Πώς να φροντίσετε τα φυτά Gardenia;

Πώς να φροντίσετε τα φυτά Gardenia;

Γαρδένιες με κηρώδη κρεμώδη λευκά άνθη και δερματώδη σκούρα πράσινα φύλλα κάνουν αυτό το φυτό ελκυστικό ως ανθοφόρο ή πολυετές.

Αλλά όλη αυτή η ομορφιά έχει ένα τίμημα – οι γαρδένιες είναι γνωστές ως σκληρές και δύσκολες στην καλλιέργεια. Ειδικά έξω από τις υποτροπικές και τροπικές περιοχές.

Αλλά μην αφήσετε αυτό να σας αποθαρρύνει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν δεν σας πειράζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα φυτά της γαρδένιας σας. Ελπίζω οι παρακάτω συμβουλές φροντίδας φυτών να είναι χρήσιμες για την καλλιέργεια φυτών στον κήπο.

μέγεθος και ανάπτυξη

Το ύψος στο οποίο ωριμάζει η γαρδένια εξαρτάται από την ποικιλία της γαρδένιας που καλλιεργείτε.

Οι περισσότερες ποικιλίες φτάνουν τα 3 έως 8 πόδια ύψος και μοιράζονται το ίδιο ύψος στην εξάπλωση. Υπάρχουν όμως και ποικιλίες νάνων γαρδένιας που μεγαλώνουν από 6 ίντσες έως 2 πόδια ύψος.

Το φυτό έχει ένα μοτίβο ανάπτυξης που μοιάζει με θάμνο. γεγονός που εξηγεί τη διακοσμητική αξία αυτών των φυτών.

Αν και οι νάνες ποικιλίες είναι εξαιρετικά φυτά εσωτερικού χώρου λόγω του διαχειρίσιμου μεγέθους τους, Αλλά οι μεγαλύτερες ποικιλίες μπορούν να διατηρηθούν σε εσωτερικούς χώρους. όπου παραμένουν μέτριο μέγεθος.

Απαιτήσεις οπτικών

Μία από τις πρώτες δυσκολίες στην επιτυχή καλλιέργεια φυτών γαρδένιας είναι η διαχείριση των απαιτήσεών τους σε φως.

Γενικά, η γαρδένια είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει πλήρη ήλιο. Τα λουλούδια Gardenia είναι καλύτερα το πρώτο μισό της ημέρας. Στη συνέχεια, μείνετε στη σκιά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας.

Το επίστρωμα γύρω από τη βάση του φυτού θα διατηρήσει την υγρασία και θα αποτρέψει την αφυδάτωση λόγω της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας.

Αν φυτευτεί σε εξωτερικό δοχείο Πρέπει να αποφεύγετε το ισχυρό ηλιακό φως. Επιλέξτε μια τοποθεσία με άμεσο ηλιακό φως με φιλτραρισμένο φως ή έντονο έμμεσο φως.

Ωστόσο, μέσα στις συνθήκες ήταν διαφορετικές. Θα πρέπει να τοποθετήσετε τη γαρδένια σε ένα παράθυρο που παίρνει 6-8 ώρες ηλιακό φως.

άρδευση

Ένα άλλο πρόβλημα με τη γαρδένια σχετίζεται με το σωστό πότισμα. Οι περισσότεροι οδηγοί φροντίδας φυτών γαρδένιας συνιστούν να διατηρείτε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Συνιστάται να ποτίζετε τα φυτά 1 ίντσα την εβδομάδα, έτσι εάν δεν βρέχει αρκετή για τα φυτά του κήπου σας που αναπτύσσονται στον κήπο Πρέπει να τα ποτίσετε.

Η προσθήκη οργανικού σάπια φύλλα (2-4 ίντσες) μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της υγρασίας και της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού.

Αυτό γίνεται για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα ή να κρατήσετε τον κήπο σας κάτω από το νερό. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να τρυπήσετε το χώμα για να ελέγξετε για υγρασία. Μην αφήνετε το έδαφος να στεγνώσει τελείως.

τύπος εδάφους

Τα φυτά Gardenia έχουν επίσης ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται. στην αρχή Το έδαφος πρέπει να στραγγίζει καλά. Άρα δεν είναι πολύ κορεσμένο με νερό. Αυτό θα κάνει το μείγμα μουσκεμένο.

Δεύτερον, η Gardenia απαιτεί ελαφρώς όξινο χώμα με pH 5,00 έως 6,00 Χρησιμοποιήστε ένα pHόμετρο για να ελέγξετε την οξύτητα του εδάφους. κρατήστε σε αυτό το εύρος Το χώμα που είναι πολύ όξινο ή πολύ αλκαλικό δεν θα λειτουργήσει για τον κήπο.

Όσον αφορά την ποιότητα του εδάφους, θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Η προσθήκη τύρφης ή κομπόστ βοηθάει να διατηρείται αυτό το φυτό χαρούμενο.

θερμοκρασία και υγρασία

Το πιο άνετο εύρος θερμοκρασίας για τη γαρδένια είναι 65-70 F κατά τη διάρκεια της ημέρας και 60-65 F τη νύχτα.

όταν φυτεύονται σε εξωτερικούς χώρους Το Gardenia πρέπει να καλλιεργείται μόνο σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο όλο το χρόνο στις ζώνες ανθεκτικότητας 10 και 11 του USDA.

λόγω της υψηλής υγρασίας Τα φυτά Gardenia χρειάζονται επίπεδα υγρασίας με υγραντήρα ή δίσκο υγρασίας όταν ο αέρας είναι στεγνός.

Μερικοί οδηγοί προτείνουν την ομίχλη. Επειδή όμως η γαρδένια είναι επιρρεπής στη μούχλα στα φύλλα. Ως εκ τούτου, συνιστώ να κολλήσετε αυτό το φυτό.

γονιμοποίηση

Η λίπανση είναι απαραίτητη για έναν κήπο με γαρδένια. Ειδικά όταν γονιμοποιηθεί σωστά και με μείγμα που ταιριάζει καλά με αυτά τα φυτά.

Επιλέξτε κομπόστ για φυτά που αγαπούν τα οξέα και αραιώστε το σωστά για να αποφύγετε προβλήματα καύσης κομπόστ.

Λιπαίνετε αυτά τα φυτά κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο. Μην κάνετε λίπανση από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο. Δεδομένου ότι το φυτό εισέρχεται σε ένα αδιατάρακτο στάδιο λήθαργου

προσθήκη και επανάληψη

Οι γαρδένιες σε γλάστρες πρέπει να ξαναφυτεύονται όταν οι ρίζες βγαίνουν από τον πάτο της γλάστρας.

Επιλέξτε μια γλάστρα με διάμετρο 1 ή 2 ίντσες μεγαλύτερη από την προηγούμενη Φροντίστε να έχει τρύπες αποστράγγισης.

Μεταφέρετε το φυτό σε νέα γλάστρα μόνο στις αρχές της άνοιξης. όχι το καλοκαίρι για την πρόληψη της όψιμης προσβολής που σχετίζεται με τη μεταμόσχευση

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά ή φτιάξτε το δικό σας μείγμα από 2 μέρη τύρφη, 1 μέρος χώματος και 1 μέρος άμμου ή περλίτη.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τη γαρδένια;

Αν θέλετε να πολλαπλασιάσετε το Gardenias, φροντίστε να κόψετε τους μίσχους με τις άκρες των φύλλων.Κόψτε τους μίσχους 3-4 εκατοστά κάτω από τις άκρες των φύλλων.

για τη βελτίωση της δραστηριότητας ριζοβολίας Τα κομμένα άκρα των μοσχευμάτων στελέχους μπορούν να επικαλυφθούν με ορμόνη ριζοβολίας. Αυτό διευκολύνει την παραγωγή ριζών και εγγυάται υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Φυτέψτε τα μοσχεύματα σε ένα υγρό, καλά στραγγιζόμενο μείγμα γλάστρας και μακριά από το άμεσο φως. Φροντίστε όμως να είναι σε έντονο φως.

Διατηρήστε το μείγμα γλάστρας υγρό και όχι πολύ υγρό ή μουσκεμένο. Όταν τα μοσχεύματα του στελέχους έχουν μερικώς ριζώσει Μπορούν να μεταφερθούν πίσω στην τελευταία τους θέση ή να φυτευτούν έξω από τον κήπο.

κάλυμμα

Οι γαρδένιες είναι γνωστό ότι είναι μερικά φυτά όσον αφορά τη φροντίδα. Είναι ακόμα ένας αγαπημένος θάμνος που είναι πιο όμορφος από πολλά καλλωπιστικά φυτά.

Εάν δεν σας ενδιαφέρει ότι αυτά τα φυτά χρειάζονται πολλή επιπλέον φροντίδα και προσοχή, μην ανησυχείτε. ή αν ζείτε σε περιοχή όπου ευδοκιμούν Δοκιμάστε να φυτέψετε αυτά τα όμορφα φυτά.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου όταν λέω ότι οι γαρδένιες αξίζουν τον κόπο την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν φτάνουν τα κρεμώδη λευκά άνθη τους.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *