Πώς να φροντίσετε την Euphorbia της ουράς γάτας;

Πώς να φροντίσετε την Euphorbia της ουράς γάτας;

Το Cat Tails Euphorbia είναι ένα ψηλό, πυκνό, θαμνώδες φυτό που αποτελείται από μίσχους χωρίς αγκάθια ενωμένα μεταξύ τους. Αν και μοιάζει με κάκτο, στην πραγματικότητα είναι παχύφυτο.

Cat Tails Euphorbia προσφέρεται για τη φύτευση δοχείων. Αλλά φαίνεται όμορφο στον χυμώδη κήπο. Ειδικά όταν τα παχύφυτα ανθίζουν και καρποφορούν.

Αυτό το παχύφυτο είναι εύκολο στη φροντίδα. Αν και απαιτεί λίγη περισσότερη προσοχή μόλις κατασκευαστεί. Ακολουθούν οι βασικές απαιτήσεις συντήρησης για το Cattails Euphorbia.

μέγεθος και ανάπτυξη

Αυτός ο θάμνος ή το παχύφυτο που μοιάζει με δέντρο μπορεί να φτάσει τα 12 πόδια, αν και μεγαλώνει μόνο 4 έως 6 πόδια σε ένα δοχείο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης αυτού του χυμώδους φυτού είναι γρήγορος. Ωριμάζει σε περίπου 3-5 χρόνια.

Αν και δεν είναι αληθινός κάκτος. Αλλά αυτό το φυτό αναφέρεται συχνά ως κάκτος επειδή τα σύνθετα στελέχη του είναι λεπτά και τείνουν να μεγαλώνουν.

Cattails Οι ανοιχτοπράσινοι μίσχοι του Euphorbia φέρουν πράσινα φύλλα το καλοκαίρι, τα οποία αφήνουν καφέ κηλίδες μετά την πτώση τους.

Έχω αναφέρει πώς αυτό το χυμώδες φυτό παράγει λουλούδια. Τα λουλούδια εμφανίζονται στις άκρες του στελέχους του φυτού το καλοκαίρι και αναπτύσσονται σε κιτρινοπράσινα cythia. Ο καρπός έχει σχήμα καρδιάς και κόκκινο χρώμα.

Απαιτήσεις οπτικών

Ως παχύφυτο, το Euphorbia λατρεύει τον ήλιο, αν και μπορεί να ανεχθεί κάποια σκιά. Όταν δέχεται πολύ ηλιακό φως, μεγαλώνει πιο ολοκληρωμένα και συμπαγή.

Στη σκιά, τα στελέχη μπορούν να αναπτυχθούν σε μακριά, λεπτά πόδια. με αποτέλεσμα μη ελκυστικά φυτά

Τοποθετήστε αυτά τα φυτά στον ήλιο το καλοκαίρι ή φυτέψτε τα στον ήλιο στον κήπο σας. Τότε αυτά τα δέντρα θα σας ανταμείψουν με πλήρη ανάπτυξη και όμορφους καρπούς.

άρδευση

Οι κανόνες που ισχύουν για το πότισμα των παχύφυτων ισχύουν και για το cattail. Μην το ποτίζετε πολύ αλλιώς θα πεθάνει. Αλλά μην πάτε πολύ χωρίς πότισμα. Ποτίστε όποτε το χώμα είναι ξηρό.

Το υπερβολικό πότισμα είναι ίσως η υπ’ αριθμόν ένα απειλή για τη ζωή των παχύφυτων φυτών. Λάβετε λοιπόν αυτό κατά νου όταν πιάνετε το ποτιστήρι.

Επίσης, μην συγχέετε τους κάκτους με αυτούς που προσαρμόζονται σε ξηρά και ζεστά κλίματα.

Γενικά, θα πρέπει να ποτίζετε αυτό το φυτό μία φορά την εβδομάδα. Αλλά μην ακολουθείτε αυτή τη γενική συμβουλή. Αντίθετα, ελέγξτε την υγρασία του εδάφους και τη στάθμη του νερού όταν αισθάνεστε ότι το έδαφος είναι στεγνό.

τύπος εδάφους

Τα παχύφυτα δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ποιότητα του υλικού φύτευσης. Χρειάζονται ένα μείγμα γλάστρας που δεν συγκρατεί πολύ νερό.

Χρειάζονται ένα καλά στραγγιζόμενο μείγμα γλάστρας, άμμο, περλίτη, τύρφη ή άλλο υπόστρωμα που στραγγίζει καλά. Όλα λειτουργούν με αυτά τα παχύφυτα.

Μην φυτεύετε σε κανονικό χώμα γλάστρας. Αυτό θα κορεστεί εύκολα με νερό και τελικά θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

θερμοκρασία και υγρασία

Το Euphorbia ανέχεται τις χειμερινές θερμοκρασίες από 50 F έως 60 F. Ορισμένες είναι προσαρμοσμένες σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Άλλοι δεν το αντέχουν.

Οι ελαφρώς χαμηλές θερμοκρασίες της τάξης των 20 F μπορούν να γίνουν ανεκτές για μικρά χρονικά διαστήματα εάν το φυτό είναι ξηρό, αλλά γενικά, όπως τα τροπικά ή υποτροπικά είδη, το Cat Tails Euphorbia έχει κακή απόδοση σε ψυχρά κλίματα.

Οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες είναι καλά ανεκτές και η κανονική υγρασία για ξηρά κλίματα είναι εντός αποδεκτών ορίων για τα παχύφυτα. Φροντίστε όμως να ποτίζετε σωστά για να μην στεγνώσουν τελείως.

γονιμοποίηση

όταν φυτεύονται έξω από τον κήπο Προσθέστε οργανική ύλη ή λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης στον λάκκο φύτευσης. όταν φυτεύεται σε δοχείο Τα φυτά θα ωφεληθούν από την τακτική λίπανση. ειδικά αν φυτευτεί σε φτωχό έδαφος.

Λιπάνετε με ένα λίπασμα σχεδιασμένο για παχύφυτα ή ένα ισορροπημένο λίπασμα αραιωμένο στο μισό.

μην ταΐζετε υπερβολικά Αυτοί δεν είναι βαρείς τροφοδότες. Και θα καταλήξετε να καίτε λίπασμα και το παχύφυτό σας δεν θα συνέλθει ποτέ από αυτό.

Η μηνιαία διατροφή της ευφορβίας που καλλιεργείται σε δοχεία είναι αρκετή για να ενθαρρύνει αυτό το φυτό να παράγει δυνατούς μίσχους και άνθη.

προσθήκη και επανάληψη

Αν φυτευτεί σε δοχείο Χρησιμοποιήστε γλάστρες από τερακότα με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Οι γλάστρες από τερακότα είναι άριστες στην απορρόφηση της υγρασίας λόγω της πορώδους δομής τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ξεπεράσετε τυχόν προβλήματα άρδευσης που μπορεί να προκύψουν.

Οι πλαστικές γλάστρες είναι μια χαρά. Ειδικά αν τα φυτέψεις σε γλάστρες καλής ποιότητας. Γρήγορη αποστράγγιση και κορεσμένη με νερό.

Επαναποθηκεύστε όταν το φυτό μεγαλώσει από τη γλάστρα του και κάθε 2 χρόνια όταν δημιουργηθεί η γλάστρα. Μην κάνετε την κατσαρόλα πολύ μεγάλη. σε μεγάλες γλάστρες Το μείγμα γλάστρας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών που θέλετε να αποφύγετε.

Πώς να διαδοθεί η ευφορβία της γάτας;

Αν και αυτό το παχύφυτο μπορεί να πολλαπλασιαστεί από σπόρους, Όμως η βλάστηση είναι δύσκολη και διαρκεί πολύ από άλλα παχύφυτα.

Το Typha, από την άλλη, πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο χυμός που φτύνουν τα στελέχη είναι πολύ τοξικός και ερεθιστικός για το δέρμα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν πλαστικά γάντια όταν χειρίζεστε φυτά για να αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με το χυμό.

Κόψτε τους μίσχους και τοποθετήστε τους στο χώμα σε ορμόνη ριζοβολίας. Ομίχλη κάθε φορά που το χώμα αρχίζει να στεγνώνει μέχρι να ριζώσουν οι μίσχοι. Τοποθετήστε το σε έντονο αλλά έμμεσο φως.

Μόλις ριζώσει Μπορείτε να τα φυτέψετε σε γλάστρες που στραγγίζουν καλά και να συνεχίσετε να τα φροντίζετε μέχρι να εδραιωθούν.

κάλυμμα

Το Cat Tails Euphorbia δεν είναι το τυπικό σας παχύφυτο. Είναι πιο ψηλό και φαρδύ από άλλα παχύφυτα που μπορεί να βρείτε σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

παρά το μέγεθός του Αλλά είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης που ευδοκιμεί στον ήλιο και απαιτεί ένα καλά στραγγισμένο μείγμα γλάστρας. για την πρόληψη της σήψης των ριζών

Προστατέψτε αυτό το φυτό από παγετό, κρύους ανέμους ή απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Αν φυτευτεί σε περιοχή με πολύ κρύο καιρό Μετακινήστε το φυτό σε εσωτερικό χώρο μέχρι να μην υπάρχει κίνδυνος ξαφνικού παγετού.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *