Πώς να φροντίσετε το γιασεμί της Μαδαγασκάρης;

Πώς να φροντίσετε το γιασεμί της Μαδαγασκάρης;

Το γιασεμί της Μαδαγασκάρης, βοτανικά γνωστό ως Stephanotis floribunda, είναι ένα αμπέλι με οβάλ πράσινα, γυαλιστερά φύλλα και γλυκά μυρωδάτα λευκά σωληνοειδή άνθη.

Είναι ένα ελκυστικό φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους στα πιο ευνοϊκά κλίματα ή ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. με το όνομά του Είναι εγγενές στη Μαδαγασκάρη. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολλή θερμότητα και φως.

Αν και το γιασεμί της Μαδαγασκάρης χρειάζεται λίγο χρόνο για να αναπτυχθεί. Αλλά μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες φροντίδας των φυτών που έχω δώσει παρακάτω.

μέγεθος και ανάπτυξη

με ερπυστικό μοτίβο ανάπτυξης αμπέλου Τα δέντρα γιασεμιού της Μαδαγασκάρης μπορούν να αυξηθούν σε 10 πόδια ή περισσότερο όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και ευνοϊκές.

για τη στήριξη της υψηλότερης ανάπτυξης Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες δομές στήριξης. συμπεριλαμβανομένων δικτυωμάτων, καλωδίων ή περιφράξεων

λόγω διπλής ανάπτυξης Γι’ αυτό συχνά μπορείτε να βρείτε γιασεμί Μαδαγασκάρης σε στεφάνια και νυφικές ανθοδέσμες.

Τα λευκά λουλούδια συνδυάζονται υπέροχα με κομψές νυφικές ανθοδέσμες. ενώ τα στριμμένα στελέχη χωρούν εύκολα σε συρμάτινες θηλιές για να δημιουργήσουν ένα μπουκέτο που φαίνεται χωρίς ραφή.

Απαιτήσεις οπτικών

Έχω μιλήσει για το πώς αυτό το φυτό χρειάζεται φως για να ευδοκιμήσει. Αλλά μην υποθέσετε ότι χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως.

Μια σύντομη περίοδος πρωινού άμεσου ηλιακού φωτός δεν βλάπτει τα φύλλα ή τα άνθη του γιασεμιού της Μαδαγασκάρης. Το έντονο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα φυτά κατά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας.

Κατ ‘αρχήν Το γιασεμί της Μαδαγασκάρης πρέπει να λαμβάνει αρκετό φως. ιδιαίτερα κατά την καλλιεργητική περίοδο

Σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να τοποθετηθεί κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Αλλά το φως του ήλιου δεν πρέπει να λάμπει απευθείας.

Αρκεί το φυτό να έχει αρκετό φως και τα φύλλα να προστατεύονται από το δυνατό ηλιακό φως. Τα φυτά θα αναπτυχθούν και θα ανθίσουν ακόμη και στη σκιά.

άρδευση

με μέτριες ανάγκες σε πότισμα Το γιασεμί της Μαδαγασκάρης πρέπει να ποτίζεται κάθε φορά που το φυτικό έδαφος αρχίζει να στεγνώνει. Ποτίστε καλά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. αλλά μόνο το χειμώνα

Μην ποτίζετε πολύ Όπως και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, το γιασεμί Μαδαγασκάρης είναι επιρρεπές σε προβλήματα σήψης των ριζών.

Το άλλο άκρο – το να αφήνετε το έδαφος να στεγνώσει τελείως – πρέπει να αποφεύγεται.Το φυτό δεν είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, γι’ αυτό φροντίστε να ακολουθείτε σωστά το πρόγραμμα ποτίσματος σας.

τύπος εδάφους

Όταν επιλέγετε ένα μείγμα γλάστρας για γιασεμί Μαδαγασκάρης. Ψάξτε για μείγματα τεύτλων. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα χρησιμοποιώντας 2 μέρη τύρφη σε 1 μέρος περλίτη.

Αυτό το υπόστρωμα διατηρεί λίγη υγρασία. αρκεί για να κρατήσει τα φυτά ευτυχισμένα. και αφήστε το υπερβολικό νερό να διαρρεύσει εύκολα

Όταν τα μείγματα γλάστρας είναι βαριά και συγκρατούν πολύ νερό Είναι δύσκολο να αποφευχθούν προβλήματα στις ρίζες που προκαλούνται από το υπερβολικό πότισμα.

Είτε λοιπόν ξαναφυτεύετε είτε μεταμοσχεύετε γιασεμί Μαδαγασκάρης. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γλάστρας στραγγίζει καλά.

θερμοκρασία και υγρασία

Οι ιδανικές θερμοκρασίες για τις ορχιδέες της Μαδαγασκάρης την άνοιξη και το καλοκαίρι πρέπει να είναι μεταξύ 65 – 80°F.

το χειμώνα Μπορείτε να διατηρήσετε αυτή την περίοδο. ή αν θέλετε να ενθαρρύνετε την ανθοφορία την άνοιξη ή το καλοκαίρι Σκεφτείτε να κρατήσετε ορχιδέες της Μαδαγασκάρης σε ένα δωμάτιο όπου η θερμοκρασία είναι μεταξύ 55-60°F.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό το φυτό δεν είναι ανθεκτικό στο κρύο και μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και 45 F. Επομένως, εάν σκοπεύετε να το καλλιεργήσετε σε εξωτερικούς χώρους Λάβετε υπόψη ότι αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό μόνο στις ζώνες USDA 10-11.

Εάν ο αέρας είναι ξηρός σε οποιαδήποτε εποχή Αυξήστε το επίπεδο υγρασίας γύρω. τα φυτά τοποθετώντας τα σε δίσκους υγρασίας ή θολώνοντάς τα.

γονιμοποίηση

Οι ορχιδέες της Μαδαγασκάρης που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται λίπασμα εκτός εάν φυτευτούν σε πολύ φτωχό έδαφος.

όταν φυτεύονται σε εσωτερικούς χώρους σε δοχεία Η κατάσταση είναι διαφορετική επειδή τα μείγματα γλάστρας μπορούν εύκολα να εξαντλήσουν τα θρεπτικά συστατικά.

Μπορείτε λοιπόν να βοηθήσετε το γιασεμί σας με ένα ισορροπημένο λίπασμα ή ένα λίπασμα με λίγο περισσότερο φώσφορο.

Λιπάνετε στο επίπεδο αραίωσης στην ετικέτα και κάθε 2 εβδομάδες την άνοιξη και το καλοκαίρι.

προσθήκη και επανάληψη

Οι ορχιδέες της Μαδαγασκάρης δεν αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Επομένως, η γλάστρα δεν γίνεται νωρίτερα από κάθε 2 χρόνια, καθιστώντας το φυτό εύκολο στη διαχείριση.

όταν ξαναφύτευση Επιλέξτε μια κατσαρόλα ένα μέγεθος μεγαλύτερη. Χρησιμοποιήστε γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης για να αποτρέψετε τη στασιμότητα των ριζών των φυτών.

όταν μετακινείτε γλάστρες Χρησιμοποιήστε ένα νέο σετ μείγματος γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι είναι μια ποικιλία που στραγγίζει γρήγορα και δεν θα συγκρατεί νερό για πολύ.

όταν ξαναφύτευση Ελέγξτε την ακεραιότητα των ριζών και αφαιρέστε τυχόν άρρωστα ή αποξηραμένα μέρη.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το γιασεμί της Μαδαγασκάρης;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πολλαπλασιάσετε το γιασεμί της Μαδαγασκάρης. Το ένα είναι ο σπόρος και το άλλο το κλαδί.

Ο πολλαπλασιασμός από σπόρους είναι δύσκολος και χρονοβόρος. Υποθέτοντας ότι μπορείτε να φυτέψετε τον σπόρο. Επομένως, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να μαζέψετε τα μοσχεύματα και να τα ξεριζώσετε.

Τα μοσχεύματα πρέπει να κόβονται από μη ανθισμένα στελέχη με τουλάχιστον δύο άκρα ανά μοσχεύματα. Εφαρμόστε μια ορμόνη ριζοβολίας στο μόσχευμα και τοποθετήστε το μοσχεύματα σε ένα διογκούμενο δοχείο με πλαστικό καπάκι για να εξασφαλίσετε επαρκή υγρασία και θερμότητα.

Διατηρήστε το μείγμα γλάστρας υγρό, αλλά όχι υγρό, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. σε μερικές εβδομάδες Το στέλεχος πρέπει να ριζώσει και να μεγαλώσει νέο.

κάλυμμα

Η καλλιέργεια του γιασεμιού της Μαδαγασκάρης σε εσωτερικούς χώρους είναι λίγο δύσκολη αν θέλετε να το καλλιεργήσετε για τα λουλούδια του. Εκτός από τα βασικά όπως το φως, η υγρασία και η ζέστη, το κόλπο είναι να βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει ξεκουραστεί για έναν ή δύο μήνες. Συνήθως το χειμώνα βρίσκεται σε λίγο πιο δροσερό περιβάλλον.

Αυτό το φυτό είναι εύκολο να ανθίσει σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι, αν υποψιάζεστε ότι τα φυτά θα έχουν πρόβλημα να ανθίσουν σε εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να μετακινήσετε τα φυτά σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι και σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα.

Ακολουθώντας προσεκτικά τις συστάσεις των φυτών που περιέγραψα παραπάνω. Μπορείτε να βοηθήσετε το γιασεμί της Μαδαγασκάρης να μεγαλώσει όμορφα σε κάθε βήμα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *