Πώς να συγκομίσετε και να αποθηκεύσετε τους σπόρους από τα άνθη Zinnia

Συλλέξτε τους σπόρους της Zinnia

Σε ποιον δεν αρέσουν οι πολύχρωμες ζίνιες στον λαχανόκηπό τους; Αυτά τα λουλούδια που αναπτύσσονται εύκολα είναι α Ο κήπος του σπιτιού είναι ο κύριος για πολλά χρόνια

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν με φακελάκια ζίνια με μικτά χρώματα. Αυτά τα όμορφα λουλούδια έρχονται σε πολλά χρώματα. ακόμη και πράσινο Αν αυτό είναι το σημείο εκκίνησης, θα το στοιχηματίσω. τουλάχιστον ένα χρώμα σε αυτό το πακέτο Θα θελήσετε να το κρατήσετε στη συλλογή σας το επόμενο έτος.

Ή ίσως είστε λιτός κηπουρός και θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια συλλέγοντας τους δικούς σας σπόρους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, διαβάστε για να μάθετε περισσότερα. Συλλέγοντας τους δικούς σας σπόρους ζίννιας Για πολλά χρόνια ακόμα!

Σχετικά με τα φυτά Zinnia

Οι ζίνιες είναι ποώδη φυτά. Ετήσιο Ιθαγενής στο Μεξικό, τι είναι «έτος»; Δηλαδή σαν κηπουροί φυτεύουμε σπόρους.Τα φυτά μεγαλώνουν και ανθίζουν.Βάζει σπόρους πριν πεθάνουν μετά τους φθινοπωρινούς παγετούς. Τα φυτά συνήθως ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ετήσια καρποφόρα ή πολυετή φυτά, τα οποία χρειάζονται έως και 2 χρόνια στον κύκλο ζωής τους.

Ανατομία της ζίννιας

Η ζίνια είναι ένα φυτό με πολλά λουλούδια σε ένα λουλούδι.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για τη ζίνια είναι ότι το λουλούδι που βλέπετε υπάρχει στην πραγματικότητα. πλήθος λουλούδι στο κύπελλο ανάμεικτο λουλούδιΕίναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της οικογένειας των Asteraceae, που ανήκει στις ζίννιες.Σε αυτήν την οικογένεια συναντάμε και δημοφιλή λουλούδια κήπου όπως ηλιοτρόπια και ρουμπέκια.

Το σύνθετο άνθος αποτελείται από πολλά άνθη δίσκων και τσιγκούνια. Τα Ray flowers είναι συχνά τα «πέταλα» στα μάτια μας. Ενώ το λουλούδι του δίσκου βρίσκεται στη μέση του λουλουδιού. Σκεφτείτε στο κέντρο ενός γιγάντιου καφέ ηλίανθου – αυτά τα πράγματα είναι αληθινά. Εκατοντάδες δίσκοι λουλουδιώνΜερικές φορές τα λουλούδια είναι αποστειρωμένα και δεν παράγουν σπόρους. Τόσο οι ζίννιες με δίσκο (κέντρο) όσο και με ακτίνες (πέταλα) παράγουν σπόρους εάν γονιμοποιηθούν σωστά.

Πώς να αποθηκεύσετε τους σπόρους της ζίννιας

Σπόροι από δημοφιλείς κήπους με λουλούδια
Η συλλογή των σπόρων ζίννιας είναι μια πολύ απλή διαδικασία.

Όταν τα πέταλα της ζίννιας αρχίζουν να πεθαίνουν και τα κεφάλια των λουλουδιών αρχίζουν να γίνονται καφέ. Θα παρατηρήσετε εκατοντάδες επίπεδους, καφέ σπόρους, όταν περνάτε απαλά το δάχτυλό σας. Τραβήξτε την κεφαλή του λουλουδιού. αυτούς τους σπόρους Τεχνικά γνωστό ως AkinesΤο αχαίνιο είναι ένας καρπός που περιέχει σπόρους

Συγχαρητήρια! Συλλέξατε την πρώτη σας παρτίδα σπόρων ζίννιας.

Συμβουλές για την αποθήκευση των σπόρων ζίννιας

Τώρα, εάν σκοπεύετε να συλλέγετε σπόρους κάθε χρόνο, υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που θα θέλετε να ακολουθήσετε. αυτό είναι δημόσιο Οδηγίες αποθήκευσης σπόρων Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά φυτά:

Συλλέξτε σπόρους από πολλά φυτά.

αποξηραμένα λουλούδια έτοιμα για συγκομιδή
για τη διατήρηση της γενετικής ποικιλότητας Είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε σπόρους από πολλά φυτά.

Ο πρώτος κανόνας είναι ότι θέλετε να αποθηκεύσετε σπόρους από πολλά φυτά, κάτι που διασφαλίζει ότι θα αποφύγετε αναπαραγωγική κατάθλιψηΉ μάλλον χάστε τη δύναμη στον πληθυσμό σας λόγω της αναπαραγωγής γενετικά παρόμοιων φυτών.

με άλλα λόγια Ο πληθυσμός ζίννιας που παράγετε θα έχει αρκετή γενετική ποικιλότητα για τα μελλοντικά φυτά και τους απογόνους τους. Δυνατό, όμορφο και/ή εξαιρετικά ανθεκτικό στις ασθένειες.Εάν κρατήσετε μόνο έναν σπόρο Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλοί σπόροι. Αλλά θα μειώνετε τη γενετική ποικιλότητα του πληθυσμού σας όλο και περισσότερο κάθε χρόνο.

Συλλέξτε σπόρους από υγιή φυτά.

Συλλέξτε σπόρους από δημοφιλείς κήπους με λουλούδια.
Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά από τα οποία συλλέγετε σπόρους είναι υγιή και απαλλαγμένα από ασθένειες.

Ο δεύτερος κανόνας είναι η συλλογή σπόρων από υγιή φυτά. Εάν οι ζίννιες σας είναι άρρωστες ή αγωνίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν Είναι καλύτερο να μην συλλέγετε σπόρους από αυτά τα φυτά.Οι σπόροι πρέπει να διατηρούνται απαλλαγμένοι από ασθένειες και υγιείς, ώστε να μην σαπίζουν στην αποθήκευση. Δεν θέλετε ασθένεια στα μπαλώματα ζίννια σας το επόμενο έτος.

Ένα καλό παράδειγμα είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται από τους σπόρους (όπως μια μολυσμένη ασθένεια που μεταδίδεται από τους σπόρους) που επηρεάζει τις ζίννιες. ωίδιοΤο ωίδιο είναι ένας μύκητας που εμφανίζεται λευκός. Επικάλυψη σε σκόνη σε φύλλα, μίσχους και άνθη. Σοβαρές μολύνσεις μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των φυτών και να προκαλέσουν θάνατο των φυτών.

Στεγνώστε τους σπόρους σας πριν τους αποθηκεύσετε.

Αποξηραμένοι σπόροι από τον δημοφιλή κήπο με λουλούδια.
Οι σπόροι πρέπει να αποξηρανθούν και να αποθηκευτούν σωστά μετά τη συγκομιδή.

Μετά τη συλλογή των σπόρων ζίννιας Οι σπόροι πρέπει να απλωθούν σε κόσκινο ή πάγκο και να στεγνώσουν στον αέρα. Ακόμα κι αν είναι στεγνό έξω, το θέλω. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μόνο μια μικρή ποσότητα υγρασίας. στον σπόρο σου Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αποθηκεύετε.

Αφού στεγνώσει για 1-2 ημέρες σε καλά αεριζόμενο χώρο. Καλύψτε τους σπόρους σε μια χάρτινη σακούλα ή τσάντα για νομίσματα. Φροντίστε να επισημάνετε τους σπόρους με το όνομα του φυτού και την ημερομηνία που το συλλέξατε ή το αποθηκεύσατε.Συλλέξτε τους σπόρους. Ένα δροσερό, ξηρό, σκοτεινό μέρος. μέχρι να είναι έτοιμο για φύτευση την επόμενη σεζόν!

Γρήγορα στοιχεία για την αναπαραγωγή φυτών

φωτεινά πορτοκαλί λουλούδια στον κήπο
Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν τη συγκομιδή και τη φύτευση σπόρων ζίννιας.

Και τι γίνεται αν θέλετε να μαζέψετε σπόρους; Ζίνια, μια ιδιαίτερη ποικιλία?

Ας υποθέσουμε ότι σώσατε τους σπόρους από μια όμορφη κόκκινη ζίνια επειδή θέλετε μια μεγάλη κόκκινη ζίνια στον κήπο σας το επόμενο έτος. Η επόμενη χρονιά έφτασε και φύτεψες τους σπόρους σου με αγάπη στον κήπο σου. Αλλά αυτό σε σοκάρει τόσο πολύ. Το παρτέρι είναι γεμάτο με πολύχρωμες ζίνιες. Αντί για κόκκινο, πώς έγινε;

ζίννια Η διασταυρούμενη επικονίαση συμβαίνει φυσικά στα έντομα.Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι σπόροι ζίνια που μαζέψατε είναι κόκκινοι, Αλλά η γύρη από τις κοντινές κίτρινες ζίννιες ή τις ροζ ζίννιες μπορεί να γονιμοποιήσει τις κόκκινες ζίνιες σας όταν υπάρχουν μέλισσες ή άλλα έντομα. πετάξτε πάνω από τον κήπο σας

Η μελέτη της αναπαραγωγής φυτών και της γενετικής είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτό που εξηγώ. Αλλά είναι βασικά επειδή συλλέγετε μοναδικούς σπόρους από ένα συγκεκριμένο είδος λουλουδιών. Οι σπόροι από λουλούδια δεν είναι εγγυημένο ότι θα παράγουν πανομοιότυπα φυτά..

Λοιπόν, πώς να συλλέξετε και να αποθηκεύσετε σπόρους για να διαλέξετε; χρώμα ή χαρακτηριστικό?

Θα πρέπει να κάνετε ξεχωριστός Αυτό διασφαλίζει ότι οι ζίννιες σας επικονιάζονται μόνο από άλλες ζίννιες που έχουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαχωρισμού και υπάρχουν τρεις μέθοδοι διαχωρισμού. απόσταση, χρόνοςή μηχανικός διαχωρισμός.

χωρίζονται με απόσταση ή χρόνο

Ενιαίο λευκό λουλούδι απομονωμένο από το άλλο
Η απόσταση ή ο διαχωρισμός των φυτών ζίννιας θα βοηθήσει στην αποφυγή της διασταυρούμενης επικονίασης.

για κηπουρούς στο σπίτι Ο διαχωρισμός της απόστασης και του χρόνου μπορεί να είναι λίγο δύσκολος. Και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό για τον κήπο σας. με αυτές τις μεθόδους Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα δέντρα σας έχουν την κατάλληλη απόσταση για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διασταυρούμενη επικονίαση, διαφορετικά θα έπρεπε. Φυτέψτε ζίννιες σε διαφορετικούς χρόνους. Έτσι δεν ανθίζουν ταυτόχρονα. Και πάλι, δεν είστε εμπορικός καλλιεργητής ζίννιας. Οπότε θα επικεντρωθώ στον μηχανικό διαχωρισμό.

Διαχωρισμός με συσκευασία ή κλουβί.

Τα άνθη της πορτοκαλιάς διαχωρίζονται από τα άλλα λουλούδια της τσάντας.
Η προσθήκη μιας σακούλας ή μιας σειράς καλυμμάτων ζίνια θα κρατήσει μακριά τους ανεπιθύμητους επικονιαστές.

Μηχανικός διαχωρισμός σημαίνει τύλιγμα ή παγίδευση των λουλουδιών σας για να διασφαλίσετε ότι οι κατάλληλοι επικονιαστές θα επικονιάσουν τα φυτά ζίνια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλουβί ντομάτας ή παρόμοια δομή για να κλειδώσετε τα φυτά ζίνια. Τοποθετήστε τις ζίνιες γύρω του.Πριν αρχίσει να ανθίζει η ζίνια Καλύψτε όλο το κλουβί με ένα ελαφρύ πανί.

όταν ανθίζουν τα λουλούδια το θέλεις Φέρτε έντομα στο κλουβί για να επικονιάσουν τα φυτά σας. Ή πρέπει να επικονιάσεις με το χέρι;Όταν το φυτό σας αρχίζει να αναπτύσσει ανώριμους σπόρους Μπορείτε να αφαιρέσετε το πανί.

Ίσως ο ευκολότερος τρόπος επιλογής και διάδοσης ζίννιας είναι να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο. συσκευασία τεχνικήΕπιλέξτε το μπουμπούκι για το οποίο θέλετε να συλλέξετε τον σπόρο. και πριν το άνοιγμα Τοποθετήστε μικρές, ελαφριές τσάντες γύρω από τα λουλούδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριές υφασμάτινες τσάντες, χάρτινες τσάντες ή μικρές τσάντες δώρου οργάντζα. Αφαιρέστε τη σακούλα για μια στιγμή. επικονίαση χεριώνΣτη συνέχεια τοποθετήστε ξανά τη σακούλα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται οι ανώριμοι σπόροι.

Πώς να γονιμοποιήσετε τα λουλούδια με το χέρι

Κίτρινα άνθη που επικονιάζονται από τον κηπουρό με το χέρι.
Οι κηπουροί μπορούν να επικονιάσουν τα λουλούδια με το χέρι χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα.

Η επικονίαση της ζίννιας συμβαίνει όταν οι στήμονες (Αρσενικό του λουλουδιού) προσκολλημένο στο πόδι ή στο σώμα του εντόμου. στη συνέχεια κατάθεση την κορυφή του πιστολιού (θηλυκό μέρος) βουρτσίζεται κατά μήκος του σημάδι. (κορυφή ύπερου)

Για να γονιμοποιήσετε χρειάζεστε αναλογιζόμενος αυτή τη φυσική διαδικασίαΧρησιμοποιήστε μια μπατονέτα ή ένα πινέλο καλλιτέχνη. Περάστε τη βούρτσα πάνω από μερικούς στήμονες. Στη συνέχεια, χτυπήστε μια βούρτσα γεμάτη γύρη ή ένα μπουμπούκι βαμβακιού στο μικροσκοπικό, λεπτό ύπερο ή λουλούδι πιάτων, εάν τα καταφέρετε. Θα παρατηρήσετε ότι οι σπόροι φυτρώνουν σε λίγες εβδομάδες. για να βεβαιωθείτε ότι επικονιάζετε σωστά. Θα πρέπει να μελετήσετε την ανατομία του λουλουδιού ζίννιας.

Υβρίδιο με ανοιχτές γονιμοποιημένες ζίννιες

Λευκά και ροζ υβριδικά άνθη μέντας.
Η συλλογή σπόρων από μια υβριδική ζίννια μπορεί να δώσει διαφορετικά αποτελέσματα.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα!

Η ζίνια που σώζετε είναι από υβρίδιο ή σπόρος από ανοιχτό επικονιαστή;

Θα το παρατηρήσετε στο πακέτο σπόρων σας. Μια υβριδική ζίννια μπορεί να φυτευτεί.Αυτό σημαίνει ότι δύο πολύ διαφορετικά γενετικά άτομα αναμειγνύονται για να παράγουν αυτό το όμορφο και τεράστιο υβρίδιο.

Συχνά οι γονείς των υβριδικών φυτών φαίνονται πολύ λυπημένοι και άσχημοι. (ή τουλάχιστον τίποτα ενδιαφέρον), αλλά όταν γονιμοποιούνται μεταξύ τους Οι απόγονοί τους θα είναι υγιείς, μεγαλόσωμοι και θα έχουν κάποια επιθυμητά χαρακτηριστικά ή/και πιο ακραία. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλλουν στο φαινόμενο που είναι γνωστό ως «».μικτή δύναμη

υβριδικό φυτό Διαφορετική γενετική παραλλαγήΑν λοιπόν συλλέγετε σπόρους από υβριδικά φυτά Οι απόγονοι ποικίλλουν ευρέως σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα. Φυσικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε υβριδικούς σπόρους. Λάβετε όμως υπόψη ότι το φυτό που θα προκύψει δεν θα έχει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του μητρικού φυτού.

Η Zinnia είναι ανοιχτή, αυτογονιμοποιούμενη ή διασταυρούμενη. και ο σπόρος του θα παράγει τον αληθινό σπόρο. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι απόγονοι θα είναι φυτά. αρκετά παρόμοια με το μητρικό φυτόΟι ανοιχτές γονιμοποιημένες ποικιλίες είναι μια καλή επιλογή για τους οικιακούς κηπουρούς που θέλουν να συλλέγουν σπόρους χρόνο με τον χρόνο.

FAQ

περισσότερο από το να μην έχεις συνήθως κομμένα λουλούδια συγκομιδή πριν από τη σπορά γιατί είναι η εποχή που τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθιση πριν τη συγκομιδή των σπόρων Πρέπει να περιμένετε μέχρι να εξαφανιστούν οι κεφαλές των λουλουδιών και το φυτό να γίνει καφέ.

Εάν είστε ξεχασιάρηδες ή απλώς προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια. Μπορείτε να αφήσετε τη ζίννια σας να μεγαλώσει μόνη της. Όταν φυτεύετε φυτά, θυμηθείτε συχνά τα σπορόφυτα. δεν είναι σωστά τοποθετημένα όταν φυτρώνουν

Αν δείτε μια μεγάλη συστάδα ζίννιων να μεγαλώνουν μαζί την άνοιξη Μπορεί να χρειαστεί να μαδήσετε τα σπορόφυτα ή να μεταφυτεύσετε τα σπορόφυτα. Επιπλέον, οι σπόροι της ζίννιας συγκρατούνται σταθερά στην κεφαλή του σπόρου. Είναι καλή ιδέα αν θέλετε να φυτέψετε ένα νέο. Τρίψτε το παλτό του σπόρου. Διασκορπίστε απαλά τους σπόρους στο χέρι σας στην περιοχή όπου θέλετε να εμφανιστεί το νέο σας φυτό το επόμενο έτος.

Βοηθάει και το ελαφρύ πάτημα στο χώμα.Όπως πάντα η καλύτερη φύτευση είναι η νέα. μπορεί να μην λειτουργήσει όπως περιμένετεΜερικές φορές τα σπορόφυτα βγαίνουν πολύ νωρίς την άνοιξη και καταστρέφονται από τον παγετό.

ζίννια λουλούδια ζεστού κλίματοςΤι σημαίνει αυτό? μεγαλώνουν το καλοκαίρι Εάν οι σπόροι σας ζίννιας δεν βλασταίνουν Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το έδαφος δεν είναι αρκετά ζεστό για να ενθαρρύνει τη βλάστηση.

Εάν αρχίσετε να φυτεύετε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους Ο δίσκος σπόρων μπορεί να βρίσκεται σε ψυχρότερη περιοχή. Υπάρχει και υγρασία. το κλειδί για τη βλάστησηΜπορούμε να πούμε ότι έχει μέτρια ζέστη. Αλλά το έδαφος δεν είναι υγρό λόγω της έλλειψης βροχής ή άρδευσης με το χέρι. Εάν ο νεοφυτεμένος σπόρος είναι ζεστός και ξηρός Δοκιμάστε να το ποτίσετε. Ο τρίτος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το βάθος σποράς.

Όταν πέτυχα τη μεγαλύτερη επιτυχία μου Θάβω τους σπόρους μου σε βάθος τουλάχιστον ¼ ίντσας.Μια άλλη επιλογή είναι να απλώσετε τους σπόρους πάνω από το χώμα και να τους τσουγκράνετε ελαφρά για να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσουν στο έδαφος σε καλή επαφή μεταξύ τους.

τελικές σκέψεις

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο Πιστεύω ότι θα μπορείτε να συλλέγετε και να αποθηκεύετε τους δικούς σας σπόρους ζίννιας κάθε χρόνο. αυτά τα λουλούδια Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά. οι κηπουροί σώζουν σπόρους Γιατί είναι τόσο εύκολο!

Τα Zinnias είναι όμορφα καλοκαιρινά λουλούδια για την αυλή. σου προτείνω λοιπόν Δοκιμάστε να αποθηκεύσετε σπόρους ζίννιας.Ποιος ξέρει, ίσως μπορείτε να δημιουργήσετε την επόμενη ανθοφορία ζίννιας στον δικό σας κήπο!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *