Σου αρέσει στα σύκα Fiddle Leaf να είναι δεμένα με ρίζες και πώς να το διορθώσεις

Βιολί Φύλλο Σύκα Ρίζα Δεμένη

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Γνωστό και ως φύλλο βιολιού συκιά. Σύκα ΛυράταΕίναι ένα αγαπημένο φυτό εσωτερικού χώρου σε πολλά σπίτια και πολιτείες. Είναι εύκολο στη φροντίδα και έχει όμορφα μεγάλα φύλλα όταν είναι χαρούμενο. Τους αρέσει όμως να είναι δεμένοι;

Τα φύλλα του βιολιού συκιάς δεν δοκιμάζουν όταν είναι ριζωμένα. όταν είχαν αλλάξει τελείως το χώμα Χρειάζονται περισσότερο χώρο για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Τα ριζόφυλλα σύκα χρειάζονται επίσης συχνό πότισμα. Απλή λύση – δώστε τα φύλλα συκιάς σας σε νέες γλάστρες και φρέσκο ​​χώμα.

φύλλο βιολιού δέσμη ρίζας συκής

αλλάζοντας το έδαφος και αυξάνοντας το μέγεθος της γλάστρας Θα δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά.

Αλλά τι είδους μείγμα εδάφους πρέπει να χρησιμοποιείται και σε ποια αναλογία; Πώς ξέρετε πότε είναι δεμένη η ρίζα;

Τι γίνεται με τον τύπο του λιπάσματος και πόσο συχνά εφαρμόζεται;

Το βιολί των φύλλων του αρέσει να δένει ρίζες;

σαν φύλλο συκής στη γλάστρα του. Τείνουν επίσης να αναπτύσσονται με ταχύτερο ρυθμό.

Αυτοί οι παράγοντες κάνουν το φύλλο του βιολιού ένα φυτό που μπορεί να ριζώσει γρήγορα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ευδοκιμήσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Επομένως, δεν υπάρχει βιολί που να χρειάζεται δέσιμο ρίζας.

Όταν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες της συκιάς φύλλων βιολιού βγαίνουν από την οπή αποστράγγισης. Τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτείτε μια νέα γλάστρα και χώμα αφού αυτό το φυτό θα έχει ρίζες.

Εάν οι ρίζες αναπτύσσονται έξω από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας Μπορεί να προκαλέσει παγίδευση νερού στην κατσαρόλα. Με αποτέλεσμα τη σήψη των ριζών. Ή μπορεί να αφήσουν το νερό να τελειώσει πριν προλάβει να απορροφήσει το νερό. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να ποτίζετε πιο συχνά.

Κατ ‘αρχήν Θα πρέπει να ξαναφυτεύετε το σύκο του φύλλου σας κάθε 2 έως 3 χρόνια. Αν αφήσετε το φυτό στην αρχική του γλάστρα μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξή του. συμπεριλαμβανομένων άλλων προβλημάτων

Τα φύλλα συκιάς πρέπει να είναι δεμένα στις ρίζες.

Πώς να μάθετε αν το Φύλλο Σύκου σας έχει ρίζα

Υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια όταν το φύλλο του βιολιού σας δένει στη ρίζα της συκής.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα κοινά συμπτώματα Δείξτε ότι το σύκο του φύλλου βιολιού σας έχει προσκολλημένες ρίζες:

 • Το χώμα στεγνώνει πολύ γρήγορα.
 • καφέ άκρες στα φύλλα
 • Η κατσαρόλα γίνεται πιο ελαφριά και γέρνει προς τα πάνω.
 • Οι ρίζες των φυτών βγαίνουν από τις οπές αποστράγγισης.
 • Η κατσαρόλα άρχισε να εκρήγνυται.
 • Αφαιρείται εύκολα από την κατσαρόλα
 • Έχει σπειροειδείς ρίζες στον πάτο της γλάστρας.
 • Δεν παράγει νέα φύλλα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου
 • χαλαρό φύλλο

Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν αυτά τα συμπτώματα. Αλλά σε γενικές γραμμές, θα διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα είναι ότι τα φύλλα συκής κολλάνε στις ρίζες.

όταν είναι root Θα πρέπει να γίνουν εργασίες για την αλλαγή των συνθηκών διαβίωσής του με την προσθήκη νέου χώματος και την προσθήκη μεγαλύτερων γλάστρων.

ενώ κινείστε Δεν θέλετε να το αφήσετε να μείνει σε αυτή τη θέση για πολύ καιρό, διαφορετικά διατρέχετε τον κίνδυνο να μαραθεί το φυτό.

Επίσης, φροντίστε καλά τα σύκα με φύλλα βιολιού. Και μην ανησυχείτε αν είναι root. Αυτή είναι μια φυσική συνθήκη για τη ζωή των φυτών. Και μπορείτε να το βοηθήσετε πολύ εύκολα προσθέτοντας μεγαλύτερες γλάστρες.

Φανταστείτε πώς να φτιάξετε το φύλλο του βιολιού που δένει τις ρίζες.

Τώρα ξέρετε πώς να αναγνωρίσετε ένα φύλλο σύκου με ρίζες. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα για να το αναφέρετε.

Δείτε πώς να μεγαλώσετε το σύκο από το φύλλο βιολιού σας:

1. Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Βρείτε μια γλάστρα που είναι 2 έως 3 ίντσες. Γενικά, θα θέλετε μια γλάστρα που να είναι ένα μέγεθος μεγαλύτερη από την τρέχουσα.

Το να δίνετε πολύ μεγάλες γλάστρες πολύ γρήγορα μπορεί να προκαλέσει σοκ ή να συγκρατήσει πολύ νερό. προκαλούν σήψη των ριζών

Αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει όλη την ενέργεια του φυτού για να αναπτύξει νέες ρίζες αντί για νέα φύλλα. Τα φυτά θα εδραιωθούν και θα δημιουργήσουν κατάλληλα κανάλια νερού στο έδαφος για να αυξήσουν την απορρόφηση.

Το άλλο πράγμα που θα χρειαστείτε στη νέα σας γλάστρα είναι αρκετές οπές αποστράγγισης για να στραγγίσει το υπερβολικό νερό.

Εάν δεν υπάρχει σωστή οπή αποστράγγισης Το νερό μπορεί να παγιδευτεί στο έδαφος. αναγκάζοντας τις ρίζες να καθίσουν σε πολύ νερό, προκαλώντας σήψη των ριζών

2. Σωστό μίγμα εδάφους

Τώρα έχετε επιλέξει ένα νέο, μεγαλύτερο δοχείο. Μπορείτε να προετοιμάσετε το μείγμα εδάφους.

Τα φυτά χρειάζονται μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών για να επιβιώσουν. Επομένως, η προσθήκη μόνο ενός τύπου χώματος δεν θα λειτουργήσει.

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό μείγμα για να καλύψετε όλες τις διατροφικές σας ανάγκες διατηρώντας παράλληλα την ενυδάτωση.

3. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και ξεπλύνετε τυχόν χώμα που έχει απομείνει.

Η αφαίρεση των μολύβδινων σύκων από το βιολί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στη νέα διαδικασία φύτευσης.

Ξεκινήστε πιέζοντας απαλά το πλαστικό δοχείο μέσα στο οποίο βρίσκεται το φυτό σας. για να χαλαρώσει το έδαφος και οι ρίζες

Κρατήστε τη βάση του φυτού με το ένα χέρι και τη γλάστρα με το άλλο Τραβήξτε απαλά τη γλάστρα προς τα πάνω για να φανούν οι ρίζες της συκιάς.

Θα πρέπει να προχωρήσετε εάν δείτε:

 • Πολλές σγουρές ρίζες
 • Οι ρίζες έχουν σχήμα γλάστρες σε αυτό.
 • μόνο ρίζα
 • Από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας αναπτύσσονται πολλές ρίζες.

αν όχι Ξαναφυτέψτε το σύκο από το φύλλο του βιολιού και αφήστε του μερικούς μήνες να εμβολιάσει τις ρίζες του πριν προσπαθήσετε να το ξαναφυτέψετε.

Η άσκοπη μεταφύτευση των γλαστρών μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ανάπτυξης λόγω συνεχούς αναφύτευσης.

Αφού αφαιρέσετε το φυτό και βεβαιωθείτε ότι έχει ριζώσει, «χαμηλώστε» απαλά τη ρίζα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα.

Είναι εντάξει αν ένα μικρό κομμάτι ρίζας δυο σπασμένα κομμάτια Προσπάθησε όμως να μειώσεις αυτόν τον αριθμό. Τοποθετήστε το φυτό κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του χώματος.

φύλλο βιολιού δέσμη ρίζας συκής

4. Αφαιρέστε τις κατεστραμμένες και σάπιες ρίζες.

όταν καθαρίζονται Αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένες ή σάπιες ρίζες χρησιμοποιώντας ένα μικρό ψαλίδι και κόψτε τις.

Αυτό θα αποτρέψει την ασθένεια και τη σήψη των ριζών στη νέα γλάστρα.

Αυτό θα ενθαρρύνει το φυτό να αντικαταστήσει τις χαμένες ρίζες με νέες, υγιείς ρίζες.

5. Φυτέψτε ένα «καθαρό» φύλλο βιολιού.

Αφού αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα και νεκρές/σάπιες ρίζες από το ριζικό σύστημα των φύλλων του βιολιού. Ήρθε η ώρα να μεταβείτε σε ένα νέο δοχείο.

Γεμίστε τη νέα γλάστρα ⅓ γεμάτη με το μείγμα του εδάφους και, στη συνέχεια, τοποθετήστε απαλά το σύκο με το φύλλο βιολιού μέσα στη γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι ο πάτος του φύλλου σύκου είναι κάτω από το χείλος της γλάστρας.

Χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να κρατήσετε το φυτό και χρησιμοποιήστε το άλλο για να γεμίσετε τον υπόλοιπο χώρο στη γλάστρα με μείγμα γλάστρας.

Μπορείτε να προσλάβετε κάποιον να κρατά το φυτό όρθιο ενώ γεμίζετε την υπόλοιπη γλάστρα με χώμα.

όταν η κατσαρόλα είναι σχεδόν γεμάτη Χρησιμοποιήστε την παλάμη σας για να πιέσετε απαλά το χώμα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το φυτό θα είναι σταθερό στη νέα του γλάστρα.

Μην συμπιέζετε υπερβολικά το έδαφος. Ακριβώς αρκετά για να σταθεροποιήσει το έδαφος και να αποτρέψει την πτώση του φυτικού εδάφους.

6. Παρέχετε γλυκό νερό στα καλλιεργούμενα φυτά.

Τώρα έχετε κάνει το πιο δύσκολο κομμάτι της μεταφύτευσης της γλάστρας. Τώρα ήρθε η ώρα να ανταμείψετε τα φύλλα συκής και τον εαυτό σας με νερό.

Το νερό φυσικά σφίγγει λίγο περισσότερο το έδαφος και βοηθά το έδαφος να ανακάμψει από το άγχος της αναφύτευσης.

Ποιο είναι το καλύτερο μείγμα εδάφους για τα φύλλα σύκας;

Επομένως, στο παραπάνω βήμα Έχω πει ότι πρέπει να ανακατέψεις το χώμα σου. Αλλά τι ακριβώς ανακατεύετε;

Θέλετε ένα μείγμα εδάφους που να διατηρεί την υγρασία αλλά να μην συγκρατεί το νερό.

Το φύλλωμα του βιολιού δεν του αρέσει να κάθεται στο νερό. Επομένως, το να έχετε καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι εξίσου σημαντικό με το έδαφος. με την παρουσία οπών αποστράγγισης στη γλάστρα

Ακόμα κι αν ποτίσεις καλά τα φύλλα της συκιάς, Αλλά υπάρχουν ακόμα μικρές κοιλότητες αέρα στο έδαφος.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θα υποστηρίζει το φυτό για τα επόμενα χρόνια. φυτεύοντας ξανά και ξανά

Εδώ είναι οι σωστές αναλογίες μίγματος εδάφους:

 • 2 μέρη χώμα γλάστρας
 • 1 μέρος περλίτη
 • 1 μέρος τύρφη

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από δύο μέρη αλόης βέρα και ένα μέρος κομπόστ.

Μετά την ανάμειξη, προσθέστε νερό πριν τη φύτευση.Με αυτή τη μέθοδο, την πρώτη φορά που ποτίζετε τα φυτά, Δεν θα χάσετε όλο το χώμα από τις τρύπες αποστράγγισης.

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι το μείγμα εδάφους είναι κατάλληλο για τα φυτά σας Μπορείτε να αγοράσετε έναν δείκτη pH – το pH του εδάφους πρέπει να είναι μεταξύ 5,5 και 7 (ελαφρώς όξινο).

Ρίζα δεμένα φύλλα συκής
Καθαρίστε τα φύλλα των φυτών του σπιτιού. Φτιάξτε ένα όμορφο δέντρο στο χέρι μιας γυναίκας χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα.

Πόσο συχνά πρέπει να επανατοποθετώ το σύκο;

Θα χρειαστεί να ξαναφυτέψετε το σύκο από το φύλλο του βιολιού σας μόλις δείτε σημάδια δέσμευσης της ρίζας. Συνήθως κάθε 2 με 3 χρόνια.

Η αναφύτευση θα βοηθήσει στην αναπλήρωση του πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ανάπτυξης.

Αν το φύλλο του βιολιού σας είναι δεμένο στις ρίζες Σίγουρα θα θέλετε να μετακινήσετε την κατσαρόλα.

Θα χρειαστεί να τα φυτέψετε ξανά τους θερμότερους μήνες. Έτσι, η μεταφύτευση δεν είναι τόσο κακή όσο ο λήθαργος τους πιο δροσερούς μήνες.

Πότε (και πόσο συχνά) πρέπει να γονιμοποιήσετε το φύλλο του βιολιού σας;

Η λίπανση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους!

Τα αειθαλή, όπως το σύκο με φύλλα βιολιού, θα παράγουν μεγαλύτερα φύλλα όταν προσθέτετε τακτικά ένα λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο.

Τα περισσότερα λιπάσματα κήπου χρησιμοποιούνται για πράσινα φυτά. Άζωτο (Ν), Φώσφορος (Ρ) και Κάλιο (Κ).Αυτά έρχονται σε διαφορετικές αναλογίες. αλλά είναι Αυτό είναι συνήθως 3:1:2 ή 3:1:3.

Κάθε όργανο βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν με διαφορετικούς τρόπους:

 • ΑζωτοΥπεύθυνος για την ανάπτυξη οφθαλμών ή την ανάπτυξη των φυτών που δεν ανθίζουν.
 • φώσφοροςΥπεύθυνος για την ανθοφορία, την πήξη των σπόρων και το σχηματισμό ριζών.
 • κάλιουπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και ρύθμιση των κυττάρων

Πιθανότατα θα χρειαστείτε περισσότερο N και K μαζί με το P επειδή το P είναι ένα χαρακτηριστικό (άνθιση ή σπορά) που δεν έχει το ficus.

Καλό είναι επίσης να γονιμοποιήσετε το σύκο φύλλων βιολιού κατά την αναφύτευση. Αλλά τι είδους επιλογές λιπασμάτων έχετε;

κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης

Είναι καλή ιδέα να προσθέσετε ένα λίπασμα βραδείας δράσης κατά τη μεταφύτευση του φυτού.

Ανακατέψτε την ποσότητα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας στο μείγμα εδάφους και ξεχάστε τη λίπανση των φυτών. επόμενους 3-4 μήνες (Τέλειο αν βάλετε μια νέα κατσαρόλα την άνοιξη!)

Τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης λειτουργούν απελευθερώνοντας μια μικρή ποσότητα λιπάσματος κάθε φορά που ποτίζετε τα φυτά σας.

λίπασμα ταχείας απελευθέρωσης

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο γρήγορης απελευθέρωσης χρησιμοποιώντας ένα γρήγορο υδατοδιαλυτό λίπασμα.

Αυτά τα λιπάσματα λειτουργούν αγοράζοντας ήδη ένα υγρό λίπασμα ή αναμειγνύοντας τη σκόνη με νερό και ποτίζοντας κανονικά τα σύκα με φύλλα βιολιού.

για τη βελτίωση της απόδοσης των λιπασμάτων Πρέπει να κορεστείτε πλήρως το έδαφος.

Αυτό σημαίνει λιγότερο σπατάλη κομπόστ. Και δεν θα καταστρέψετε τις ρίζες με το να τις κάψετε με λίπασμα.

συμπέρασμα

Εν ολίγοις: Μην αφήσετε τη συκιά σας να δεθεί πολύ. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξή του και να αυξήσει τις πιθανότητες για άλλες επιπλοκές.

Κατ ‘αρχήν Θα πρέπει να επανατοποθετείτε το σύκο με τα φύλλα του βιολιού σας κάθε 2 έως 3 χρόνια για να διασφαλίσετε ότι το φυτό δεν θα ριζώσει πολύ και διαφορετικά θα παραμείνει υγιές.

Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο χώμα και μια μεγάλη γλάστρα 2 έως 3 ιντσών και λιπάνετε μία φορά το μήνα με λίπασμα ταχείας αποδέσμευσης χρησιμοποιώντας αναλογία NPK 3:1:2.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *