτά Pylia. Απολύτως κανένα κόστοςΑρκεί να έχετε μια γλάστρα και λίγο χώμα ή ένα ποτήρι νερό. Μπορείς να μεγαλώσεις όσο θέλει η καρδιά σου. (ή όσο το επιτρέπει το μητρικό φυτό)

κι αυτοί αναπτύσσεται σχετικά γρήγοραΓεμίστε τα φυτά σας πιο γρήγορα από όσο περιμένατε. Ειδικά όταν φυτεύονται από αντίθετες αποστάσεις. Θα έχετε ένα δυνατό και σταθερό φυτό σε λίγους μήνες. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μήνες για να εμφανιστούν ρίζες ή νέα ανάπτυξη.

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι πολλαπλασιασμού αυτών των φυτών. Εάν το δέντρο σας έχει μετατοπίσει Μπορείτε να φυτέψετε ένα νέο ή να καλλιεργήσετε ένα νέο φυτό από ένα μόνο φύλλο. για περισσότερα φυτά Δεν είναι κακό να δοκιμάσεις και τα δύο.

Δύο τρόποι διάδοσης

κατά την εκστρατεία Έχετε δύο επιλογές – Offset ή μονόφυλλοΑυτό που θα επιλέξετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του μητρικού φυτού. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να αποκτήσετε νέο Pilea σε χρόνο μηδέν.

διάδοση από τη μετατόπιση

Phylia φυτεμένη με offset.
Τα offset είναι νεαρά φυτά που αναπτύσσονται δίπλα στο μητρικό φυτό.

αν μπορείς να δεις αντισταθμίζεται Η εκβλάστηση του εδάφους είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδος πολλαπλασιασμού. Απαιτεί λίγα εργαλεία, λίγο χώμα και λίγη υπομονή.

Συγκεντρώστε τα εργαλεία σας

εξαίσιο ψαλίδι
Το εργαλείο πρέπει να ακονιστεί και να καθαριστεί πριν από τη χρήση.

για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι Να ξεκινάτε πάντα συγκεντρώνοντας τα εργαλεία και όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Ευτυχώς, κατά τη διάδοση από offset, δεν χρειάζεστε πολλά.

Η μόνη απαίτηση είναι Ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίριΕάν είναι αιχμηρό, το κόψιμο θα είναι καθαρό και το φυτό θα ανακάμψει γρήγορα.

Θα έπρεπε επίσης καθαρίστε τα εργαλεία σας για την πρόληψη της εξάπλωσης επιβλαβών βακτηρίων Πλύνετε με σαπούνι και νερό ή σκουπίστε με χλωρίνη 5% για να απολυμάνετε τον εξοπλισμό και να μειώσετε τον κίνδυνο ασθένειας.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή ενώ κάνετε την καμπάνια Δεν χρειάζεστε καν αυτά τα βασικά εργαλεία. κάτω από το επίπεδο του εδάφους Το offset μπορεί να διαχωριστεί απαλά από το κύριο φυτό χωρίς κανένα κόψιμο.Ωστόσο, το ψαλίδι συχνά σας επιτρέπει να το κόβετε καθαρό και χωρίς να το τραβάτε έξω από τη γλάστρα. Άρα είναι δική σου επιλογή.

βρείτε μετατόπιση

Εύρεση αποζημίωσης φυτών Gardner Pylia
όταν αφαιρείται από τον γονέα Η μετατόπιση πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίξει τη ζωή από μόνη της.

Στη συνέχεια, βρείτε τη μετατόπιση που θέλετε να διαγράψετε. Αυτά ξεπροβάλλουν στο χώμα δίπλα στο μητρικό φυτό και μοιάζουν με μικρότερη νεανική φύλλια.

Για να μεγαλώσεις με επιτυχία Η μετατόπισή σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ίντσες ύψος με λίγα φύλλα μεσαίου μεγέθους

Εάν τα φύλλα είναι πολύ μικρά ή δεν έχουν αναπτυχθεί αρκετά, δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους. Περιμένετε μερικές εβδομάδες για να αναπτυχθούν πριν τα αφαιρέσετε από το κύριο φυτό.

αφαιρέστε στη βάση

Ο κηπουρός αφαιρεί τη μετατόπιση του φυτού φυλλιάς με ένα μαχαίρι χειρός.
Υπάρχουν δύο επιλογές για να αφαιρέσετε τη μετατόπιση από τη μητρική εγκατάσταση. Ένα από τα οποία είναι η εξάλειψη.

Μόλις βρεθεί η σωστή μετατόπιση Μπορεί να αφαιρεθεί από το μύλο Εδώ έχετε δύο επιλογές.

Εάν θέλετε να βάλετε ένα φυτό σε μια γλάστρα, μπορείτε. Αφαιρέστε τη μετατόπιση από πάνω από το έδαφος. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να αφαιρέσετε το χώμα κοντά στη διασταύρωση για να δείτε πού βρίσκονται οι ρίζες. Στη συνέχεια, σκάψτε το ψαλίδι σας στο χώμα για να αντισταθμίσετε το κόψιμο. Εξαρτάται από το μέγεθος του φυτού σας. Ένα μικρότερο μαχαίρι χειροτεχνίας μπορεί να παρέχει καλύτερη ακρίβεια εδώ.

Οι ζαρντινιέρες που συγκρατούν την πιλιά αφαιρούνται από το υπόλοιπο φυτό offset.
Οι αφαιρεθείσες μετατοπίσεις θα πρέπει να έχουν πολλές ρίζες για να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη στο νέο σπίτι.

Εάν θέλετε να μεταφερθείτε πίσω στο κινεζικό εργοστάσιο ασημιού μπορείτε να κάνετε Αφαιρέστε το φυτό από την υπάρχουσα γλάστρα του. και τραβήξτε λίγο από το παλιό χώμα

Αυτό διευκολύνει πολύ τον εντοπισμό των μετατοπίσεων και, στη συνέχεια, την περικοπή τους όπου η μετατόπιση ταιριάζει με την κύρια καλλιέργεια. κόβοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρίζες Μπορείτε να μετακινήσετε τις στοίβες σας σε νέα δοχεία και υπάρχει αρκετός χώρος για επέκταση και δημιουργία νέων αντισταθμίσεων.

ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε Το offset σας πρέπει να είναι αρκετά root για να επιβιώσει από μόνο του. Αν κόψετε σε λάθος μέρος και αφήσετε ρίζες Το εργοστάσιό σας δεν θα μπορεί να ξεκινήσει.

φυτό στο έδαφος

Ο κηπουρός προετοιμάζει το μίγμα εδάφους για πολλαπλασιασμό.
Το μείγμα της γλάστρας πρέπει να στραγγίζει καλά.

κατά την εξαγωγή της μετατόπισης Θα μείνουν μόνο δέντρα. Έναρξη προετοιμάστε το μίγμα εδάφουςΕάν θέλετε να βοηθήσετε την αποζημίωσή σας να αυξηθεί γρήγορα Ένα ελαφρύ, καλά στραγγιζόμενο μείγμα αναπαραγωγής είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Ανακατέψτε ίσα μέρη νιφάδες καρύδας (ή τύρφη) και περλίτη. μαζί για να σχηματίσουν ένα διασπειρόμενο μείγμα. Αυτό το μείγμα στραγγίζει απίστευτα καλά και έχει μικρή αντοχή στην ανάπτυξη νέων ριζών.

Ωστόσο, αν πάτε στο μονοπάτι αναπαραγωγής Θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τις γλάστρες καθώς η μετατόπιση μεγαλώνει. Για όσους παρέλειψαν αυτό το βήμα, μπορούν να το φυτέψουν στο έδαφος και να το καλλιεργήσουν σε εσωτερικούς χώρους. Αν και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν σε πυκνό έδαφος, Αλλά μένουν εκεί περισσότερο και τους εμποδίζουν να διαταράξουν τις ρίζες αργότερα.

Τα μείγματα γλάστρας είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο και στα καταστήματα. Ανακατέψτε δύο μέρη χώματος υψηλής ποιότητας με ένα μέρος καρύδας και ένα μέρος περλίτη για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και να αυξήσετε την απόσταση μεταξύ των σωματιδίων.

Κηπουρός που φυτεύει τη Phyllia ως εδαφοκάλυψη
Βάλτε το κάτω μέρος του όφσετ στο μείγμα γλάστρας και νερό.

Γεμίστε μια μικρή έως μεσαία γλάστρα με το μείγμα εδάφους που έχετε επιλέξει. Κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο και τοποθετήστε το offset σας. Μόνο το θεμέλιο πρέπει να ταφεί.Οι υπόγειοι μίσχοι μπορεί να σαπίσουν και τα νεοσχηματισμένα φύλλα μπορεί να πεθάνουν.

Μετακινήστε την κατσαρόλα στη θέση της. Ένας ζεστός χώρος με έντονο έμμεσο φωτισμό.Υπό ιδανικές συνθήκες Θα πρέπει να αναπτυχθεί σε ένα ώριμο, εγκατεστημένο φυτό γρήγορα.

πολλαπλασιασμός από μοσχεύματα

Πολλαπλασιασμός της Πυλίας από Μοσχεύματα
Τα μοσχεύματα φύλλων είναι μια άλλη μέθοδος πολλαπλασιασμού.

Εάν διαπιστώσετε ότι το φυτό σας δεν έχει αντιστάθμιση Μπορείς να το κάνεις. και σκορπισμένα από ένα μόνο φύλλο – εφόσον δεν υπάρχει βλάβη και ασθένεια Τα βήματα είναι εύκολο να ακολουθηθούν. Αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερη προσπάθεια από τη δημοσίευση με αντιστάθμιση.

Συγκεντρώστε τα εργαλεία σας

άνδρας που κρατά μαχαίρι χειροτεχνίας
Ένα κοφτερό μαχαίρι χειροτεχνίας είναι ιδανικό για να κόβετε φύλλα φυτών για πολλαπλασιασμό.

Η διαδικασία πολλαπλασιασμού από μοσχεύματα φύλλων είναι πολύ παρόμοια και ξεκινά με τα ίδια βήματα προετοιμασίας.

Για αυτή τη μέθοδο θα χρειαστείτε πολλά. κοφτερό μαχαίρι χειροτεχνίας ή μικρό και ακριβές ψαλίδι Η διαδικασία κοπής είναι πολύ τεχνική. Επομένως, όσο πιο αιχμηρά τα εργαλεία σας, τόσο περισσότερα Όσο πιο εύκολο είναι να το κόψετε. Και τόσο πιο πιθανό είναι να βλαστήσουν οι ρίζες.

Αυτά τα εργαλεία θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμα. καθαρίστε πριν τη χρήσηΑκόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιείτε στον κήπο. Βασικά, κάνετε μια τομή στο μητρικό φυτό. Αυτό τα καθιστά ευάλωτα σε βακτηριακές βλάβες και ασθένειες. Τα καθαρά, αιχμηρά εργαλεία περιορίζουν αυτόν τον κίνδυνο και βοηθούν το μητρικό φυτό να ανακάμψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το κανονικό σαπούνι και νερό θα λειτουργήσουν εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα εργαλείο στο παρελθόν. Κόψτε ιδιαίτερα τα άρρωστα φυτά και απολυμάνετε με διάλυμα χλωρίνης 5% πριν τη χρήση.

μαζέψτε φύλλα

Οι κηπουροί επιλέγουν φύλλα υάκινθου νερού για πολλαπλασιασμό.
Επιλέξτε δυνατά, μεγάλα φύλλα.

Κοιτάξτε το δέντρο σας και αναγνωρίστε τα σωστά φύλλα (ή φύλλα) για πολλαπλασιασμό αρκετά μεγάλο – Τα μικρότερα φύλλα δημιουργούν λιγότερες ρίζες. Αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε βλάβη ή ασθένεια.

Θέλετε το φυτό σας να έχει το καλύτερο ξεκίνημα για νέα ανάπτυξη. Και η ζημιά είναι ένας τρόπος για να περιοριστούν οι ευκαιρίες ανάπτυξης των ριζών. Οι ασθένειες δεν θα σταματήσουν τη νέα ανάπτυξη. Αλλά θα περάσει στο νέο δέντρο. δημιουργήστε προβλήματα που μπορείτε να διορθώσετε αργότερα

Οι μίσχοι της πυλίας συνδέονται με το κεντρικό στέλεχος.
Τα επιλεγμένα φύλλα πρέπει να είναι σταθερά προσκολλημένα στον κεντρικό μίσχο του φυτού.

Αποφύγετε τα πολύ παλιά φύλλα. Φαίνεται να έχει τελειώσει τον κύκλο ζωής του. καθώς και φρέσκα φύλλα Ακόμα αναπτύσσεται, η μέση λύση είναι ο σωστός τρόπος και σας επιτρέπει να διαλέξετε μερικά φύλλα ταυτόχρονα.

όταν μαζεύουμε φύλλα Εξετάστε το συνολικό σχήμα του φυτού. Αυτά τα δέντρα είναι αγαπημένα για τη στρογγυλή και λεία εμφάνισή τους.

Αποφύγετε τα μεγάλα φύλλα που αποτελούν μέρος του σχήματος. Η αφαίρεσή του θα κάνει το φυτό να φαίνεται ανισόρροπο και να μαραθεί. Εναλλακτικά, πάρτε τα φύλλα από διαφορετικές πλευρές. του δέντρου για να αναδιατάξει την ανάπτυξη και να διατηρήσει το σχήμα του δέντρου

κόψτε τα φύλλα

Ο κηπουρός κόβει τα δυνατά φύλλα αμάρανθου από το κεντρικό στέλεχος.
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι χειροτεχνίας για να κόψετε το στέλεχος από τη μέση του κορμού, παίρνοντας λίγο χρόνο.

Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε αυτό το επιλεγμένο φύλλο από το φυτό. Αλλά ένα απλό κόψιμο δεν αρκεί για να τονώσει την ανάπτυξη των ριζών.

Για να δημιουργήσετε root χρειάζεστε Κόψτε λίγο από το κεντρικό στέλεχος μαζί με τα φύλλα. Ο μίσχος από μόνος του στερείται κατάλληλου ιστού για την ανάπτυξη της ρίζας και το σχηματισμό οφθαλμών. Είναι ένα μικρό κομμάτι ιστού κύριου στελέχους που συνδέεται με την άκρη του φύλλου που τελικά σχηματίζει τη ρίζα και σχηματίζει ένα βλαστάρι στη βάση του μοσχεύματος.

Ένα μικρό κομμάτι χαρτομάντηλο είναι προσαρτημένο στη λεπίδα κοπής.
Θα πρέπει να υπάρχει ακόμα καφέ ιστός στα μοσχεύματα των φύλλων.

Όταν λοιπόν μαζεύεις τα φύλλα σου Μην βιαστείτε να το κόψετε σύντομα. Πιάστε το μαχαίρι χειροτεχνίας και κόψτε το φύλλο από το στέλεχος. αφαιρέστε ένα μικρό κομμάτι ιστού έξω ταυτόχρονα

αφ ‘ετέρου, Φροντίστε να μην κόψετε πολύ τον κορμό. Για να αποφευχθεί η φθορά ή η φθορά, πρέπει να σπάσει.Αν σπάσει, μπορείτε να το ριζώσετε και να φυτέψετε ένα νέο. Αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ασφαλή μέθοδο και να την αφαιρέσετε σιγά σιγά.

Οι καλές τομές φύλλων πρέπει να έχουν μικρούς καφέ μίσχους στις άκρες αντί για πράσινους μίσχους.

ρίζες στο νερό

Τα Phylia είναι φύλλα ριζωμένα στο νερό.
Το μούλιασμα των κομμένων φύλλων σε νερό είναι ένας εύκολος τρόπος. στο να μεγαλώσουν οι ρίζες

Το μονόφυλλο ή το φύλλο σας είναι έτοιμο να ριζώσει, με τον εύκολο τρόπο. Αυτά τα μέρη βρίσκονται στο νερό.Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε στενά την ανάπτυξη των ριζών. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ριζώσετε απευθείας στο χώμα αν θέλετε.

Ένας σταθμός διανομής γυαλιού είναι κατάλληλος για αυτή τη διαδικασία. Αυτά τα λεπτά ποτήρια έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στα φύλλα να επιπλέουν προς τα πάνω και έξω από το νερό. Βυθίζοντας μόνο το τελευταίο μέρος της κοπής.

Εάν δεν έχετε ήδη ένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το a Κανονικό γυαλί και διαφανές πλαστικό περιτύλιγμαΓεμίστε το ποτήρι με νερό και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη Κάντε μια μικρή τρύπα στο πλαστικό για να κρατήσετε τα φύλλα έξω από το ποτήρι.

Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό ή βρόχινο νερό για πολλαπλασιασμό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η ποιότητα του νερού της βρύσης σας είναι κακή. ανελκυστήρας νερού Όταν παρατηρήσετε ότι τα κλαδιά είναι βρεγμένα από κάτω Αλλάξτε το νερό μία φορά την εβδομάδα και ταυτόχρονα καθαρίστε το ποτήρι.

Τα καθαρά γυαλιά μειώνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης βακτηρίων αποτρέποντας τις συχνές αλλαγές νερού.

συλλέγω Τοποθετήστε το ποτήρι σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος. μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε λίγες εβδομάδες Θα πρέπει να παρατηρήσετε την ανάπτυξη της ρίζας ξεκινώντας από το κάτω μέρος του μοσχεύματος.

χειρουργική επέμβαση εμφυτευμάτων

Νέα φυτά Phyllia που φυτρώνουν
Ένα μικρό φυτό παμπ που αναπτύσσεται κοντά σε μοσχεύματα φύλλων.

Εάν οι ρίζες έχουν μήκος μια ίντσα ή δύο Θα παρατηρήσετε ένα μικρό κουτάβι. Αρχίζει να αναπτύσσεται στη βάση του μοσχεύματος.Είστε έτοιμοι να φυτέψετε στο έδαφος.

Phyllia, ένα φυτό που αναπτύσσεται από ένα μόνο φύλλο που απλώνεται.
Μετακομίστε σε ένα μεγαλύτερο σπίτι όταν το κουτάβι φυτό μεγαλώσει μερικά εκατοστά.

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω για τη φύτευση offset. Προσέξτε να μην θάψετε το κόψιμο πολύ βαθιά. Διατηρήστε το έδαφος υγρό μέχρι να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη από το υπόγειο.

Όταν μεγαλώσει αρκετά εκατοστά, μπορείτε. ξεφλουδίστε το αρχικό φύλλο Διατηρήστε τα στις αρχικές τους γλάστρες ή μεταφυτέψτε τα σε μεγαλύτερες γλάστρες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Συντήρηση μετά την εκστρατεία

κηπουρός που ποτίζει πύλια
Βεβαιωθείτε ότι τα νεοπολλαπλασιασμένα φυτά Phyllia είναι καλά ποτισμένα.

Αν το κινέζικο φυτό χρημάτων σας φυτεύτηκε σε γλάστρα στο τελευταίο σπίτι Μπορείτε να το φροντίσετε όπως κάθε άλλο φυτό εσωτερικού χώρου. Βεβαιωθείτε ότι χρειάζεται η κατάλληλη φροντίδα για να εξασφαλίσετε μια μακρά και υγιή ζωή για το Pilea σας.

άρχισε με Διατηρήστε το έδαφος συνεχώς υγρό. για την τόνωση της ανάπτυξης νέων ριζών Μην το παρακάνετε όμως για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών. Μετά από μερικές εβδομάδες, περιορίστε το πότισμα όταν το πάνω μέρος του εδάφους είναι περίπου 2 ίντσες στεγνό, ή λιγότερο, εάν τα μοσχεύματα σας βρίσκονται σε πολύ μικρές γλάστρες.

βάλε ένα δέντρο μέσα έντονο έμμεσο φως για δυνατές νέες ευκαιρίες ανάπτυξης Θα πρέπει να προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως για την αποφυγή εγκαυμάτων.

σταματήστε τη λίπανση μέχρι να εγκατασταθεί το εργοστάσιό σας Αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα υψηλής ποιότητας μίγμα εδάφους. Θα πρέπει να υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν τα κλαδιά.

Η προλίπανση μπορεί να καταστρέψει αυτές τις νέες και εύθραυστες ρίζες και να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μετά από λίγους μήνες Αν η ανάπτυξη μείνει στάσιμη Χρησιμοποιήστε τη μισή συγκέντρωση λιπάσματος.

τελικές σκέψεις

Τα κινέζικα φυτά χρήματος είναι εξαιρετικά φυτά για τον πρώτο σας πολλαπλασιασμό. Σας επιτρέπει να βλέπετε αποτελέσματα απίστευτα γρήγορα ή γενικά αμέσως. Η χαμηλή συντήρηση και η συγχωρητική φύση του το καθιστούν ένα εξαιρετικό πρώτο φυτό για πολλαπλασιασμό. σωστή τεχνική με λίγη υπομονή Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σπορόφυτά σας να μεγαλώνουν σε νέα φυτά δωρεάν.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *