Τα καλύτερα μικρά είδη κάκτων για τους εσωτερικούς σας χώρους

Τύπος κάκτου: Οι 10 πιο δημοφιλείς στη Γη

Η αλόη βέρα είναι ένα μοναδικό φυτό που διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Μερικοί είναι μεγάλοι και μπορούν να φτάσουν τα 40 πόδια ψηλά, ενώ άλλοι είναι αρκετά μικροί για να χωρέσουν σε μια μικρή γλάστρα στο σπίτι. Πρόσφατα, οι μικροσκοπικοί κάκτοι έχουν γίνει μεγάλη αίσθηση και χρησιμοποιούνται ως φυτά. Έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων και προσθέτουν ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι όταν αναμιγνύονται με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους μικρούς κάκτους είναι κατάλληλοι για ερήμους, Μπορούν όμως να καλλιεργηθούν και ως φυτά εσωτερικού χώρου με σωστή αναπαραγωγή και φροντίδα.

Ποιος είναι ο καλύτερος μίνι κάκτος για το σπίτι σας; Οι μικροσκοπικές ποικιλίες κάκτων διατίθενται σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Αλλά οι καλύτερες ποικιλίες εσωτερικού χώρου είναι αυτές που καλλιεργούνται σε μικρές γλάστρες που δεν χρειάζονται ηλιακό φως και αργούν να αναπτυχθούν. Αυτά περιλαμβάνουν:

  1. κάκτος του φεγγαριού
  2. κάκτος αυτιά κουνελιού
  3. ουρά αρουραίου
  4. ηλικιωμένη κυρία κάκτος
  5. χριστουγεννιάτικος κάκτος
  6. αστέρι κάκτος

Ο μικρός κάκτος σε αυτό το άρθρο μπορεί να καλλιεργηθεί ως καλλωπιστικά φυτά στο σπίτι. Λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά πολλαπλασιασμού, προσαρμογής και καταλληλότητας των φυτών εσωτερικού χώρου.

1. Κάκτος Σελήνης

Το Moon Cactus είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους κάκτους εσωτερικού χώρου. Με τα μοναδικά τους σχήματα και χρώματα που κυμαίνονται από κίτρινα έως ροζ, κόκκινα και πορτοκαλί, αυτά τα φωτεινά νέον χρώματα αναφέρονται συχνά ως σχήματα μπάλας. Συχνά κάθονται σε άλλους πράσινους κάκτους.

Ο κάκτος του φεγγαριού είναι προϊόν ανθρώπινης σχεδίασης καθώς δεν μπορεί να αναπτυχθεί μόνος του. Βάλτε το λοιπόν σε άλλους πράσινους κάκτους για να βοηθήσετε τη χλωροφύλλη να κάνει τροφή. Παράγει δύο φυτά σε ένα. Τα έντονα χρωματισμένα μέρη του κάκτου του φεγγαριού δεν είναι σε θέση να παράγουν χλωροφύλλη από μόνα τους. Επομένως, πρέπει να εμβολιαστεί με άλλα φυτά.

Οι κάκτοι της Σελήνης έχουν σφαιρικό σχήμα και διατίθενται σε ζωηρά χρώματα κόκκινο, ροζ, κίτρινο και πορτοκαλί.

Το Moon Cactus είναι ένας εξαιρετικός κάκτος εσωτερικού χώρου. Ειδικά για αρχάριους κηπουρούς γιατί είναι χαμηλής συντήρησης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν κομψότητα και χρώμα στο περβάζι του παραθύρου, στο σαλόνι ή στο αίθριο σας. για καλύτερα αποτελέσματα Ο κάκτος πρέπει να τοποθετηθεί σε φωτεινή περιοχή. αλλά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως όσον αφορά τη ζήτηση νερού Οι επίγειοι κάκτοι δεν χρειάζονται τόσο νερό όσο άλλοι τύποι κάκτων προσαρμοσμένων στην έρημο. Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και τελικά θάνατο.

όταν φυτεύονται σε εσωτερικούς χώρους Ο κάκτος της Σελήνης θα βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού σας. Γιατί υπάρχει μεγάλη γκάμα χρωμάτων για εσωτερική διακόσμηση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο χρώμα ή να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό υπαρχόντων χρωμάτων. Εξάλλου Ο κάκτος του φεγγαριού αναπτύσσεται επίσης αργά. και μπορεί να φτάσει έως και έξι ίντσες ύψος. Θυμηθείτε ότι η υγεία του φεγγαριού σας κάκτου εξαρτάται από την υγεία του αποθέματος. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε το καλύτερο απόθεμα κάκτου που θα ταιριάζει με τον κάκτο του φεγγαριού σας.

2. Κάκτος με αυτιά λαγουδάκι

Ο κάκτος Bunny ear είναι ένα μικρό φυτό της ερήμου που ταιριάζει τέλεια σε εσωτερικούς χώρους. Ιθαγενής στο Μεξικό Αλλά μπορεί να βρεθεί στις περισσότερες άνυδρες και ημίξηρες περιοχές. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου χάρη στη μοναδική του εμφάνιση με ρίγες που μιμούνται αυτιά κουνελιού. Τα αυτιά κουνελιού είναι εύκολο να αναπτυχθούν φυτά εσωτερικού χώρου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι οι συνθήκες καλλιέργειας είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. Επομένως, σε ορισμένα κλίματα που είναι ξηρά, ηλιόλουστα και έχουν χαμηλή υγρασία. Έτσι, μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε φυτά για αυτιά κουνελιών ως φυτά εσωτερικού χώρου.

Ο κάκτος με παπιγιόν είναι ένα μικρό φυτό της ερήμου, εγγενές του Μεξικού, με ύψος έως και 2 πόδια όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους.

όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον Τα αυτιά λαγουδάκι μπορούν να φτάσουν τα 3 πόδια ψηλά, ωστόσο, όταν φυτεύονται σε εσωτερικούς χώρους. Ο κάκτος μπορεί να φτάσει τα 2 πόδια σε ύψος, καθιστώντας τον το τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου. Εξάλλου μεγαλώνει αργά Αυτό σας δίνει άφθονο χρόνο για να απολαύσετε τα κοσμήματα και την ομορφιά τους. Τα αυτιά του κουνελιού δεν εξελίσσονται σε αγκάθια. Αντίθετα, παράγει γλυφές με τη μορφή λευκών-καφέ τριχών.

για την καλύτερη ανάπτυξη Τα αυτιά κουνελιού πρέπει να επαναφυτευθούν μετά από ένα ή δύο χρόνια. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του.

3. Κάκτος ουράς αρουραίου

Ο κάκτος κροταλίας είναι φυτό ιθαγενές της Κεντρικής Αμερικής και του νοτιοδυτικού Μεξικού. Διακρίνεται από μια μακριά σκάλα που μιμείται την ουρά αρουραίου, εξ ου και το παρατσούκλι της. Αυτοί οι μίσχοι μπορούν να μεγαλώσουν έως και 4 πόδια ψηλά όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Οι κάκτοι αρουραίων αναπτύσσονται καλύτερα σε κρεμαστά καλάθια ή γλάστρες. Αυτό επιτρέπει αρκετό χώρο για να εκτεθούν τα υστερούντα στελέχη στη φυσική τους γραμμή ανάπτυξής τους.

Υπάρχουν πολλά είδη κάκτου Rat Rain και ανθίζουν με κόκκινα-μοβ άνθη την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Ωστόσο, εξαρτάται από την ποικιλία. Μερικές φορές μπορεί να παράγει πορτοκαλί και ροζ άνθη. Τα άνθη είναι πολύ μεγάλα και σωληνοειδή. αλλά κράτησε μόνο δύο μέρες Οι κάκτοι που εκπαιδεύουν αρουραίους μπορούν να πολλαπλασιαστούν χρησιμοποιώντας ταχέως αναπτυσσόμενα στελέχη υπό ιδανικές συνθήκες, ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στο χειρισμό των μίσχων. Γιατί έχει αγκάθια που μπορούν εύκολα να τρυπήσουν το δέρμα σου.

4. Κάκτος της Γριάς

Κάκτος ηλικιωμένης κυρίας, γνωστός και ως Ελονοσία Χανιάνα Αυτός είναι ένας δημοφιλής κάκτος που λατρεύει τον ήλιο που μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους. Ξεχωρίζει για τους χαρακτηριστικούς, σφαιρικούς μίσχους του που μπορούν να αυξηθούν σε περίπου 4 ίντσες ύψος και 8 ίντσες πλάτος όταν φυτεύονται στη σκιά. Τοποθετήστε τον κάκτο σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για καλύτερη ανάπτυξη. αν δεν είναι δυνατόν Αφιερώστε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο κάκτος είναι ένα μικρό φυτό εσωτερικού χώρου που πρέπει να φυλάσσεται σε ηλιόλουστη τοποθεσία.

Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε έναν κάκτο ηλικιωμένης κυρίας στο σπίτι είναι δίπλα στο παράθυρο. Αυτά τα σημεία θα δέχονται αρκετό ηλιακό φως ή φως όλη την ημέρα, σε περίπτωση όμως που δεν μπορείτε να βρείτε κατάλληλο σημείο με αρκετό φως. Μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης για να καλύψετε τις ανάγκες του κάκτου σας.

Ο κάκτος της ηλικιωμένης κυρίας, με το παρατσούκλι για τις λεπτές, εύκαμπτες λευκές τρίχες του, μπορεί να αυξηθεί έως και 5 εκατοστά καθώς το φυτό ωριμάζει. Αυτές οι τρίχες μεγαλώνουν κομψά και πυκνώνουν και τυλίγονται πάνω από το φυτό.

5. Χριστουγεννιάτικος Κάκτος

Χριστουγεννιάτικος κάκτος (Γέφυρα Schlumbergera) γνωστό αλλιώς Πάσχα ή ευχαριστώ κάκτο Είναι ένα ενδιαφέρον φυτό που ανθίζει τις γιορτές, εξ ου και το όνομά του. Η αναπαραγωγή και η φροντίδα είναι πολύ απλές. Κάντε το αγαπημένο για δώρα διακοπών.

Ο κάκτος των Χριστουγέννων είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που παράγει κοκκινωπό-ροζ λουλούδια όταν φυτεύεται στον ήλιο.

Ο κάκτος μπορεί να πολλαπλασιαστεί με μοσχεύματα και αναπτύσσεται καλύτερα σε εσωτερικές συνθήκες μέτριας υγρασίας. Ωστόσο, κρατήστε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο μακριά από το πολύ ηλιακό φως για να αποφύγετε το κάψιμο των φύλλων. ειδικά Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος ανθίζει σε έντονα χρώματα. Αλλά οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας και το ανεπαρκές πότισμα μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη πτώση των μπουμπουκιών ανθέων.

για αύξηση της περιόδου ανθοφορίας Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε μια βέλτιστη θερμοκρασία 65 βαθμών και διατηρείτε το έδαφος υγρό κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο κάθε δύο εβδομάδες και να αναφέρετε ετησίως μετά από κάθε περίοδο ανθοφορίας.

6. Κάκτος

αστέρι κάκτος (Astrophytum asteria) είναι ένας από τους λίγους κάκτους χωρίς ράχη και χαρακτηρίζεται από ένα παχουλό, στρογγυλό σώμα που μιμείται ένα νόμισμα άμμου. Το γεγονός ότι είναι εύκολο να αναπτυχθεί το καθιστά ιδανική επιλογή για φυτά εσωτερικού χώρου. Το σφαιρικό σώμα μπορεί να φτάσει σε πλάτος περίπου 6 ίντσες, έχει λείες ραβδώσεις και καλύπτεται με μικρές λευκές κηλίδες.

ο Astrophytum Cactus Ανθίζει Μάρτιο και Μάιο. Τα άνθη είναι έντονο κίτρινο με πορτοκαλί κέντρο. Αυτά στη συνέχεια ξεθωριάζουν για να ανοίξουν τόπος για τα μούρα ή τα drupes στα τέλη της άνοιξης. όταν φυτεύεται στη σκιά Αυτός ο κάκτος δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα. Εκτός από περιστασιακά ποτίσματα και άφθονο ηλιακό φως. με το σχήμα του Ο αστέρας κάκτος επομένως διατηρεί πολύ νερό. Αυτά είναι χρήσιμα κατά την ξηρή περίοδο. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί και να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Η αλόη βέρα δεν είναι τοξική για τα ζώα και τον άνθρωπο. Ως εκ τούτου, γίνεται ένα τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου, ωστόσο, πρέπει να δίνεται προσοχή στον χειρισμό καθώς μπορεί να είναι πολύ αγκαθωτό.

όταν το σπίτι σας είναι όσο το δυνατόν πιο ήσυχο Δεν θέλετε να επωφεληθείτε. Αν είστε λάτρης των κάκτων Θα σας φανεί απαραίτητο να βρείτε αρκετά είδη μικρών κάκτων που είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους. Αν και η λίστα είναι ατελείωτη. Υπάρχουν όμως και γενικά είδη που μπορούν να επιβιώσουν στα περισσότερα περιβάλλοντα και να είναι διαθέσιμα. Το καλύτερο πράγμα για τα μικρά είδη κάκτων Αυτά είναι εύκολο στη φροντίδα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Εκτός από το περιστασιακό πότισμα και λίπανση,

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *