Πώς να φροντίσετε τα φυτά αέρα;

Πώς να φροντίσετε τα φυτά αέρα;

Αν ψάχνετε για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζεται ηλιακό φως, νερό ή έδαφος, τα αερόφυτα (Tillancia) είναι τέλεια. Μπορείτε να φανταστείτε ένα φυτό που μπορείτε να φυτέψετε και να το φροντίσετε χωρίς να έχετε χώμα ή βρωμιά; Ναι καλά ακούσατε. Τα φυτά αέρα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικούς χώρους. του σπιτιού ή του γραφείου σας Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φροντίσετε σωστά αυτά τα ελκυστικά φυτά, ωστόσο, ανάλογα με το είδος που θέλετε να φυτέψετε και το περιβάλλον που χρειάζονται.

Πώς φροντίζετε λοιπόν τα φυτά αέρα; Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε υγιή φυτά. Επιθεωρήστε τα φύλλα και τη βάση του φυτού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μαραμένα ή κατεστραμμένα. όταν αγοράστηκε Τοποθετήστε το σε σημείο που να δέχεται ηλιακό φως. και αποφύγετε τα καυτά σημεία γιατί θα κάνει το δέντρο σας καφέ Τοποθετήστε το φυτό αέρα σε μια περιοχή με τεχνητό φως, όπως ένα φωτιστικό ή ένα φωτιστικό οροφής. Αλλά μην αφήνετε τα φύλλα να αγγίζουν καμία επιφάνεια. απευθείας για την παροχή αερισμού Προσέξτε για έντομα που μπορεί να κρύβονται στην ανεμογεννήτριά σας. Ελέγχετε τακτικά τα φύλλα του φυτού σας για ακάρεα, λέπια ή λευκές μύγες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη και θάνατο εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Η φροντίδα των αερόφυτων δεν πρέπει να είναι δύσκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη αγάπη και προσοχή. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να φροντίζετε ένα φυτό αέρα και γιατί είναι ιδανικό για όσους θέλουν να προσθέσουν πράσινο στο σπίτι ή στο γραφείο τους χωρίς να ανησυχούν για τη συντήρηση.

Είναι φυτό εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζεται ηλιακό φως, νερό ή χώμα.

απαιτήσεις φωτισμού

Η ποσότητα φωτός που δέχεται ο άνεμος είναι πολύ σημαντική. Τα περισσότερα φυτά αέρα μπορούν να διαχειριστούν χαμηλό και φιλτραρισμένο φως. Η παρατεταμένη έκθεση στο έντονο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φύλλα. οπότε να προσέχεις

Τι συμβαίνει εάν ο ανεμόμυλος δεν έχει αρκετό φως;

Εάν τα εναέρια φυτά σας δεν έχουν αρκετό ηλιακό φως Τα δέντρα θα γίνουν σκούρα πράσινα. που υποδηλώνει την ανάπτυξη φυκιών στο δέντρο αν συμβεί αυτό Μετακινήστε το φυτό σε πιο φωτεινό μέρος με περισσότερο ηλιακό φως.

Τι γίνεται με τα φώτα υψηλής έντασης;

Ο κάκτος δέχεται έμμεσο ηλιακό φως.
Η παρατεταμένη έκθεση στο έντονο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φύλλα. οπότε να προσέχεις

Εάν χρησιμοποιείτε φώτα υψηλής έντασης (Φώτα αλογόνου ή LED) Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά αέρα σας έχουν αρκετό φως. Ακόμα κι αν είναι έμμεσο φως. Το ανεπαρκές φως μπορεί να κάνει τα φυτά να γίνουν καφέ και να χάσουν το λαμπερό πράσινο χρώμα τους.

Εάν τα αερόφυτα σας έχουν φως υψηλής έντασης και είναι πολύ ζεστά. Θα χρειαστεί να βρείτε έναν τρόπο να το διαχέετε ή να το σκιάζετε. Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα Αφαιρέστε τα φυτά από την πηγή φωτός ή αντικαταστήστε τα με πιο κατάλληλο φωτισμό.

χρειάζεται νερό

Τα αερόφυτα δεν χρειάζεται να ποτίζονται πολύ συχνά και μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς νερό. Απορροφούν την υγρασία από τον αέρα και χρειάζονται πότισμα μόνο όταν τα φύλλα τους φαίνονται ζαρωμένα ή αδύναμα. όταν ποτίζεις Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ελαφριά ομίχλη. από όλα τα φυτά και τα φύλλα βρεγμένα Αν το νερό στέκεται πάνω από το δέντρο μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει το θάνατο του δέντρου

το χειμώνα (Μικρότερες ημέρες) πρέπει να ποτίζονται κάθε δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να ποτίζετε πιο συχνά.

Γίνεται συχνό πότισμα των φυτών.
όταν ποτίζεις Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ελαφριά ομίχλη. από όλα τα φυτά και τα φύλλα βρεγμένα

Τι συμβαίνει εάν το αιολικό πάρκο δεν έχει αρκετό νερό;

Εάν δεν είστε βέβαιοι για ένα πρόγραμμα ποτίσματος για τα αερόφυτα Δοκιμή σταδιακά Τραβήξτε μερικές βάσεις φύλλων (για λερωμένες ποικιλίες) αν ξεκολλάνε εύκολα με λίγη προσπάθεια. Υπάρχει περίπτωση το φυτό να μην παίρνει αρκετό νερό και να χρειαστεί να ποτιστεί αμέσως. Τα φυτά αέρα θα πρέπει να αποψύχουν συχνά. για να διατηρηθεί φρέσκο ​​και καθαρό

συχνότητα ομίχλης

Εάν τα φυτά σας είναι σε εσωτερικό χώρο ομίχλη κάθε Τρεις μέρες ή περισσότερες είναι μια χαρά. σε ζεστές και υγρές περιοχές Τα φυτά μπορεί να χρειάζονται συχνή ομίχλη. λόγω του περιβάλλοντος αέρα Δεν ήταν αρκετά δυνατοί για να τους αναθρέψουν.

γήινη ανεμογεννήτρια
Τα φυτά αέρα θα πρέπει να αποψύχουν συχνά. για να διατηρηθεί φρέσκο ​​και καθαρό

σίτιση

Τα φυτά αέρα δεν χρειάζεται να ταΐζονται, αλλά αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε λιγότερο λίπασμα για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε το λίπασμα με φειδώ και μόνο όταν χρειάζεται.Όταν εφαρμόζετε λίπασμα, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για τα αερόφυτα σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λίπασμα αποτελεσματικά και αποτελεσματικά

Αρχικά, ρίξτε το λίπασμα σε μια μικρή ποσότητα αποσταγμένου ή καθαρού νερού από ένα από τα μπουκάλια ψεκασμού.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε το λίπασμα με νερό και απλώστε το πάνω από τα φυτά του αέρα, κρατώντας τα ανάποδα. Αυτό διασφαλίζει ότι όλες οι ρίζες είναι επικαλυμμένες με το διάλυμα.

Η καλύτερη στιγμή για λίπανση είναι όταν τα αερόφυτα σας είναι πλήρως ώριμα. (Άνοιξη/Καλοκαίρι) και ιδιαίτερα μετά το πότισμα.

κυκλοφορία του αέρα

Ο σωστός αερισμός είναι σημαντικός για την υγεία των φυτών του αέρα καθώς βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας από το περιβάλλον. Ο αερισμός βοηθά τα φύλλα να στεγνώσουν μετά την ομίχλη. Αποτρέπει επίσης την ανάπτυξη μυκήτων στα φυτά.

Τι να κάνετε εάν δεν υπάρχει επαρκής κυκλοφορία αέρα;

Η κακή κυκλοφορία του αέρα μπορεί να προκαλέσει σήψη των φυτών. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την εμφάνιση του δέντρου και τελικά θα προκαλέσει το θάνατο του φυτού αέρα σας σε ακραίες περιπτώσεις.

Εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε τη ροή του αέρα γύρω Το δέντρο σας χρησιμοποιεί ανεμιστήρα χώρου. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα μικρό σύστημα κυκλοφορίας αέρα με ανεμιστήρες και υγραντήρες.

θερμοκρασία

Η βέλτιστη θερμοκρασία για βέλτιστη κλιματική ανάπτυξη φυτών είναι 50 – 95 βαθμοί Φαρενάιτ ή 10 – 35 βαθμοί Κελσίου.Τα περισσότερα τροπικά φυτά αναπτύσσονται σε αυτή τη θερμοκρασία. Έτσι είχαν συνηθίσει αυτή την περίοδο. Η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει μαρασμό ή αποχρωματισμό των φυτών σας. καθώς η ζέστη μπορεί να βλάψει τα φύλλα. σε περιοχές με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες Το φυτό έχει αργό μεταβολισμό και αναπτύσσεται αργά λόγω του χαμηλού μεταβολικού του ρυθμού.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου της θερμοκρασίας;

Αν θέλετε να αυξήσετε τη θερμοκρασία της ανεμογεννήτριας Τοποθετήστε το κοντά σε πηγή θερμότητας. Αυτό μπορεί να γίνει τοποθετώντας το πάνω ή κοντά στη λάμπα για άμεση θέρμανση.

Χρησιμοποιήστε ταλαντευόμενους ανεμιστήρες για να βελτιώσετε τον αερισμό γύρω από το εργοστάσιό σας Φροντίστε να διατηρείτε το περιβάλλον δροσερό τοποθετώντας τα φυτά αερισμού σας σε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο. ή τοποθετείται σε δροσερό χώρο

υγρασία

Οι βιότοποι των φυτών αέρα πρέπει να είναι υγροί και ζεστοί Η υγρασία γύρω από το φυτό μπορεί να αυξηθεί τοποθετώντας το σε ένα δωμάτιο με ομίχλη ή ντους ατμού. Συχνά ομιχλίζετε τα φυτά στον αέρα. το χειμώνα Δεδομένου ότι τα περισσότερα σπίτια έχουν χαμηλή υγρασία

δέντρο δίπλα στο παράθυρο
Η υγρασία γύρω από το φυτό μπορεί να αυξηθεί τοποθετώντας το σε δωμάτιο ομίχλης ή ντους ατμού.

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία;

Εάν η υγρασία στο εργοστασιακό περιβάλλον είναι πολύ χαμηλή Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αυξήσετε την υγρασία.

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία γύρω Το εργοστάσιό σας χρησιμοποιεί υγραντήρα υπερήχων. Εάν δεν έχετε, καλύψτε το φυτό σας με ένα μπουκάλι ψεκασμού κάθε τρεις ημέρες. Αυτό διατηρεί ένα λεπτό στρώμα νερού γύρω από τα φύλλα, διατηρώντας τα υγρά και υγιή.

Πόσο υγρή είναι η υψηλή υγρασία;

για αερόφυτα Η υγρασία είναι πολύ σημαντική. Τα φύλλα των αερόφυτων γίνονται λεπτά και στεγνώνουν γρήγορα εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή. Αυτό προκαλεί καφέ κηλίδες στις άκρες ή στα περιθώρια των φύλλων.Κατά γενικό κανόνα, τα επίπεδα υγρασίας πρέπει να είναι μεταξύ 70% και 80%, ενώ πολύ λίγη ή υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. για καλύτερη οργάνωση Τοποθετήστε τα φυτά σας σε ένα δίσκο με βρεγμένα βράχια και βότσαλα. Αυτό θα αυξήσει την υγρασία ελέγχοντας τη θερμοκρασία.

Η φροντίδα των αερόφυτων είναι εύκολη αφού μάθετε τα βασικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταλάβετε πόσο φως, υγρασία και νερό χρειάζονται. και αποθηκεύονται σε αυτό το περιβάλλον εάν φροντιστεί σωστά Τα φυτά αέρα θα προσθέσουν εύκολα πράσινο στο σπίτι ή τον κήπο σας. Φροντίστε να κάνετε πάντα έρευνα για το συγκεκριμένο φυτό που φροντίζετε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά του αέρα έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Μπορεί να χρειάζονται λίγο περισσότερο ή λιγότερο φως και νερό από άλλα φυτά. Σε περίπτωση αμφιβολίας Συμβουλευτείτε το τοπικό φυτώριο ή τον αξιόπιστο κηπουρό σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *