Τα παχύφυτα χρειάζονται ήλιο; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τα παχύφυτα χρειάζονται ήλιο;

Η σωστή φροντίδα των φυτών σας είναι σημαντική για να διασφαλίσετε ότι θα ευδοκιμήσουν και δεν θα μαραθούν και θα πεθάνουν.

Όταν μιλάμε για παχύφυτα Είναι γνωστό ότι είναι τα πιο εύκολα επειδή μπορούν να επιβιώσουν σε σκληρά περιβάλλοντα και είναι πολύ ανθεκτικά.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το γεγονός ότι είναι αφύλακτο! Γιατί στα παχύφυτα αρέσει το φως Χρειάζονται περίπου 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

Δεν είναι το μόνο πράγμα που θέλουν. Τα δέντρα έρχονται με πολλές ευθύνες. Και η φροντίδα που παρέχετε χρειάζεται προσεκτική εξέταση.

Τα παχύφυτα χρειάζονται το φως του ήλιου;

Τα παχύφυτα αγαπούν πολύ φως. Και χρειάζονται περίπου έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα, δίνουν ή παίρνουν, ανάλογα με τον τύπο του παχύφυτου.Ωστόσο, ο λόγος που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παχύφυτα δεν τους αρέσει το φως του ήλιου είναι επειδή μπορεί να καούν.

Ως εκ τούτου, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τοποθετήσετε το παχύφυτο σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά σε πλήρη ήλιο.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το παχύφυτό σας γέρνει προς τον ήλιο. μαραίνεται ή παραμορφώνεται αναζητώντας το φως του ήλιου

Αν θέλετε να το αποφύγετε αυτό Η καλύτερη λύση είναι να το κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και να το περιστρέφετε τακτικά.

Αυτό σημαίνει να γυρίζετε τη μπριζόλα για να μην γέρνει συνέχεια στη μία πλευρά. Έτσι θα μεγαλώσει ευθεία.

Μπορείτε να βρείτε αυτά τα βασικά και πολλά άλλα. Αυτή είναι μια ιστοσελίδα αφιερωμένη ειδικά στα παχύφυτα. Υπάρχουν πολλά άρθρα και πληροφορίες ειδικών!

Πόσο καιρό μπορούν να επιβιώσουν τα παχύφυτα χωρίς νερό;

Τα παχύφυτα είναι γνωστό ότι επιβιώνουν σε σκληρά περιβάλλοντα. Και αυτό περιλαμβάνει την ικανότητα να επιβιώνεις με λίγο πότισμα. γι’ αυτό είναι δημοφιλείς επειδή είναι εύκολο να τους φροντίζουν. Γιατί ακόμα κι αν ξεχάσεις να τα ποτίσεις, θα κάνουν και θα ζήσουν.

Πόσο καιρό όμως μπορεί να αφυδατωθεί ένα παχύφυτο;

Οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν περίπου 4 ημέρες χωρίς νερό. Τα παχύφυτα μπορούν να ζήσουν χωρίς νερό για μήνες. Μερικές φορές μπορεί να είναι ένας χρόνος! Είναι σίγουρα λοιπόν ασφαλές να πούμε ότι είναι μικρά, ανθεκτικά φυτά.

Ο λόγος που επιβιώνουν τόσο πολύ χωρίς νερό είναι επειδή έχουν προσαρμοστεί σε σκληρά περιβάλλοντα όπου το νερό είναι δύσκολο να βγει έξω από τη φύση.

Ως εκ τούτου, έχουν αναπτύξει ένα εκτεταμένο ριζικό σύστημα και είναι σε θέση να αποθηκεύουν αποθέματα νερού στα φύλλα και τους μίσχους. Πολύ παρόμοια με έναν κάκτο. Είναι όμως ένα είδος παχύφυτου.

Ωστόσο, τα παχύφυτα που έχετε στο σπίτι δεν είναι πολύ ανθεκτικά. καθώς έχουν προσαρμοστεί σε μια πιο άνετη ζωή με τακτικό πότισμα και ιδιαίτερη φροντίδα. Πόσο καιρό θα είναι αφυδατωμένα;

Ας μοιραστούμε τον μέσο όρο:

  • Σε εξωτερικούς χώρους ή σε ζεστό καιρό:

Ποτίστε το παχύφυτό σας κάθε 1 με 3 εβδομάδες, καθώς το χώμα στεγνώνει γρήγορα.

  • Σε εσωτερικούς χώρους ή σε ψυχρά κλίματα:

Το παχύφυτό σας θα πρέπει να ποτίζεται κάθε 1 έως 3 μήνες καθώς το χώμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει.

σε παραθαλάσσιες περιοχές με υψηλή υγρασία Δεν χρειάζεται να ποτίζετε τα φυτά σας για να είναι παχύφυτα, η υγρασία στον αέρα είναι αρκετή για να κρατήσει το νερό!

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ποσότητα του κρέατος. Τα μικρότερα ή μικρότερα παχύφυτα απαιτούν περισσότερο πότισμα. Αλλά τα μεγαλύτερα, παλαιότερα παχύφυτα μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερο νερό στα φύλλα τους. Άρα δεν χρειάζεται να ποτίζεται τόσο συχνά ή τόσο συχνά.

Αυτή η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο παχύφυτου που έχετε. Επομένως, οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι μέσες τιμές. Αξίζει λοιπόν να ψάξετε λίγο πιο βαθιά.

Τα παχύφυτα χρειάζονται λίπασμα;

Πολλά φυτά γονιμοποιούνται για να κάνουν το έδαφος που μεγαλώνουν πιο γόνιμο και θρεπτικό. Βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν καλύτερα Βοηθά επίσης τα φυτά που αγωνίζονται να παραμείνουν δυνατά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παχύφυτα δεν χρειάζονται λίπασμα. Επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Και, φυσικά, τα παχύφυτα μπορούν να αναπτυχθούν καλά χωρίς λίπασμα. Είναι μικρά, σκληρά και ανθεκτικά φυτά.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανένα λίπασμα.

Η αλήθεια είναι καθώς και άλλα φυτά Τα παχύφυτα ωφελούνται πολύ από το λίπασμα και τα βοηθούν να αναπτυχθούν. Γίνεται πιο υγιεινό και καλύτερο.Αν θέλετε λοιπόν τα παχύφυτά σας να φαίνονται καλύτερα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται κομπόστ.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λιπασμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. και για παχύφυτα Θα πρέπει να αποφεύγετε τα ισχυρά λιπάσματα καθώς μπορεί να είναι επιβλαβή για τα παχύφυτα.

Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ λίπασμα αντί. Αυτό δρα ως ήπιο διεγερτικό για το φυτό και μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο στην εμφάνιση όσο και στον ρυθμό ανάπτυξης.

Το καλύτερο λίπασμα είναι ένα ισορροπημένο λίπασμα (15-15-15) ή τσάι κομπόστ ή αραιωμένος ζωμός ψαριού.

Εάν φτιάχνετε το δικό σας, χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα κομπόστ και ανακατέψτε το με ένα γαλόνι νερό. Είναι σημαντικό να αραιώσετε το κομπόστ για να μην γίνει πολύ συμπυκνωμένο για παχύφυτα.

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές στο The Garden Club of America, καθώς μοιράζονται αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα μιας ποικιλίας φυτών. συμπεριλαμβανομένων των παχύφυτων

Το πόσο συχνά πρέπει να λιπαίνετε εξαρτάται από το είδος του λιπάσματος που χρησιμοποιείτε και τον τρόπο που το εφαρμόζετε! Αλλά θυμηθείτε, τα παχύφυτα δεν χρειάζονται λίπασμα όπως τα άλλα φυτά!

Είναι το νερό κορεσμένο;

Τα παχύφυτα είναι πολύ δυνατά. ειδικά σε σκληρά περιβάλλοντα και είναι γνωστό ότι επιβιώνουν χωρίς νερό Χρειάζεστε λοιπόν πότισμα;

Η απάντηση εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το είδος του παχύφυτου. και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε Το κλίμα θα καθορίσει εάν πρέπει ή όχι να ποτίσετε το παχύφυτό σας. και πόσο συχνά

Συνήθως θα χρειαστεί να ποτίζετε το παχύφυτό σας από καιρό σε καιρό. Αλλά δεν πρέπει να χορηγείται τόσο συχνά όσο άλλα φυτά. για ασφάλεια Φροντίστε να ποτίζετε τα παχύφυτα μόνο όταν το χώμα είναι τελείως στεγνό.

στο τέλος

Βγήκε το συμπέρασμα ότι τα παχύφυτα χρειάζονται πραγματικά το φως του ήλιου. Ιδιαίτερα χρειάζονται περίπου 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήνεται στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να κάψει το φυτό. Αντίθετα, τοποθετήστε το σε μια καλά φωτισμένη περιοχή που δέχεται έμμεσο ηλιακό φως.

Τα παχύφυτα αγαπούν το φως και χρειάζονται φως για να αναπτυχθούν. Μην τους αφήνετε λοιπόν στο σκοτάδι.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *