Τα 20 καλύτερα παχύφυτα χαμηλού φωτισμού για το σπίτι σας

Ευφορβία Μηλιή

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Τα παχύφυτα είναι δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά επειδή μπορούν να επιβιώσουν σε σκληρές συνθήκες και απαιτούν πολύ λίγο νερό. Τα παχύφυτα χαμηλού φωτισμού είναι ιδανικά για όσους ζουν σε διαμερίσματα ή σπίτια με λίγα παράθυρα. καθώς αναπτύσσεται καλύτερα χωρίς φυσικό ηλιακό φως.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για 20 από τα καλύτερα παχύφυτα σε χαμηλό φωτισμό.

1. Φυτό νεφρίτη

Ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα χαμηλού φωτισμού είναι το φυτό νεφρίτη. Αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Νότια Αφρική και αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό ή άμεσο ηλιακό φως. Τα φυτά νεφρίτη απαιτούν πολύ λίγο νερό και μπορούν να ανεχθούν ξηρές συνθήκες.

Φυτό νεφρίτη δηλητηριώδες για τις γάτες

Τα φυτά νεφρίτη είναι χαμηλής συντήρησης και σχετικά ανθεκτικά στα παράσιτα. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για σκληρά χημικά ή φροντίδα.

Για να διατηρήσετε το φυτό νεφρίτη σας να αναπτύσσεται, ποτίστε το κάθε 2 εβδομάδες την άνοιξη και το καλοκαίρι και κάθε λίγες εβδομάδες το φθινόπωρο και το χειμώνα.

2. Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι ένα χυμώδες φυτό ιθαγενές σε τροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο που ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα περιβάλλοντα με αμμώδες ή βραχώδες έδαφος.

φυτό αλόης

Η αλόη βέρα χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα. μπορεί να φυτευτεί στη σκιά Αντίθετα, τοποθετήστε το κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο για να πάρει έμμεσο ηλιακό φως.

Τα φυτά της αλόης πρέπει να ποτίζονται τακτικά και το έδαφος να είναι ελαφρώς υγρό. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στο πότισμα. Όταν όμως ποτίζεις τα φυτά Φροντίστε το νερό να εισχωρήσει βαθιά στις ρίζες.

3. Εργοστάσιο αλουμινίου

Το φυτό αλουμινίου είναι ένα παχύφυτο που ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

εργοστάσιο αλουμινίου

Έχει πλατιά, σκούρα πράσινα φύλλα που το κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι μια μονάδα πολύ χαμηλής συντήρησης. εύκολο στη φροντίδα Αλλά το τακτικό πότισμα απαιτείται μόνο εάν το έδαφος είναι στεγνό.

Τα φυτά αλουμινίου μπορούν να επιβιώσουν σε έμμεσο φως. Αν και είναι πιο υγιεινά και παράγουν περισσότερα φύλλα όταν τους δίνονται τουλάχιστον τέσσερις ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Αυτό το φυτό μπορεί να προσαρμοστεί σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Κατάλληλο για γραφεία ή άλλους χώρους. που είναι δύσκολο να ελεγχθεί το φως

Αν και το εργοστάσιο αλουμινίου είναι πολύ ισχυρό. Αλλά εξακολουθεί να μπορεί να επηρεαστεί από παράσιτα. Προσέξτε για τους αλευρωτούς και τα ακάρεα αράχνης, τα οποία μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθούν με το χέρι εάν γίνουν πρόβλημα.

Εάν τα φύλλα του φυτού αρχίσουν να κιτρινίζουν Δείχνει ότι δεν παίρνει αρκετό νερό και πρέπει να ποτίζεται πιο συχνά.

4. Εργοστάσιο ΖΖ

Τα φυτά ZZ είναι τροπικά πολυετή φυτά που προέρχονται από την Αφρική. Έχει σκούρα πράσινα γυαλιστερά φύλλα και λευκά άνθη.

ZZ Factory

Το φυτό ZZ προτιμά περίπου 12 ώρες φωτός την ημέρα και χαμηλό έμμεσο φως. Επομένως, τα παράθυρα με ανατολική όψη λειτουργούν καλύτερα. Αν το φως δεν είναι αρκετό Τα φύλλα θα γίνουν κίτρινα ή καφέ και θα πέσουν.

Αυτό το φυτό έχει καλή απόδοση σε ψυχρές θερμοκρασίες (έως 70 βαθμούς Φαρενάιτ), επομένως είναι μια καλή επιλογή για χώρους γραφείων ή σπίτια που εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το χώμα πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι υγρό Ποτίζουμε μία φορά την εβδομάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι. και να μειώσει την παροχή νερού σε όλους δύο εβδομάδες το φθινόπωρο και το χειμώνα

5. Φυτό φιδιού

Το φυτό φιδιού είναι μια ποικιλία παχύφυτων φυτών που προέρχονται από τη Δυτική Αφρική. Είναι ένα φυτό αρκετά εύκολο στη φροντίδα και ευδοκιμεί σε χαμηλό φωτισμό.

φυτό φιδιού

Παράγουν εξαιρετικά φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλό φωτισμό. Το φυτό φιδιού είναι επίσης γνωστό ως η γλώσσα της πεθεράς.

Αυτά τα δέντρα δεν είναι μόνο όμορφα. αλλά και εύκολο στη φροντίδα! Είναι υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου. Και σας διευκολύνει να φέρετε λίγη φύση στο σπίτι σας. ανεξάρτητα από το πόση έκθεση στον ήλιο έχετε

6. Φυτό αράχνη

Το φυτό αράχνη είναι ένα μονοκοτυλήδονο που ανήκει στην οικογένεια Asparagaceae, εγγενές σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Ανατολικής Αφρικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Πολυνησίας.

φυτό αράχνη

Το φυτό αράχνης πήρε το όνομά του από το σχήμα των φύλλων που μοιάζουν με πόδια αράχνης.

Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται μερικές φορές με ένα γενικό όνομα όπως «Εργοστάσιο αεροσκαφών» γιατί λανθασμένα νομίζουν ότι αυτό το εργοστάσιο εισάγεται από την Ιαπωνία.

Το φυτό αράχνη είναι ένα ιδανικό παχύφυτο εσωτερικού χώρου με χαμηλό φωτισμό επειδή ευδοκιμεί στον ήλιο. Τα φύλλα θα μεγαλώσουν προς το φως. Επομένως, θα πρέπει να τοποθετείται σε μέρος που δέχεται ηλιακό φως.

7. Παλάμη αλογοουρά

Άλλα παχύφυτα χαμηλού φωτισμού περιλαμβάνουν το φοίνικα αλογοουρά, ένα τροπικό φυτό εγγενές στο Μεξικό. σε μια χυμώδη συστάδα Έχει κορμό μήκους έως δέκα πόδια. Το στέλεχος ορίζεται από έναν δακτύλιο που δείχνει την ηλικία του φυτού.

αλογοουρά παλάμη

Οι παλάμες με αλογοουρά ταιριάζουν με διάφορες καταστάσεις. καθιστώντας το ουσιαστικά χωρίς συντήρηση Ανέχεται περιόδους ξηρασίας και δεν χρειάζεται πολύ φως ή νερό για να ευδοκιμήσει.

8. Διακοπές Κάκτου

Οι κάκτοι των διακοπών είναι παχύφυτα που ανθίζουν κατά τη διάρκεια και πριν από την περίοδο των διακοπών. Αν είναι μακριά από κρύο καιρό Ο κάκτος των διακοπών είναι επίσης γνωστός ως κάκτος των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων. αλλά οι περισσότεροι το αποκαλούν “Ο Κάκτος της Minnie”

κάκτος διακοπών

Ένας από τους λόγους που οι κάκτοι των διακοπών είναι παχύφυτα χαμηλού φωτισμού είναι ότι προέρχονται από το τροπικό δάσος.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν συνηθίσει να ζουν σε υγρά περιβάλλοντα. επομένως κατάλληλο για εσωτερικούς κήπους με παχύφυτα

Το κόλπο είναι αν το δέντρο διατηρείται σε περιβάλλον που είναι πολύ κρύο. το δέντρο δεν θα ανθίσει Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε τον κάκτο των διακοπών σας σε θερμοκρασίες κάτω των 50 βαθμών Φαρενάιτ (10°C), τυλίξτε τον κάκτο με μεμβράνη με φυσαλίδες ή άλλο μονωτικό υλικό. Για να το διατηρήσετε ζεστό και απαλλαγμένο από πάγο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

9. Καλάντσο Τομεντόσα

Το Kalanchoe tomentosa, γνωστό και ως φυτό panda, είναι ένα χυμώδες φυτό ιθαγενές της Μαδαγασκάρης. Είναι ένα μικρό ποώδες φυτό με ωοειδή φύλλα, γκριζοπράσινα φύλλα καλυμμένα με λευκές αφράτες τρίχες.

Καλάντσο Τομεντόσα

Το Kalanchoes tomentosa είναι ένα εξαιρετικό παχύφυτο χαμηλού φωτισμού. Αν και μεγαλώνει σε έντονο φως λόγω του μικρού του μεγέθους.

10. Haworthia Attenuata

Το Haworthia attenuata είναι ένα παχύφυτο ιθαγενές στη Νότια Αφρική. κρατείται στην οικογένεια Asphodelaceae υποοικογένεια Asphodeloidae και γένος Haworthia

Υπάρχουν 109 είδη Haworthia, από τα οποία περίπου τα 30 είναι εγγενή στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής.

Haworthia attenuada

Τα Haworthias είναι μικρά παχύφυτα με διάμετρο έως 4″ (10 cm.) με σπειροειδή διατεταγμένα χυμώδη φύλλα. Είναι τα μικρότερα στο γένος Haworthia (οικογένεια Isoaceae).

Το Haworthia attenuata του αρέσει το έντονο φως, αλλά του αρέσει και ο πλήρης ήλιος. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους αλλά δεν έχουν πολύ ηλιακό φως.

Το Haworthia attenuata δεν χρειάζεται πολύ νερό. διευκολύνουν τη φροντίδα

11. Ριψάλης

Το Rhipsalis είναι ένα γένος περίπου εξήντα ειδών παχύφυτων της οικογένειας των κάκτων που προέρχονται από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Αυτό το είδος παράγει ένα χαμηλό, ερπυστικό μίσχο που κρέμεται από τα κλαδιά σαν κορδόνι.

Ριψάλης

Τα άνθη είναι συνήθως βραχύβια και αυτοστείρα.Το Rhipsalis είναι ένα από τα πολλά γένη που αποτελούν τη φυλή Rhipsalideae στην υποοικογένεια Cactoideae.

Ανέχεται ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτισμού από τον ήλιο έως τη σκιά.

Δεν χρειάζονται πολύ νερό. Είναι ιδανικό για όσους ξεχνούν να ποτίσουν τα φυτά τους ή για όσους ζουν σε ξηρά κλίματα. Εξάλλου, είναι εύκολο στη φροντίδα τους και δεν έχουν πολλά προβλήματα με παράσιτα ή ασθένειες.

12. Κοτυληδόνα ή πόδι αρκούδας

Το Cotyledon tomentosa είναι ένα χυμώδες φυτό ιθαγενές στη Νότια Αφρική. Η κοινή του ονομασία είναι «Ασημένιο χαλί», η ασημένια όψη του. μερικές φορές χρωματίζεται με ροζ το κάνουν να φαίνεται πολύ ξεχωριστό

tomentosa κοτυληδόνες

Το Cotyledon tomentosa είναι ένα παχύφυτο με χαμηλό φως και ανθεκτικό στην ξηρασία.

Αυτό το ασημί παχύφυτο είναι εύκολο στη φροντίδα και αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.Το Cotyledon tomentosa είναι ένα παχύφυτο αργής ανάπτυξης. Έτσι δεν έχετε προβλήματα με το υπερβολικό πότισμα. Δεν είναι ευαίσθητο σε προβλήματα παρασίτων αλλά μπορεί να συμβεί

13. Καστερία

Η καστέρια είναι ένα φυτό που βρίσκεται στην οικογένεια των κάκτων. Βρέθηκε σε άνυδρες περιοχές της Αφρικής. Συχνά πωλούνται ως μικρά παχύφυτα με φύλλα που μοιάζουν με γρασίδι που δεν φαίνονται πολύ ελκυστικά.

καστερία

Ωστόσο, παράγουν μεγάλα λουλούδια που ανθίζουν μόνο μία φορά το χρόνο. Πολλά χρόνια και διαρκούν 24 ώρες ή περισσότερο. Οι μίσχοι των λουλουδιών φτάνουν τα πέντε πόδια ψηλά!

Η Casteria αποδίδει καλύτερα σε πλήρες ηλιακό φως. αλλά μπορεί να ανεχθεί τη μερική σκιά. Δεν τους αρέσει να τους ποτίζουν υπερβολικά. Είναι σημαντικό λοιπόν να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

14. Placerium

Το Platycerium είναι ένα γένος φυτών της οικογένειας Platycerium. Polypodiaceae Είναι μια φτέρη που απαντάται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές.

Platycerium

Τα φυτά Platycerium έχουν δύο διαφορετικούς τύπους φύλλων: στείρα φύλλα και γόνιμα φύλλα. Τα στείρα φύλλα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σπορίων. Τα αποστειρωμένα φύλλα χρησιμοποιούνται για φωτοσύνθεση.

Τα φυτά Platycerium δεν χρειάζονται πολύ φως για να ευδοκιμήσουν. Μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά ή στον ήλιο.Το Platycerium, ωστόσο, αναπτύσσεται πιο γρήγορα και παράγει περισσότερα φύλλα εάν τοποθετηθεί σε πλήρη ηλιοφάνεια.

15. Ζελέ χόρτου

Το Euphorbia Milii είναι ένα παχύφυτο. Είναι πολυετές φυτό με σαρκώδη φύλλα και μίσχους. Τα άνθη είναι μικρά και βρίσκονται στην άκρη. Ο καρπός είναι μια κάψουλα που περιέχει πολλούς σπόρους.

ευφορβία ml

Ιθαγενής στην Τανζανία και την Ουγκάντα. Υπάρχουν νεαροί πράσινοι μίσχοι που διακλαδίζονται στη βάση.

Τα λεπτά λογχοειδή φύλλα έχουν χρώμα πράσινο της ελιάς και εκτείνονται κατά μήκος των διαμήκων αυλακώσεων. Αυτά τα κλαδιά συγκεντρώνονται γύρω από το παλαιότερο κεντρικό στέλεχος.Μία ή δύο λεπτές λευκές ρίζες αναπτύσσονται από κάθε κόμβο στα κλαδιά του φυτού.

Η Euphorbia Milii χρειάζεται έντονο φως. Μπορεί όμως να τοποθετηθεί εκεί όπου δέχεται τουλάχιστον έξι ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας την ημέρα. Λειτουργεί επίσης καλά σε ζεστές θερμοκρασίες δωματίου.

16. Η ουρά του λαγούμι

Η ουρά Burrow είναι ένα παχύφυτο φυτό ιθαγενές στο Μεξικό. Τα φύλλα του Sap Suea είναι πρασινωπά καφέ, επίπεδα ή κυλινδρικά ανάλογα με το υποείδος. Η ουρά του λαγούμου σχηματίζει έναν μεγάλο κονδυλώδη κόνδυλο. Παρόμοια με την ουρά άλλων ζώων του γένους.

Ενώ τα περισσότερα φυτά έχουν απλά φύλλα που έχουν καστανοπράσινο χρώμα. Ορισμένες μορφές έχουν κόκκινες άκρες στα φύλλα και πράσινα λουλούδια που προεξέχουν μέσα από τα ροδοπέταλα.

Νέα τριαντάφυλλα μπορεί να προκύψουν από τις άκρες ανάπτυξης που βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ των στελεχών. και τα παλιά τριαντάφυλλα ωθούνται προς τα έξω κατά τη νέα ανάπτυξη.

Η ουρά Burrow είναι ένα από τα πιο αργά αναπτυσσόμενα παχύφυτα. Τα φύλλα του φυτού μπορούν να φτάσουν τα 60 εκατοστά σε μήκος, αλλά συνήθως έχουν μόνο το μισό αυτού. Τα φυτά της ουράς Burrow είναι δημοφιλή ως φυτά εσωτερικού χώρου λόγω των πολύ χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης και της ευκολίας ανάπτυξης.

Οι ουρές του Burro αποδίδουν καλύτερα σε μέτριο έως έντονο φως. Το πιο ηλιόλουστο μέρος είναι το καλύτερο. Αλλά μπορεί να ανεχθεί τον ήλιο αν εγκλιματιστεί αργά.

όταν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως Τα φύλλα μπορεί να καούν από τον ήλιο. Επομένως, θα πρέπει να μεταφέρεται στη σκιά κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής ώρας της ημέρας.

17. 1 ματσάκι μπανάνες

Η μπανάνα (γνωστή και ως «Senagalia berlandieri») είναι ένα καλλωπιστικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια Fabaceae (υποοικογένεια Mimosoidae).

Είναι φυτό που μοιάζει με κάκτο με ίσιο, λεπτό μίσχο. Μια μπανάνα μπορεί να φτάσει τα 30 πόδια σε ύψος και 4 ίντσες σε διάμετρο.

μπανάνα

Το σχοινί μπανάνα δεν χρειάζεται πολύ φως.

Μπορεί να αναπτυχθεί σε άμεσο ηλιακό φως ή μερική σκιά. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το φυτό χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το Kluai μπορεί να προσαρμοστεί καλά σε ποικίλα περιβάλλοντα. και μπορεί να βρεθεί σε ξηρά λιβάδια και υγρές περιοχές όπως θαμνώδεις εκτάσεις και όχθες ποταμών.

18. Foxtail Agave

Η αγαύη Foxtail είναι ένα χυμώδες φυτό εγγενές στο Μεξικό. Έχει μια ροζέτα από λεπτά, γαλαζοπράσινα φύλλα με λευκά δόντια. Τα λουλούδια ανθίζουν στην κορυφή του ψηλού κώνου. Μοιάζει με ένα κρεμώδες λευκό σωλήνα.

Τα φυτά αγαύης Foxtail δέχονται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Αλλά μπορούν να ανεχθούν κάποια σκιά, ειδικά σε ζεστές, ξηρές συνθήκες.

Είναι καλύτερο να τα φυτέψετε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Η αγαύη πρέπει να ποτίζεται μία φορά την εβδομάδα ή όταν το έδαφος είναι στεγνό.

19. Katie Kalanchoe Flame

Το Flaming Katy Kalanchoe είναι ένα όμορφο λουλούδι που προέρχεται από τη Μαδαγασκάρη. Έχει έντονα κόκκινα και πορτοκαλί πέταλα και ανθίζει όλο το χρόνο.

Είναι ένα ζωηρό φυτό με χαμηλή συντήρηση. Μόλις αποκτήσετε αυτά τα φυτά Είναι σχεδόν αδύνατο να το σκοτώσεις.

Τα φώτα Katy Kalanchoe λειτουργούν καλύτερα στο άμεσο ηλιακό φως. Μπορούν να ανεχθούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού. αλλά δεν θα ανθίσει σε αυτές τις συνθήκες. Εάν φυτέψετε φυτά εσωτερικού χώρου Τοποθετήστε το κοντά σε ένα παράθυρο για να λαμβάνει απευθείας ηλιακό φως.

20. Περλέ γραμμή

Το κολιέ από μαργαριτάρια είναι ένα χυμώδες φυτό που προέρχεται από την Αφρική και τη Μαδαγασκάρη. Το φυτό έχει μακριά φύλλα που μοιάζουν με φλοιό που κρέμονται από τον κεντρικό μίσχο.

Τα φύλλα είναι πράσινα με ευδιάκριτες λευκές ρίγες. Τα λουλούδια του μαργαριταριού κολιέ είναι μικρά και λευκά και αναπτύσσονται σε δέσμες κατά μήκος του στελέχους.

Katy Kalanchoe Flame

Αυτό το φυτό λειτουργεί καλά σε έντονο φως. Αλλά ανέχεται επίσης το άμεσο ηλιακό φως. Πρέπει να τοποθετηθεί σε γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης για να αποφευχθεί η στασιμότητα του νερού στις ρίζες.

Το φυτό πρέπει να ποτίζεται τακτικά και να αφήνεται το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

3. Πώς μπορώ να ξέρω αν το παχύφυτό μου παίρνει πολύ ή πολύ λίγο φως;

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το περιβάλλον του παχύφυτός σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει τη σωστή ποσότητα φωτός. Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι το παχύφυτό σας παίρνει πολύ ή δεν έχει αρκετό φως:

Πάρα πολύ ηλιακό φως – Τα φύλλα θα γίνουν καφέ και τραγανά. Καθώς τα στελέχη μπορεί να αρχίσουν να «λευκαίνουν» ή να αποβάλλουν τα κύτταρα του δέρματός τους. Αυτό συμβαίνει όταν ο ήλιος καίει το εξωτερικό στρώμα του φυτού.

Πολύ λίγο ηλιακό φως – Τα παχύφυτα χρειάζονται το φως του ήλιου για να ευδοκιμήσουν. Οπότε είναι εύκολο να το δεις! Αν το παχύφυτό σας δεν έχει αρκετό φως Θα είναι μακριά πόδια και αδύναμα. Μπορεί να αρχίσει να κιτρινίζει ή να πέφτουν τα φύλλα.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *