Πώς να φροντίσετε τον κάκτο κοραλλιών;

Πώς να φροντίσετε τον κάκτο κοραλλιών;

Το γένος Euphorbia, Coral Cactus ή Euphorbia lactea Cristata μπορεί να είναι τα πιο ελκυστικά παχύφυτα εκεί έξω.Το σχήμα και μερικές φορές το χρώμα των φύλλων τους μοιάζουν τρομερά με τα κοράλλια. εξ ου και το όνομα του φυτού.

Αν και ονομάζεται κάκτος Όμως ο κάκτος είναι παχύφυτο. Επομένως, οι απαιτήσεις συντήρησης αυτού του φυτού είναι παρόμοιες με εκείνες των παχύφυτων.

Για να δείτε μια επισκόπηση του τρόπου φροντίδας του κάκτου κοραλλιών Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μου για τη φροντίδα των φυτών.

μέγεθος και ανάπτυξη

Ο κοραλλιογενής κάκτος μεγαλώνει σε περίπου 2 πόδια ύψος όταν φυτεύεται σε ένα δοχείο. Τα δείγματα που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους σε ευνοϊκά κλίματα θα είναι ψηλότερα.

Το Euphorbia lactea Cristata είναι το αποτέλεσμα δύο διαφορετικών ειδών Euphorbia που εμβολιάστηκαν μαζί. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται σε ασυνήθιστα σχήματα που μοιάζουν με κοράλλια.

Τα σαρκώδη, θαμνώδη πράσινα στελέχη στην κορυφή έχουν λευκές, κόκκινες, μοβ, κίτρινες ή πράσινες άνω ράχες.

Γιατί είναι ένα φυτό που μεγαλώνει εύκολα ακόμα και στη σκιά. Έτσι μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό σε αρχάριο επίπεδο. Ικανός να αντέξει την παραμέληση Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για σοβαρή θεραπεία.

Απαιτήσεις οπτικών

Ενώ στα παχύφυτα αρέσει ο πλήρης ήλιος. Τα νεαρά φυτά κοραλλιογενών κάκτων πρέπει να ξεκινούν σε μερική σκιά και σταδιακά Προσαρμόστε στο δυνατό ηλιακό φως για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα.

Μια τοποθεσία που δέχεται πέντε έως έξι ώρες πλήρη ηλιοφάνεια το πρωί και μερική σκιά κατά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας παρέχει τον πιο ισορροπημένο φωτισμό.

Ο κάκτος εσωτερικού χώρου πρέπει να τοποθετείται σε ηλιόλουστη τοποθεσία, όπως ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. όπου τα φυτά λαμβάνουν τουλάχιστον 3-5 ώρες πλήρες ηλιακό φως κάθε μέρα.

Φροντίστε να εναλλάσσετε τα φυτά περιοδικά για να αποφύγετε χαλαρά μοτίβα ανάπτυξης.

άρδευση

Τα παχύφυτα δεν αντέχουν σε ξηρό ή ζεστό καιρό όπως οι κάκτοι. Αν και μπορούν να αποθηκεύσουν λίγο νερό. Αλλά δεν είναι τόσο καλά προσαρμοσμένα σε ξηρές συνθήκες όσο οι κάκτοι.

Έτσι, αν και τα παχύφυτα είναι ευαίσθητα στη σήψη των ριζών όταν ποτίζονται υπερβολικά Αλλά δεν πρέπει να μείνει χωρίς νερό για πολύ.

Εάν δεν μπορείτε να αξιολογήσετε τις ανάγκες του παχύφυτός σας σε νερό Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας του εδάφους.

Εάν οι κορυφαίες 2-4 ίντσες αισθάνονται ξηρές Συνεχίστε να ποτίζετε τον κοραλλιογενή κάκτο μέχρι να δείτε νερό να βγαίνει από τον πάτο της γλάστρας. Περιμένετε να στεγνώσει το χώμα και μετά ποτίστε ξανά.

τύπος εδάφους

Αν είστε πολύ γενναιόδωροι με ένα ποτιστήρι Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ποτίσετε τα παχύφυτά σας. για την επίλυση αυτών των προβλημάτων Η χρήση ενός μείγματος γλάστρας που έχει σχεδιαστεί για παχύφυτα είναι σημαντικό μέρος της διασφάλισης της μακροπρόθεσμης επιτυχίας.

Τα μείγματα εδάφους που λειτουργούν καλύτερα για αυτά τα φυτά αποστραγγίζουν γρήγορα και δεν συγκρατούν υπερβολική υγρασία όπως τα κανονικά εδάφη σε γλάστρες.

θερμοκρασία και υγρασία

Ο κοραλλιογενής κάκτος μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο στις ζώνες 10-11. Σε άλλες ζώνες, θα πρέπει να μετακινήσετε το φυτό σε εσωτερικό χώρο όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πλησιάζουν τους 60 F.

Αυτό συμβαίνει επειδή το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για τον κάκτο κοραλλιών είναι μεταξύ 60 F και 85 F. Επειδή αυτό το εύρος είναι στο ίδιο εύρος με τη μέση θερμοκρασία δωματίου. Ο κοραλλιογενής κάκτος μπορεί να φυτευτεί σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όταν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί την άνοιξη Μπορείτε να μετακινήσετε το παχύφυτο πίσω σε εξωτερικούς χώρους. ποιες συνθήκες φωτισμού είναι καλύτερες για αυτό το φυτό

Όσον αφορά την υγρασία Λειτουργεί καλά σε μέτρια επίπεδα υγρασίας. Αλλά δεν ανέχεται έντονες ξηρασίες ή υψηλά επίπεδα υγρασίας.

γονιμοποίηση

Αν και τα παχύφυτα δεν χρειάζονται πολλά λιπάσματα, χρειάζονται. Ειδικά αν το μείγμα γλάστρας είναι ήδη αρκετά γόνιμο. Ωστόσο, εξακολουθεί να ωφελείται από τη σίτιση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ανάλογα με το μέγεθος του παχύφυτός σας ή τη δύναμη του μείγματος γλάστρας. Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα αραιωμένο στο ¼ της ισχύος του λιπάσματος.

Λιπαίνετε μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς το φυτό μεγαλώνει. Αλλά σταματήστε τη λίπανση το φθινόπωρο. Σταματήστε εντελώς τη λίπανση το χειμώνα.

Μπορείτε να συνεχίσετε τη λίπανση την άνοιξη όταν είστε έτοιμοι να μετακινήσετε ξανά τα φυτά έξω.

προσθήκη και επανάληψη

Οι γλάστρες από τερακότα είναι καλές γλάστρες για παχύφυτα. και κάκτος κοραλλιών λόγω πορώδους δομής Επομένως, οι γλάστρες από τερακότα αερίζονται καλύτερα από τις πλαστικές γλάστρες.

Όταν κατά λάθος ποτίζουν τα παχύφυτα σας Θα απορροφήσουν την υγρασία και θα αποτρέψουν τα προβλήματα σήψης των ριζών. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας για να επιτρέψετε την αποστράγγιση του νερού από τη γλάστρα.

Η επαναφόρτωση δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει συχνά να ανησυχείτε. Αυτά τα φυτά δεν είναι αντίθετα στο δέσιμο στις ρίζες. Όταν το φυτό είναι πολύ μεγάλο για τη γλάστρα Μπορείτε να το ξαναφυτέψετε σε λίγο μεγαλύτερη γλάστρα.

Η αναφύτευση είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αντικαταστήσετε το μείγμα γλάστρας με μια νέα παρτίδα και να ελέγξετε για σήψη ριζών ή άλλα προβλήματα.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τον κάκτο κοραλλιών;

Τα παχύφυτα πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα βλαστών που έχουν τις ρίζες τους σε γλάστρες που στραγγίζουν καλά. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί για αυτόν τον μύκητα καθώς είναι εμβολιασμένο είδος.

Η μεταμόσχευση οργάνων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Αλλά για να κατανοήσουμε την ουσία αυτής της διαδικασίας. Αυτό που χρειάζεται γενικά είναι το εξής:

  • Νεότερες ποικιλίες είναι η Euphorbia nerifolia και η Euphorbia lactea.
  • Κόβουμε σε σχήμα V στο πάνω μέρος της Nerifolia για να στηρίξουμε το «στεφάνι» της λακχίας.
  • Τοποθετήστε το λάκτιο στην εγκοπή σχήματος V που το υποστηρίζει. Χρησιμοποιήστε κερί συγκόλλησης για να σφραγίσετε τις επιφάνειες σύνδεσης και τα σχοινιά.
  • Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από 3 εβδομάδες για να ενωθούν τα φυτά.

κάλυμμα

Ο κάκτος των κοραλλιών είναι ένας ασυνήθιστος τύπος παχύφυτου που προκύπτει από τη διαδικασία εμβολιασμού που περιέγραψα παραπάνω.

Αν και μοιάζει με Φρανκενστάιν Ο κάκτος είναι φυτό χαμηλής συντήρησης. ειδικά αν ψάχνετε για παχύφυτα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *